بهترین فیلم های بهروز وثوقی (18 فیلم قدیمی و جدید بهروز وثوقی)
اگر علاقهمند به بهترین فیلم های بهروز وثوقی هستید میتوانید لیستی طلایی از این عناوین را در ادامه ببینید. بهروز وثوقی سوپر استار دنیای بازیگری بود که با بازی در فیلم قیصر تاریخ سینمای ایران را متحول کرد. بهروز وثوقی در طول فعالیت هنریاش چندین بار نامزد و برنده جوایز مختلف شده است که از مهمترین آنها میتوان به جایزه بز بالدار “جشنواره جهانی فیلم تهران” برای بازی در فیلم گوزنها و دریافت دو مجسمه سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای نقش آفرینی در فیلمهای رضا موتوری و قیصر اشاره کرد.
بهروز وثوقی ستاره تئاتر و سینمای ایران را میتوان یکی از برجستهترین و تاثیرگذارترین بازیگر سینمای ایران در سالهای قبل و بعد از انقلاب دانست. نقش آفرینیهای او چنان قدرتمند بود که دیالوگهایش هنوز در ذهن بینندگان ماندگار است. در ادامه این مطلب از ویدو میخواهیم شما را با ماندگارترین و بهترین فیلم های بهروز وثوقی از فیلم کمدی گرفته تا عاشقانه و احساسی این هنرمند آشنا کنیم. با معرفی مجموعه فیلمهای بهروز وثوقی همراه باشید.
فیلم ماه عسل
فیلم ماه عسل یکی دیگر از فیلم های بهروز وثوقی است که در آن با گوگوش همبازی بود. این فیلم به کارگردانی و نویسندگی فریدون گله در سال 1355 تولید شد. در کنار بهروز وثوقی و گوگوش، جمشید مشایخی در فیلم ماه عسل نقشآفرینی کرده است. این فیلم در ژانر درام و عاشقانه ساخته شده است و از بهترین فیلم های بهروز وثوقی به شمار میاید.
داستان فیلم ماه عسل 1355 راجع به پسری به نام رضاست که عاشق دختری به نام مینوست. این در حالی است که پدر مینو با ازدواج این دو مخالف است و شخص دیگری را برای مینو در نظر دارد. مینو که به پدرش راجع به این ازدواج اعتراض میکند، در دردسر بزرگتری گرفتار میشود.
فیلم کندو
فیلم کندو یکی از بهترین فیلم های بهروز وثوقی و یکی از بهترین همکاریهای او با فریدون گله است. این فیلم در سال 1354 با ژانر درام تولید شد و کارگردانی و نویسندگی آن را فریدون گله برعهده داشت. علاوه بر بهروز وثوقی، بازیگران بزرگ دیگری همچون داوود رشیدی در فیلم کندو به ایفای نقش پرداختهاند.
فیلم کندو یکی از فیلمهای بهروز وثوقی است که جزو موج نوی سینمای ایران شناخته میشود. بهروز وثوقی بهواسطه این فیلم موفق به کسب دیپلم افتخار هیئت داوران بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم تهران شد.
داستان فیلم کندو حول محور دو زندانی آزاد شده به نامهای ابی و آقاحسینی میچرخد. این دو پس از آزادی از زندان از یکدیگر جدا میشوند؛ اما کمی بعد دست سرنوشت آنها را کنار هم میگذارد. ابی و آقاحسینی در این راه درگیر ماجرایی میشوند که نتیجه خوشی ندارد.
فیلم ممل آمریکایی
فیلم ممل آمریکایی از معدود فیلمهای بهروز وثوقی در ژانر کمدی است که در سال 1353 تولید شد. کارگردانی و نویسندگی فیلم برعهده شاپور قریب بوده است و بازیگرانی همچون گوگوش، اصغر سمسارزاده و داریوش اسدزاده در آن بازی کردهاند.
فیلم ممل آمریکایی دومین همکاری بین بهروز وثوقی و شاپور قریب بود و این دو نفر بعدها دوباره با هم همکاری کردند. آهنگسازی این فیلم بهروز وثوقی توسط واروژان انجام شده است که از بزرگترین موسیقیدانهای ایرانی محسوب میشود.
داستان فیلم ممل آمریکایی راجع به مرد جوانی ملقب به ممل آمریکایی است که قصد دارد به امریکا برود. او که با دزدیدن ماشین مردم زندگی خود را میگذراند، روزی با دزدیدن ماشین شخصی به نام نسرین، زندگیاش زیرورو میشود.
فیلم غریبه
فیلم غریبه یکی از بهترین فیلم های بهروز وثوقی است که کارگردانیاش را شاپور قریب برعهده داشت. این فیلم محصول سال 1351 است و بهروز وثوقی در کنار ستارگان آن زمان همچون نگار و دیانا به ایفای نقش پرداخت. فیلم غریبه که در شهر شوشتر فیلمبرداری شد، راجع به مردی به نام قاسم است که بهتازگی از زندان خارج شده است.
او در راه پیدا کردن فرد مسبب دستگیر شدنش، عاشق دختری به نام زری میشود. پدر زری که مخالف ارتباط زری و قاسم است، باعث میشود تا این دو نفر نقشه فرار از شهر بکشند.
فیلم بلوچ
فیلم بلوچ یکی از فیلم های بهروز وثوقی است که در سال 1351 تولید و منتشر شد. فیلمنامه و کارگردانی این فیلم برعهده مسعود کیمیایی بوده است که تعداد زیادی از بهترین فیلم های بهروز وثوقی را کارگردانی کرده است.
در فیلم بلوچ بازیگرانی همچون ایرن زازیانس، جلال پیشواییان و منوچهر فرید به نقشآفرینی پرداختهاند. تهیهکننده فیلم یعنی مهدی میثاقیه، در فیلمهای زیادی با بهروز وثوقی و مسعود کیمیایی همکاری داشته است.
داستان فیلم بلوچ راجع به شخصی به نام بلوچ است که بیگناه به زندان میفتد. ماجرا از این قرار است که دو قاچاقچی به همسر او تجاوز میکنند و بلوچ به جرم قتل آنها زندانی میشود؛ در صورتی که دو نفر مذکور زندهاند.
فیلم قیصر
فیلم قیصر در سال 1348 به کارگردانی مسعود کیمیایی و با بازی تاثیر گذار بهروز وثوقی ساخته شد. این فیلم در آن سالها مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفت و این محبوبیت به دلیل تلفیق زیبای مردانگی، قهرمانی، رقص و آواز و موسیقی تاثیر گذار بوده است. فیلم قیصر برنده جوایز بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل زن، بهترین فیلمبرداری و بهترین موسیقی متن بوده است و میتوان آن را از جمله بهترین فیلم های بهروز وثوقی دانست.
در این فیلم هنرمندانی همچون ناصر ملکمطیعی، پوری بنایی، جمشید مشایخی، میرمحمد تجدد، بهمن مفید حضور دارند. داستان این فیلم از این قرار است که فردی به نام منصور به بازیگر نقش فاطی در فیلم قیصر تجاوز میکند سپس فاطی خودکشی کرده و جان میدهد. فرمان، برادر بزرگ فاطي پس فوت خواهرش نزد برادران منصور میرود اما دو برادر منصور با او درگیر شده و او را میکشند. در ادامه قيصر برادر کوچک فرمان به قصد انتقام نزد برادران منصور میرود.
فیلم طوقی
یکی دیگر از بهترین فیلم های بهروز وثوقی فیلمی به نام طوقی به کارگردانی و نویسندگی علی حاتمی میباشد که در سال 1349 به اکران درآمد. این فیلم را میتوان یکی از فیلم های درام با داستانی عاشقانه، ایرانی و سنتی دانست. نقش آفرینی بهروز وثوقی و دیالوگهایش در این فیلم چنان جذاب است که هر بینندهای را تحت تاثیر قرار میدهد.
داستان فیلم طوقی دو محور اصلی تعصبات کبوتر بازان و عشق پنهانی آسد مرتضی (با بازی بهروز وثوقی) به طوبی نامزد خان داییاش آسد مصطفی را به تصویر میکشد. از جمله بازیگران بهروز وثوقی، ناصر ملکمطیعی، بهمن مفید، حمیده خیرآبادی، جلال پیشواییان و … هستند.
فیلم رضا موتوری
فیلم درام رضاموتوری یکی دیگر از آثار برجسته بهروز وثوقی به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی بوده که تنها یک سال بعد از فیلم قیصر یعنی در سال 1394 ساخته و اکران شد. این فیلم نیز برنده بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین موسیقی متن با آهنگسازی اسفندیار منفردزاده و خوانندگی فرهاد شده است. بهروز وثوقی در فیلم رضاموتوری نقش یک ضد قهرمان را بازی میکند و یک شخصیت کاملا متفاوتی را در این فیلم از خود به نمایش میگذارد. از دلایل دیگر گیرایی و محبوبیت این فیلم میتوان به کارگردانی بینظیر و موسیقی متن ماندگار آن اشاره کرد.
از جمله هنرمندانی که در این فیلم حضور داشتند میتوان به بهروز وثوقی، بهمن مفید، حمیده خیرآبادی، سعید کنگرانی، جلال پیشوائیان، حسن شاهین و … اشاره داشت. داستان این فیلم به این صورت است که رضا خود را به دیوانگی زده و روزی همراه دوستش از تیمارستان خارج میشوند و سپس به کارخانهای دستبرد میزنند در این بین فرخ جوان نویسندهای که به منظور تحقیق در مورد زندگی دیوانهها به همان تیمارستان میرود به دلیل شباهت چهرهای به رضا در تیمارستان گیر میافتد و از سوی دیگر رضا وارد زندگی اشرافی فرخ میشود و در این زندگی جدید اتفاقاتی برای او خواهد افتاد.
فیلم پنجره
یکی از اولین و بهترین فیلم های بهروز وثوقی و گوگوش، پنجره نام دارد که در سال 1349 به کارگردانی جلال مقدم اکران شد. این فیلم درام، اقتباسی از رمان “تراژدی آمریکایی” اثر تئودور درایزر و بازسازی فیلمی به نام “مکانی در آفتاب” است که در آن سالها باعث افزایش محبوبیت بهروز وثوقی شد. فیلم پنجره نیز مانند رضاموتوری تقابل تنهایی یک مرد را در جامعه درحال مدرن شدن و قشر ثروتمند و صاحب نفوذ به تصویر میکشد.
از بازیگران به نام این فیلم میتوان به نقش آفرینی گوگوش، فرخ ساجدی، ژاله علو، نوری کسرایی، توران مهرزاد و … اشاره کرد. در داستان این فیلم سهراب سالاری پس از مرگ پدرش برای کار از آبادان به تهران میرود و در کارخانهٔ عمویش کار خود را شروع میکند. او در انجا با دختر رقاصهای به نام ترانه آشنا میشود سپس ترانه باردار شده و سرپرست ترانه، اصغر ژیلا سعی دارد سهراب را به عنوان پدر بچه نشان دهد اما سهراب به دختر عمویش یعنی گوگوش علاقه پیدا میکند و در ادامه حوادثی برای سهراب رخ خواهد داد.
فیلم داش آکل
یکی دیگر از شاهکارهای بازی بهروز وثوقی، داش آکل به کارگردانی مسعود کیمیایی است که در سال 1350 اکران شد. این فیلم از فیلم های معروف بهروز وثوقی اقتباسی از داستانی به همین نام و نویسندگی صادق هدایت است که تنهایی و دغدغههای یک مرد تنها را به تصویر میکشد. به جرات میتوان گفت که یکی از زیر پوستیترین بازیهای بهروز وثوقی در سینمای قبل از انقلاب در همین فیلم بوده است. کافیست تنها به سکانسهای درد و دل او با طوطی اش، صحبتهایش با رقاص میخانه و صحنههای میگساری بیشتر توجه کنید تا به قدرت هنر این بازیگر پی ببرید.
این فیلم جوایز بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری و بهترین هنرپیشهٔ مرد نقش دوم را در جشنواره سینمایی سپاس تهران و جایزه دیپلم افتخار نقش اول مرد را در جشنواره بینالمللی فیلم تاشکند دریافت کرد و حتی یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران نیز شناخته میشود.
فیلم دشنه
از جمله بهترین فیلم های بهروز وثوقی در سال 1352 میتوان به فیلم دشنه با کارگردانی فریدون گله اشاره کرد. اگرچه این فیلم مانند دیگر آثار برجسته بهروز وثوقی حاوی پیام عرفانی نیست اما دلیل محبوبیت و ماندگاری این فیلم را میتوان به شخصیت جالب عباس آقا چاخان نسبت داد.
این فیلم را میتوان اولین نقش آفرینی طنز بهروز وثوقی دانست که بعدها باعث نقش آفرینی وی در فیلمهای طنز دیگری چون سازش، ممل آمریکایی و ماه عسل شد. صحنههای احساسی این فیلم با خوانندگی داریوش اقبالی در همراه کردن مردم با داستان فیلم نقش بسزایی داشت.
از جمله هنرمندان این فیلم بهروز وثوقی، جلال پیشوائیان، حسین نواختی،غلامرضا سرکوب و … هستند. در این فیلم عباسآقا چاخان که لکنت زبان دارد و هموراره چاخان به هم میبافد. در این بین با دختری به نام بنفشه آشنا میشود بنفشه که سعی دارد از محلهای بدنام نجات پیدا کند به عباسآقا چاخان اعتماد میکند و فکر میکند با یک فرد تروتمند آشنا شده است.
فیلم تنگسیر
یکی دیگر از آثار ماندگار بهروز وثوقی تنگسیر نام دارد که به کارگردانی امیر نادری در سال 1352 اکران شد. این فیلم بر اساس رمان تنگسیر به نویسندگی صادق چوبک ساخته شد و به تعبیری ریشه در واقعیت دارد. فیلم سینمایی تنگسیر در آن زمان به صورت رنگی و همراه با صدابرداری سر صحنه ضبط شد که میتوان گفت با امکانات 45 سال پیش، انقلابی در ساخت فیلمهای سینمایی ایجاد کرد.
این فیلم جنگی بهروز وثوقی برنده جایزه بهترین بازیگر مرد در جشنواره دهلی نو و جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم سپاس شده است. در این فیلم بهترین بازیگران ایرانی همچون پرویز فنیزاده اسماعیل، محمود بهرامی، عنایتالله بخشی نایب، روحالله مفیدی حمزه و… حضور دارند.
فیلم گوزنها
فیلم گوزنها را نیز میتوان به عنوان یکی دیگر از بهترین فیلم های بهروز وثوقی معرفی کرد. این فیلم به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی و تهیهکنندگی مهدی میثاقیه در سال 1353 ساخته شد. در این فیلم که بهروز وثوقی در آن نقش یک معتاد به هروئین را بازی کرده است، مجبور شده به مدت 6 ماه با معتادان همنشینی کند تا تمام حالات آنها را به درستی اجراء کند.
از جمله بازیگران نصرت پرتوی، پرویز فنیزاده، عنایتالله بخشی، سعید پیردوست و … هستند. این فیلم در طی رای گیریهای انجام شده به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران شناخته شده است. بهروز وثوقی نیز با ایفای نقش در این فیلم، جایزه بهترین بازیگر مرد را در سومین جشنواره جهانی فیلم تهران از آن خود کرده است.
فیلم سوته دلان
یکی دیگر از همکاریهای علی حاتمی و بهروز وثوقی، فیلمی به نام سوته دلان است که در سال 1356 اکران شد. بهروز وثوقی در این فیلم نقش یک معلول ذهنی را بازی میکند که تحت حمایت برادر بزرگ خود قرار دارد. گریم سنگین و نوآورانه نقش اول از برجستگیهای این فیلم به شمار میرود.
بهروز وثوقی نقش خود را در این فیلم چنان بی نقص بازی کرده که بیننده در جای جای فیلم با او همدردی میکند و در مصیبتهایش با او همراه میشود. این فیلم بر مبنای موضوعات اخلاقی تکیه دارد و بهترین فیلم سینمایی ایرانی شناخته میشود. جمشید مشایخی، جهانگیر فروهر، رقیه چهرهآزاد، محمود بصیری و… از جمله بازیگران این فیلم هستند.
فیلم همسفر
یکی از بهترین فیلم های بهروز وثوقی و گوگوش را میتوان همسفر دانست که به کارگردانی مسعود اسداللهی در سال 1354 ساخته شد. در این فیلم عاشقانه بهروز وثوقی نقش یک دزد را بازی میکند اما مجبور میشود تا برای حفظ آبروی عاطفه (به نقش آفرینی گوگوش) با او ازدواج کند که در این میان، این دو به هم علاقمند میشوند. همسفر در آن زمان با رای مخاطبان به یکی از محبوبترین و ماندگارترین آثار سینمای ایران مبدل شده است.
فیلم نفس بریده
آخرین فیلم بهروز وثوقی که در ایران بازی کرده، نفس بریده نام دارد که به کارگردانی سیروس الوند در سال 1357 ساخته شد. بهروز وثوقی بازیگر برجسته سینمای ایران در این فیلم نقش یک بیمار صرعی را بازی میکند که عاشق دختری به نام گلرخ شده است. او در این فیلم نیز هنر بازیگری خود را به خوبی به نمایش میگذارد و با قهرمان بازی مخاطب را با خود همراه میکند. از جمله بازیگرانی که در این فیلم ایفای نقش داشتند بهمن مفید، نصرت دستمردی، کیومرث ملک مطیعی، آرش تاج تهرانی و … هستند.
فیلم فصل کرگدن
فصل کرگدن نیز آخرین فیلم بهروز وثوقی است که با کارگردانی بهمن قبادی در ترکیه ساخته شده است. این فیلم یکی از فیلم های عاشقانه در سال 2012 با نقش آفرینی بهروز وثوقی، آرش لباف، مونیکا بلوچی، برن سات و جانر جیندروک اکران شد. فصل کرگدن روایتگر یک داستان عاشقانه بعد از تحولات انقلاب 57 ایران است. بهروز وثوقی در این فیلم نقش یک عاشق قدیمی میانسال و دل شکسته را بازی میکند که خانه اش در سالهای انقلاب مصادره گشته و عشقش از او گرفته شده است.
فیلم بیگانه بیا
اولین فیلم مسعود کیمیایی که بهروز وثوقی نیز نقش اول آن را به عهده داشت، بیگانه بیا نام داشت. این فیلم در سال 1347 اکران شد و علاوه بر وثوقی بازیگران دیگری چون فرامرز قریبیان، جلال پیشواییان، مارینا متر و فرخ ساجدی نیز در آن ایفای نقش کردهاند.
خلاصهی داستان این فیلم به این شرح است که، امیر محمود بدون توجه به وضعیت دختری به نام فرنگیس که از رابطه با او صاحب فرزندی شده، به خارج از کشور سفر میکند. فرنگیس که به طور کامل ناامید شده، اقدام به خودکشی میکند اما برادر امیر محمود، که امیر احمد نام دارد و شکارچی است او را نجات داده و به خانه خود میبرد.
امیر احمد به فرنگیس علاقه مند شده و با او زندگی میکند. امیر محمود به زودی از سفر خارج باز میگردد و به خانهی برادر رفته و بچه و فرنگیس عشق قدیمیاش را طلب میکند اما این بار امیر احمد به خاطر سعادت آنها، دست به خودکشی میزند و خود را میکشد.
مروری بر فیلمهای بهروز وثوقی از قدیم تا جدید
بهروز وثوقی در سال 1316 در استان آذربایجان غربی و شهر خوی متولد شد. همچنان پس از گذشت سالهای طولانی از ترک ایران، از او بهعنوان سوپر استار یاد میشود و حتی در میان نوجوانان امروزی هم کمتر کسی است که نام بهروز وثوقی را نشنیده باشد. وی پیش از بازیگری، کارمند دارایی بوده و ورود وی به عرصهی بازیگری نیز با دوبلوری و گویندگی در رادیو و تلوزیون آغاز شد.
بهروز وثوقی از برجستهترین بازیگران سینمای ایران در بهترین فیلمها و بهترین سریال های ایرانی 50 سال اخیر بوده که با بازی زیر پوستی و قدرتمند خود توانسته آثار ماندگار را از خود به جا بگذارد. وی با کارگردانان به نامی همکاری داشته و از قدیم تا به امروز بینندگان زیادی را محسور بازی خود کرده است. اگر علاقهمند به بهترین فیلمهای قدیمی ایرانی هستید بهتر است این لیست فیلم هایی که بهروز وثوقی بازی کرده از ویدو را از دست ندهید در این لیست از بهترین فیلم های بهروز وثوقی از جمله فیلم های بهروز وثوقی قیصر تا بیگانه بیا معرفی شده است.
سؤالات متداول:
1- اولین فیلم مسعود کیمیایی که حضور بهروز وثوقی صورت گرفت؟
بیگانه بیا
2- شروع بازیگری بهروز وثوقی از چندسالگی بود؟
از سال 1334 وقتی 18 ساله بود
3-شهرت بهروز وثوقی با کدام فیلم بود؟
فیلم قیصر