بیوگرافی بازیگران سریال بوعلی سینا 1364 【زمان پخش + عکس】
مجموعه تلویزیونی “بوعلی سینا” که در سال 1364 تولید شده است، به زندگی ابن سینا، دانشمند ایرانی، میپردازد. بنابراین، این مقاله از ویدو را به بیوگرافی بازیگران سریال بوعلی سینا میپردازیم.
این مجموعه در شهرستان اردستان ساخته شده و از مسجد جامع تاریخی آن استفاده شده است. کیهان رهگذار، نویسنده، تدوینگر و کارگردان این مجموعه است. “بوعلی سینا” تاکنون در شبکههای مختلف سیما پخش شده است.
زمان پخش سریال بوعلی سینا
سریال بوعلی سینا هر شب ساعت ۲۰:۰۰ از شبکه سلامت در حال پخش است. شما مخاطبان گرامی میتوانید بازپخش این سریال را ساعت ۰۰:۰۰ تماشا کنید.
- شبکه پخش کننده سریال بوعلی سینا: شبکه سلامت
- روزهای پخش سریال بوعلی سینا: هر شب
- ساعت پخش سریال بوعلی سینا: ۲۰:۰۰
- ساعت بازپخش سریال بوعلی سینا: ۰۰:۰۰
خلاصه داستان سریال بوعلی سینا
داستان سریال “بوعلی سینا” که در سال ۱۳۶۴ تولید شده است، زندگی ابوعلی سینا، دانشمند و فیلسوف بزرگ ایرانی را به تصویر میکشد.
تصویربرداری این سریال در شهرستان اردستان و مسجد جامع تاریخی آن انجام شده است. ابوعلی سینا در روستای افشنه، نزدیک بخارا در ازبکستان کنونی، به دنیا آمد و در طول عمر خود در چند شهر مختلف ایران زندگی کرد. پس از درگذشت، در همدان به خاک سپرده شد.
بیوگرافی بازیگران سریال بوعلی سینا
سریال بوعلی سینا با نقش آفرینی بازیگران سرشناس و قدری تولید شده است که در ادامه مقاله بیوگرافی بازیگران بوعلی سینا به معرفی هریک از این هنرمندان میپردازیم.
امین تارخ، فاضل اجبوری، فیروز بهجت محمدی، محمد ابهری، جمشید لایق، اسماعیل محرابی، چنگیز وثوقی و … از جمله نقش آفرینان سریال بوعلی سینا هستند.
امین تارخ
اولین بازیگر لیست بیوگرافی بازیگران سریال بوعلی سینا امین تارخ نام دارد. امین تارِخ، بازیگر ایرانی، در تاریخ (۲۰ مرداد ۱۳۳۲ – ۲ مهر ۱۴۰۱) فعالیت خود را آغاز کرد.
او در دوران قبل از انقلاب ۱۳۵۷ در تئاتر شروع به بازی کرد و اولین بار در تلویزیون در مجموعه “شهر من، شیراز” (۱۳۵۴) حضور داشت.
فعالیت سینمایی او با بازی در فیلم “مرگ یزدگرد” به کارگردانی بهرام بیضایی آغاز شد. او نقشهای تاریخی مانند حسن جوری در مجموعه “سربداران” (۱۳۶۲) و ابن سینا در مجموعه “بوعلی سینا” (۱۳۶۴) را بازی کرد.
تارخ برای بازی در فیلم “ماه و خورشید” (۱۳۷۵) بازیگر نقش مکمل مرد، به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، سیمرغ بلورین را دریافت کرد.
محمد ابهری
محمد ابهری، بازیگر ایرانی است که با نام اصلی محمد ساداتابهری در سال ۱۳۱۷ در ابهر به دنیا آمد. وی دیپلم تحصیل کرده است.
ابتدا در تئاتر با گروه هنر ملی آغار فعالیت هنری خود را آغاز کرد و در نمایش “میراث” به کارِ بهرام بیضایی در تالار ۲۵ شهریور در آذر ماه ۱۳۴۶ روی صحنه رفت. همچنین، در فیلم “شهر قصه” به کارگردانی منوچهر انور به عنوان اولین فعالیت سینمایی خود شرکت کرد.
فاضل اجبوری
فاضل فاضلی پارسا در سال ۱۲۹۲ خورشیدی در شهر اهواز به دنیا آمد. وی پس از فارغالتحصیلی از دانشسرای مقدماتی اهواز، مدرک دیپلم را دریافت کرد و به استخدام آموزش و پرورش درآمد.
او در مدت یک سال در مسجد سلیمان و دو سال در سوسنگرد تدریس میکرد. به دلیل علاقهمندی به تئاتر، تصمیم گرفت رویای خود در این حوزه را دنبال کند. ابتدا او با تدریس رانندگی قطار در روزها و علاقه به تئاتر در شبها، میخواست به این دو رشته به طور همزمان بپردازد.
اما در نهایت، عشق به هنر تئاتر بر او غلبه کرد و تصمیم گرفت راه آهن را رها کند و به صورت حرفهای به تئاتر بپردازد. در سال ۱۳۲۰، او سینما پارس اهواز را اجاره کرد و در آنجا برنامههای هنری برای عموم مردم برگزار میکرد.
یکی از مهمترین فعالیتهای هنریاش در این سینما، نمایش بیگناهی در دربار هارون الرشید بود. او همچنین برای گرفتن نمایشنامه به شهر اصفهان سفرهای متعددی داشت. در ادامه، او اهواز را ترک کرد و به سمت تهران رفت.
اما بعد از مدتی به اصفهان بازگشت و این شهر را برای زندگی و همکاری هنری خود با هنرمندان اصفهانی انتخاب کرد.
او از سال ۱۳۶۵ به گروه اصفهان فیلم پیوست و با حسن اکلیلی، هنرمند تئاتر و تلویزیون ایران، به طور فعال همکاری کرد. سرانجام در عصر روز سهشنبه ٢ آبان ۱۳۹۱ به دلیل کهولت سن از دنیا رفت.
سعید اویسی
سعید اویسی در زمینه هنرپیشگی، فیلمنامهنویسی و کارگردانی تئاتر فعالیت دارد و هنرمندی ایرانی الاصل و اهل سوئد است. وی همکاریهای بسیاری در حوزه هنر داشته است.
آغاز کار وی در زمینه بازیگری در گروه هنر ملی بود و بعد از آن در گروهی که پیتر بروک کارگردان مشهور انگلیسی، برای اجرای نمایش در جشن هنر شیراز تشکیل داده بود، به فعالیت پرداخت.
سپس به کارگاه نمایش آربی اوانسیان پیوست. در دهه ۹۰ میلادی، به دلیل نگارش و کارگردانی نمایشنامهای که انتقادی نسبت به حکومت بود، مجبور به ترک کشور شد و به سوئد مهاجرت کرد.
او در سوئد در فیلمها و برنامههای تلویزیونی مختلف نقش داشته است، اما بالهای شیشهای یکی از مهمترین آثارش است. در سال ۲۰۰۰، او برنده جایزه گلدباگ به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.
اسماعیل محرابی
اسماعیل محرابی در سال ۱۳۲۳ در طالقان به دنیا آمد و در سال ۱۳۴۹ مدرک لیسانس تئاتر را از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد. وی از سال ۱۳۵۹، با فیلم «کرکسها میمیرند» به کارگردانی جمشید حیدری، در عرصه سینما مشغول به فعالیت شد.
محسن زهتاب
محسن زهتاب، متولد تاریخ ۱ فروردین ۱۳۱۴ است. او، از سال ۱۳۳۵ با همکاری در کلاس بازیگری تئاتر «جامعه باربد»، به صورت حرفهای در زمینه بازیگری فعالیت خود را آغاز کرد و در عین حال در نمایشنامههای رادیو نقش آفرینی میکرد.
سپس با برنامههای تلویزیونی همکاری کرده و در این صنعت نیز شروع به فعالیت نمود. محسن زهتاب، علاقه خود به عرصه سینما را با بازی در فیلمی به نام «دزدان معدن» که در سال ۱۳۳۵ توسط کارگردان حسین امیرفضلی ساخته شده بود، به عمل آورد.
چنگیز وثوقی
چنگیز وثوقی، هنرپیشه مردی ایرانی است و همچنین برادر بهروز وثوقی است. او در شهر خوی تولد یافته است و تاریخ تولدش ۱۰ اسفند ۱۳۲۶ است.
فعالیت هنری خود را در سینما آغاز کرده و در سال ۱۳۵۱ با بازی در فیلم بلوچ محصولی از کارگردانی مسعود کیمیایی، به دنیای بازیگری وارد شده است. علاوه بر بازیگری، تجربه خوانندگی هم دارد و در آذر ۱۳۹۵ آهنگ “آقای حبیب” را به یاد حبیب محبیان ضبط و منتشر کرده است.
چنگیز وثوقی علاقه زیادی به فعالیتهای هنری مختلف مانند ساخت موسیقی، مجسمه سازی، عکاسی، طراحی، نقاشی و نویسندگی دارد و در این زمینهها فعالیتهای بسیاری انجام داده است.
او مجموعهای از عکسهای خود را جمعآوری کرده و یک کتاب به عنوان زندگینامه خود نوشته است. خانه مسکونی او مانند یک موزه از هنرهای دستی او آراسته شده است و او اشیاء هنری مانند آینهکاری، مجسمه و نقاشی خود را در آن نگه میدارد.
عنایت الله بخشی
عنایتالله بخشی یک بازیگر ایرانی است که در سینما، تئاتر و تلویزیون فعالیت میکند. او در بیش از ۱۷۰ اثر نمایشی نقش ایفا کرده و به عنوان یک بازیگر سرشناس در نقشهای ضد قهرمان در سینمای ایران شناخته میشود.
او با بیش از یکصد کارگردان در ایران همکاری کرده و از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دکترای هنر دریافت کرده است.آغاز فعالیت بخشی در تئاتر از سال ۱۳۳۸ در گروه هنر ملی و کار سینما و با بازی در فیلم آقای هالو به کارگردانی داریوش مهرجویی بود. او در آثار مختلفی بازی کرده و در سینما در فیلمهایی مانند ستارخان، تنگنا، تنگسیر، مسلخ، گوزنها، سناتور، شکار، مسافران، روز واقعه، مسافر ری، سگکشی و آثار تلویزیونی مانند مرد اول، سربداران، سایه همسایه، امام علی، پهلوانان نمیمیرند، ولایت عشق و ریحانه به ایفای نقش پرداخته است.
بخشی تجربه و تخصص قوی در اجرای نقالی در تئاتر دارد و با تعزیه و تعزیه خوانی آشنا است. او در سال ۱۳۹۸ نشان سنگلج را به عنوان تقدیر از پنجاه سال فعالیت در عرصه تئاتر دریافت کرده است.
همچنین در زمستان سال ۱۴۰۰، به مناسبت “یادِ یار”، جایزهای برای تمام زندگی فعالیت هنری به او اهدا شده است.
جمشید لایق
حال در مقاله بیوگرافی بازیگران سریال بوعلی سینا به معرفی جمشید لایق میپردازیم. جمشید لایق در سال ۱۳۱۰ در یکی از محلههای قدیمی تهران به دنیا آمد. او پس از دریافت مدرک دیپلم ادبی و دیپلم هنرستان هنرپیشگی در سال ۱۳۳۲ به گروه هنر ملی پیوست. او بین سالهای ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۴ در آمریکا دورهی بازیگری و کارگردانی تئاتر را گذراند.
وی زمانی که در سال ۱۳۳۸ به ایران بازگشت در اداره هنرهای دراماتیک مشغول به کار شد. در سال ۱۳۵۳، وی در مقطع لیسانس رشته کارگردانی و بازیگری در دانشگاه تهران تحصیل کرد.
لایق همکاریهای مختلفی با گروههای هنری در ایران و دیگر کشورها داشت و در دانشگاه آزاد اسلامی نیز تدریس میکرد. او درجه دکترای هنری خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب کرد.
در اولین جشن بازیگران سینمای ایران، از جمشید لایق به خاطر هدایت او به سمت تئاتر تقدیر شد و از علی نصیریان تشکر کرد. بازی در نقش «کور» در نمایش پهلوان اکبر میمیرد (۱۳۴۴) و بازی در نقش «میان آقا» در نمایش میراث (۱۳۴۶) از تئاترهای مهمی بودند که جمشید لایق در آنها حضور داشت. جمشید لایق در سن ۷۸ سالگی و در شب پنجشنبه ۲۱ آبان سال ۱۳۸۸ به دلیل ایست قلبی از دنیا رفت.
عطا الله زاهد
زاهد در سال ۱۲۹۴ خورشیدی در شیراز متولد شد و در رشته ادبیات از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. وی فعالیت هنری خود را سال ۱۳۰۳ با بازی در نمایش رستاخیز سلاطین آغاز کرد.
علاقهای داشت به علوم قدیمی و با شوری و ذوق آزاد آن دروس را فراگرفت. او در سال ۱۳۱۸ به مدرسه مروی رفت و پس از آن در مدرسه سپهسالار به تحصیل پرداخت و تحت تعلیم اساتیدی چون میرزا آقای شیرازی، محمدعلی حکیم، میرزا احمد آشتیانی و آیتالله شاه آبادی به یادگیری علوم فقهی پرداخت.
از ۱۳۱۹ فعالیت هنری خود را تحت نظر سیدعلی خان نصر و صدیق اعلم در رادیو ایران ادامه داد و همراه با صبا، محجوبی، خالدی و طاطایی چندین سال به آوازخوانی پرداخت.
همچنین در نمایشنامههای رادیویی هم بازی میکرد. پس از آن به مدت هشت ماه در بخش فارسی آن رادیو به گویندگی پرداخت. همکارانش در رادیو تا سال ۱۳۲۶ که به خارج از کشور برای تحصیل رفت، با او همراه بودند.
در دهه ۱۳۲۹ در حالی که به تئاتر ادامه میداد، به سینما روی آورد و در سالنهای سینما به عنوان دیلماج صداگذاری فیلمها را با صدای بلند به فارسی انجام میداد.
اوج هنرمندی وی در تئاتر، در همکاری کنار عبدالحسین نوشین و حسین خیرخواه، در تئاتر فرهنگ بود. چندی به ایالات متحده آمریکا رفت و مطالعه جدی سینما را آغاز کرد.
طی سالهایی که دور از ایران بود، به ترکیه، مصر، لبنان و هندوستان و چند کشور دیگر سفر کرد. در سال ۱۳۲۷ به ایران بازگشت و پس از تأسیس استودیو آریا به دوبله فیلم مشغول شد.
در دورانی که صنعت نفت ایران ملی شد، فعالیت سیاسی نیز داشت. او فعالیت در سینمای حرفهای را سال ۱۳۳۲ با فیلم ماجرای زندگی به عنوان نویسنده و تهیهکننده تجربه کرد.
او همچنین به عنوان مدیر چند شماره از مجله «فیلمها و پردهها» فعالیت داشت. زاهد در تاریخ ۱۵ آبان ۱۳۷۰ درگذشت و در گورستان ابنبابویه به خاک سپرده شد.
سایر بازیگران سریال بوعلی سینا
- عزت الله مقبلی
- محمد ساربان
- اصغر محبی
- عبدالله اسفندیاری
- حسین محب اهری
- سرور نجات الهی
- نسرین قاسم زاده
- شهرزاد کمالی
- رزیتا عامری
- عباس حاتمی
- فرهاد خان محمدی
- هادی مقدم
- آیت نجفی
- صالح نجفی
- عباس ناظری
- ملیحه نیکجومند
- سهیلا شاهمرادی
- مهری ودادیان
- فیروز بهجت محمدی
سریال بوعلی سینا چند قسمت دارد؟
سریال بوعلی سینا در ۱۱ قسمت به روایت ماجراهایی آموزنده از زندگی بوعلی سینا میپردازد.
بیشتر بخوانید:
- زمان پخش سریال بوعلی سینا از شبکه سلامت【ساعت تکرار + داستان】
- بیوگرافی بازیگران سریال اسپینجر
- سریال های نمایش خانگی در حال پخش
- بیوگرافی بازیگران سریال هفت
- بیوگرافی بازیگران سریال اهل هوا
- بهترین فیلم های امنیتی ایرانی
- بهترین سریال های ایرانی