از زبان شما

برای تدوین فیلم چه سیستمی نیاز است؟

Rate this post

همین طور که پای تلویزیون نشسته‌اید و شبکه‌ها را یکی پس از دیگری رد می‌کنید، در واقع در حال مشاهده زحمات تعداد بسیار زیادی از افراد هستید که در تلاش‌اند تا با ساخت محتوای سمعی-بصری در قالب فیلم، تیزر، آگهی و … مفاهیمی را به شما منتقل کنند. دنیای بدون فیلم و سریال را تصور کنید! این دنیای بی رنگ و لعاب راحت‌ترین تصویری است که می‌توان از نتیجه نبودن مشاغل مرتبط با سینما و تلویزیون ارائه داد. می‌بینید چه دنیای کسل‌کننده‌ای خواهیم داشت؟ آخر هفته‌هایی که هیچ فیلمی برای دیدن نداریم و هیجان انتظار برای قسمت جدید یک سریال نیز هرگز به سراغمان نخواهد آمد. حال در میان این مشاغل، برخی از آن‌ها بیش از سایرین دیده می‌شوند و برخی دیگر، در پشت صحنه کار را پیش می‌برند؛ به همین دلیل ممکن است چندان شناخته‌شده نباشند. برای مثال چند درصد از شما از کودکی به این مسئله فکر کرده‌اید که در آینده یک تدوینگر ماهر باشید؟ اگر جز افرادی هستید که از جذابیت‌های این حرفه آگاه بوده و قصد یادگیری تدوین فیلم را دارند، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. علاوه بر پرداختن به سیستم مورد نیاز برای تدوین فیلم، موارد دیگری را نیز بررسی خواهیم کرد.

آشنایی با حرفه تدوین فیلم

پیش از آن که به سیستم مورد نیاز برای تدوین فیلم بپردازیم، بد نیست مروری بر ماهیت این حرفه و جذابیت‌ها و همچنین چالش‌های آن داشته باشیم. تدوین فیلم را می‌توان یکی از هیجان‌انگیزترین و به قطع، از مهم‌ترین قسمت‌های تولید یک فیلم دانست. هنرمندان در کنار هم قدم به قدم صحنه‌های فیلم‌نامه را پیش می‌برند تا در نهایت، با قرار گرفتن آن‌ها در کنار یکدیگر، یک فیلم کامل شکل بگیرد. حال بگویید چه چیزی می‌تواند از یک تدوین خوب، برای موفقیت یک فیلم مهم‌تر باشد؟ اگر چه تمام مشاغل مرتبط با سینما و تلویزیون اهمیت خاص خود را دارند، اما تدوین فیلم، ماحصل تلاشی همگانی را به نمایش می‌گذارد.

اگر بخواهیم تعریفی جامع از تدوین ارائه دهیم، باید بگوییم گزینش نماها و اندازه‌ها، ردیف کردن صحنه‌ها و سکانس‌ها در کنار هم، تلفیق صدا با تصویر و در نهایت ترکیب همه آن‌ها با هم، تدوین فیلم را می‌سازد. گاهی جلوه‌های ویژه و مواردی از این دست نیز چاشنی کار می‌شوند تا هر آن چه که در واقعیت ممکن نیست، با هنر دست تدوین‌گران ممکن شود. باید بدانید که همه این موارد باید با توجه به فیلم‌نامه دکوپاژ شده و با کمی ذوق و سلیقه تدوینگر، به فیلم نهایی تبدیل شوند.

به طور کلی تدوین فیلم از آن دست حرفه‌هایی است که در صورت علاقه به کار و تلاش برای ارائه نمونه کارهایی حرفه‌ای و خاص، می‌تواند بازار کار بسیار خوبی داشته باشد. تدوین نیز همچون همه کارهای هنری از آن جا که با ذوق و علاقه همراه است، هیچ گاه برایتان تکراری نخواهد شد. اگر به حرفه تدوین علاقه ندارید و می‌خواهید تنها برای داشتن یک حرفه به سراغ آن بیایید، مسیر درستی را پیش نگرفته‌اید!

از چه نرم‌افزارهایی برای تدوین فیلم استفاده می‌شود؟

حال که به عنوان یکی از علاقمندان حرفه تدوین با ادامه این متن همراه شدید، بیایید سری به نرم‌افزارهای تدوین فیلم بزنیم تا اطلاعات بیشتری از این حوزه در اختیار داشته باشیم. در یک نگاه کلی به نرم‌افزارهای تدوین فیلم، باید گفت که انتخاب بهترین از میان آن‌ها تا حدودی یک مسئله سلیقه‌ای است. اگر چه برخی از نرم‌افزارها امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهند، اما بسیاری از آن‌ها نیز کاربرد یکسانی دارند؛ اما برای برخی از افراد، کار با یک مورد از آن‌ها راحت‌تر از سایرین است. به طور کلی مهم‌ترین کارهایی که می‌توان در نرم‌افزارهای ادیت فیلم انجام داد، موارد زیر هستند:

  • سرهم‌بندی کردن و اضافه کردن فایل‌ها
  • ویرایش کردن و دسترسی به ابزارها
  • تصحیح نور و رنگ
  • ویرایش سه بعدی
  • جلوه‌های ویژه به همراه مودیفای کردن
  • گرافیک و افزودن عناصری مثل عنوان، متن و … به فیلم
  • ویرایش صدا و ایجاد تغییرات روی آن

مجموعه این ابزارها در کنار هم، هر آن چه که برای تدوین فیلم نیاز دارید را فراهم خواهد کرد. برخی از نرم‌افزارهای تدوین ابزارهای اضافه‌تری دارند که دسترسی شما به امکانات متعددی را فراهم خواهند کرد. اگر نحوه کار کردن با این برنامه‌ها را بلد باشید، کارهای حرفه‌ای‌تری را ارائه خواهید کرد. در ادامه چند مورد از نرم‌افزارهای تدوین فیلم را نام برده‌ایم:

  • نرم افزار premiere pro
  • نرم افزار CyberLink PowerDirector 365
  • نرم افزار Adobe Premiere Elements
  • نرم افزار Pinnacle Studio
  • نرم افزار Final Cut Pro
  • نرم افزار Corel VideoStudio Ultimate
  • نرم افزار Fimora
  • نرم افزار Vimeo Create

سیستم مورد نیاز برای تدوین فیلم

سیستم مورد نیاز برای تدوین فیلم

همان طور که می‌دانید، مشاغل مرتبط با کارهای گرافیکی به سیستم‌های قوی با گرافیک بالا نیاز دارند. طبیعتاً سیستم‌های مختلفی برای تدوین فیلم در بازار وجود دارند که بررسی تک تک آن‌ها به زمان زیادی نیاز خواهد داشت. در این قسمت تصمیم داریم حداقل سیستم مورد نیاز برای تدوین فیلم را بررسی کنیم. چند مورد از اصلی‌ترین نکاتی که باید به آن‌ها توجه داشته باشید، در ادامه بیان شده‌اند:

  • برای انتخاب مادربورد می‌توانید به «گیگابایت» و «ایسوز» توجه داشته باشید.
  • حداقل رم مورد نیاز برای تدوین فیلم، 4 گیگابایت است. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که رم سیستم بهتر است مجهز به خنک‌کننده باشد. لازم به ذکر است که برای یک تدوین حرفه‌ای به رم 16، 32 و حتی بالاتر نیاز دارید.
  • هارددیسکی که انتخاب می‌کنید باید حداقل 1000 گیگابایت حجم داشته باشد. پیشنهاد ما به شما یکی از هارددیسک‌های Seagate و Maxtor است. اگر از نظر بودجه محدودیتی ندارید، بهتر است از هارددیسک‌های SSD استفاده کنید که سرعت بالاتری نسبت به هاردهای معمولی دارند.
  • کارت گرافیک را بهتر است از محصولات شرکت Nvidia Geforce از سری GT با حداقل حافظه 1 گیگابایت تهیه کنید. در صورت عدم محدودیت بودجه می‌توانید از کارت گرافیک GTX یا Qadro استفاده کنید.
  • حداقل cpu مورد نیاز برای سیستم تدوین فیلم، هسته مرکزی core I7 است.
  • مانتیور فول اچ دی به شما در دید واضح رنگ‌ها کمک خواهد کرد.

این چند مورد از مهم‌ترین نکاتی هستند که برای سیستم تدوین فیلم باید به آن‌ها توجه کنید. نکته مهمی که وجود دارد این است که استفاده از یک محافظ برق قوی حداقل کاری است که می‌توانید برای محافظت از سیستم تدوین انجام دهید. همچنین باید بدانید که قیمت بالای سیستم‌ها همیشه هم دلیلی بر کیفیت بالای آن‌ها نیست.

برای تدوین فیلم چه سیستمی نیاز است؟

کلام آخر

اگر قصد شروع یادگیری تدوین فیلم را دارید، بهتر است هر چه سریع‌تر اطلاعات خود را درباره سیستم مورد نیاز برای تدوین کامل کنید. فراموش نکنید که استمرار و پیوستگی در تمرین و یادگیری، کلید موفقیت شما در حوزه تدوین فیلم است. امیدواریم از مطلب فوق، استفاده لازم را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا