بهترین راه های تقویت حافظه [ تقویت حافظه و تمرکز ]
بهترین راه های تقویت حافظه – هرآنقدر که اهمیت به قوای جسمانی موضوعی حیاتی برای زندگی سالم بهحساب میآید، مراقبت و تقویت قوای ذهنی و حافظه نیز فاکتوری حیاتی جهت پیش بردن کارهای روزمره و لذت بردن از یک زندگی سالم محسوب میشود.
عوامل زیادی وجود دارند که ممکن است باعث ضعف ذهنی و یا ضعیف شدن حافظه شما شوند؛ شما میتوانید با تمرین و انجام یکسری از کارها و پرهیز از برخی اعمال، به بهترین شکل ممکن حافظه خود را تقویت کرده و قدرت ذهنی خود را افزایش دهید.
در این مقاله قصد داریم برخی از بهترین راه های تقویت حافظه را شرح داده و همچنین اقدامات لازم جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر را ذکر کنیم.
به طور کلی در ادامهی مقاله شما با مواردی همچون
- روش یادگیری و به خاطر سپردن مغز
- انواع حافظه و توضیحات مربوطه
- و نهایتا تقویت حافظه (هوش)
آشنا میشوید. لازم به ذکر است که ما جهت سهولت مطالعه شما عزیزان و همچنین تأثیر بیشتر، روشهای تقویت حافظه را به بخشهای
- بهترین روشهای تقویت حافظه [توصیههای عمومی]
- بهترین خوراکیها برای تقویت حافظه
- بهترین دمنوشهای گیاهی برای تقویت حافظه و تمرکز
- و تقویت حافظه در طب سنتی
تقسیم کردهایم. امیدواریم که از مطالعه این مقاله راضی باشید. با ویدو همراه باشید.
پیش از شروع مطالعه توجه داشته باشید راهحلهایی که در ادامه معرفی میشوند صرفا اقداماتی پیشگیرانه جهت جلوگیری از ضعف ذهنی و همچنین تقویت حافظه بهحساب میآیند.
اگر اشخاصی را اطراف خود سراغ دارید که از شکل شدیدی از بیماری تحلیل قوای ذهنی رنج میبرند، حتما باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید؛ راهحلهایی که در ادامه ذکر خواهند شد اقداماتی ابتدایی و در عین حال بسیار موثر جهت تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر بهحساب میآیند. در موارد پیشرفته تحلیل ذهنی و آلزایمر، روشهای زیر کمک خاصی نخواهند کرد و شما باید برای حل این مشکل حتما به یک متخصص باتجربه و حرفهای مراجعه کنید.
مغز چگونه چیزی را به خاطر میسپارد؟
نحوه عملکرد مغز بسیار پیچیده و دشوار است؛ مغز دارای بخشهای مختلفی است که هرکدام از این بخشها وظایف خاص خود را دارند.
عموما مباحث مربوط به عملکرد حافظه در قشر پیشانی مخ قرار دارند. انسان به کمک حافظه قادر است به برنامهریزی در زندگی، تعیین هدف معین و تلاش جهت رسیدن به هدفش بپردازد. انسان حتی به کمک حافظه است که میتواند بین خود و دیگران تفاوت قائل شود و خود را فردی جدا تلقی کند. تمام این خودیتها و قدمهای رو به جلو جهت رسیدن به مدارج بالا، نشات گرفته از قوای حافظه انسان است.
مغز به کمک اطلاعات دریافتی از سلولهای عصبی و قوای حسی، موضوعات و اشکال مختلف را درک و آنها را با توجه به میزان اهمیت شخص به موضوع موردنظر در حافظه ثبت میکند.
چه بسیار اطلاعاتی که هماکنون در ذهنتان وجود دارند و شما ممکن است بهدلیل اهمیت کم آنها را بهیاد نداشته باشید.
انواع حافظه: چند نوع حافظه در مغز انسان وجود دارد؟
برای یادآوری موضوعات رخ داده در گذشته به دو نوع حافظه نیاز داریم:
1- حافظه کوتاه مدت
2- حافظه بلند مدت
البته شاخه دیگری از حافظه بهنام حافظه حسی نیز وجود دارد که ظرفیت نگهداری اطلاعات در آن بسیار پایین است. در ادامه به تفصیل در مورد هر دو این حافظهها توضیح خواهیم داد.
حافظه کوتاه مدت (S.T.M)
گمان کنید یکی از اعضای خانواده هنگام خروجتان از منزل تقاضای خرید چند مورد خوراکی را از شما کرده است. دو الی سه ساعت بعد شما به مغازهای رفته و برای خرید آن خوراکیها اقدام میکنید. برای بهیادآوردن خوراکیهایی که خانواده شما ساعتی پیش آنها را درخواست کرده بودند، شما از حافظه کوتاهمدت خود استفاده میکنید.
این حافظه دارای گنجایش محدودی است و افراد بسیاری کمی قادر هستند میزان زیادی از اطلاعات را در زمانی کوتاه در حافظه کوتاهمدت خود حفظ و آنها را فراموش نکنند؛ اما میزان مشخصی از اطلاعات همیشه در حافظه کوتاه مدت باقی مانده و سریعا از بین نمیروند؛ اگر این اطلاعات حداقلی که در زمان کوتاه وارد ذهنتان شد، سریعا از یادتان برود آنگاه باید ادعا کرد که حافظه کوتاه مدتتان با اختلال مواجه شده است. با پیروی از بهترین راه های تقویت حافظه میتوانید تا حد زیادی مانع از اختلال در عملکرد حافظه کوتاه مدت خود شوید.
حافظه بلند مدت (L.T.M)
حال فرض کنید خوراکیهایی که خانواده شما جهت خرید به شما اعلام کرده بود بار دیگر به اتمام رسیده و شما باید چند روز بعد دوباره آنها را خریداری کنید. جهت بهیادآوردن لیستی که چند روز پیش خانواده جهت خرید به شما اعلام کرده بود، باید از حافظه بلند مدت خود کمک بگیرید.
توجه داشته باشید اگر نتوانید اطلاعات قدیمی را بهیاد بیاورید، بدین معنی نیست که آن اطلاعات اصلا وجود نداشتهاند؛ بلکه شما آن اطلاعات را فراموش کردهاید. در مثال خرید، اگر شما لیست موردنظر خانواده را فراموش کرده باشید، بدین معنی نیست که هرگز لیستی وجود نداشته و خانواده هرگز چنین لیستی را به شما منتقل نکردهاند. در موارد شدید عدم یادآوری، فرد وجود تمام خاطرات و تمام اطلاعات مربوط به گذشته را انکار میکند و هیچ چیزی از آنها را بهیاد ندارد.
حافظه حسی
درواقع اطلاعاتی که شما از محرکهای گوناگون دریافت میکنید بدون هیچ تغییری وارد حافظه حسی شما میشود. سیستمهای حسی مختلف مانند بینایی و شنوایی حافظه حسی مجزایی دارند. مدت ماندگاری خاطرات و اطلاعات مختلف در حافظه حسی بسیار کوتاه و در حد چند دهم ثانیه یا حداکثر چند ثانیه است.
تقویت حافظه و هوش [ توصیههای عمومی ]
راههای زیادی جهت تقویت قوای ذهنی وجود دارند؛ در ادامه به برخی از موثرترین و بهترین راههای تقویت حافظه اشاره خواهیم کرد.
1- ذهن خود را به چالش بکشید
فرض کنید که ورزش خاصی را شروع میکنید و بعد از مدتی به آمادگی جسمانی بسیار خوبی دست پیدا میکنید؛ بهطور مثال با آغاز ورزش دوچرخهسواری بهشکل حرفهای، پاهای شما بسیار قدرتمند و قوی میشود.
با ادامه تمرینات و ممارست در انجام ورزش پاهایتان قدرتشان را حفظ کرده و آمادگی خود را از دست نمیدهند؛ اما اگر ورزش دوچرخهسواری را کنار بگذارید و بهشکل مداوم تمرین نکنید، قدرت پاهایتان و یا آمادگی جسمانی شما به همان شکل قبلی باقی خواهد ماند؟
جواب سوال مطرح شده واضح است: مسلما خیر.
با دوری از ورزش و تمرین نکردن پاهایتان بهتدریج ضعیف شده و قدرت پیشین خود را از دست میدهند. این موضوع برای ذهن نیز صدق میکند؛ اگر بهصورت پیوسته ذهن خود را با سوالات و معماهای مختلف بهچالش بکشید، میتوانید تا حد زیادی به تقویت حافظه خود کمک کنید و همچنین ذهنتان را برای درک و بررسی موضوعاتی دشوار آماده کنید. با کار نکشیدن از مغز، ذهنتان به اتفاقات ساده پیرامون عادت کرده و با ایجاد یک سوال بزرگ و یا حتی معماهایی کوچک نمیتواند شرایط را درک کند و به آنها پاسخ دهد. بنا به اعتقاد بسیاری از متخصصان، به چالش کشیدن مغز و درگیر کردن آن با سوالات و معماها یکی از بهترین راه های تقویت حافظه بهحساب میآید.
2- کاهش استرس
استرس و اضطراب یکی از اصلیترین دلایل از بین رفتن حافظه کوتاه مدت به حساب میآید؛ درواقع با قرار داشتن در معرض استرس بهشکل مداوم، هورمونهای خاصی (مثل کورتیزول) در مغز ترشح مییابد که افزایش پیوسته آنها باعث از بین رفتن حافظه و بیماری آلزایمر میشود. تا حد ممکن سعی کنید از موضوعات پرتنش دوری کنید و آرامش داشته باشید.
3- خواب کافی
اگر میخواهید با آمادگی حداکثری ذهن و مغز جهت یادگیری مباحث و مفاهیم مختلف مواجه شوید، خواب کافی را حتما در دستور اصلی برنامه شبانهروزی خود قرار دهید. اگر خواب کافی نداشته باشید، سلولهای مغزتان با اختلال و خستگی روبهرو شده و نمیتوانند اطلاعات دریافتی از سلولهای عصبی را درک و ثبت کنند.
خواب کافی همچنین باعث بهبود عملکرد بخشهایی از مغز میشود که مرتبط با یادگیری هستند. توجه داشته باشید خواب میان روز نیز به اندازه مناسب میتواند مفید واقع شود؛ البته باید درنظر داشته باشید که میزان خواب روزانه اگر زیاد باشد، نتیجهای عکس را بهدنبال خواهد داشت و باعث تنبلی ذهن و همچنین اختلال در عملکرد بخش یادگیری مغز میشود. خواب روزانه نیم ساعت الی یک ساعت میتواند باعث سرحالی و همچنین بهبوده عملکرد مغزتان جهت یادگیری و افزایش حافظه شود.
4- یادگیری مفاهیم جدید
یادگیری موضوعات و مفاهیم جدید بهنوعی یک ورزش بسیار مناسب برای ذهن بهحساب میآید که باعث تحریک قدرت حافظه و یادگیری میشود. درواقع یاد گرفتن مهارتی جدید را میتوان یکی از بهترین راه های تقویت حافظه بهحساب بیاوریم که تاثیری فوقالعاده در افزایش قدرت ذهنی فرد خواهد داشت.
حال این مهارت جدید برای یادگیری هر چیزی میتواند باشد. از یادگیری و تمرین برای آموختن یک ساز گرفته تا فراگیری زبان کشورهای مختلف؛ درواقع باید سعی کنید پیوسته مغز خود را با مفاهیم جدید درگیر کنید تا به سمت فراموشی و یا ضعف حافظه حرکت نکنید.
5- ورزش کردن
بله، ورزش کردن علاوهبر افزایش آمادگی و قوای جسمانی، به تقویت قدرت ذهنی و حافظه نیز تا حد زیادی کمک میکند. هنگام ورزش کردن فرد دارای تمرکز بالایی است و معمولا به موضوعات متفرقه که ربطی به ورزش کردن ندارند فکر نمیکند. حفظ تمرکز هنگام انجام کاری، میتواند تا حد زیادی به تقویت حافظه کمک کند.
درواقع تمرکزی که هنگام ورزش کردن دارید، بهشکل مستقیم بر عملکرد حافظه و قوای ذهنی شما نیز تاثیرگذار است؛ ورزش کردن همچنین باعث افزایش سرعت تشکیل اتصالات عصبی جدید مغز شده و بدین طریق نیز میتواند به بهبود عملکرد مخ کمک کند.
6- مطالعه کتاب
خواندن کتاب و افزایش میزان کتابخوانی یکی دیگر از موثرترین روشهای افزایش قدرت حافظه است که متاسفانه در کشور ما بسیاری از مردم از آن گریزان هستند. با خواندن کتاب نیاز است که جهت پردازش مفاهیم آن از ذهن خود کار بکشید. برای درک مفاهیم کتاب باید آن را با تمرکز بالا مطالعه کرده و با دقت به آن توجه کنید.
افزایش تمرکز و تلاش برای ثبت مفاهیم کتاب در ذهن، باعث بهبود کارکرد بخش حافظه شده و بدین طریق قدرت ذهنی شما افزایش پیدا میکند. طبق نظر بسیاری از متخصصان، مطالعه کردن و تلاش برای پی بردن به مفاهیم یک مطلب، یکی از بهترین راه های تقویت حافظه محسوب میشود.
7- تمرین جهت افزایش قدرت تکلم
طبق تحقیقات صورت گرفته، محققان اعلام کردهاند اکثر افرادی که دارای قدرت تکلم و سرعت بالای هنگام صحبت کردن هستند، حافظه بهتری دارند. درواقع این افراد دارای مهارتی بسیار بالا در بهکار بردن کلمات درست در زمان کوتاه هستند که این نشات گرفته از قدرت عالی حافظه آنها است.
درواقع این افراد میتوانند در کوتاهترین زمان با استفاده از بهترین کلماتی که در حافظه آنها ثبت شده است، ثابت کنند که قدرت ذهنی آنها تا چه حد بالا است. افرادی که با مشکل ضعف حافظه مواجه هستند میتوانند با تمرین تکلم و افزایش سرعت بیان کلمات به تقویت قدرت حافظه خود کمک کنند. این کار بهنوعی تمرین سرعت دریافت اطلاعات و پردازش آن در ذهن تا بروز آن در قالب کلمات ارتباطی بهحساب میآید که قدرت ذهنی خوبی را میطلبد.
8- ایجاد انگیزه و انرژی مثبت هنگام انجام کارها
داشتن روحیهای شاد و نگاهی مثبت به کارهای مختلف، موجب افزایش میزان یادگیری و همچنین تقویت حافظه میشود. درواقع با داشتن روحیهای خوب، دیگر اضطراب و نگرانی را به خود تزریق نمیکنید. اگر کاری را به حال خوش و شاد انجام دهید، نتیجه آن با توجه به انرژی مثبتی که داشتید کاملا رضایتبخش خواهد بود. حتی اگر در کار خود شکست نیز بخورید، میتوانید دوباره با تکیه بر انرژی مثبت و قدرت اراده جهت تصحیح آن تلاش کنید.
بهترین خوراکیها برای تقویت حافظه
استفاده از یک رژیم غذایی سالم نهتنها بر سلامت جسمانی شما تاثیر میگذارد، بلکه به تقویت قوای ذهنی شما نیز میتواند تا حد زیادی کمک کند.
خوراکیهای بسیار زیادی وجود دارند که با قرار دادن آنها در رژیم غذایی میتوانید به تقویت حافظه خود کمک کنید. در ادامه قصد داریم لیست برخی از بهترین غذاها که موجب تقویت حافظه و همچنین برخی از غذاهایی که موجب تضعیف حافظه میشوند به شما معرفی کنیم.
زردچوبه: این ادویه یکی از بهترین خوراکیهای برای تقویت حافظه بهحساب میآید که با مصرف بهاندازه آن در وعدههای غذایی مختلف، میتوانید تا حد زیادی به تقویت حافظه خود و اطرافیانتان کمک کنید. این ادویه دارای آنتیاکسیدانهای خاص و همچنین یک ترکیب شیمیایی منحصربهفرد به نام کورکومین که باعث عملکرد بهتر مغز و همچنین افزایش قوت حافظه میشود. درواقع استفاده از زردچوبه در وعدههای غذایی یکی از بهترین راه های تقویت حافظه بهحساب میآید که بسیاری از افراد میتوانند بهراحتی به کمک آن از ابتلا به بیماری فراموشی پیشگیری کنند.
گردو: مصرف گردو نیز میتواند تا حد زیادی به افزایش حافظه و قدرت یادگیری کمک کند. این خوراکی سرشار مواد معدنی مفید و ویتامین E بوده که میتواند تا حد زیادی به بهبود عملکرد حافظه کمک کند.
انواع چای: نوشیدن انواع چای (سیاه، سفید، سبز و …) با توجه به ترکیبات خاصی که این گیاه در خود دارد، میتواند باعث افزایش تمرکز ذهن و همچنین موجب افزایش قدرت حافظه شود. مصرف چای یکی از بهترین راه های تقویت حافظه بهشمار میآید که بسیاری از افراد میتوانند از آن استفاده کنند. ازجمله ترکیبات موجود در چای که باعث بهبود عملکرد ذهن میشوند، میتوان به کافئین، اسیدآمینه و تانن اشاره کرد. البته توجه داشته باشید مصرف بیشازحد چای تاثیرات منفی نیز دارد؛ بنابراین برای بهره بردن از مزایای چای باید به اندازه درست و مناسب در طول شبانهروز از آن استفاده کنید.
روغن زیتون: استفاده درست و بهاندازه از روغن زیتون یکی دیگر از بهترین روشهای مقابله با فراموشی و همچنین تقویت حافظه بهشمار میآید. در این روغن گیاهی آنتیاکسیدانهای خاصی وجود دارند که موجب افزایش قدرت یادگیری و تقویت حافظه میشوند. توجه داشته باشید استفاده بیشازحد از روغن زیتون ممکن است تاثیراتی بد بر روند سلامت جسمانی انسان داشته باشد؛ از این رو سعی کنید به اندازه مناسب از این روغن در غذاهای خود استفاده کنید. تلاش کنید از روغن زیتون بهصورت خام استفاده کنید و نه برای پختوپز؛ زیرا ترکیب این روغن بعد از حرارت دیدن تغییر کرده و خواص آن تا حد زیادی از بین میروند.
ماهی و غذاهای دریایی: مصرف ماهی و بهطور کلی غذاهای دریایی میتواند تا حد زیادی به سلامت جسمانی و همچنین روانی انسان کمک کند. این خوراکیها دارای اسیدهای چرب مفید و پروتئینهای مهم هستند که میتوانند تاثیر بسزایی در روند تقویت حافظه داشته باشند. مهمترین اسید چرب موجود در این خوراکیها که نقش مهمی در افزایش یادگیری ایفا میکند امگا 3 است. امگا 3 به شکل مستقیم در روند بهبود عملکرد حافظه نقش دارد. توجه داشته باشید بسیاری از ماهیهای موجود در بازار نیز ممکن است سرشار از جیوه باشند؛ جیوه یکی از خطرناکترین عناصر برای سلامت انسان بهحساب میآید که ممکن است باعث ایجاد اختلال در روند تقویت حافظه شود.
آجیل: مصرف آجیل یکی دیگر از بهترین راه های تقویت حافظه بهشمار میآید؛ آجیل سرشار از ویتامینهای مختلف ازجمله ویتامین E است. ویتامین E یکی از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز جهت تقویت حافظه بهحساب میآید. توجه داشته باشید مصرف بیش از حد آجیل برای افرادی که از بیماریهایی چون چربی خون یا دیابت رنج میبرند بههیچوجه توصیه نمیشود. برای افرادی که با بیماری قلبی نیز دستوپنجه نرم میکنند، مصرف آجیل ممکن است پیامدهای خطرناکی در پی داشته باشد.
گوجه فرنگی: این خوراکی علاوهبر خاصیتهای فوقالعادهاش برای قوای جسمانی، در سلامت ذهنی و روحی نیز نقش بسزایی را ایفا میکند. گوجهفرنگی سرشار از ویتامینهای ضروری جهت بهبود عملکرد حافظه است؛ این خوراکی همچنین دارای آنتی اکسیدان بوده که بدین طریق نیز به تقویت یادگیری و افزایش قوای ذهنی کمک میکند.
آووکادو: این میوه یکی دیگر از بهترین خوراکیهای تقویتکننده حافظه بهحساب میآید که افراد زیادی از آن استفاده میکنند. این میوه سرشار از ویتامینها و اسید چربهای مفید جهت بهبود عملکرد حافظه است. ویتامینهای K، B و C ازجمله مهمترین ویتامینهای موجود در این میوه هستند که علاوهبر افزایش قدرت ذهنی، به سلامت جسمانی نیز کمک بسیاری میکند.
تخم مرغ: یکی دیگر از مهمترین خوراکیهایی که میتواند به بهبود عملکرد حافظه کمک زیادی کند تخم مرغ است. تخم مرغ سرشار از کولین است؛ کولین نقشهای مهم زیادی را در بدن ایفا میکند که از جمله آنها میتوان به بهبود عملکرد حافظه، کمک به سوختوساز چربی، رشد جنین و تولید هورمونهای شادیآور اشاره کرد. استفاده درست از تخم مرغ در وعدههای غذایی یکی از بهترین راه های تقویت حافظه بهشمار میآید که بسیار از افراد میتوانند از آن استفاده کنند.
توت: یکی دیگر از بهترین میوههای تقویتکننده حافظه توتها هستند؛ توتها دارای آنتیاکسیدانهای مفیدی هستند که بهشکل مستقیم در بهبود عملکرد حافظه و افزایش یادگیری تاثیرگذار هستند. این میوه با ویتامینها و آنتیاکسیدانهای خود ارتباط بین سلولهای مغز را راحتتر کرده و بدین طریق به افزایش قوای ذهنی کمک میکند.
بهترین دمنوش های گیاهی برای تقویت حافظه
استفاده از دمنوشها یکی دیگر از بهترین روشهای بهبود عملکرد حافظه بهحساب میآید که علاوهبر تاثیر مثبت در سلامت ذهنی، میتواند تا حد زیادی به سلامت جسمی شما نیز کمک کند. در ادامه قصد داریم برخی بهترین دمنوشهای گیاهی تقویتکننده حافظه را به شما معرفی کنیم.
دمنوش دارچین: این دمنوش دارای خواص عالی زیادی بوده که ازجمله مهمترین آنها میتوان به آرامش اعصاب و روان، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کمک به تصفیه خون، تقویتکننده حافظه، از بین بردن بوی بد دهان اشاره کرد.
توجه داشته باشید دارچین موجب افزایش فشار خون نیز میشود؛ اگر به بیماری فشار خون مبتلا هستید، در مصرف دمنوش دارچین باید احتیاط کنید.
برخی افراد نیز بعد از استفاده از دمنوش دارچین با حساسیتهای مختلف مواجه شدند. مصرف دارچین برای زنان باردار نیز اکیدا توصیه نمیشود. برای آماده کردن دمنوش دارچین باید چند عدد از چوب آن را در آب جوش قرار داده و به مدت 20 دقیقه آن را دم کنید؛ بعد از این زمان دمنوش شما آماده نوشیدن است.
دمنوش زعفران: زعفران یکی دیگر از بهترین گیاههای تقویتکننده حافظه است که خواص بسیار زیادی برای بدن دارد. این گیاه تا حد زیادی به افزایش قدرت حافظه، یادگیری و آرامش اعصاب و روان کمک میکند.
این گیاه علاوهبر دمنوش، بهخاطر رنگ زیبا و بوی خوبی که دارد در غذاها بهعنوان چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد. زعفران علاوهبر افزایش سلامت روانی، به بهبود عملکرد جسمانی نیز کمک میکند.
درواقع زعفران یکی از بهترین خوراکیها برای افزایش کارکرد دستگاه گوارش بهحساب میآید. برای آماده کردن این دمنوش تنها باید به مدت 5 دقیقه زعفران را در آب جوش قرار داده و سپس آن را میل کنید.
دمنوش زنجبیل: استفاده از دمنوش زنجبیل یکی از بهترین راه های تقویت حافظه بهشمار میآید که بسیاری از متخصصان آن را توصیه کردهاند؛ ازجمله مهمترین خواص مصرف این دمنوش میتوان به خونسازی، بهبود عملکرد حافظه، افزایش یادگیری، بهبود کارکرد دستگاه گوارش، آرامشدهندگی و کاهش چربی خون اشاره کرد.
این دمنوش باعث افزایش فشار خون نیز میشود؛ درواقع افرادی که دارای فشار خون بالای هستند نباید از این دمنوش میل کنند. برای آماده کردن این دمنوش تنها نیاز است یک قاشق چایخوری زنجبیل را در آب جوش قرار داده و به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
تقویت حافظه براساس طب سنتی
امروزه بسیاری از افراد برای فرار از غوغای داروهای شیمیایی موجود در بازار و دنیای پیچیده پزشکی مدرن، رو به درمان بر اساس طب سنتی آوردهاند. در طب سنتی افراد با هیچگونه دارو و مواد شیمیای سروکار ندارند؛ بیماران جهت درمان بیماری خود از یکسری خوراکیها یا داروهای گیاهی کمک میگیرند و بههیچعنوان محصولاتی که ماده شیمیایی در آنها وجود دارند را امتحان نمیکنند.
این دسته از افراد میتوانند برای بهبود عملکرد حافظه خود از خوراکیها و یا دمنوشهای طبیعی که پیشتر طی همین مطلب راجعبه آنها صحبت کردیم استفاده کنند. در ادامه نیز قصد داریم برخی دیگر از خوراکیها و داروهای گیاهی که در طب سنتی برای درمان فراموشی و تقویت حافظه از آنها استفاده میشود به شما معرفی کنیم.
1- مویز: این خوراکی نوعی کشمش بهحساب میآید که بنا به اعتقاد بسیاری از بزرگان طب سنتی نقش مهمی در بهبود عملکرد حافظه و افزایش قوای ذهنی دارد. برای حداکثر بهره بردن از خواص مثبت این کشمش، بهتر است حدود 7 الی 10 دانه از آن را به صورت ناشتا میل کنید. مصرف مویز میتواند تا حد زیادی به سلامت اعصاب و روان و افزایش آرامش کمک کند و همچنین نقش یک مانع را برای ابتلا به بیماری آلزایمر ایفا کند.
2- اسطوخودوس: مصرف گیاه اسطوخودوس یکی دیگر از بهترین راه های تقویت حافظه بهشمار میآید که علاوهبر نقش مثبتش در سلامت اعصاب و روان، در سلامت جسمانی انسان نیز تاثیرگذار است. ازجمله مزایای مصرف اسطوخودوس میتوان به این موارد اشاره کرد: جلوگیری از بیماری آلزایمر، افزایش آرامش اعصاب، رفع سرگیجه و بهبود کارکرد حافظه. برای استفاده از این گیاه، ابتدا باید مقداری از آن را بسابید و سپس با آب و عسل مخلوط کنید؛ اکنون نوشیدنی شما آماده برای میل کردن است.
برای درمان بر اساس طب سنتی میتوانید از بسیاری از خوراکیها و دمنوشهایی که پیشتر طی این مطلب به آنها اشاره کردیم استفاده کنید. توجه داشته باشد که قبل از مصرف این دسته از خوراکیها به موراد منع استفاده آنها نیز توجه کرده و راجعبه آنها تحقیق کنید. همچنین باید دقت داشته باشید که مصرف بیش از اندازه از هر ماده غذایی (حتی اگر گیاهی نیز باشد) ممکن است باعث ایجاد اثراتی خطرناک در سیستم سلامت بدنتان شود؛ بنابراین تا حد امکان در مصرف خوراکیها و مواد غذایی مختلف اعتدال را رعایت کنید.
بیشتر بخوانید
بهترین راههای تقویت سیستم ایمنی بدن
بهترین راهها برای مراقبت از دندان
بهترین راه های جلوگیری از افسردگی
بهترین راههای مراقبت از مو
بهترین رژیمهای لاغری
بهترین راه های کاهش استرس