بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی (معرفی 9 فیلم برتر مرد هزار چهره سینمای ایران قدیم)
اگر علاقهمند به تماشای فیلم های کلاسیک ایرانی هستید و میخواهید بیشتر در مورد این بازیگر بدانید، در ادامه لیست جامعی از بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی را با شما در میان خواهیم گذاشت. رضا ایمانوردی در تاریخ 25 خردادماه سال 1315 خورشیدی در استان تهران متولد شد و پس از طی دوران نوجوانی، به توجه به تسلطی که به زبان لاتین داشت، به استخدام سفارت امریکا در ایران درآمد.
یکی از مهمترین مزیتهایی که در مورد این بازیگر مدام به آن اشاره میشد، چهره بسیار خوب و البته اندام و استایل ورزشکاری و جذاب او بود. به طور کلی او بهعنوان هنرپیشه، کارگردان، نویسنده، تهیهکننده و ورزشکار نیز در سوابق هنری خود، فعالیتهای زیادی در فیلمها و بهترین سریال های ایرانی داشت. دوست داران فیلم های ایران قدیم بهخوبی میدانند که این بازیگر چه اهمیتی در ژانرهای محبوب و متفاوت آن سالها داشت. ما در ادامه به همین منظور، قصد داریم بهترین فیلم های کمدی ایرانی قدیمی و تمامی ژانرهایی که این بازیگر در آنها حضور داشته را به شما معرفی کنیم.
فیلم قلاب
فیلم قلاب یکی از اولین آثاری است که این بازیگر در دهه پنجاه شمسی در آن حضور داشت. در کنار این بازیگر، شیراندامی، مرجان و اردشیر پهلوان از جمله بازیگرانی بودند که در قلاب ایفای نقش کردند. نویسنده و کارگردان این اثر عباس دستمالچی بوده و داستان بسیار جالبی دارد. قصه فیلم قلاب با بازی رضا بیک در مورد مرد میانسالی است که با یک تصادف سهمگین در صدد مرگ است و با مشکل تنفسی مواجه میشود.
او در واپسین لحظههای زندگی خود، دخترش را به یکی از نزدیکان میسپارد، این جوان پهلوان حالا وظیفه مراقبت از این دختر را بر عهده دارد. داستان فیلم یکی از عاشقانهترین، جذابترین و هیجانانگیزترین فرمهایی است که بهعنوان اولین محصول از استودیوی سینمایی آر پی در دسترس عموم قرار گرفت. این اثر پس از اکران عمومی با اقبال خوبی مواجه شد و یکی از موفقترین و بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی بهحساب میآید.
فیلم دنیای پول
دنیای پول یکی دیگر از آثاری است که این بازیگر در آن حضور داشته و ساخته سال 1344 هجری شمسی است. از جمله بازیگرانی که در این فیلم حضور دارند میتوان به: علی تابش، رضا بیک ایمانوردی، پوران، عبدالله بوتیمار، علی دلپذیر، نصرت اله وحدت، فیروز، نادره، شهین، حسن شاهین و… اشاره کرد.
قصه در مورد احمد است. او پدر و مادرش را ترک کرده و به شهر میرود و در املاک ظاهرالملک مشغول کار میشود. احمد در این داستان با گروهی جنایتکار روبرو میشود و این گروه در صدد هستند که صاحب آن املاک را بکشند. قبل از آن، احمد باید بتواند تا جلوی این موضوع را بگیرد.
احمد و رضا درگیریهایی در این اثر دارند که بخش مهمی از فیلم را تشکیل میدهد. در واقع یکی از مهمترین نکات در مورد این فیلم این است که پر از پیچشها و زوایای پنهانی است که شاید کمتر به آنها اشاره شده و در واقع ابعاد مهمی از آثار کلاسیک ایرانی بهحساب میآمدند. کارگردان این اثر قدرت الله احسانی و تهیهکننده حشمت پور است، همینطور قدرت الله احسانی نویسندگی این اثر را نیز بر عهده دارد. این اثر از بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی است.
فیلم بابا نان داد
رضا بیک ایمانوردی یکی دیگر از کلیدیترین و بهترین نقشهای خود را در اثر بابا نان دادمان منطقی اجراء کرده است. این اثر در مورد رضای فقیری است که یک بچهسرراهی را به خانه برده و بزرگ میکند. بچه که نامش هدیه است تلاش میکند که صاحب ثروت زیادی شود و در این راه از رضا نیز کمک میگیرد؛ البته در این جریان اظهار میشود که او این دختر را دزدیده است و قصه پیچشهای جذاب و متفاوتی را پیدا میکند. علاوهبرآن، رضا در این قصه محکوم به حبس میشود و مشکلات زیادی برای او ایجاد میشود.
این فیلم توسط سهیلا نصر نوشته شده و همینطور تهیهکننده آن نیز اسماعیل کوشان است، از جمله بازیگرانی که در این اثر حضور پیدا کردهاند میتوان به: اکبر عالمی، کمال محسنی، میرزاده، حسین محسنی، حجت فتح الهی، قباد سهرابی، پولاد بهرامی، افسون، فریدون نریمان و البته شیلا مهاجرانی اشاره کرد. در بین بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی، این اثر نیز با ژانر درام، یکی از برترینهای کارنامه هنری این بازیگر فقید بهحساب میآید.
فیلم احمد چوپان
احمد چوپان یکی دیگر از آثاری است که رضا بیک در آن بهعنوان بازیگر حضور دارد. کارگردان این فیلم عباس کسایی بوده و تهیهکننده حسن مصیبی است. همینطور قصه آن در مورد جبار بوده او یکی از قدرهای روستا بهحساب میآید که مزاحم مریم قصه ما میشود.
رضا بهواسطه خواهرش از مریم خواستگاری کرده و وقتی مریم پسری را به دنیا میآورد؛ او را به ربوده و به کوه میبرد. مریم به کمک یکی از افراد جبار گریخته و این در حالی است که شوهر و فرزندش احمد به تهران رفتهاند. قصه فرم و کلیت خیلی پیچیدهای ندارد، اما بههرحال در آن سالها یکی از بهترین آثار سینمایی بهحساب میآمد که اکران شد، همینطور در ادامه توضیحات، شهین، لیلی، غلامرضا سرکوب، هوشنگ بهشتی، مارگریتا، محمدتقی کهنمویی، گیتی فروهر، حسین ملکی و حسین شهاب از جمله بازیگرانی هستند که در کنار رضا بیک در این اثر حضور داشتند.
فیلم چرخ فلک
بهجرئت، یکی از بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی، چرخوفلک خواهد بود که البته در آن نقش کمرنگتری دارد. از جمله بازیگرانی که در چرخوفلک سال 1346 حضور دارند میتوان به: محمدعلی فردین، آذر شیوا، مینا، پیشواییان، هوشنگ بهشتی، ماروتیان و محسن آراسته اشاره کرد. قصه در مورد ممل است.
او در کودکی مشکلات زیادی دارد و با مادرش، در شرایط سختی حضور دارد. با مشقت، همراه با دستفروشی درس میخواند و در جشن تولد یکی از دخترهای همکلاسیاش حضور مییابد.
او از طرف پدرخوانده این دختر تحقیر میشود و در نهایت وارد بخش دیگری از قصه خواهیم شد. پسرک وقتی برای تهیه داروی مادرش پول کافی ندارد دست به کارهای دیگری میزند. فردین در این اثر بهعنوان یکی از بهترین بازیگران مرد ایرانی، یکی از درخشانترین آثار خود را به پرده نقرهای روانه کرده است و همه چیز در این فیلم به بهترین شکل ممکن اجراء گردیده و کارگردان این اثر صابر رهبر است.
فیلم پنجه آهنین
ژانرهای مختلفی از فیلم های سینمایی در طول چند دهه قبل انقلاب، با ورود تکنولوژیهای تدوین و دوربینها تولید شدهاند که بخش مهمی از آنها را اکشن تشکیل میدهد. اگر شما هم علاقهمند به این سبک هستید، فیلم دیگری از رضا بیک ایمانوردی را به شما معرفی میکنیم.
یکی دیگر از آثاری که در لیست بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی قرار میگیرد با نام پنجه آهنین شناخته میشود. همانطور که از نام اثر مشخص است در مورد یک بوکسور، داستانی روایت میشود که سراسر تلخی و اندوه است. همسر این بوکسور توسط گروهی ناشناس به قتل میرسد و در نهایت او به سبب انتقام، داستان را پیش میبرد. همه چیز در این قصه بخش مهمی از پیچیدگیهای فرمی را روایت میکند.
این اثر میتواند یک انتخاب عالی بهعنوان بهترین فیلم سینمایی ایرانی برای کسانی باشد که به سبکهای رازآلود، ماجراجویی و اکشن علاقهمند هستند. بههرحال حضور رگههایی از یک ورزش در این اثر، همیشه میتواند داستانی جذاب را رقم بزند. رضا بیک ایمانوردی، فرانک میر قهاری، علی آزاد، گیسو و صدالبته عزیز اصلی از جمله بازیگرانی هستند که در فیلم پنجه آهنین حضور داشتند و کارگردانی این اثر نیز توسط مهدی میر صمدزاده انجام شده است.
فیلم جنجال
جنجال یکی دیگر از آثار پرشماری است که این بازیگر در آن بهعنوان نقش اول حضور داشته و قصه در مورد جوان پولدار و عیاشی است که همسرش شیرین را رها میکند. او درگیر قمار میشود و تمام ثروت خود را از دست میدهد، سامیه کسی است که این اتفاق را برای او رقم میزند. قصه پر از پیچوتابهای جالب و جذابی است که میتواند هر ذهنی را به خود متمرکز سازد؛ علاوهبرآن، کلیت داستان میتواند فرمی از اجتماعی را بازتاب کند که در آن سالها، مردم بیشتر با آن درگیر بودند.
بههرحال موضوع قمار همیشه توسط رسانهها منع میشد، اما در آن سالها نقش مهمی را در تفریحات انسانها ایفا میکرد. این اثر توسط رضا صفایی کارگردانی شده و از جمله بازیگرانی که در جنجال حضور دارند میتوان به: نوری کسرایی، علی میری، سیمین غفاری، اسماعیل شیرازی، اکبر جنتی شیرازی اشاره کرد. این محصول نیز یکی از مهمترین تولیدات آن سالهای سینمای ایران بهحساب میآید. اگر اهل تماشای آثار نوستالژی هستید، میتوانید به تماشای این فیلم بنشینید که هنوز هم نسخههای مختلفی از آن در دسترس است.
فیلم دو کله شق
دو کله شق یکی دیگر از فیلمهایی است که این بازیگر در کنار یکی دیگر از ستارههای سینما در آن ایفای نقش کرده است. ایرج قادری، رضا بیک ایمانوردی، شورانگیز طباطبایی، جمشید مهرداد، فرهاد حمیدی، علیاکبر مهدوی فر و عباس مختاری از جمله بازیگرانی هستند که در این اثر حضور دارند. داستان در مورد حبس کاراکتری به نام اسلام است. او پس از آزادی به دیدار دوست قدیمیاش رفته و قدیر سعی میکند که آن دو را مجدداً وارد کار خلاف و قاچاق کند. اما اسلام در این شرایط از خود مقاومت نشان میدهد. پیرمردی از آنها میخواهد که دخترشان را یافته و به همین منوال، او را به بندر ببرند.
قصه در واقع روایتگر داستان دو دوست است که در جریان فیلم با چالشهای بزرگ و کوچک زیادی مواجه میشوند. کارگردان این فیلم نیز ایرج قادری بوده و تهیهکننده نندلال نارننداس هندوجا است.
فیلم دلقک
این فیلم از فیلم های خنده دار رضا بیک ایمانوردی نیز از دیگر آثار پرتعداد او در سینما است. دختر بیسرپرستی به نام مریم در یک پرورشگاه نگهداری میشود. او با دیدن رقاصهای، او را بهعنوان مادرش میشناسد و در نهایت و در ادامه داستان، خانوادهای او را به سرپرستی میپذیرند. او سعی میکند که از دست آنها بگریزد و به سراغ خانوادهاش برود. این فیلم محصول سال 1355 بوده و طاهره غفاری، صناعی، گیتی فروهر از جمله بازیگرانی هستند که در آن حضور دارند.
این فیلم نیز در دستهبندی پرفروشترینهای پیش از انقلاب قرار میگیرد و بخش مهمی از داستان، متفاوتتر از همیشه، درام و پر از اتفاقات پیچیده و جذاب است.
مروری بر بهترین فیلم و سریالهای رضا بیک ایمانوردی
در این مقاله از سایت ویدو، ضمن اشاره به بیوگرافی رضا بیک ایمانوردی در مورد بهترین فیلم های رضا بیک ایمانوردی و حضور این بازیگر در نقشهای کلیدی و مهم و همینطور مسیر هنری و فعالیت او اشاره کردیم. علاوهبرآن، لازم میدانیم که بهعنوان جمعبندی اشاره کنیم این بازیگر در دوران پس از انقلاب، توسط دادگاه انقلاب فراخوانده و سپس ممنوعالکار شد؛ در نهایت او به همراهی خانوادهاش به آلمان و امریکا مهاجرت نمود و در این کشورها نیز پیشه دیگری را در پی گرفت.
البته این بازیگر حضور در آثار بینالمللی و نقشهای مهم در فیلم های غیرایرانی را نیز در کارنامه سوابق خود ثبت کرده است. رضا بیک سرانجام در تاریخ 22 شهریورماه سال 1382، به دلیل درگیری با سرطان ریه، در بیمارستان فینیکس آریزونا کشور امریکا در سن 67 سال، دار فانی را وداع گفت. در حال حاضر مقبره او در شهر سن خوزه ایالت کالیفرنیا میباشد. گورستان پارک یادبود لوس گاتوس (Los Gatos Memorial Park) محل دفن پیکر این بازیگر فقید و محبوب سینمای ایران است.
سؤالات متداول:
1- رضا بیک ایمانوردی در چه سالی فوت کرد؟
1382
2- نام فیلم مشترک ایرج قادری و رضا بیک ایمانوردی چیست؟
دو کله شق
3- نام استودیوی رضا بیک ایمانوردی چه بود؟
RB مخفف رضا بیک
4- رضا بیک ایمانوردی کدام فیلمها را کارگردانی کرده است؟
ببر رینگ، نبرد غولها، مرد دو چهره و محبوب بچهها
5- رضا بیک ایمانوردی در کدام فیلم درخشید؟
در فیلم صندلی الکتریکی، دو کله شق قو …
6- قد و وزن رضا بیک ایمانوردی چقدر بود؟
قد: 1.71 و وزن: بین 70 تا 80 کیلوگرم