گفتاردرمانی چیست؟ |گفتاردرمانی در پاسداران| گفتاردرمانی شرق تهران
گفتار درمانی یا پاتولوژی گفتار و زبان یکی از شاخه های توانبخشی بوده که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می پردازد. گفتاردرمانی، ارزیابی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری می باشد. در واقع گفتار و زبان بخش بسیار مهمی از ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد است. گفتاردرمانی یک برنامه درمانی برای مشکلات گفتاری و یا زبان می باشد.
این مشکلات ممکن است شامل مسائل مربوط به بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان باشد. مشکلات بیان عبارت اند از تلفظ نادرست کلمات، تشدید مشکلات مربوط به روان بودن گفتار به علت لکنت، تکرار صدا ها یا هجا های طولانی. فعالیت های گفتار درمانی می تواند همه این مشکلات و حتی مشکلات دیگر را درمان کرده و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی یا آسیب مغزی و کودکانی که در انتخاب الگو های گفتاری کند هستند، کمک کند.
تکنیک های گفتار درمانی باید مطابق پیشرفت هر بیمار تنظیم شود و برنامه های گفتار درمانی با پیشرفت بیشتر بیمار با گذشت زمان سخت تر می شوند. کلینیک گفتاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز گفتاردرمانی در شرق تهران واقع در پاسداران، با انجام خدمات متنوع گفتاردرمانی همچون گفتاردرمانی کودکان، گفتاردرمانی اوتیسم، گفتاردرمانی در منزل، اتاق تقویت مهارت های شنیداری و… به درمان مشکلات و اختلالات گفتاری کودکان و بزرگسالان می پردازد.
جهت تماس باکلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
گفتاردرمانی کودکان در محله پاسداران و شرق تهران
برخی از اختلالات گفتاری از دوران کودکی شروع می شوند و با افزایش سن بهبود پیدا می کنند، در صورتی که برخی دیگر تا بزرگسالی ادامه پیدا می کنند و به درمان و مراقبت های طولانی مدت نیاز دارند. گفتاردرمانی بسته به اختلال گفتاری ممکن است در یک کلاس یا گروه کوچک و یا به صورت فردی انجام شود.
تمرینات و فعالیت های گفتاردرمانی بسته به نوع اختلال، سن و نیازهای کودک متفاوت می باشد. برخی کودکان فقط در حیطه زبان به گفتاردرمانی نیاز دارند، اما دیگر افراد بیشتر در حیطه مکانیک گفتاری دچار مشکل می شوند. برخی کودکان به منظور بهبود دیگر حوزه های گفتاری، زبان و بلع به درمان نیاز دارند. مرکز گفتاردرمانی پاسداران با بخش های تخصصی در هر حیطه درمانی به این کودکان کمک می نماید.
گفتاردرمانی تاخیر کلامی در منطقه پاسداران
تاخیر در گفتار کودکان نوعی اختلال گفتاری می باشد. اگر کودک شما با وجود رشد خود همچنان توانایی بیان یک عبارت کامل را نداشته باشد و فقط توانایی گفتن چند کلمه را داشته باشد احتمال دارد به تاخیر کلامی مبتلا شده باشد. این تاخیر کلامی احتمال دارد به علت مشکلات شنوایی، اختلالات گفتاری، اختلالات روان پزشکی همانند اختلال طیف اوتیسم، سندروم داون و… به وجود آمده باشد.
گفتاردرمانی کودکان مبتلا به تاخیر کلامی با سرعت کمتری نسبت به دیگر کودکان تکامل گفتاری پیدا می کند. گفتاردرمانی تاخیر کلامی در کلینیک گفتاردرمانی پایا در پاسداران، یکی از بخش های مهم و تخصصی مرکز می باشد که به طیف وسیعی از کودکان از جمله کودکان اوتیسم بدون کلام کمک بسزایی نموده است.
گفتاردرمانی اوتیسم در شرق تهران
اگر پزشک شک کند که کودک شما به اختلال طیف اوتیسم مبتلاست و با مشکلات گفتاری دست و پنجه نرم می کند، کودک را به متخصص آسیب شناسی گفتار و زبان یا همان گفتاردرمان ارجاع می دهد. اهداف مشترک گفتاردرمانی اوتیسم عبارت اند از:
- یادگیری برقراری ارتباط با دیگران
- بهبود گفتار کودک
- درک زبان بدن
- توانایی پاسخ به سوالات دیگران
- توانایی تولید کلمه صحیح
- توانایی تولید صداهای واضح تر
- -تقویت عضلات دهان و صورت
گفتاردرمانی پاسداران زیر نظر متخصصین گفتار با تجربه در امر ایجاد کلام و بهبود مهارت های ارتباطی کودکان اوتیسم با استفاده از ابزار های پیشرفته نظیر اتاق شنیداری و سنسوری روم پیشرو می باشند.
گفتاردرمانی لکنت زبان در پاسداران
لکنت زبان یک نوع اختلال ارتباطی است که گفتار طبیعی فرد را مختل می کند. گفتاردرمانی به کودکان مبتلا به لکنت زبان کمک می کند ارتباطات کلامی و اجتماعی را بهبود سازند. گفتاردرمانی هم چنین به بهبود تکلم و کاهش تاثیرات لکنت زبان بر زندگی کودک، اثرات مثبتی می گذارد.
به منظور دستیابی به نتایج بهتر، لازم است گفتاردرمانی از سنین ابتدایی کودک شروع شود. مدت زمان درمانی گفتاردرمانی لکنت زبان به شدت اختلال، میزان تکرار و هماهنگی درمان در خانه و کلینیک بستگی دارد.با استفاده از خدمات گفتاردرمانی در منزل مرکز گفتاردرمانی کودکان پاسداران می تواند روند درمان لکنت در کودکان را تسریع بخشید و والدین را با تکنیک های درمانی و رفتار صحیح با کودک آشنا نمود.
گفتاردرمانی بزرگسالان در شرق تهران
همان طور که می دانید گفتاردرمانی برای کودکانی که به مشکلات گفتاری و اختلالات زبانی دچار اند، بسیار مفید می باشد اما بسیاری از مردم هیچ اطلاعی درباره مزایای گفتاردرمانی بزرگسالان ندارند. گفتاردرمانی بزرگسالان شامل مراحل و فعالیت ها در جهت بهبود بیماری ها یا جراحات است و حتی می تواند به کنترل دیگر شرایط پزشکی فرد که بر گفتارش تاثیر گذاشته، موثر باشد.
آسیب شناسان گفتار و زبان در طی مراحل تشخیصی، تست های متنوع جسمی و ذهنی را انجام می دهند. زمانی که علت دقیق ناتوانی یا اختلال مشخص شود، فرایند گفتاردرمانی آغاز می شود. گفتاردرمانگر یک برنامه مشخص با توجه به اختلال و نیاز های بیمار تعیین می کند.به طور کلی بیشتر اختلالات گفتاری بزرگسالان از مشکلات یا اختلالات درمان نشده دوران کودکی منشا می گیرد. اما توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که گفتاردرمانی در بزرگسالان به صبر و شکیبایی بیشتری نسبت به کودکان نیازمند است.
گفتاردرمانی در منزل در ناحیه شرق تهران
گفتاردرمانی در منزل به مجموعه اقداماتی گفته می شود که فرد یا والدین مراجعه کننده تحت نظر و برنامه متخصص گفتاردرمانگر، تمرینات گفتاردرمانی را هماهنگ با جلسات کلینیک در منزل انجام می دهد تا به بهبود و درمان مشکلات کمک کند. تمرینات گفتاردرمانی به نوع اختلال گفتاری، سن و شدت اختلال گفتاری بستگی دارد. گاهی اوقات استفاده مکرر از خدمات گفتاردرمانی هزینه های بالایی برای خانواده ها ایجاد می کند.
هم چنین خانواده هایی هستند که در محل زندگی شان دسترسی به کلینیک گفتاردرمانی کار سختی می باشد. در این صورت گفتاردرمانی در منزل بهترین انتخاب است. مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر برای تمام نقاط تهران خدمات گفتاردرمانی رائه می نماید.
گفتاردرمانی اختلال تلفظی
اختلال تلفظی یکی از شایع ترین اختلالات گفتاری بوده که غالبا در کودکان دیده می شود و با گفتاردرمانی می توان به بهبود آن کمک کرد. تولید صدا به منظور ادای هجا ها، کلمات و اصوات لازم است و در صورتی که به هر دلیلی مشکلی در مسیر این صدا اختلال ایجاد شود، اختلال تلفظ به وجود می اید که البته با گفتاردرمانی می توان به بهبود آن کمک کرد. گفتاردرمانی اختلال تلفظ یکی از خدمات کلینیک دکتر صابر واقع در پاسداران برای کمک به اختلالات تلفظی کودکان است.
بازی درمانی در پاسداران
بازی درمانی نوعی درمان است که بیشتر برای کودکان استفاده می شود. شاید بازی درمانی در ظاهر شبیه بازی معمولی باشد اما می تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد. یک درمانگر با تجربه می تواند از بازی برای فهم مشکلات کودک، مقابله با مشکلات حل نشده کودک، کشف احساسات او و بهبود روند گفتار و ارتباط کودک… استفاده کند. به وسیله بازی درمانی کودکان می توانند راه حل های کنار آمدن و سازش با مشکلات را یاد بگیرند و بتوانند رفتار های مناسب را جایگزین آن کنند. بازی درمانی توسط متخصصانی انجام می شود تا به کودک در بهبود مهارتهای گفتاری کمک نمایند.