اخبار فیلم و سریالفیلم و سریال

بهترین فیلم های اسلشر که ارزش تماشا دارند (10 مورد + امتیاز IMDb)

بهترین فیلم های اسلشر که زیرشاخه‌ای از ژانر وحشت محسوب می‌شوند، تماشاگر را به تماشای داستانی می‌برند که در آن یک یا چند قاتل (معمولاً انسان) با انگیزه‌های مختلف جان شخصیت‌های دیگر را به خطر می‌اندازند و با سلاح‌های سرد و برنده، قربانیان خود را به وحشتناک‌ترین شکل به قتل می‌رسانند.

برخلاف دیگر ژانرهای وحشت در فیلم‌های اسلشر، قاتلان به جای سلاح گرم یا ابزارهای ماوراءالطبیعه از سلاح‌های سرد و برنده مانند چاقو، تبر و اره برای کشتن قربانیان خود استفاده می‌کنند. این نوع به‌تصویر کشیدن خشونت، حس خشونت و خونریزی را در فیلم به‌شدت بالا می‌برد و می‌تواند تماشاگر را تا سر حد جنون بترساند.

در مقابل پیچیدگی‌های موجود در بسیاری از فیلم های ترسناک مدرن، زیبایی فیلم‌های اسلشر در سادگی آن‌ها نهفته است و همین سادگی رمز موفقیت و ماندگاری این ژانر درطول دهه‌ها است. بدون‌شک در آینده نیز شاهد تداوم آن خواهیم بود؛ اما در میان انبوه فیلم‌های اسلشر، کدام آثار را می‌توان به‌عنوان بهترین‌ها معرفی کرد؟ در ادامه به بررسی برخی از بهترین فیلم های خارجی اسلشر تاریخ سینما خواهیم پرداخت.

فیلم ایکس – X

Pearl

  • سال‌ انتشار: 2022
  • ژانر: ترسناک
  • کارگردان: تی وست
  • بازیگران: میا گوث، دیوید کورنسوت، تندی رایت
  • امتیاز IMDb: نمره 7.0

کارگردان “تی وست” به‌خاطر نگاهی که توانست ژانر اسلشر را به ریشه‌های ترسناک اولیه‌اش بازگرداند، مورد تحسین گسترده قرار گرفت. فیلم “ایکس” محصول سال ۲۰۲۲ با بازی ستارگان نوظهوری مانند جنا اورتگا (روز چهارشنبه) و میا گوث، داستان گروهی فیلمساز را روایت می‌کند که برای فیلمبرداری یک فیلم به سراغ یک انبار می‌روند؛ اما با مخالفت شدید صاحبان مذهبی آن مواجه می‌شوند.

میا گوث با بازی دوگانه خود هم در نقش یک پیرزن به‌نام “پرل” و هم به‌عنوان قاتل، هواداران را شوکه کرد. “وست” در خلق فضایی وهم‌آلود و صحنه‌های بصری تماشایی موفق عمل کرده است. باتوجه‌به محیط مزرعه، شاهد کشتارهای هولناکی هستیم که باعث می‌شود طرفداران برای دیدن نحوه‌ پایان این سه‌گانه توسط وست که حالتی مدرن شبیه‌به فیلم “تپه‌ها چشم دارند” دارد، بی‌صبرانه منتظر بمانند.

جیغ 5 – scream

scream5

  • سال‌ انتشار: 2022
  • ژانر: ترسناک، کمدی
  • کارگردان: مت بتینلی، تایلر جیلت
  • بازیگران: نو کمبل، کورتنی کاکس، دیوید آرکت، دیلن مینت
  • امتیاز IMDb: نمره 7.4

فیلم «جیغ ۵» که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد یکی از بهترین فیلم های جنایی آن سال به حساب می‌آید. این فیلم با تمرکز بر نسل جدیدی از نوجوانان شهر وودزبرو که مورد حمله قرار می‌گیرند، ادای احترامی به ریشه‌های این فرنچایز ترسناک محبوب به شمار می‌رود. برخلاف قسمت‌های قبلی، در این فیلم شخصیت‌های اصلی سیدنی، گیل و دیویی در نقش‌های مکمل ظاهر می‌شوند و ماجرا حول‌محور گروهی از نوجوانان به رهبری «سام» و «تارا» شکل می‌گیرد.

«جیغ » با به کارگیری المان‌های احساسی و نوستالژیک، ازجمله حذف یکی از شخصیت‌های محبوب طرفداران قدیمی و ارجاعاتی به میراث «بیلی Loomis» قاتل قسمت اول و همچنین با گنجاندن چرخش‌های داستانی غیرمنتظره که طرفداران قدیمی شخصیت «سیدنی» را راضی می‌کند، تجربه‌ای لذت‌بخش برای دوستداران این فیلم رقم می‌زند.

باوجود برخی شوخی‌های دم‌دستی و اغراق‌آمیز، قاتل جدید با استفاده از ابزارهای تکنولوژی و ویژگی‌های دنیای مدرن به شیوه‌ای خلاقانه دست به جنایت می‌زند و حمام خون به راه می‌اندازد. از این نظر، فیلم ضمن وفاداری به المان‌های اصلی با در نظر گرفتن المان‌های روز و به‌تصویر کشیدن صحنه‌های قتل وحشتناک، تجربه‌ای به‌روز و هیجان‌انگیز را برای مخاطبان جدید و قدیم به ارمغان می‌آورد.

عجیب و غریب – Freaky

freaky

  • سال‌ انتشار: 2020
  • ژانر: ترسناک، کمدی
  • کارگردان: کریستوفر لاندن
  • بازیگران: وینس وان، کاترین نیوتون، کتی فینران، آلن راک
  • امتیاز IMDb: نمره 7.2

فیلم اکشن و کمدی «فرنگی» محصول سال ۲۰۲۰ به کارگردانی کریستوفر لاندن، ثابت کرد او تبحر بالایی در این ژانر دارد. در این فیلم، «کاترن نیوتن» (بازیگر نقش «میلی» در فیلم «مرد مورچه‌ای و زنبور: کوانتومانیا») نقش دختری دبیرستانی را ایفا می‌کند که به‌طرز عجیبی با یک قاتل سریالی با بازی «وینس وان» دچار جابه‌جایی بدن می‌شود.

این فیلم با الهام از اثر کلاسیک «دیوانه واره‌جمعه» ساخته شده است؛ اما با چرخشی جالب همراه است. درحالی‌که «قصاب» شروع به کشتن آزاردهندگان «میلی» در مدرسه می‌کند، «میلی» نیز در بدن غول‌آسای «قصاب» اعتمادبه‌نفس ازدست‌رفته خود را به‌دست می‌آورد.

خلاقیت فیلم در این است که «قصاب» از خانواده و دوستان «میلی» برای به دام انداختن او استفاده می‌کند، درحالی‌که «میلی» نیز در تلاش است تا با خنجری جادویی او را از بدن خود بیرون براند و به بدن خودش بازگردد.

اتاق سبز – Green Room

Green Room

  • سال‌ انتشار: 2015
  • ژانر: ترسناک
  • کارگردان: جرمی ساونیر
  • بازیگران: آنتون یلچین، پاتریک استوارت، ایموجن پوتس
  • امتیاز IMDb: نمره 7.0

فیلم مهیج و دلهره‌آور «اتاق سبز» محصول سال ۲۰۱۵ به کارگردانی جرمی ساونیر به‌عنوان یکی از بهترین فیلم های ترسناک همچنان جایگاه ویژه‌ای در ژانر وحشت دارد. این فیلم داستان گروه موسیقی به رهبری «پت» با بازیِ درخشان «آنتون یلچین» را روایت می‌کند که خود را در شرایطی کابوس‌وار گرفتار می‌یابند. آن‌ها پس از قبول اجرایی در کلوبی دورافتاده، متوجه می‌شوند در محیطی با مدیریت و مشتریان نئونازی قرار گرفته‌اند.

با مشاهده‌ یک قتل وحشتناک، اوضاع به‌هم می‌ریزد و گروه نئونازی‌های خشن به‌دنبال کشتن اعضای گروه موسیقی برمی‌آیند. دراین‌میان، کلوب به میدانی برای نبردی خونین و نفس‌گیر تبدیل می‌شود. اعضای گروه با استفاده از هر وسیله‌ ممکن از سلاح‌های سرد دست‌ساز تا سگ‌های آموزش‌دیده توسط نازی‌ها برای بقا می‌جنگند.

یکی از جذابیت‌های کلیدی این فیلم، ایفای نقش منفی توسط «پاتریک استوارت» ستاره‌ سریال «پیشتازان فضا» است. او در نقش «دارسی» صاحب بی‌رحم کلوب چهره‌ای کاملاً متفاوت از نقش‌های مثبت همیشگی‌اش ارائه می‌دهد.

روز مرگت مبارک – Happy Death Day

happy death day

  • سال‌ انتشار: 2017
  • ژانر: ترسناک، کمدی
  • کارگردان: کریستوفر لاندن
  • بازیگران: جسیکا راث، ایزرائیل بروسارد، روبی مدین
  • امتیاز IMDb: نمره 6.6

فیلم “روز مرگ مبارک” محصول سال ۲۰۱۷ به کارگردانی کریستوفر لاندن، ترکیبی منحصربه‌فرد از ژانر وحشت اسلشر با ایده تکرار روز (شبیه فیلم “روز گرگوند”) ارائه می دهد.

داستان این فیلم حول‌محور شخصیت «تری گلبمن» می‌چرخد که در روز تولدش به طرز فجیعی به قتل می‌رسد؛ اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود، تری به‌طور معجزه‌آسایی در همان روز دوباره از خواب بیدار می‌شود و مجبور می‌شود بارها و بارها این روز را با تمام اتفاقات ناگوار و مرگبارش تجربه کند.

تری در هربار مرگ، سرنخ‌های جدیدی از هویت قاتل و انگیزه او به‌دست می‌آورد. او با گذشت زمان و تکرار این روز مرگبار، به‌تدریج رازهای تاریکی از گذشته خود و اطرافیانش برملا می‌کند و در نهایت موفق می‌شود هویت قاتل را کشف کند.

این روایت تکراری با چاشنی طنز همراه است که برای علاقه‌مندان به سفر در زمان و فیلم‌هایی مانند “ترمیناتور” جذاب خواهد بود. “روز مرگ مبارک” با نمایش صحنه‌ مرگ‌های خلاقانه و غیرمنتظره، مخاطب را درگیر حدس زدن هویت قاتل می کند. فاش شدن هویت قاتل در پایان فیلم، غافلگیری دلنشینی برای مخاطب به همراه دارد.

این فیلم با ترکیب موفق ژانرهای مختلف، ثابت می کند که چگونه کمدی، خونریزی و خشونت می توانند در کنار هم قرار گیرند، همه به لطف ماسک بامزه‌ای که به دنبال جان شخصیت اصلی درطول روزهای تکراری‌اش است.

فیلم کابوس در خیابان الم – A Nightmare on Elm Street

A Nightmare on Elm Street

  • سال‌ انتشار: 2010
  • ژانر: ترسناک
  • کارگردان: ساموئل بایر
  • بازیگران: جکی ارل هالی، کایل گالنر، رونی مارا
  • امتیاز IMDb: نمره 7.4

در میان سه غول ژانر وحشت اسلشر یعنی «هالووین»، «جمعه سیزدهم» و «کابوس در خیابان الم» به احتمال زیاد «کابوس در خیابان الم» کامل‌ترین و صیقل‌یافته‌ترین فیلم باشد. شاید یکی از دلایل این امر آن باشد که «وس کریون» خالق این اثر پیش از ساخت آن، فرصت تماشای فیلم‌های «هالووین» اثر «جان کارپنتر» و برخی دنباله‌های «جمعه سیزدهم» ساخته «شان کانینگهام» را داشت و از آن‌ها تاثیر گرفت.

در فیلم اول، گروهی از نوجوانان در شهر کوچک «اسپرینگ‌وود» مورد آزار و اذیت قاتلی مرموز با چنگال‌های فلزی به‌نام «فردی کروگر» قرار می‌گیرند. آن‌ها به‌تدریج متوجه می‌شوند که فردی کروگر در واقع یک روح شیطانی است که از طریق رویاها به آن‌ها حمله می‌کند.

در ادامه، این نوجوانان برای زنده ماندن و نابودی فردی کروگر تلاش می‌کنند و به رازهای تاریکی از گذشته شهر «اسپرینگ‌وود» پی می‌برند. «کابوس در خیابان الم» ترکیبی از طنز بیمارگونه و رویاهای بد است که تجربه‌ای منحصربه‌فرد و به‌یادماندنی را برای مخاطبان خود رقم می‌زند.

من شیطان را دیدم – I Saw The Devil

I Saw The Devil

  • سال‌ انتشار: 2010
  • ژانر: ترسناک
  • کارگردان: کیم جی وون
  • بازیگران: لی بیونگ هون، چو مین سیک و او سا ها
  • امتیاز IMDb: نمره 7.8

در فیلم‌های ترسناک، همواره خلق شخصیت‌هایی همدلی‌برانگیز برای همراهی مخاطب و ایجاد حس ترس ضروری قلمداد شده است. نمایش مرگ یا مثله‌شدن شخصی که مخاطب هیچ علاقه‌ای به او ندارد، در بهترین حالت حال به‌هم‌زن است؛ اما فیلم “من شیطان را دیدم” چطور می‌تواند بدون شخصیت‌های همدلی‌برانگیز، مخاطب را تا انتها مجذوب خود کند؟

کیم سو هیون افسر زبده‌ امنیتی در ماموریتی است که همسر باردارش درحال بازگشت با اتومبیلش به خانه است. همسرش در راه با او تماس می‌گیرد که ماشینش دچار مشکل شده؛ اما کیم به‌دلیل ماموریت نمی‌تواند به او کمک کند.

در تاریکی و بوران، مردی به همسر کیم نزدیک می‌شود و او تصور می‌کند که قصد کمک دارد؛ اما مرد به طرزی وحشیانه او را می‌کشد و قطعه‌قطعه می‌کند. کیم تصمیم می‌گیرد که از تمام توانایی‌هایش برای انتقام مرگ همسرش به وحشیانه‌ترین شکل ممکن استفاده کند.

باوجود شخصیت‌های غیرقابل‌همذات‌پنداری، “من شیطان را دیدم” نقاط قوتی نیز دارد و یکی از این نقاط قوت، شخصیت ترسناک اصلی داستان است. این شخصیت که در راه پیدا کردن قاتل همسرش به حیوانی درنده‌خو تبدیل می‌شود، از بازی کردن با قربانی خود لذت می‌برد و از تمام توان خود برای انتقام به وحشیانه‌ترین شکل ممکن استفاده می‌کند.

سستی – Frailty

Frailty

  • سال‌ انتشار: 2001
  • ژانر: ترسناک
  • کارگردان: بیل پکستون
  • بازیگران: بیل پکستون، متیو مک‌کانهی و پاورز بوث
  • امتیاز IMDb: نمره 7.2

“سستی” (سرزمین مجازات) بهترین فیلم درباره قاتل زنجیره ای در ژانر اسلشر و روانشناسانه است که به کارگردانی و با بازی بیل پاکستون و با حضور متیو مک‌کانهی و پاورز بوث ساخته شد. این فیلم اولین تجربه کارگردانی پاکستون به حساب می‌آید.

داستان فیلم حول‌محور رابطه عجیب دو برادر جوان و پدرشان می‌چرخد. پدر خانواده که فردی مذهبی و متعصب است، معتقد است که توسط خدا مامور شده تا شیاطینی که در قالب انسان ظاهر شده‌اند را از بین ببرد. در یک شهر کوچک، تعدادی قتل زنجیره‌ای رخ می‌دهد و قاتل به گونه‌ای صحنه‌سازی می‌کند که گویی موجودی فراطبیعی مانند شیطان در این قتل‌ها دخیل بوده است.

مضمون مذهبی فیلم و باور دیوانه‌وار و افراطی شخصیت‌ها به دروغی که برای خود ساخته‌اند، دست‌مایه‌ اصلی فیلم‌ساز برای کاوش در دنیایی است که انسان‌هایش را در حاشیه نگه داشته و فراموش کرده است که در هرگوشه‌ آن می‌تواند شری حاضر شود و دنیا را به‌هم بریزد.

روانی – Psycho

Psycho

  • سال‌ انتشار: 1960
  • ژانر: ترسناک
  • کارگردان: آلفرد هیچکاک
  • بازیگران: آنتونی پرکینز، جنت لی، جان گوین و مارتین بالسام
  • امتیاز IMDb: نمره 8.5

“روانی” به‌عنوان یکی از بهترین فیلم های روانشناختی محصول سال ۱۹۶۰ به کارگردانی آلفرد هیچکاک است. این فیلم یکی از برترین فیلم‌های ژانر وحشت و از برجسته‌ترین آثار تاریخ سینما شمرده می‌شود.

داستان فیلم حول‌محور زنی به‌نام ماریان می چرخد که پس از دزدیدن پول از کارفرمایش به‌سمت فینیکس می‌گریزد. او در راه به موتلی به‌نام “مهمان‎‌خانه بیتس” می‌رسد و در آن‌جا با نورمن بیتس پسر صاحب مهمان‌خانه ملاقات می‌کند. در ادامه فیلم، اتفاقات هولناکی برای ماریان رخ می‌دهد که تماشاگر را تا انتها در فضایی از دلهره و وحشت نگه می‌دارد.

“روانی” به‌خاطر تکنیک‌های فیلمبرداری و تدوین خلاقانه، موسیقی متن به‌یادماندنی و بازی درخشان آنتونی پرکینز در نقش نورمن بیتس مورد تحسین منتقدان قرار گرفته است. این فیلم همچنین در گیشه‌ها به موفقیت بزرگی دست یافت و چهار برابر بودجه ساخت خود را فروخت.

چشم‌چران – Peeping Tom

Peeping Tom

  • سال‌ انتشار: 1960
  • ژانر: ترسناک
  • کارگردان: مایکل پاول
  • بازیگران: کارل هاینز بوهم، ماریا شیرر و آنا مسی
  • امتیاز IMDb: نمره 7.6

فیلم “چشم‌چران” به کارگردانی مایکل پاول یکی از پیشگامان ژانر اسلشر است که در زمان اکران به‌دلیل پرداختن به تابویی مانند قتل‌های زنجیره‌ای موردتوجه قرار نگرفت؛ اما بعدها توسط منتقدان مورد تحسین قرار گرفت.

“Peeping Tom” مانند “پنجره عقبی” هیچکاک، اشاره‌ای به فلسفه وجودی سینما دارد. شخصیت اصلی فیلم که یک عکاس است که با دوربین خود از زندگی خصوصی افراد فیلم می‌گیرد. برخی معتقدند که “چشم‌چران” تحت‌تاثیر “روانی” هیچکاک ساخته شده است؛ اما فارغ از این موضوع، “چشم‌چران” به‌عنوان یکی از منابع الهام اصلی فیلم‌سازان در خلق شخصیت‌های روان‌پریش شناخته می‌شود.

مایکل پاول که بیشتر به‌خاطر همکاری با امریک پرسبرگر در فیلم‌هایی مانند “نرگس سیاه” شناخته می‌شود در “چشم‌چران” به سراغ داستانی روان‌شناختی می‌رود. توانایی پاول در پرداخت بصری، نقطه‌قوت فیلم است و او به‌راحتی می‌تواند موقعیتی عادی را به فضایی ترسناک تبدیل کند.

بهترین فیلم های اسلشر که باید تماشا کنید

فیلم‌های اسلشر در میان پرطرفدارترین زیرشاخه‌های ژانر وحشت قرار دارند. درحالی‌که داستان‌های ارواح، خون‌آشام‌ها و گرگینه‌ها قدمتی به مراتب طولانی‌تر دارند؛ اما فیلم‌های اسلشر با حس سرزندگیِ وحشیانه‌ای که به‌تصویر می‌کشند، جایگاه ویژه‌ای در میان علاقه‌مندان به ژانر وحشت پیدا کرده‌اند.

در این مقاله، به معرفی بهترین فیلم های اسلشر پرداختیم که به راحتی با بهترین آثار در سایر زیرشاخه‌های ژانر وحشت رقابت می‌کنند. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید، از همراهی شما تا پایان این مطلب سپاسگزاریم.

به این مقاله امتیاز دهید post

غزل شباهنگ

من تازه‌واردِ دنیای جذاب تولید محتوا هستم و حدود یک سال می‌شه که توی این حوزه فعالیت می‌کنم. هر روز چیزهای جدیدی یاد می‌گیرم و سعی می‌کنم خودم رو به‌روز نگه دارم. هنوز خیلی مونده تا به یه تولیدکننده محتوای حرفه‌ای تبدیل بشم؛ اما عاشق این کار هستم و با اشتیاق تلاش می‌کنم که بهتر بشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا