علمیکتاب

بهترین کتاب های تاریخی [ کتاب‌های تاریخی راجع به ایران و جهان ]

بهترین کتاب های تاریخی کدام هستند؟ نزد دوست‌داران مطالعه، کتاب‌های تاریخی همواره یکی از محبوب‌ترین آثار هستند.

خواندن کتاب تاریخی می‌تواند ما را به گذشته‌های خیلی دور ببرد و درکی عمیق از گدشته و وقایع سالیان پیش به ما بدهد.

اگر شما علاقه‌مند مطالعه و دست‌یابی به رویدادها و اتفاق‌های تاریخی باشید، لیستی از بهترین کتاب‌های تاریخی می‌تواند گزینه‌ای مناسب برایتان باشد.

در ادامه‌ی این مطلب ما سعی کرده‌ایم لیستی از بهترین کتاب های تاریخی را برای شما عزیزان تهیه کنیم.

توجه داشته باشید که شما می‌توانید در تکمیل کردن این لیست با ما سهیم باشید. تنها کافی است نام کتاب تاریخی مورد علاقه‌تان را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید تا در بروزرسانی‌های مقاله، آن را به لیست اضافه نماییم.

بهترین کتاب های تاریخی

 

تاریخ تمدن – ویل دورانت و آریل دورانت

تاریخ تمدن – ویل دورانت و آریل دورانت

تاریخ تمدن مجموعه کتابی 11 جلدی اثر ویل دورانت و آریل دورانت است که به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از بهترین کتاب های تاریخی محسوب می‌شود. ویل و همسرش آریل در این مجموعه درباره تاریخ زندگی انسان از دوران پیش از تاریخ تا پایان سده هجدهم نوشته‌اند. متاسفانه این مجموعه با مرگ تقریبا همزمان این دو نویسنده ناتمام ماند. این دو قصد داشتند مجموعه کتاب‌های خود را تا زمان تاریخ معاصر غرب (تا سال 1933) ادامه دهند؛ ولی این اتفاق هیچ‌گاه رخ نداد.

دورانت‌ها در این مجموعه کتاب به شکل مفصل به تحلیل و بررسی وقایع تاریخی مختلف پرداخته‌اند. به جرات می‌توان گفت کمتر کتاب تاریخی در حال حاضر توانسته‌اند وقایع تاریخ را مانند کتاب تاریخ تمدن به رشته تحریر دربیاورند. این مجموعه کتاب بین سال‌های 1935 تا 1975 به شکل کامل منتشر شد.

ویل دورانت در پیش‌گفتار کتاب تاریخ تمدن گفت: مدت مدیدی است که من به این عقیده رسیده‌ام که طریقه نوشتن تاریخ به شکل قسمت‌های مجزا از یکدیگر، که من آن را ترتیب طولی نام می‌دهم (مانند تاریخ اقتصادی، تاریخ سیاسی، تاریخ مذهبی، تاریخ فلسفه، تاریخ ادبیات، تاریخ علوم، تاریخ موسیقی و تاریخ هنر)، حق وحدت زندگانی بشری را ادا نمی‌کند و تاریخ در عین حال که به‌صورت طولی نوشته می‌شود باید متفرعاتی هم داشته ‌باشد و جنبه ترکیبی و تحلیلی هر دو باید مراعات شود؛ تاریخ وقتی به صورت کمال مطلوب نزدیک خواهد شد که مورخ، برای هر دوره تاریخی، صورت کاملی از سازمان‌ها، حوادث و طرق زندگی را که از مجموع آنها فرهنگ یک ملت ساخته می‌شود رسم کند.

خرید این کتاب از دیجی کالا

 

تاریخ سیاسی هخامنشیان - محمد عبدالقدیرویچ داندامایف

تاریخ سیاسی هخامنشیان – محمد عبدالقدیرویچ داندامایف

تاریخ سیاسی هخامنشیان یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخی است که توسط محمد عبدالقدیرویچ داندامایف نوشته و در سال 1985 به زبان روسی منتشر شد. این کتاب سپس در سال 1989 به زبان انگلیسی و درنهایت در سال 1389 خورشیدی به زبان فارسی ترجمه شد. این کتاب توسط فرید جواهرکلام به زبان فارسی ترجمه و تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخی کشور شد.

در کتاب تاریخ سیاسی هخامنشیان نویسنده به شکل کامل و مفصل از ابتدا تا پایان دوره حکومت هخامنشیان را نشان می‌دهد. خوانندگان بعد از مطالعه این کتاب می‌توانند مطمئن باشند که به همه‌چیز در مورد حکومت بزرگ و باشکوه هخامنشیان پی خواهند برد.

داندامایف در بخش پیش‌گفتار کتاب بیان کرد: امپراتوری هخامنشی در قرن ششم پیش از میلاد پدید آمد و پاگرفت و برای مدتی بیش از دویست سال دوام یافت. این امپراتوری نخستین قدرت جهانی در تاریخ بود و تحت فرمانروایی شاهان ایرانی بر ده‌ها سرزمین و مردمانی گوناگون در گستره‌ای پهناور از مصر گرفته تا شمال غربی هندوستان در مشرق زمین، اداره می‌شد. در حقیقت تاریخ دوران هخامنشی، شامل تاریخ تمام خاور نزدیک و غرب آسیای مرکزی است. امپراتوری هخامنشی دورانی را در برمی‌گیرد که طی آن بنیان سازمان‌های مهم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی پی‌ریزی شد، همراه با سنت‌های فرهنگی که نقشی حیاتی در تاریخ جهان ایفا کردند. همین جنبه است که علاقه فراوان دانشمندان، صاحب‌نظران و طبقه وسیعی از عامه مردم را به این مسئله، توجیه می‌کند.

 

ایران در گذر روزگاران – مسعود لقمان

ایران در گذر روزگاران – مسعود لقمان

ایران در گذر روزگاران جزو بهترین کتاب های تاریخی است که توسط مسعود لقمان نوشته و در سال 1393 منتشر شد. نویسنده کتاب خود را از دوره تاریخ میانه با شاهنامه آغاز و تا زمان ملی شدن صنعت نفت ادامه می‌دهد. کتاب ایران در گذر روزگاران بعد از انتشار با استقبال گسترده کارشناسان و مورخان مواجه شد و توانست توجه طرفداران را به سمت خود جلب کند.

مسعود لقمان در این کتاب با اشخاصی چون ماشاءالله آجودانی، داریوش آشوری، عبدالمجید ارفعی، مرتضی ثاقب‌فر، جلال خالقی مطلق، علی میرفطروس و عباس میلانی گفتگو کرده است. لقمان سعی کرده به کمک تحقیق، جمع‌آوری اطلاعات و تجربه‌های شخصی کتابی را بنویسد که خواننده بعد از خواندن آن بتواند اطلاعات زیادی از تاریخ ایران کسب کند. این کتاب در ابتدای انتشارش فروش بسیار بالایی داشت و برای بار دوم چاپ شد.

مسعود لقمان درباره کتاب خود گفته: ایران در گذر روزگاران داستان جستجویم برای فهم بهتر تاریخ و فرهنگ سرزمینی است که در آن بالیده‌ام و هستی خویش را وامدار آنم. در این جستجو کوشیده‌ام با پرسش از فرزانگانی که در حیطه موضوع‌های طرح‌شده سرآمد زمانه خویش‌اند به بینشی ژرف‌تر برای فهم بهتر تاریخ ایران دست یابم و دیگران را نیز در این معنا سهیم کنم. کوشش شده است پرسش‌ها نه به قصد چالش و به رخ کشیدن دانش، بلکه برای فهم بهتر و کسب بینشی ژرف‌تر پرسیده شود و پاسخ‌ها نیز پرسش‌مدار باشد، چراکه بر این باورم بیش از آنکه نیاز به پاسخ داشته باشیم، نیازمند پرسش‌های درستیم.

 

تاریخ بیهقی - ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی

تاریخ بیهقی – ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی

تاریخ بیهقی یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخی است که توسط ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی نوشته شد. بیهقی در این کتاب تاریخ غزنویان و بخشی از صفاریان و سامانیان را پوشش داده است. نسخه اصلی کتاب تاریخ بیهقی 30 جلد بوده که اکنون تنها 5 جلد آن به جای مانده است. بسیاری از کارشناسان کتاب تاریخ بیهقی را یکی از بهترین آثار تاریخی ایران می‌دانند که در نوع خود بی‌نظیر است.

خود بیهقی ابتدا نام کتابش را تاریخ قرار داد؛ اما با گذر زمان نام آن به تاریخ بیهقی تغییر کرد. برخی نیز این اثر را با نام تاریخ مسعودی می‌شناسند؛ زیرا بخش بزرگی از قسمت‌های بازمانده این اثر مربوط به دوران پادشاهی مسعود غزنوی است. منتقدان و مورخان تاریخ بیهقی را بیشتر به دلیل ارزش تاریخی، مستند بودن و سبک ادبی و نگارش جذابش مورد تحسین قرار داده‌اند. البته درک این اثر برای افرادی که چندان با ادبیات قدیمی و کهن ایران آشنا نیستند کمی دشوار است.

بخشی از کتاب تاریخ بیهقی که در آن به آغاز وزارت خواجه احمد حسن برای سلطان مسعود غزنوی اشاره دارد، بدین شرح است: دیگر روز بدرگاه آمدی و با خلعت نبود، که برعادت روزگار گذشته قبایی ساخته کرد و دستاری نشابوری یا قاینی، که این مهتر را رضی‌الله عنه با این جامه‌ها دیدندی به‌روزگار. و از ثقات او شنیدم، چو بوابراهیم قاینی کدخدایش و دیگران، که بیست و سی قبا بود او را یک‌رنگ که یک سال می‌پوشیدی و مردمان جنان دانستندی که یک قباست و گفتندی: سبحان الله! این قبا از حال بنگردد؟ اینت منکَر و بجِد مردی! و مردی‌ها و جدهای او را اندازه نبود، و بیارم پس از این به‌جای خویش و چون سال سپری شد بیست و سی قبای دیگر راست کرده به جامه‌خانه دادندی.

خرید این کتاب از دیجی کالا

تذکرةالشعرا - دولتشاه سمرقندی

تذکرةالشعرا – دولتشاه سمرقندی

تذکرةالشعرا یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخی است که توسط دولتشاه سمرقندی نوشته شد. این تذکره درواقع دومین تذکره از نوع خود پس از لباب الالباب اثر عوفی محسوب می‌شود که شرح حال برخی از پادشاهان و شاعران را در قالب افسانه بیان می‌کند. ازجمله شخصیت‌هایی که در این اثر راجع‌ّبه آن‌ها افسانه‌سرایی شده، می‌توان به فردوسی، ناصرخسرو، نظامی، خیام، عطار، سعدی، عبید زاکانی و حافظ اشاره کرد. مدت کمی بعد از خواندن این اثر پی می‌برید که سمرقندی کاملا با دنیای شعر و شاعری آشنا بوده و توانسته اثری منحصربه‌فرد را خلق کند.

نمونه‌ای حکایات جذاب این کتاب بدین شرح است: عبدالله بن عامر به روزگار خلفای عباسی، امیر خراسان بود. روزی در نیشابور (به مسند) نشسته بود. شخصی کتابی آورد و به تحفه پیش او بنهاد. (امیر) پرسید: این چه کتاب است؟ (مرد) گفت: این قصه وامق و عذرا است و خوب حکایتی است که حکما بنام شاه انوشیروان جمع کرده‌اند. امیر فرمود: ما مردم، قرآن خوانیم و به غیر از قرآن و حدیث پیغمبر چیزی نمی‌خوانیم و ما را از این نوع کتاب، در کار نیست. این کتاب، تالیف مغان (زرتشتی‌ها) است و پیش ما مردود است. (پس فرمود) تا آن کتاب را در آب انداختند و حکم کرد که در قلمرو او به هر جا از تصانیف عجم و مغان کتابی باشد جمله را بسوزانند.


دو قرن سکوت - عبدالحسین زرین‌کوب

دو قرن سکوت – عبدالحسین زرین‌کوب

بدون شک کتاب دو قرن سکوت اثر عبدالحسین زرین‌کوب شایستگی لازم جهت حضور در لیست بهترین کتاب های تاریخی را داراست. این کتاب به خوبی سرگذشت ایران را پس از دو سده سلطه عرب‌های مسلمان، به مخاطب نشان داده است. این اثر ابتدا در سال 1330 خورشیدی منتشر شد و خیلی زود توانست تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های دوران خود شود.

این اثر پس از چاپ اول دیگر تمدید چاپ نشد؛ زرین‌کوب بعد از موفقیت چاپ اول، پنج سال زمان گذاشت و با اطلاعات گسترده‌تر کتاب خود را غنی کرد؛ این کتاب سرانجام در سال 1336 با درون‌مایه کامل‌تر تجدید چاپ شد و نظر مثبت بسیاری از منتقدان را به سمت خود جلب کرد.

بخشی از متن کتاب دو قرن سکوت بدین شرح است: نبردی که ایرانیان در طی این دو قرن با مهاجمان عرب کردند همه در تاریکی خشم و تعصب نبود. در روشنی دانش و خرد نیز این نبرد دوام داشت و بازار مشاجرات و گفتگوهای دینی و فلسفی گرم بود. طی دو سده نخستین بسیاری از ایرانیان، از ابتدا دین اسلام را با شور و شوق پذیرا شدند، زیرا دین تازه را از آیین دیرین نیاکان خویش برتر می‌یافتند و ثنویت زرتشتی را در برابر توحید اسلام، شرک و کفر می‌شناختند. با این همه در عین حال که دین اعراب را پذیرفتند، آنان را تحت نفوذ و تاثیر فرهنگ و تربیت خویش گرفتند و به تمدن و فرهنگ خویش برآوردند. اما گروهی دیگر از ایرانیان، از دین عرب هم روی برتافتند و آن را تنها از این رو، که چیزی ناآشنا و تازه و ناشناس بود نپذیرفتند. بهتر دیدند که دل از یار و دیار برکنند و در گوشه و کنار جهان آواره باشند و دین تازه را که برایشان ناشناس و نامانوس بود نپذیرند. حتی سرانجام پس از سال‌ها دربه دری در کوه و بیابان، رنج هجران بر دل نهادند و به سند و سنجان رفتند تا دینی را که از نیاکان آموخته بودند و بدان سخت دل بسته بودند ترک نکنند و از دست ندهند.

خرید این کتاب از دیجی کالا

تاریخ ماد - ایگور میخایلوویچ دیاکونوف

تاریخ ماد – ایگور میخائیلوویچ دیاکونوف

تاریخ ماد اثر ایگور میخایلوویچ دیاکونوف یکی از بهترین کتاب های تاریخی است که ابتدا در سال 1345 در ایران ترجمه و چاپ شد. ایگور میخایلوویچ دیاکونوف متخصص فقه‌اللغه و تاریخ خاور باستانی، کارمند ارشد موزه ارمیتاژ، استاد علوم تاریخ و عضو افتخاری انجمن آسیایی سلطنتی بریتانیا بود. دیاکونوف با خلق این کتاب توانست برگ زرینی را در کارنامه خود رقم بزند و تا ابد در تاریخ ماندگار بماند.

نویسنده در این کتاب با جزئیات بالا و استناد به مدارک معتبر، تاریخ کامل حکومت ماد را برای مخاطب ذکر می‌کند. این کتاب بعد از ترجمه و انتشار در ایران، به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخی کشور تبدیل شد. کتاب تاریخ ماد تا سال 1380 شش بار تجدید چاپ شده است. تمام این‌ها نشان می‌دهد که نویسنده تا چه حد توانسته کتاب خود را به شکل زیبا و جامع خلق کند.

سخن مولف در بخش از کتاب تاریخ ماد بدین شرح است: در دوران باستان دولت ماد و ماننا (سلف آن) پادشاهی‌های معظمی را تشکیل می‌دادند. پادشاهی ماد، با اینکه دیری نپائید، وظیفه تاریخی مهمی داشت. ماد یوغ آشور را که به تقریب سراسر آسیای غربی را تحت سلطه خویش داشت، برانداخت و هجوم اسکیت‌ها را دفع نمود و اقوامی چند را که به حالت بدویت می‌زیستند وارد دایره مدنیت ساخت و مطیع نظامات دولتی کرد. ظاهرا تعالیمی که بعد مبنای زرتشت قرار گرفت و در تکامل معتقدات و افکار مردم جهان باستان نقش مهمی ایفا نمود، در خطه پادشاهی ماد تکوین و بسط یافت.

خرید این کتاب از دیجی کالا

سیاحت‌نامه ابراهیم‌بیگ - زین‌العابدین مراغه‌ای

سیاحت‌نامه ابراهیم‌بیگ – زین‌العابدین مراغه‌ای

کتاب سیاحت‌نامه ابراهیم‌بیگ اثر زین‌العابدین مراغه‌ای جزو بهترین کتاب های تاریخی است که به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از تاثیرگذارترین کتاب‌ها در تاریخ سیاسی ایران محسوب می‌شود. کتاب سیاحت‌نامه ابراهیم‌بیگ ابتدا در سال 1321 در استانبول منتشر شد و با استقبال گسترده طرفداران کتاب‌های سیاسی و اجتماعی مواجه شد.

این کتاب در قالب داستان و به شکل سفرنامه دوران تاریخی سیاه و ننگین قاجار را به‌تصویر می‌کشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند انتشار کتاب سیاحت‌نامه ابراهیم‌بیگ درواقع نقطه آغاز و جرقه‌ای بر افزایش آگاهی مردم راجع‌به حکومت قاجار و دوران سیاه سلطنت این سلسله بود. این کتاب یکی از تاثیرگذارترین آثار ادبی در آستانه جنبش مشروطه به حساب می‌آید که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

خلاصه داستان کتاب سیاحت‌نامه ابراهیم‌بیگ بدین شرح است: کتاب با گزارش مسافرتی آغاز می‌شود اندک اندک در انتها تمثیلی می‌گردد. ابراهیم‌بیگ یک تاجر زاده ایرانی است که در مصر بزرگ شده و ثروتی اندوخته است. بین او و دختری از خانه زادانش به نام محبوبه تعلق خاطری هست. اما عشق بزرگ‌تر و محبوبه واقعی‌اش ایران یا به قول یکی از آدم‌های قصه ایران خانم است. عشقی که نویسنده شرایط رشد و پرورش آن را در محیط خانواده قهرمانانش نشان داده است. در عالم خیال وطن را بی نقص‌ترین و منزه‌ترین جاهای دنیا می‌داند، تا حدی که حاضر نیست هیچ خبر ناگواری راجع به ایران بپذیرد یا حتی بشنود. در برابر هر سخن واهی اما امید بخشی درباره ایران را با دادن پاداش به گوینده اش استقبال می‌کند. سرانجام ابراهیم‌بیگ برای زیارت مرقد امام هشتم و نخستین دیدار از وطن معبود از راه عثمانی رهسپار ایران می‌شود.

خرید این کتاب از دیجی کالا

عصر انقلاب - اریک هابسبام

عصر انقلاب – اریک هابسبام

کتاب عصر انقلاب اثر اریک هابسبام یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخی است که نخستین بار در سال 1962 منتشر شد. این کتاب یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌‌های تاریخی است که بعد از موفقیت به زبان‌های مختلف ترجمه و در سراسر جهان منتشر شد. کتاب عصر انقلاب در ایران نخستین بار توسط علی اکبر مهدیان و اشکان صالحی ترجمه و توسط انتشارات اختران منتشر شد.

درون‌مایه اصلی کتاب عصر انقلاب راجع‌به 60 سال تاریخ اروپا است (1789 – 1848) که با دوران انقلاب بزرگ فرانسه و انقلاب صنعتی بریتانیا هم دوره است. در این کتاب مخاطب شاهد رشد صنعتی تدریجی اروپا و همچنین تسلط قدرت‌های برتر این قاره بر جهان هستند. بسیاری از کارشناسان و مورخان کتاب عصر انقلاب را منبعی موثق در نشان دادن تاریخ رشد صنعتی اروپا می‌دانند.

بخشی از کتاب عصر انقلاب بدین شرح است: رادیکال‌ها خواه رمانتیک یا غیر رمانتیک اعتماد میانه‌روها به شاهزادگان و قدرت ها را بنابر دلایل عملی و نیز ایدئولوژیک رد کردند. مردمان باید حاضر می‌بودند آزادیشان را خودشان به دست آورند چون هیچ‌کس دیگری این کار را برایشان نمی‌کرد؛ و این گرایشی بود که برای استفاده جنبش‌های پرولتری – سوسیالیستی نیز تنظیم شد. مردمان باید این کار را با اقدام مستقیم انجام می‌دادند. اما طرح این گرایش هنوز عمدتا به شیوه کاربوناریستی بود و در هر حال توده‌ها منفعل باقی می‌ماندند. در نتیجه خیلی موثر نبود هرچند تفاوت بسیاری وجود داشت میان تلاش‌های مضحکی مانند یورش نافرجام ماتسینی به ساووا و مساعی مداوم و جدی دموکرات‌های لهستان برای حفظ یا احیای جنگ پارتیزانی در کشورشان پس از شکست 1831. ولی عزم رادیکال‌ها برای تصاحب قدرت بدون نیروهای تثبیت شده یا در ضدیت با آن‌ها باز هم تفرقه‌ای دیگر در صفوف رادیکال‌ها پدید آورد.

خرید این کتاب از دیجی کالا


صلحی برای پایان‌دادن به همه صلح‌ها - دیوید فرامکین

صلحی برای پایان‌دادن به همه صلح‌ها – دیوید فرامکین

از کتاب صلحی برای پایان‌دادن به همه صلح‌ها اثر دیوید فرامکین نیز می‌توان به‌عنوان یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخی جهان نام برد که توانست توجه مورخان و تاریخ‌دانان را به سمت خود جلب کند. نویسنده در کتاب خود نشان می‌دهد که چگونه تجزیه امپراطوری عثمانی طی جنگ جهانی اول تغییراتی وسیع در خاورمیانه ایجاد می‌کند. این کتاب که ابتدا در سال 1989 منتشر شد، در سال 1395 در ایران توسط حسن افشار ترجمه و توسط نشر ماهی منتشر شد.

بسیاری از منتقدان به‌دلیل جزئیات بالای کتاب و بیان حقیقت به بهترین شکل ممکن، این اثر را مورد تحسین قرار دادند. مجله تایمز کتاب صلحی برای پایان دادن به همه صلح‌ها را اینگونه‌ توصیف کرد: حقیقت و نه چیزی جز حقیقت. درمجموع اگر به‌دنبال کتابی هستید که تاریخ خاورمیانه را به بهترین شکل ممکن نشان دهد، این اثر می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.

بخشی از کتاب صلحی برای پایان دادن به همه صلح‌ها بدین شرح است: تش خشونت برای بیت المقدس در چهارم آوریل 1920 شعله کشید. موعظه‌گران آتشین مزاج [اسلامی] چنان عرب‌ها را تحریک کردند که شورشی سه روزه علیه یهودیان درگرفت و شماری از آنها کشته و صدها تن زخمی شدند. کمیسیون تحقیق تشکیل شد و شهادت شهود را شنید. مقامات نظامی مدعی شدند گناه از یهودیان بوده که مسلمانان را تحریک کرده اند اما شاهدان یهودی ادعا کردند خود دولت نظامی انگلیسی مشوق آشوبگران بوده است. ریچارد ماینرتسهاگن (خودش صهیونیست است) رئیس اطلاعات نظامی قاهره را به فلسطین فرستاده بودند که ببیند آیا سیاست حمایت لندن از صهیونیسم در محل اجرا می شود یا نه.

خواجه تاجدار – ژان گور

خواجه تاجدار – ژان گور

خواجه تاجداری کتابی اثر نویسنده فرانسوی ژان گور است که در ایران توسط ذبیح الله منصوری ترجمه و منتشر شد. گور در این اثر که یکی از بهترین کتاب های تاریخی به‌حساب می‌آید، رویدادهای تاریخ ایران را از زمان مرگ نادرشاه افشار تا زمان مرگ آقا محمدخان قاجار در قالب داستان به‌ رشته تحریر درآورد.

البته بخش بزرگی از موفقیت کتاب خواجه تاجدار در ایران، به‌دلیل ترجمه عالی و بیان داستان به بهترین شکل ممکن از جانب منصوری است. برخی از مورخان و طرفداران کتاب معتقدند ژان گور اصلا وجود خارجی ندارد و این کتاب مستقیما توسط خود منصوری نوشته شده است؛ با توجه به جزئیات زیاد تاریخی و همچنین سبک داستان‌نویسی، بعید نیست که این کتاب را خود ذبیح الله منصوری نوشته باشد. اگر به‌دنبال کتابی تاریخی هستید که بهترین شکل ممکن و با جزئیات زیاد حوادث ایران در دوران آقا محمدخان قاجار را به شما نشان دهد، خواجه تاجدار می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

بخشی از کتاب خواجه تاجدار بدین شرح است: در شب دوازدهم ربیع الثانی سال 1155 هجری در ترکمن صحرا تمام مردان و زنان طایفه اشاقه باش از ایل قاجار چشم به آسمان دوخته بودند و در حالی‌که رنگ از صورت‌هایشان پریده بود ستاره دنباله‌دار را می‌نگریستند. کودکان هم به تقلید بزرگان، ستاره دنباله‌دار را از نظر می‌گذرانیدند و چون می‌فهمیدند که بزرگان وحشت دارند، آن‌ها نیز می‌ترسیدند بدون اینکه بدانند برای چه می‌ترسند. یکی از مردها که مشغول تماشای ستاره دنباله‌دار بود سر را به طرف عقب برگردانید و به زبان ترکی بانگ زد.

خرید این کتاب از دیجی کالا


ایران بین دو انقلاب – یرواند آبراهامیان

ایران بین دو انقلاب – یرواند آبراهامیان

ایران بین دو انقلاب اثر یرواند آبراهامیان یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخی است که با استقبال فراوان مخاطبان مواجه شد. این کتاب نخستین بار در سال 1982 منتشر و در ایران نیز توسط مترجم‌های مختلف ترجمه شد و توسط دو نشر نی و مرکزی به چاپ رسید. یرواند آبراهامیان یک نویسنده و تاریخ‌نگار ارمنی‌تبار ایرانی است که بسیاری از کارشناسان و مورخان او را به‌عنوان یکی از بهترین تاریخ‌دانان جهان می‌شناسند.

کتاب ایران بین دو انقلاب از دوره قاجار شروع می‌شود و تا تشکیل حکومت رضاشاه و پایان آن ادامه دارد. این کتاب همچنین نشان می‌دهد که دین چگونه مسیر انقلاب سال 57 را هموار کرد. بسیاری از منتقدان و مورخان به تحسین کتاب ایران بین دو انقلاب پرداخته و معتقد هستند آبراهامیان به بهترین شکل ممکن توانسته وقایع تاریخی 100 سال اخیر ایران را به مخاطب نشان دهد.

بخشی از کتاب ایران بین دو انقلاب بدین شرح است: حزب اصلاح طلب، وارث حزب اعتدالیون پیشین بود. رهبری این حزب را که از برنامه محافظه‌کارانه مشابهی پشتیبانی می‌کرد، روحانیون برجسته، تجار ثروتمند و اشراف زمین‌دار برعهده داشتند: مدرس، واعظ جسوری که همیشه تاکید می‌کرد که نمی‌تواند عقاید مذهبی خود را از تصمیمات سیاسی جدا سازد؛ شاهزاده فیروز فرمانفرما که پس از عزل سید ضیا مستقیما از تبعید به مجلس جدید آمده بود؛ احمد قوام السلطنه، برادر کوچکتر وثوق الدوله و زمین‌دار بزرگ گیلان و کسی که به عنوان تحصیل کرده‌ای جوان در دربار مظفرالدین شاه با خواسته‌ مشروطه‌خواهان در سال 1905 موافق بود و درواقع اعلامیه شاهی اعطای مشروطه، به خط زیبا و استادانه او نوشته شده بود.

خرید این کتاب از دیجی کالا


توپ‌های ماه اوت – باربارا تاکمن

توپ‌های ماه اوت – باربارا تاکمن

توپ‌های ماه اوت اثر باربارا تاکمن را نیز می‌توان جزو بهترین کتاب های تاریخی محسوب کرد که در مورد جنگ جهانی اول نوشته شده است. تاکمن ابتدا بررسی می‌کند که جنگ جهانی اول دقیقا به چه دلیلی رخ داد؛ او در ادامه راجع‎به چگونگی همکاری نظامی مشترک سربازان فرانسوی و بریتانیایی جهت مبارزه با نیروهای آلمانی در خاک فرانسه، می‌نویسد.

این کتاب در سال 1962 منتشر شد و در سال 1963 توانست جایزه پولیترز را در بخش آثار عمومی غیرداستانی کسب کند. بعد از موفقیت کتاب توپ‌های ماه اوت، این اثر به زبان‌های مختلف ترجمه و در کشورهای زیادی منتشر شد. در ایران نیز این کتاب توسط مترجم‌های گوناگون ترجمه و عرضه شد.

بخشی از کتاب توپ‌های ماه اوت بدین شرح است: در آن روزگار عمده ساکنان پروس معتقد بودند که کشورشان باید میان قدرت جهانی شدن یا سقوط یکی را انتخاب کند؛ در میان ملل جهان، آلمان از جهات اجتماعی – سیاسی در راس پیشرفت در فرهنگ است، اما در محدوده‌ای کوچک و غیرطبیعی فشرده شده و نمی‌تواند بدون قدرت سیاسی فزاینده، دامنه بزرگتر نفوذ و سرزمین های جدید به اهداف اخلاقی بزرگش برسد؛ این افزایش قدرت باید با جنگ به دست آید و نتیجه می‌گرفتند فتح قانون ضرورت است، جنگ قانون طبیعت است. منظره میدان جنگ پس از نبرد باورکردنی نبود؛ هزارها کشته همچنان سرپا بودند و تل کشته‌ها که روی هم تلنبار شده بود، مثل پشتبند دیوار آن‌ها را در هوا نگه می‌داشت. افسران فارغ التحصیل دانشکده سن سیر با کلاه گرد که پری سفید بالای آن بود و دستکش‌های سفید به جنگ می رفتند؛ مردن با دستکش سفید را شیک می‌دانستند.

بیشتر بخوانید

به این مقاله امتیاز دهید post

‫3 دیدگاه ها

  1. باسلام ودرود باسپاس فراوان ازشماعزیزان زحمتکش که دلسوزانه به فکرراهنمایی وآگاه سازی اهل کتاب هستید.بنده بدنبال کتاب ایران دردوران باستان اثرمریم میر….هستم که متأسفانه ازهیج کجانتونستم تهیه اش کنم ،بی زحمت راهنمایی بفرمائید. سپاس

  2. حداقل در تیتر اصلی مطلب غلط املایی نداشته باشید!!! اون راجب نیس راجع درسته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا