علمیکتاب

بهترین کتاب های روانشناسی [ عناوینی که سلامت روان را تضمین می‌کنند ]

بهترین کتاب های روانشناسی کدام هستند؟ امروزه مشکلات دنیای مدرن موجب شده که مردم بیش از پیش، به سلامت فکری و نیازهای روانی خود توجه داشته باشند.

مشکلات بسیار بزرگی نظیر افسردگی و یا بیماری‌های روان‌تنی، عمدتا از مشکلات دنیای مدرن هستند. تمام این مشکلات موجب شده که کسب و کار روانشناسان رونق چشمگیری داشته باشد. مسلما تمامی ما به سلامت فکری و روان خود اهمیت زیادی می‌دهیم، اما گاهی ممکن است نتوانیم برای رفع مشکلاتمان به روانپزشک مراجعه کنیم.

Academy 700 85

در چنین وضعیتی، بهترین کتاب‌های روان شناسی می‌توانند جایگزین مناسبی برای این مشکل باشند. به همین خاطر ما در ویدو تصمیم گرفتیم لیستی از «بهترین کتاب های روانشناسی» را برای شما عزیزان تهیه کنیم.

توجه داشته باشید که حوضه‌های روانشناسی بسیار گسترده هستند. از جمله آن‌ها می‌توان به «شخصیت شناسی»، «مدیریت استرس»، «شناخت و مدیریت انگیزه»، «زندگی شاد و سالم»، «روانشناسی مثبت اندیشی»، «مهارت‌های ارتباطی»، «تحلیل رفتارها» و … را نام برد.

به خاطر داشته باشید که ما در این لیست صرفا معتبرترین کتاب‌های روانشناسی را پیشنهاد می‌دهیم و ساده‌تر بگویم، کتاب‌هایی را معرفی میکنیم که ارزش خواندن دارند.

لذا از شما عزیزان خواهشمندم اگر کتاب خوبی در زمینه روانشناسی میشناسید که در لیست ما حضور ندارد، آن را به ما پیشنهاد دهید. تنها کافی است نام کتاب را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

 

بهترین کتاب های روانشناسی: زندگی خود را دگرگون کنید.

بهترین کتاب های روانشناسی؛ وضعیت آخر

وضعیت آخر – تامس ای. هریس

کتاب وضعیت آخر یکی از بهترین کتاب های روانشناسی است که توسط تامس آنتونی هریس نگاشته و توسط اسماعیل فصیح ترجمه شد. این کتاب پس از انتشار با استقبال گسترده طرفداران کتاب مواجه شد. درون‌مایه کتاب وضعیت آخر راجع‌به روانکاوی است. نویسنده در تاروپود اثر خود سعی کرده که مخاطب را به سمت رفتارهای سالم و اندیشه‌های درست سوق دهد.

با خواندن این کتاب پی می‌برید هریس مطالعات طولانی و عمیقی بر روی مفاهیم اجتماعی و رفتارهای درست فردی داشته است. او تمام تجربیات و مطالعات خود را به شکل ساده و گیرا در کتابش قرار داده و مخاطب بعد از خواندن آن می‌تواند با کمی تامل پی به رفتارهای ناسالم و احیانا مریض‌گونه خود ببرد.

یکی از جالب‌ترین بخش‌های کتاب بدین شرح است: هر گونه واحد آمیزش اجتماعی یک رفتار متقابل نام دارد. هر وقت یک انسان با یک نفر یا بیشتر در تماس باشد، دیر یا زود یکی از آنها حرفی می زند، یا علامتی نشان می دهد، که حضور دیگری را ثابت می کند. ما این را یک انگیزه رفتار متقابل می نامیم. سپس آن شخص متقابلا حرفی می زند یا علامتی نشان می دهد، که بطریقی پاسخی به آن انگیزه است و آن پاسخ رفتار متقابل نامیده می شود.

کتاب‌های روانشناسی زیادی در بازار وجود دارند که بعد از خواندن آن‌ها تحولی در عمق تفکر خود حس نمی‌کنید؛ اما کتاب وضعیت آخر کاملا این قاعده را برهم زده و شما را به سمت تعقل و تفکر بیشتر در رفتارهایتان هدایت می‌کند.

انسان در جستجوی معنا – ویکتور فرانکل

انسان در جستجوی معنا – ویکتور فرانکل

انسان در جستجوی معنا یکی دیگر از بهترین کتاب های روانشناسی است که توسط ویکتور فرانکل نوشته شده و به طور مشترک توسط نهضت صالحیان و مهین میلانی و همچنین امیر لاهوتی ترجمه شده است. این کتاب دربردارنده خاطرات فرانکل از وضعیت خود و سایر قربانیان اردوگاه‌های کار اجباری آلمان در خلال جنگ دوم جهانی است. فرانکل در این کتاب به عنوان یک روان‌شناس اگزیستانسیالیست به اهمیت جستجوی معنا برای زندگی، در سخت‌ترین شرایط زندگی می‌پردازد و ضمن روایت خاطراتش از اردوگاه‌های کار اجباری، تلاش می‌کند که  نگرش جدیدش را در روان‌شناسی تبیین کند. این کتاب ابتدا در سال 1946 منتشر شد و تا زمان مرگ ویکتور فرانکل در سال 1997 بیش از 9 میلیون نسخه در آمریکا فروخت.

در بخشی از این کتاب آمده: انسان وقتی با وضعی اجتناب ناپذیر مواجه می شود و یا با سرنوشتی تغییر ناپذیر روبه‎روست؛ مانند بیماری درمان‌ناپذیری و یا مبتلا به بعضی از انواع سرطان، این فرصت را یافته است که به عالی ترین ارزش ها و به ژرف‌ترین معنای زندگی یعنی رنج کشیدن دست یابد. درد و رنج بهترین جلوه‌گاه ارزش وجود انسان است و آنچه که اهمیت بسیار دارد شیوه و نگرش فرد نسبت به رنج است و شیوه‌ای که این رنج را به دوش می‌کشد. ذهن انسان به‌طور ناخودآگاه دست به تولید معنا بر اساس تجارب، دانش و تفکرات خویش می‌زند. معنای زندگی هر شخصی بر مبنای جهان‌بینی و نگاه وی نسبت به رخدادهای طبیعی و اتفاقات اجتماعی تعیین می‌گردد.

بهترین کتاب های روانشناسی؛ تعبیر خواب

تعبیر خواب – زیگموند فروید

کتاب تعبیر خواب اثر زیگموند نیز جزو بهترین کتاب های روانشناسی در تاریخ است که در سال 1899 منتشر شد. فروید درواقع بنیان‌گذار علم روانکاوی است که با نظریه‌های خود جنجال‌های زیادی در دنیای علم روانشناسی به پا کرد. تعبیر خواب دربردارنده تلاش فروید در رمزگشایی خواب و به‌نوعی دربردارنده بخش‌های بزرگی از اصلی‌ترین نظریات فروید در زمینه سرکوب، سانسور، نظریه جنسی و رابطه خودآگاه و ناخودآگاه وی است. این کتاب در ابتدای عرضه فروش زیادی نداشت؛ اما بعد از گذشت چندین سال به فروش بالایی دست پیدا کرد و مورد توجه طرفداران دنیای روانشناسی قرار گرفت.

فروید در این کتاب اعلام کرد برای تحلیل رویا باید به 3 مورد توجه کرد: 1. مصالح رویا 2. هدف رویا 3. مکانیسم‌های شکل‌دهی به رویا. این کتاب در ایران توسط شیوا رویگران ترجمه شد. فروید برای تفسیر رویا دو شیوه را معرفی می‌کند: اول، استفاده از تداعی‌های رویابین و دیگری تفسیر نمادهای موجود در رویا که یک شیوه قدیمی است. در شیوه تداعی، رویابین در حالت راحتی می‌نشیند و سعی می‌کند با به خاطر آوردن دوباره رویا، آنچه از تک‌ تک صحنه‌ها برای وی تداعی می‌شود را بازگو کند.

در بخشی از این کتاب آمده: نهاد حوزه‌ی غرایز، شور و هیجانات ابتدایی است که با حیوانات مشترک است. هر چه موروثی و مادرزاد باشد در نهاد جای دارد. نهاد طرفدار لذت بی قید و شرط و سرشار از شور جنسی  است. این شور در کودکی از راه مکیدن و دفع مدفوع ارضا می‌شود. برای درک مفاهیم عمیق این کتاب باید آشنایی نسبتا بالایی از دنیای روانشناسی و موضوعات فلسفی داشته باشید. اگر قادر باشید مفاهیم عمیق روانکاوی و روانشناسی این کتاب را درک کنید، می‌توانید تحول بزرگی را در طرز تفکر خود حس کنید.

آئین دوست‌یابی – دیل کارنگی

آئین دوست‌یابی – دیل کارنگی

آئین دوست‌یابی اثر دیل کارنگی یکی دیگر از بهترین کتاب های روانشناسی دنیا است که ابتدا در سال 1936 عرضه شد و توانست جزو پرفروش‌ترین کتاب‌های روانشناسی دنیا شود. این کتاب بیش از 15 میلیون نسخه فروش جهانی داشته است.

کارنگی درباره علت نگارش این کتاب اظهار می‌کند کمیته‌ای در دانشگاه شیکاگو و مدارس ای ام سی یک تحقیق راجع به امیال عموم مردم جامعه انجام دادند که نتیجه حاصل شده حکایت داشت مردم بعد از خواستن سلامتی، علاقه‌مند هستند بدانند چطور می‌توانند روی باقی مردم تاثیر بگذارند؛ بنابراین دانشگاه مذکور تصمیم گرفتند که دوره‌ای برای بزرگسالان در مریدن بگذارند تا این مسائل را برای آن‌ها آموزش دهند؛ اما آن‌ها کتابی برای تدریس پیدا نکردند زیرا تا آن زمان هیچ کتابی دراین‌باره به رشته تحریر در نیامده بود. درنتیجه کارنگی خود دست به کار شده و کتاب آئین دوست‌یابی را می‌نویسد.

در بخشی از این کتاب آمده: وقت خود را صرف کمک به دیگران نمایید و به خدا توسل کنید، زیرا احتیاج به چنین چیزی دارید. آنچه می‌خورید باعث زخم معده نمی‌شود؛ بلکه آنچه شما را می‌خورد موجب پیدایش این زخم می‌شود. مشکلی که خوب حلاجی شده باشد نصفش حل شده است. یک راه بیشتر برای خوشبخت شدن وجود ندارد؛ آن هم کم کردن نگرانی درباره چیزهایی است که فوق قدرت ما قرار گرفته است.

بهترین کتاب های روانشناسی؛ 5 زبان عشق

پنج زبان عشق – گری چاپمن

کتاب پنج زبان عشق یکی از بهترین کتاب های روانشناسی است که توسط گری چاپمن نوشته و در سال 1992 منتشر شد. این اثر بعد از انتشار با تحسین گسترده منتقدان مواجه شد و خیلی زود توانست توجه طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کند. چاپمن در کتابش 5 روش بیان و تجربه عشق را ذکر می‌کند.

این اثر در سال اول طی چهار چاپ 8500 نسخه فروخت. طی دو سال بعدی به ترتیب 17000 و 137000 نسخه فروش کرد؛ کتاب پنج زبان عشق از سال 2009 در لیست پرفروش‌ترین‌های مجله تایمز قرار گرفت. در سال 2015 نیز یک نسخه اصلاح شده از کتاب پنج زبان عشق منتشر شد. طبق نظریه چاپمن 5 روش بیان و تجربه عشق عبارتند از: دریافت هدیه، اختصاص وقت، تائید و تشویق، خدمت کردن و تماس فیزیکی.

بخشی از کتاب پنج زبان عشق بدین شرح است: افرادی که دوست دارند شریک زندگیشان وقت هایی را برای توجه و صمیمیت بیشتر به آنها اختصاص دهد؛ این افراد معمولا یا انتظار دارند روزانه دقایقی مورد توجه کامل همسرشان قرار گیرند و با یکدیگر گفت‌وگو کنند و یا شریک زندگیشان اوقاتی را برای قدم زدن، بیرون رفتن، برای یک شام دونفره به یک رستوران رفتن و یا هر بهانه و موقعیت دیگری که بتوانند وقت گذاشتن و توجه کافی همسرشان را داشته باشند به آنها اختصاص دهند. کسانی که با شنیدن جملات و کلمات قدرشناسی، افتخارآمیز، دوستانه و عاشقانه، تاییدی و حمایتی و این قبیل حرفها نسبت به همسر خود احساس عشق خواهند کرد.

آیین زندگی – دیل کارنگی

آیین زندگی – دیل کارنگی

کتاب آیین زندگی که با نام « چگونه دست از نگرانی برداریم و زندگی کنیم» نیز شناخته می‌شود، توسط دیل کارنگی نوشته و در سال 1948 منتشر شد. به عقیده بسیاری از کارشناسان این اثر با درون‌مایه غنی‌اش یکی از بهترین کتاب های روانشناسی در تاریخ است. هدف نویسنده از نگارش این کتاب این بود که به مخاطب خود راه رسیدن به زندگی لذت‌بخش و سرشار از آرامش را نشان دهد.

کارنگی همچنین در کتاب خود سعی کرده که به مخاطب بفهماند علاوه‌بر خود، به اطرافیانش نیز توجه داشته باشد و به آن‌ها کمک کند. کتاب آیین زندگی در حال حاضر جزو مشهورترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های سبک خودیاری است. این کتاب درمجموع دارای نه بخش و سی فصل است. محتوای و نحوه نگارش کتاب آیین زندگی بسیار روان و قابل فهم است؛ بعد از مدت کمی مطالعه این کتاب تاثیر آن را بر روی روحیه و عقاید خود حس خواهید کرد.

بخشی از کتاب آیین زندگی بدین شرح است: وقت خود را صرف کمک به دیگران نمایید و به خدا توسل کنید، زیرا احتیاج به چنین چیزی دارید. آنچه می‌خورید باعث زخم معده نمی‌شود؛ بلکه آنچه شما را می‌خورد موجب پیدایش این زخم می شود. مشکلی که خوب حلاجی شده باشد نصفش حل شده است. زندگی کوتاه‌تر از آن است که کوچکش شمریم. یک راه بیشتر برای خوشبخت شدن وجود ندارد؛ آن هم کم کردن نگرانی درباره چیزهایی است که فوق قدرت ما قرار گرفته است. این کتاب در ایران توسط مترجم‌های گوناگون ترجمه و منتشر شده است.

وقتی نیچه گریست - اروین د. یالوم

وقتی نیچه گریست – اروین د. یالوم

وقتی نیچه گریست را نیز می‌توان در لیست بهترین کتاب های روانشناسی تاریخ قرار داد که با سبک رمان‌گونه‌اش توانست به شکل جدیدی مفاهیم روانشناسی را به مخاطبش نشان دهد. این کتاب ابتدا در سال 1992 منتشر شد و سریعا توانست تبدیل به یکی از محبوب‌ترین کتاب‌های روانشناسی سال شود.

بعد از موفقیت کتاب وقتی نیچه گریست، این اثر در کشورهای مختلف ترجمه شد و به محبوبیت بالایی دست پیدا کرد. این کتاب در ایران نیز توسط مترجم‌های گوناگون ترجمه و منتشر شده است. نخستین ترجمه این اثر توسط مهشید میرمعزی انجام و در سال 1382 توسط نشر نی منتشر شد. در سال 2007 نیز فیلمی با اقتباس از این رمان با همین نام تولید شد.

داستان جالب و منحصربه‌فرد این رمان روانشناسانه بدین شرح است: وین، پایان قرن نوزدهم؛ لو سالومه آمده است تا یوزف برویر، پزشک مشهور و استاد زیگموند فروید را بیابد. او نگران دوستش، نیچه است. سالومه در یادداشتی برای برویر می‌نویسد که آینده فلسفه آلمان در خطر است و از او می‌خواهد که این خطر را خنثی سازد. برویر باید اندیشمند بزرگ و تنهایی را که از سردردهای شدید میگرنی رنج می‌برد، معالجه کند و او را از این گرفتاری برهاند؛ ولی نیچه نباید از این جریان و دیدار برویر و سالومه بویی ببرد. برویر تصمیم می‌گیرد با روش جدید «بیان‌درمانی» که به‌تازگی در مورد بیمار دیگرش آنا تجربه کرده، او را درمان کند. با این حال فیلسوف مغرور آلمانی، حاضر نیست روان خود را به دست یک پزشک بسپارد و تنها از او می‌خواهد که جسم او را درمان کند.

بیشعوری - خاویر کرمنت

بیشعوری – خاویر کرمنت

کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت نخستین بار در سال 1990 منتشر شد و با توجه به سبک جالب و درون‌مایه طنزآمیزش توانست مورد استقبال گسترده طرفداران کتاب قرار بگیرد. این اثر که یکی از بهترین کتاب های روانشناسی دنیا محسوب می‌شود، موفق شد نظرات مثبت منتقدین را نیز به همراه داشته باشد.

بعد از موفقیت بزرگ کتاب بیشعوری، این اثر به زبان‌های مختلف ترجمه شد و در دسترس طرفدران کتاب در سراسر دنیا قرار گرفت؛ این کتاب در ایران نیز نخستین بار توسط محمود فرجامی ترجمه و توسط نشر زریاب منتشر شد. کتاب بیشعوری خیلی سریع در ایران مورد استقبال قرار گرفت و تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سال شد. این اثر در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت. بعد از استقبال گسترده از این اثر، این کتاب توسط مترجم‌های گوناگون در ایران ترجمه و منتشر شد.

بخشی از کتاب بیشعوری بدین شرح است: رام‌ترین نوع بیشعورها، بیشعورهای آب‌زیرکاهند. البته منظور این نیست که این نوع بیشعورها کم‌خطرتر از بقیه بیشعورهایند، بلکه منظور این است که زیاد به چشم نمی‌آیند. بیشعورهای آب‌زیرکاه با مشاهده واکنش جامعه نسبت به بیشعورهای تمام‌عیار ترجیح می‌دهند که پشت نقابی از مهربانی و خونسردی پنهان شوند، اما در عین حال همواره می‌دانند که چگونه این خنجر غلاف‌شده را به‌موقع بیرون بکشند و بدون اینکه هیچ‌کس تصورش را بکند، کار خودشان را بکنند. بیشعوری ربطی به سواد ندارد، به رفتار آدم ربط دارد. حتی بعضی از بیشعورترین افراد، کسانی‌اند که متخصص محسوب می‌شوند و دیگران را راهنمایی می‌کنند. خود من شاهد این ادعا هستم.

قله‌ها و دره‌ها - اسپنسر جانسون

قله‌ها و دره‌ها – اسپنسر جانسون

قلعه‌ها و دره‌ها اثر اسپنسر جانسون باید جزو بهترین کتاب های روانشناسی محسوب کنیم که در سال 2009 منتشر شد و به محبوبیت بالایی دست پیدا کرد. این کتاب در ژانر خودیاری نوشته شده و پس از انتشار توانست توجه طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کند. کتاب قلعه‌ها و دره‌ها خیلی سریع تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های روانشناسی سال شد. جانسون طی کتاب خود تلاش کرده تا نشان دهد انسان هنگام رسیدن به قله باید چه روشی را در پیش بگیرد. او همچنین نشان داد اگر انسان در کارهایش شکست بخورد و به دره برسد، باید چگونه راه خود را ادامه دهد.

در همان بخش‌های نخست کتاب به مخاطب آموزش داده می‌شود که اوضاع شاد کنونی خود را نابود نکند و مسیر درست خود را با مدیریت عالی ادامه دهد؛ اما زمانی که به هر دلیلی انسان با شکست مواجه شد، نویسنده روش‌هایی را نشان می‌دهد که فرد با تکیه بر آن‌ها با مشکلاتش روبه‌رو شده و آن‌ها را از بین ببرد.

در بخشی از کتاب قلعه‌ها و دره‌ها آمده: در‌ زمانی‌ کوتاه ‌از ‌دره ‌خارج ‌شوید، ‌زمان ‌بیشتری‌ را‌ بر‌فراز ‌قله ‌بمانید ‌و ‌در ‌زندگی ‌و‌ کارتان قله‌های ‌بیشتر ‌و ‌در‌ه‌های‌ کمتری ‌داشته ‌باشید. قله‌ها ‌و ‌در‌ه‌ها ‌تنها ‌دوران‌های ‌خوب ‌و ‌بدی ‌نیستند‌ که ‌با ‌آن ‌روبه‌رو‌ می‌شوید. آن‌ها‌ همچنین ‌نشان‌دهنده ‌احساس‌ درونی ‌شما ‌و ‌چگونگی‌ پاسخ‌ شما ‌به ‌رویدادهای‌ بیرونی ‌هستند. قله‌ها ‌و ‌در‌ه‌ها‌ به ‌هم ‌پیوسته‌اند. اشتباهات‌ شما‌ در‌ دورا‌ن‌های‌ خوب‌ امروزتان،‌ پدیدآورنده دوران‌های‌ بد‌ فردایتان‌ هستند‌ و‌ رفتارهای‌ خردمندانه‌ شما‌ در‌ دورا‌ن‌های ‌بد ‌امروزتان،‌ پدیدآورنده ‌دوران‌های ‌خوب ‌فردایتان ‌خواهند ‌بود. داستان‌ قله‌ها‌ و‌ در‌ه‌ها ‌درباره ‌مرد‌ جوانی ‌است‌ که ‌ناشادمانه ‌در ‌در‌ه‌ای‌ روزگار ‌می گذراند، ‌تا ‌اینکه ‌با‌ پیرمردی ‌روبه‌رو ‌می‌شود ‌که‌ بر‌ فراز ‌قله‌ای ‌زندگی‌ می‌کند.

درمان شوپنهاور - اروین د. یالوم

درمان شوپنهاور – اروین د. یالوم

از کتاب درمان شوپنهاور اثر اروین د. یالوم نیز می‌توان به‌عنوان یکی دیگر از بهترین کتاب های روانشناسی جهان نام برد که بعد از عرضه در سال 2005 به محبوبیت بسیار بالایی دست پیدا کرد. یالوم در این کتاب با نشان دادن زندگی یک روا‌ن‌پزشک که به بیماری سرطان مبتلا شده است، سعی کرد تا مفاهیم روانشناسی را به مخاطب خود نشان دهد.

کتاب درمان شوپنهاور بعد از موفقیت، به زبان‌های مختلف ترجمه و در کشورهای گوناگون منتشر شد. در ایران نیز این کتاب توسط مترجم‌های مختلف ترجمه و منتشر شد. کتاب درمان شوپنهاور بعد از عرضه با استقبال گسترده طرفداران و منتقدان مواجه شد. بسیاری از منتقدان معتقد بودند که یالوم به زیبایی هرچه تمام‌تر توانسته مفاهیم عمیق روانشناسی را در قالب داستانی زیبا به مخاطب خود نشان دهد.

بخشی از کتاب درمان شوپنهاور بدین شرح است: این موضوع اغلب مورد توجه قرار گرفته که سه انقلاب عمده‌ی فکری بشر، ایده‌ی محوریت انسان را تهدید کرده است. اول، کوپرنیک نشان داد که زمین آن مرکزی نیست که همه‌ی اجرام آسمانی به دورش می‌گردند. بعد داروین روشن کرد که ما کانون زنجیره‌ی حیات نیستیم، بلکه مانند سایر موجودات، از تکامل اَشکال دیگر حیات به وجود آمده‌ایم. سوم، فروید نشان داد که ارباب خانه‌ی خودمان نیستیم؛ به این معنا که بیشتر رفتار ما تابع نیروهایی خارج از آگاهی ماست. شکی نیست که آرتور شوپنهاور در این انقلاب فکری، نقشی برابر فروید داشت ولی هرگز به تأثیر او اذعان نشد زیرا شوپنهاور مدت‌ها پیش از تولد فروید، فرض را بر این قرار داده بود که نیروهای زیست‌شناختی ژرفی بر ما حاکمند ولی ما خود را می‌فریبیم و فکر می‌کنیم خودمان آگاهانه فعالیت‌هایمان را برمی‌گزینیم.

قدرت عادت – چارلز داهیگ

قدرت عادت – چارلز داهیگ

کتاب قدرت عادت اثر چارلز داهیگ جزو بهترین کتاب های روانشناسی است که بعد از انتشار در 2012، توانست مورد تحسین کارشناسان و همچنین طرفداران کتاب قرار بگیرد. این کتاب بعد از عرضه خیلی زود تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سال شد و به مدت 62 هفته در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز قرار گرفت. این اثر در ایران نخستین بار در سال 1393 منتشر شد.

این اثر در ایران توسط مترجم‌ها‌ی مختلف ترجمه و توسط انتشارات گوناگون عرضه شد. نویسنده در کتابش نشان می‌دهد که عادت‌ها چگونه ایجاد شده‌اند؛ او سپس با ارائه راه‌حل‌هایی درست، نشان ‌می‌دهد که چگونه شخص می‌تواند برخی از عادات نادرست خود را ترک کند. اگر عادت ناخوشایندی دارید که دیگران و یا حتی خودتان از آن‌ها خسته شده‌اید، حتما به مطالعه این اثر بپردازید.

بخشی از نقل‌وقول‌های کتاب قدرت عادت بدین شرح است: می‌خواهید زود خوابتان ببرد و صبح که از خواب بیدار می‌شوید، احساس خوشایندی داشته باشید؟ به الگوهای شبانگاهی‌تان و آنچه توجه کنید که به‌طور خودکار موقع از خواب بیدارشدن انجام می‌دهید. وقتی همه‌چیز را به‌صورت مجموعه‌ای از عادت‌ها می‌بینید، مثل این است که فردی به شما چراغ‌قوه و اهرم بدهد و بتوانید کارتان را آغاز کنید. عادت‌ها سرنوشت ما نیستند. عادت‌ها می‌توانند نادیده گرفته شوند و تغییر داده شوند یا جایگزین شوند. تمام زندگی ما تا به ‌امروز که فرم مشخصی گرفته، مجموعه‌ای از عادت‌هاست. عادت‌ها می‌توانند تغییر کنند، اگر بتوانیم بفهمیم چگونه کار می‌کنند. اگر عادت‌های درستی را به‌دست آورید، هیچ کاری وجود ندارد که نتوانید انجامش دهید. عادت‌ها به‌همان اندازه که مفیدند، می‌توانند مضر باشند.

کتاب سکوت: قدرت درون‌گراها در دنیایی که از حرف زدن بازنمی‌ایستد – سوزان کین

سکوت: قدرت درون‌گراها در دنیایی که از حرف زدن بازنمی‌ایستد – سوزان کین

کتاب سکوت: قدرت درون‌گراها در دنیایی که از حرف زدن بازنمی‌ایستد اثر سوزان کین، یکی دیگر از بهترین کتاب های روانشناسی است که در سال 2013 منتشر شد. این اثر پس از عرضه توانست با استقبال گسترده مخاطبان و همچنین منتقدان مواجه شود.

بسیاری از منتقدان شیوه نگارش ساده و روان این کتاب را مورد تحسین قرار داده و مفاهیم ذکر شده توسط سوزان کین را مفید تلقی کردند. نویسنده در کتاب خود روی دو الگوی رفتاری درون‌گرایی و برون‎گرایی تمرکز کرده و تاثیر هرکدام از آن‌ها را بر زندگی افراد نشان می‌دهد.

این اثر یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های راونشناسی سالیان اخیر محسوب می‌شود که بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت و افراد متخصص خواندن آن را به افراد توصیه می‌کنند.

بخشی از متن کتاب سکوت: قدرت درون‌گراها در دنیایی که از حرف زدن بازنمی‌ایستد بدین شرح است: اگر ما کلاس‌ها را به صورت گروهی برگزار می‌کنیم به دلیل کیفیت آموزشی بالاتر نیست؛ بلکه به دلیل کاهش هزینه‌هاست. ما سر کار هستیم و روش دیگری برای آموزش فرزندانمان نداریم. اگر فرزندمان بخواهد یک به یک با دیگران دوست بشود و رابطه‌هایش را بسازد و این کار را به صورت جمعی انجام ندهد، این یک مشکل رفتاری نیست. او صرفا با مدلی که ما ساخته‌ایم تطبیق ندارد. ما در فرهنگمان برای آنها که ریسک می‌کنند توجه و احترام خاصی قائلیم. وقت آن است که برای آن‌ها که توجه می‌کنند هم احترام بیشتری قائل باشیم.

بهترین کتاب های روانشناسی؛ عزت نفس

روانشناسی عزت نفس – ناتانیل براندن

روانشناسی عزت نفس اثر ناتانیل براندن یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های روانشناسی است که پس از عرضه در سال 1969 با استقبال مخاطبان مواجه شد.

بسیاری از روانشناسان به تحسین درون‌مایه این کتاب پرداخته و اعتقاد داشتند این اثر می‌تواند به بهترین شکل ممکن روی مخاطب تاثیر بگذارد.

براندن در کتاب خود ابتدا کمی راجع‌به عزت نفس توضیح داده و در ادامه سعی کرد راه‌های افزایش آن را به مخاطب نشان دهد. این نویسنده کتاب روانشناسی عزت نفس را با ساده‌ترین سبک نگارشی ممکن نوشت تا تمام مخاطبان بتوانند به درون‌مایه سخنانش پی ببرند و از آن تاثیر بگیرند.

بعد از افزایش محبوبیت کتاب روانشناسی عزت نفس، این اثر به زبان‌های مختلف ترجمه و در کشورهای زیادی منتشر شد. در ایران نیز این اثر توسط مترجم‌های گوناگون ترجمه و عرضه شد.

قسمت‌هایی از کتاب روانشناسی عزت نفس بدین شرح است: انسان ذاتا از گونه‌ای است که حق انتخاب دارد. می‌تواند درباره‌ این‌که آگاهی را انتخاب بکند یا نکند تصمیم بگیرد، می‌تواند به جستجوی حقیقت برود یا نرود، می‌تواند ذهنش را متمرکز بکند یا نکند، این یکی از جنبه‌های مثبت و شکوه‌مند طبیعت انسانی است. از طریق انتخاب‌های گوناگون که میان اندیشیدن و نیاندیشیدن می‌کنیم، به آن کسی که هستیم، تبدیل می‌شویم. ذهن انسان در موقعیتی است که می‌تواند انتخاب کند. آگاهی یعنی فرایند انتخاب. وقتی من آمدن به این‌جا را انتخاب می‌کنم،‌ یعنی انتخاب می‌کنم که به جای دیگری نروم. زندگی آگاهانه یعنی آن‌که در برابر حقایق احساس مسئولیت بکنیم. لزومی به این نیست آن‌چه را که می‌بینیم دوست داشته باشیم. مهم این است که آن‌چه را وجود دارد، همان‌طور که هست ببینیم. هراس‌ها، انکارها و خواسته‌های ما، حقایق را تغییر نمی‌دهند.

 

بیشتر بخوانید:

به این مقاله امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا