بهترین فیلم های محمدعلی فردین (معرفی 17 مورد + جزئیات کامل)
محمدعلی فردین بازیگر، تهیهکننده، کارگردان سینما و همچنین کشتیگیر برجسته ایرانی بود که سالیانی در ورزش کشتی فعالیت میکرد و در سال ۱۹۵۴ در قهرمانی جهان به مدال نقره دست یافت. پس از آن، با دعوت اسماعیل کوشان، با نقشآفرینی در فیلم “چشمه آب حیات” به حضور حرفهای در سینما رسید. بازیگری فردین به حدی بود که به او لقب “سوپراستار” داده شد. در جشنواره سینمایی سپاس، بهترین بازیگر مرد سال ۱۳۴۸ به خاطر بازی در فیلم “سلطان قلبها” شد و لوح سپاس را کسب کرد.
فردین یکی از بهترین بازیگران مرد ایرانی است که در فیلم “برزخیها” به کارگردانی ایرج قادری به همراه سعید راد و ناصر ملکمطیعی بازی کرد اما پس از مدتی، این فیلم توقیف شد و بعداز آن اجازهٔ کار به او داده نشد. “برزخیها” آخرین فیلم حضور فردین در عرصه سینمای ایران بود. فردین در دوران کاری خود در سینما، در میان سالهای ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۷، بسیاری از فیلمهای برجسته را بازی کرد.
فیلم سلطان قلبها
- کارگردان: محمدعلی فردین
- تهیهکننده: مهدی میثاقیه
- نویسنده: محمدعلی فردین، حبیبالله کسمایی
- بازیگران: محمدعلی فردین، آذر شیوا، لیلا فروهر، محمدعلی تبریزیان، ویکتوریا، حبیبالله بلور، جمشید مهرداد، نیکتاج صبری، غلامحسین بهمنیار، محمدتقی کهنمویی، حبیب اله توحیدی راد
- موسیقی: انوشیروان روحانی
- فیلمبردار: قدرتالله احسانی
- تاریخهای انتشار: ۱۳۴۷
- مدت زمان: ۱۳۳ دقیقه
فیلم “سلطان قلبها” یک فیلم ایرانی به کارگردانی و نویسندگی محمدعلی فردین است که در سال ۱۳۴۷ تولید شده است. این فیلم با بازی عارف به عنوان خواننده، به عنوان یکی از مشهورترین فیلمهای سینمای ایران شناخته شدهاست و در سال ۱۳۴۷ پرفروشترین فیلم بودهاست.
در خلاصه داستان این فیلم، زوج جوانی در جریان حادثهای هر کدام با این تصور که همسرش درگذشته، سالها دور از هم زندگی میکنند. مرد به عنوان خوانندهٔ معروفی شناخته میشود و زن در حادثهای بینایی اش را از دست میدهد. سالها بعد، مرد اتفاقاً با دخترکی روبرو میشود و بیآنکه بداند دختر چه رابطهای با او دارد، سبب معالجه مادر دختر و همسر خود میشود. مرد قصد ازدواج با زن متمولی را دارد، اما در شب عروسی، همسر و فرزند حضور مییابند تا از او تشکر کنند و بدین ترتیب، زوج قدیمی پس از مدتها یکدیگر را بازیافته و زندگی تازهای را با هم شروع میکنند.
فردین به خاطر بازی در این فیلم، محمدعلی فردین جایزه بهترین بازیگر مرد سال یعنی جایزه سپاس را دریافت کرد و به سلطان قلبها ملقب شد.
فیلم فردا روشن است
- کارگردان: سردار ساگر
- تهیهکننده: سردار ساگر
- نویسنده: نظام فاطمی
- بازیگران: محمدعلی فردین، دلکش، ویدا قهرمانی، منوچهر طایفه، ملکه رنجبر
- تاریخهای انتشار: ۱۳۳۹
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه
داستان این است که یک زن، پس از اینکه متوجه میشود شوهرش تحت تأثیر یک خوانندهٔ کاباره قرار گرفته و به او وفادار شده است، با تغییر ظاهر و رفتار خود به همسرش نزدیک میشود و سعی میکند او را به سمت زندگی خانوادگی بازگرداند. اما خوانندهٔ کاباره با کمک عمالش، زن را میرباید. پس از این اتفاق، شوهر با کمک پلیس، زن ربوده شده را دستگیر میکند و با همسرش زندگی جدیدی را شروع میکند.
فیلم فریاد نیمهشب
- کارگردان: ساموئل خاچیکیان
- تهیهکننده: مهدی میثاقیه
- نویسنده: ساموئل خاچیکیان
- بازیگران: آرمان، پروین غفاری، محمدعلی فردین، ویدا قهرمانی، اکبر خواجوی، ناصر کوره چیان، رضا کریمی، رضا بیک
- ایمانوردی، اصغر تفکری، محمد متوسلانی، گرشا رئوفی، منصور سپهرنیا
- فیلمبردار: عنایتالله فمین
- تاریخهای انتشار: ۲ شهریور ۱۳۴۰
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه
“امیر” برای ازدواج با نامزدش “مریم” به پول نیاز دارد و به همین دلیل در سازمانی به نام “افشار” که در آنجا اسکناسهای تقلبی چاپ میشوند، به کار میپردازد. همسر رئیس باند به او علاقه مند میشود، اما “امیر” به او توجهی ندارد. در یک موقعیت، رئیس باند همسرش و “امیر” را تنها با هم میبیند و نزاعی بین آنها شکل میگیرد. در نهایت، رئیس باند و همسرش به دلیل تیراندازی به هم قتل میشوند و “امیر” به سوی “مریم” بازمیگردد.
فیلم آقای قرن بیستم
- کارگردان: سیامک یاسمی
- تهیهکننده: سیامک یاسمی
- نویسنده: سیامک یاسمی
- بازیگران: محمدعلی فردین، پوران، مینا، فریدون نریمان، رفیع حالتی
- موسیقی: روبیک منصوری
- فیلمبردار: موسی افشار
- تدوینگر: موسی افشار
- تاریخهای انتشار: ۱۳۴۳
- مدت زمان: ۹۳ دقیقه
داستان این است که یک مرد جوان، دختری را که توسط چند ولگرد حمله شده است، نجات میدهد و سپس با او روابط دوستانهای برقرار میکند. با گذر زمان، این دو نفر عاشق یکدیگر میشوند. در این بین، یک مرد شیادی به نام یک شخصیت قابل احترام تظاهر کرده و وارد خانهی آنها میشود تا با ثروت دختر از آن خود سازد. اما پس از سلسله ماجراهایی، مرد جوان هویت واقعی او را فاش میکند و او را به دست قانون میسپرد. در پایان، مرد جوان با دختر مورد علاقهاش ازدواج میکند.
فیلم گنج قارون
- کارگردان: سیامک یاسمی
- تهیهکننده: سیامک یاسمی
- نویسندگان: سیامک یاسمی، ابراهیم زمانی
- بازیگران: محمدعلی فردین، فروزان، تقی ظهوری، حبیب اله توحیدی راد، آرمان، ایران قادری
- فیلمبردار: احمد شیرازی
- تاریخهای انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۴۴
- کشور: ایران
- زبان: فارسی
- هزینهٔ فیلم: حدود ۳۰۰ هزار تومان
- فروش گیشه: سه میلیون و هشتصد هزار تومان
گنج قارون، فیلمی ایرانی به کارگردانی سیامک یاسمی محصول سال ۱۳۴۴ است. از بازیگران اصلی این فیلم میتوان به محمدعلی فردین، فروزان و تقی ظهوری اشاره کرد. داستان فیلم دربارهی یک مرد ثروتمند به نام قارون با بازی آرمان است که به دلیل اشتباهات گذشتهاش افسرده و ناامید شده است. در لحظهی خودکشی در اصفهان، توسط دو شخص به نام علی با بازی محمدعلی فردین و حسن با بازی تقی ظهوری نجات پیدا میکند و بعد از آن، زندگی او رو به رشد و توسعه میکند.
در ادامه، مرد جوان درمییابد که قارون پدرش است که سالها پیش به دلیل هوسهایش او و مادرش را رها کرده است. پسر در انتقام از مادرش، پدر را از خود رانده و قارون که وارثی ندارد، در تلاش است تا پسرش را به دست آورد. پس از ماجراهایی، در نهایت قارون موفق میشود به دلیل گذشتهی نادرستش، اما با تلاش و تلاشهای بیوقفهی خود، به ثروتی پردرخشیده دست پیدا کند. فیلم گنج قارون، اولین فیلم سینمایی ایران بود که به فروش میلیونی (یک میلیون تومان) رسید. صدای چنگیز جلیلوند و صدای ایرج بر چهره محمدعلی فردین بود. همچنین ایرج در این فیلم سه ترانه را اجرا کرد که بعد از آن به شهرت رسیدند.
فیلم انسانها
- کارگردان: مهدی میثاقیه
- تهیهکننده: مهدی میثاقیه
- نویسنده: مهدی میثاقیه
- بازیگران: محمدعلی فردین، فروزان، آرمان، مجید محسنی
- فیلمبردار: عنایتالله فمین
- تاریخهای انتشار: ۱۳۴۳
- مدت زمان: ۱۰۲ دقیقه
سه دوست صمیمی به نامهای امیر، احمد و آرسین با زندگی فقیرانهای مواجه هستند. امیر بساط فالگیری، احمد عکاسی و آرسین واکسیناسیون انجام میدهد. آنها با دختری نابینای به نام گلی آشنا میشوند که با فروش سنجاقک درآمدزایی میکند. آن سه دوست خود را به عنوان افراد ثروتمند معرفی و از گلی مراقبت میکنند.
امیر به گلی قول میدهد که هزینه درمان چشم نابینایش را تامین کند. او و احمد به دنبال کسب درآمد بیشتر هر کاری میکنند، اما موفقیتی به دست نمیآورند. در نهایت، آنها متوجه میشوند که بهترین راه برای بهبود شرایط زندگیشان، کار واقعی و سخت کوشی است، نه تظاهر به ثروت و توهین به افراد دیگر.
فیلم ساحل انتظار
- کارگردان: سیامک یاسمی
- تهیهکننده: مهدی میثاقیه
- نویسنده: سیامک یاسمی
- بازیگران: محمدعلی جعفری، تهمینه، محمدعلی فردین، غلامحسین نقشینه، تقی ظهوری، فروزان
- موسیقی: مرتضی حنانه
- فیلمبردار: عنایتالله فمین
- تدوینگر: موسی افشار
- تاریخهای انتشار: ۱۳۴۲
- مدت زمان: ۱۰۲ دقیقه
ساحل انتظار اولین فیلم سینمایی ایران است که برای آن موسیقی متن ساخته شده است. آهنگساز این فیلم مرتضی حنانه بود و صداگذاری آن توسط روبیک منصوری انجام شد. اصلاح طلبانه، تاریخ اکران این فیلم را ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ در نظر گرفته بود، اما بعلت وقایع آن روز و حرکت مردم از قم، کفن پوشان ورامین به سمت تهران، اکران آن به تعویق افتاد.
در خلاصه داستان این فیلم، سماکی به نام قاسم خان که خود را مالک قسمتی از دریا میداند، با صیادی به نام احمد بر سر صید ماهی درگیر میشود. این فیلم با بازیگرانی همچون محمدعلی جعفری و نجمه جبل عاملی، ساخته شده است.
فیلم چرخ فلک
- کارگردان: صابر رهبر
- تهیهکنندگان: احمد گنجیزاده، رحیم حسامیان، صابر رهبر
- نویسنده: صابر رهبر
- بازیگران: محمدعلی فردین، رضا بیک ایمانوردی، آذر شیوا، مینا، نعمت اله پیشواییان، محسن آراسته، هوشنگ بهشتی،
- لیلا فروهر، مانوئل ماروتیان، مجید فریدفر
- تاریخهای انتشار: ۱۳۴۶
- مدت زمان: ۱۲۸ دقیقه
فیلم “چرخِ فلک”، به عنوان بهترین فیلم سینمایی ایرانی به کارگردانی و نویسندگی صابر رهبر و تهیهکنندگی احمد گنجیزاده، رحیم حسامیان و صابر رهبر ساخته شده است. محمدعلی فردین، رضا بیک ایمانوردی و آذر شیوا در این فیلم نقش ایفا کردهاند. این فیلم در سال ۱۳۴۶ ساخته شده و مدت زمان آن ۱۲۸ دقیقه است.
در داستان این فیلم، محمد علی یا “ممل” نام کودکی است که با مادرش زندگی سختی را تجربه میکند و همزمان با درس خواندن، دستفروشی میکند. در جشن تولد دختر پولدار همکلاسیاش، به دلیل بیپدری، تحقیر و تمسخر میشود. به دلیل نداشتن پول کافی برای خرید داروی مادر بیمارش، مجبور به کمک گرفتن از یکی از تبهکاران محلی میشود و درگیر ماجراهای جیببری و دزدی میشود. سالها بعد، به جرم جیببری در زندان به سر میبرد.
پس از آزادی، به دزدی ادامه میدهد تا اینکه با دختری که همکلاسی و دوستش بوده، دوباره ملاقات میکند. با توصیه او، تصمیم میگیرد به زندگی شرافتمندانه بازگردد و در کارخانه پدر خواندهٔ دختر به کارگری مشغول شود. اما قاچاقچیها و دزدان برایش کار را سخت میکنند و او را مجبور به همکاری در قاچاق مواد مخدر میکنند. بار دیگر به کمک دختری که دلش را به دست دارد، ممل این بار موفق میشود تا با قانون روبرو شود و در نهایت به دختر دلخواهش و پدر گمشدهاش برمیگردد و همه با هم زندگی میکنند.
فیلم مردانه بکش
- کارگردان: دموفیلو فیدانی
- تهیهکنندگان: هوشنگ کاوه، حمید شرکت، دموفیلو فیدانی
- نویسنده: دموفیلو فیدانی
- بازیگران: محمدعلی فردین، فابیو تستی، جف کامرون، همایون، اتوره مانی، لوچانو دوریا
- تاریخهای انتشار: ۱۳۴۷ (۱۶ اکتبر ۱۹۶۸ میلادی-ایران)
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه
- کشور: ایتالیا
در دنورسیتی، کلانتری با گروهی از مهاجمین که به دلیل کینه دیرینهای با او دارند، دچار مشکل شده است. در یک حمله غافلگیرانه، کلانتر به شدت مورد ضرب و شتم قرار میگیرد و همسرش نیز به قتل میرسد. پس از بهبودی، کلانتر با دوستانش در تلاش برای گرفتن انتقام است و پس از درگیری و ماجراهایی، یکی از مهاجمین را شناسایی کرده و آنها را به قتل میرساند.
فیلم همای سعادت
- کارگردان: تاپی چاناکیا
- تهیهکنندگان: عباس شباویز، رادا کریشنا
- نویسنده: سعید مطلبی
- بازیگران: محمدعلی فردین، وحیده رحمان، سانجیو کمار، ایرن زازیانس، لرتا
- تاریخهای انتشار: ۱۳۵۰
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه (نسخه ایرانی)، ۱۸۶ دقیقه (نسخه هندی)
- کشور: ایران، هند
فیلم “همای سعادت” به کارگردانی تاپی چاناکیا و نویسندگی سعید مطلبی در سال ۱۳۵۰ ساخته شده است. این فیلم با نام “Subah-O-Shaam” در بالیوود نیز اکران شده و به عنوان اولین تجربهٔ مشترک سینمای ایران و هندوستان شناخته میشود.
در داستان این فیلم، آرام با دختری هندی به نام شیرین آشنا میشود و به او علاقهمند میشود. با این حال، مادر آرام هنوز به قوانین و شئونات خانوادگی پایبند است و از اینرو، آرام نقشهٔ برداری ناصر را پذیرفته و شیرین را به عنوان دختر یک مهاراجه معرفی میکند. در ادامه، حقیقت بیرون میآید و با تلاشهای مختلف مادر آرام، شیرین را از زندگی آرام دور میکند.
آرام که گمان دارد شیرین او را ترک کرده، به خواستهٔ مادرش ازدواج با نازنین تن میدهد. نازنین، زنی بیقید و شرط است و زودتر به آرام بیتفاوتی نشان میدهد. در این بین، پسر آرام به نام رامین و پسر شیرین به نام رضا در مدرسه با هم دوست میشوند. ناصر، برادر آرام، که به احوالات شیرین آگاه است، در نهایت حقیقت را به آرام میگوید. پس از مرگ نازنین در یک تصادف اتومبیل، شیرین و آرام دوباره زندگی مشترکی را آغاز میکنند.
فیلم میعادگاه خشم
- کارگردان: سعید مطلبی
- نویسندگان: بهزاد فراهانی، سیروس الوند
- بازیگران: محمدعلی فردین، ایرج قادری، داود رشیدی، بهزاد فراهانی، شهروز رامتین
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه
- کشور: ایران
فیلم “میعادگاه خشم” از سعید مطلبی با بازیگرانی مانند محمدعلی فردین و ایرج قادری در سال ۱۳۵۰ در سینماهای کشور به نمایش درآمد. تصویربرداری این فیلم در شهر کاشان انجام شده است.
در خلاصه داستان این فیلم، قدم همسرش را کنار رودخانه رها میکند تا بعدا به او ملحق شود. اما وقتی قدم برمیگردد، با جنازه همسرش مواجه میشود که به او تجاوز شده است. قدم، در کنار رودخانه، کمربندی را میبیند که سالها پیش به دوستش هاشم بخشیده بوده. او با ستار برادر همسرش به سراغ هاشم در کاشان میروند و موضوع قتل همسرش را به هاشم بازگو میکند. آنها میدانند که پسر هاشم مسئول این قتل است و او را گرفتار میکنند. هاشم از قدم میخواهد که او را ببخشد و قدم نیز بخشش میکند، اما پسر هاشم با چنگک، به برادر زن قدم حمله کرده و در اثر جا خالی از پشت بام سقوط میکند و کشته میشود.
فیلم راز درخت سنجد
- کارگردان: جلال مقدم
- تهیهکننده: محمدرضا شیبانی
- نویسنده: مسعود اسدالهی
- بازیگران: محمدعلی فردین، ژاله سام، صادق بهرامی، عصمت صفوی، داریوش اسدزاده
- موسیقی: مرتضی حنانه
- تاریخ انتشار: ۱۳۵۰
- مدت زمان: ۱۰۰ دقیقه
- کشور: ایران
“راز درخت سنجد” یک فیلم کمدی گفتار ایرانی به کارگردانی جلال مقدم و نویسندگی مسعود اسدالهی در سال ۱۳۵۰ ساخته شده است. در یکی از مصاحبههای خود، مقدم اظهار کرد که این فیلم را با الهام از کمدیهای فرانک کاپرا ساخته است، اما باید توضیح داد که کاپرا تنها به گفتار تکیه نمیکرد ولی “راز درخت سنجد” یک فیلم کمدی گفتار است.
در خلاصه داستان این فیلم، دو پیرمرد و پیرزن سالها پیش در طی مراسم عقد به دلیل اختلافات شخصی، عقدشان را بهم میزنند و هنوز هم از یکدیگر کینه دارند. راننده خودروی پیرزن و پرستار پیرمرد با هم آشنا میشوند و به دنبال آشتی بین دو پیرمرد و پیرزن هستند.
آنها خود را به عنوان فرزند دیگری معرفی کرده و سعی میکنند کینه را بین آنها برطرف کنند. اما مشکلات دیگری نیز پیش میآید و به دلیل سعی دو پیرمرد و پیرزن در راندن بازی بین آنها، پرستار و راننده به یکدیگر علاقهمند میشوند و به نتیجهای غیرمنتظره منجر میشوند. در نهایت، دو پیرمرد و پیرزن متوجه میشوند که تمام این مدت در اشتباه بودهاند و باید کینه خود را برای یافتن راه حل به کنار بگذارند.
فیلم باباشمل
- کارگردان: علی حاتمی
- تهیهکننده: مهدی مصیبی
- نویسنده: علی حاتمی
- بازیگران: محمدعلی فردین، فروزان، ناصر ملک مطیعی، همایون، بهمن مفید، ثریا بهشتی، غلامرضا سرکوب، حمیده خیرآبادی، مرتضی حاج سید احمدی، رضا بانکی
- موسیقی: مرتضی حنانه
- فیلمبردار: مازیار پرتو
- تدوینگر: حسن مصیبی
- تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۵۰
- کشور: ایران
“باباشمل” یک فیلم ایرانی به کارگردانی علی حاتمی و محصول سال ۱۳۵۰ است. بازیگران اصلی این فیلم شامل محمدعلی فردین، ناصر ملک مطیعی، فروزان و بهمن مفید هستند.
در خلاصه داستان این فیلم، باباشمل پس از درگیری کوچکی با لوطی حیدر در محله، با او دوست میشود. مدتی بعد، باباشمل عاشق شوکت الملوک میشود. اما لوطی حیدر نیز که سالها پیش عاشق شوکت الملوک بوده، برای جلوگیری از ازدواج آنها، تصمیم میگیرد محله را ترک کند. باباشمل هم با وجود ازدواج با شوکت الملوک، تصمیم میگیرد به دنبال لوطی حیدر محله را ترک کند.
شوکت برای جلوگیری از ترک محله توسط باباشمل، به سراغ لوطی میرود و از او میخواهد که از این سفر منصرف شود. لوطی حیدر موافقت میکند. اما باباشمل با اطلاع از علاقه قبلی لوطی حیدر به شوکت، در ملاقات آنها بدگمان میشود و تصمیم به قتل لوطی میگیرد. اما در نهایت، حقیقت برای باباشمل روشن میشود و دو دوست به صلح با هم زندگی میکنند.
فیلم جبار سرجوخه فراری
- کارگردان: امان منطقی
- تهیهکننده: اسماعیل کوشان
- نویسنده: سهیلا نصر
- بازیگران: محمدعلی فردین، دلارام، ملوسک، جمشید مهرداد، محسن مهدوی
- تدوینگر: اکبر عالمی
- تاریخ انتشار: ۱۳۵۲
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه
- کشور: ایران
“جبار سرجوخه فراری” یک فیلم ایرانی به کارگردانی امان منطقی و نویسندگی سهیلا نصر است. محصول سال ۱۳۵۲ میلادی است.
در خلاصه داستان فیلم، قزاقان لیاخوف با تعقیب و مراقبت جبار، سرجوخه فراری، را به دام میاندازند. جبار مقداری اسلحه برای رساندن به مشروطهخواهان در قبرستانی پنهان کرده است. قزاقانها رفقای جبار را اعدام میکنند، اما خود جبار میگریزد.
بعد از این اتفاق، بایرام و چند یاغی به خانه جبار حمله میکنند و ساکنان خانه را به قتل میرسانند. آنها عکسی یادگاری میگیرند و بایرام با ارسال این عکس به دست قزاقان و جبار، تلاش میکند بین آنها کشمکش بیشتری ایجاد کند. جواد و جوانکی با یکی از قزاقان (جمشید مهرداد) گروهی از یاغیها را شکست میدهند و شبی را در خانه غزال (دلارام) سپری میکنند. در پایان، بایرام و افرادش حملهای به خانه غزال داشته ولی توسط جواد و دوستانش شکست خورده و فرار میکنند.
فیلم ناجورها
- کارگردان: سعید مطلبی
- تهیهکننده: رضا شیبائی
- نویسنده: رضا عقیلی
- بازیگران: محمدعلی فردین، رضا بیک ایمانوردی، مرتضی عقیلی، ثریا حکمت، سیمین علیزاده، علی آزاد، احمد معینی،
- محمد تقی کهنمویی، سید علی میری، علی دهقان
- فیلمبردار و تدوینگر: ایرج صادقپور
- شرکت تولید: تینا فیلم
- تاریخ انتشار: ۱۳۵۳
- مدت زمان: ۸۹ دقیقه
- کشور: ایران
در فیلم “رضا بازارچه” که یک از بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی درباره رضا و دوستش غفور است که قاچاق می کنند و در حال تحویل محمولهای به سلمان هستند، اما رضا توسط ژاندارمها دستگیر میشود و غفور از سلمان کیفی را که حاوی پول قاچاق است میخواهد. سلمان اما کیف را به زنی سپرده است، و غفور و بشیر (با بازیگری علی آزاد) کیف را از زن میگیرند و بشیر به زن هتک حرمت میکند.
سحر، همسر اسلام (با بازیگری محمدعلی فردین)، به او میگوید که اسم یکی از متجاوزانش رضا بازارچه بوده است. اسلام به شهر میرود و رضا را در زندان ملاقات میکند. در یک دعوای ساختگی، اسلام به زندان میافتد و هر دو به زندان دیگری منتقل میشوند. در طی یک تصادف، اسلام و رضا از زندان فرار میکنند. وقتی اسلام به روستای زادگاهش میرسد، متوجه میشود که همسرش خودکشی کرده است.
مادر اسلام به رضا میگوید که او متجاوز نبوده است. رضا از طریق نشانیهایی که پیرزن به او داده بود، غفور را پیدا میکند و با اسلام، تصمیم به گرفتن انتقام از غفور میگیرند. آنها به بشیر میرسند و اسلام بشیر را از پا درمیآورد و به دست ژاندارمها تسلیم میشود.
فیلم جوانمرد
- کارگردان: مهدی ژورک
- تهیهکننده: احمد گنجی زاده
- نویسنده: احمد نجیب زاده
- بازیگران: محمدعلی فردین، مرجان، علی میری، علی آزاد، زکریا هاشمی
- فیلمبردار: مهدی ژورک
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه
- کشور: ایران
فیلم “جوانمرد” به کارگردانی مهدی ژورک و با بازیگری محمدعلی فردین و مرجان در سال ۱۳۵۳ در سینماهای ایران به نمایش درآمد. این فیلم از فیلمهای خاطرهانگیز سینمای ایران بهشمار میآید و باعث شد که محمدعلی فردین با لقب “جوانمرد” شناخته شود.
داستان فیلم درباره دو دوست به نامهای امیر پلنگ (با بازیگری محمدعلی فردین) و احمد ننه بابا جگرکی (با بازیگری زکریا هاشمی) است که هر دو عاشق آسیه (با بازیگری مرجان) هستند. امیر بهنفع احمد از آسیه دوری میجوید. اما احمد با قلی که از پدر آسیه طلبکار است، درگیر میشود و او را به قتل میرساند. امیر به اشتباه به جرم قتل دستگیر میشود. در ادامه، احمد با ارثی که عمهاش برای او باقی گذاشته بود، سرمایهدار میشود.
آسیه پس از فوت پدرش به تهران میرود و به عنوان یک آوازهخوان کار میکند. امیر از زندان آزاد میشود و با کمک کاس آقا (با بازیگری علی میری) به دنبال آسیه میرود و او را در کافه پیدا میکند. اما با صاحب کافه درگیر میشود و او آسیه را نابینا میکند. امیر به سراغ دوستش احمد میرود؛ اما او امیر را طرد میکند و بعداً پشیمان میشود. آسیه معالجه میشود و با امیر ازدواج میکند.
فیلم غزل
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- تهیهکننده: پرویز صیاد
- نویسنده: بر اساس قصه کوتاه “مزاحم” اثر خورخه لوئیس بورخس
- بازیگران: محمدعلی فردین، فرامرز قریبیان، پوری بنایی، امراله صابری، پروین سلیمانی، سعید پیردوست، شهناز، نصرت کریمی
- موسیقی: اسفندیار منفردزاده
- فیلمبردار: نعمت حقیقی
- تدوینگر: عباس گنجوی
- توزیعکننده: پانوراما
- مدت زمان: ۱۰۶ دقیقه
- کشور: ایران
فیلم غزل به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی و با بازیگری محمدعلی فردین، پوری بنایی و فرامرز قریبیان در سال ۱۳۵۵ ساخته شد.
داستان فیلم درباره دو برادر به نامهای حجت و زین العابدین است که در قرقبان جنگل زندگی میکنند. آنها متوجه میشوند که درختهای جنگل به صورت مخفیانه قطع میشوند و حجت به دنبال مهاجمان میرود. در طول این راه، با غزل، یک زن معروف، آشنا میشود و به کلبه بازمیگردد. زین العابدین به غزل علاقهمند میشود و حجت نیز به زودی در مییابد که عاشق غزل شدهاست. دو برادر تصمیم میگیرند که غزل را از میان بردارند تا هیچیک در این معرکه لطمه نبیند. با این حال، پس از به قتل رساندن غزل، جسد او را در دل جنگل به خاک میسپارند و کلبهشان را به آتش میکشانند. در پایان، دو برادر سوار بر اسب به دنبال سرنوشت نامعلوم خود میروند.
لیستی از برترین فیلم های فردین
در تاریخ پنج شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۷۹، محمدعلی فردین بر اثر ایست قلبی در منزل خود در سن ۶۹ سالگی فوت کرد. صبح روز شنبه، در مراسمی با حضور جمعیتی انبوه از هنرمندان و مردم، جسد او از ورزشگاه امجدیه به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران منتقل و در قبرستان بهشت زهرا در قطعه ۸۸، ردیف ۱۵۹، شماره ۱۰ دفن شد.
پس از فوت فردین، روزنامهها به طور گستردهای از او و حضور وی در سینمای ایران گفتند. تیتر روزنامهها با عنوان “آسمان تهران گریست” منتشر شد. بازیگران سینمای ایران نیز در مصاحبهها به شدت از فردین تعریف کردند. جمشید مشایخی گفت: “دیگر کسی به محبوبیت او نمیرسد.” مجید مظفری نیز گفت: “نمیتوانیم نام فردین را از سینمای ایران جدا کنیم.” عزتالله انتظامی نیز اظهار داشت: “فردین محبوبتر از همیشه بود.” ایرج راد نیز از فردین به عنوان یک پدیده و مردی عاشق و وفادار به زندگی یاد کرد و گفت: “بر این مردِ خدا میتوان گریست.”
چنانچه اگر نام فیلمی از فردین نیاز است که در لیست بالا قرار بگیرید، حتما در قسمت نطرات انتهای همین صفحه با ما و دیگر همراهان ویدو در میان بگذارید تا در آپدیت های بعدی اضافه کنیم.
من ی دختر ۲۵ ساله ام عاشق فردین خان هستم واقعا نمونه بارز انسانیت هستن چقدررررر حسرت میخورم که تو اون زمانا نبودم، الحق پهلوانان نمیماند ❤❤❤❤
محمد علی فردین را هرگز نتوانستم با عنوان مرحوم یاد کنم چرا که ایشان برای من هنوز زنده هستند دیدن ایشان بزرگترین آرزوی من بود که تبدیل به حسرتی بزرگ شد من در زمان فوت ایشان سال دوم دانشگاه بودم هنوز هم روزی نیست که یاد ایشان نباشم بارها و بارها فیلم های ایشان رو به صورت تکرار نگاه میکنم چرا که حس میکنم با این کار یادشان برای من زنده میماند
زندگی سرشار از ای کاش ها شده
و هر روز تکرار میکنم ای کاش رفته بودم و ایشان را از نزدیک دیده بودم
حیف شد واقعا
نه فقط سینما بلکه انسانی با این همه مرام پهلوانی و انسانیت دیگه پا به عرصه وجود نخواهد گذاشت .
نازنین فردین یه دونه بود دنیا دیگه مثل ایشان نخواهد دید من بچه بودم اولین بارفیلم دنیای پرامید روازایشان دیدم باویدئو نواری بعدا که بزرگ ترشدم آرزویم دیدن ایشان بود که میسر نشد من دوم دبیرستان بودم که خبرفوتشونو توی روزنامه خوندم ودیدن ایشان حسرتی شد برای تمام عمر روحشان شاد ویادشان گرامی درضمن فیلم دنیای پرامید وکوچه مردها وجهنم به اضافه من ومردی ازتهران وشکست ناپذیر وپهلوان پهلوانان وبرفرازآسمانها هم جزء فیلمهای ایشان است که بهتراست گنجانده شود
سلام دوست عزیز
ممنون از اینکه نظرتون رو به اشتراک گذاشتید.
فیلمها عنوانشده هم در آپدیتهای بعدی حتما اضافه میشن.
فردین یک پدیده و یک استثنا نه فقط در بازی و محبوبیت بلکه در انسانیت در سینمای ایران بود. او یکی بود و جاودانه شد. امروز وقتی شخصیت فردین را از ورای خاطراتی که افراد از او تعریف می کنند می شناسیم، نمی توانیم باور کنیم که انسانی اینگونه وجود داشته است. او می تواند الگوی انسانیت و مهربانی باشد. و البته برای خیلی ها این گونه است. بسیار شانس داشت که در بعد از انقلاب نتوانست در هیچ فیلمی حضور پیدا کند و اسطوره او پابرجا ماند. براستی که او مرام پهاوانی را بطور کامل در زندگی پی می گرفت. بزرگترین و بهترین بازی او زندگیش بود. سپاسگزار از این لیست. به نظر من کوچه مردها باید در این لیست باشد که فیلم فوق العاده ای است همچنین فیلم بسیار زیبای سکه ی شانس.
سلام دوست عزیز ممنون از به اشترارک گذاشتن نظرتون و پیشنهاد فیلم
حتما تو آپدیتهای بعدی اضافه میشه.