از زبان شما

آشنایی با تمامی کاربردهای دوربین مداربسته + انواع آن

Rate this post

در دنیایی که همه به دنبال راهی برای پیشرفت و تامین امنیت محیط اطراف خود هستند، دوربین‌های مداربسته تا حد زیادی می‌توانند به ما کمک کنند. دوربین‌ها از جمله تجهیزات امنیتی هستند که در اماکن عمومی و منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند و بدین وسیله می‌توانید تمامی اتفاقاتی که در این محیط‌ها می‌افتد را مترصد شوید.

انواع دوربین مداربسته براساس تکنولوژی

دوربین‌های مداربسته با توجه به چگونگی ارسال تصاویر به دستگاه‌های ضبط کننده به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

کاربرد دوربین مداربسته آنالوگ

DVR دستگاه ضبط کننده‌ای است که در سیستم مدار بسته آنالوگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای اتصال دوربین به دستگاه از کابل کواکسیال استفاده خواهدشد. این مدل از دوربین‌ها به دلیل سادگی نصب و قیمت پایین، مورد توجه بسیاری از مشتریان قرار گرفته است. اما به دلیل کیفیت پایین و محدودیت در قابلیت‌ها، دوربین‌های آنالوگ HD روانه بازار شد تا این خلا را پرکند.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با انواع مدل های دوربین مداربسته و همچنین خرید دوربین مداربسته در مشهد روی لینک داده شده کلیک کنید.

کاربرد دوربین مداربسته تحت شبکه

کاربرد دوربین مداربسته تحت شبکه

در این مدل از دوربین‌ها اتصال کابل شبکه به دوربین ارتباط بین دو دستگاه را برقرار می‌کند. کیفیت بالای تصاویر، قابلیت‌های هوشمند و پردازش تصاویر در این دسته از دوربین‌ها، جایگاه مناسبی را در سیستم‌های تحت شبکه به وجود آورده است. مهم‌ترین مسئله‌ای که باید زمان خرید و نصب این مدل درنظر بگیرید، استفاده از بهترین نرم افزارهای دوربین مدار بسته است که با تصاویر را با بهترین کیفیت ذخیره کند.

دوربین مداربسته چه کاربردی دارد؟

اصلی‌ترین کاربرد دوربین‌های مداربسته در سیستم‌های امنیتی و حفاظتی است. اما کاربردهای دیگری هم دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

  • کاربرد دوربین مداربسته در صنعت
  • کاربرد دوربین مداربسته برای نظارت ترافیکی
  • کاربرد دوربین مداربسته به منظور نظارت برپارکینگ خودرو، انبار و…
  • کاربرد دوربین مداربسته در مکان‌های عمومی
  • کاربرد دوربین مداربسته در مکان‌های تاریخی
  • کاربرد دوربین مداربسته در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها
  • کاربرد دوربین مداربسته در خودرو
  • کاربرد دوربین مداربسته برای نظارت بر کار کارمندان
  • کاربرد دوربین مداربسته در مدارس
  • کاربرد دوربین مداربسته در مکان‌های ورزشی و تفریحی
  • کاربرد دوربین مداربسته در منزل

بررسی انواع و کاربرد دوربین مداربسته براساس بدنه

دیگر موردی که دوربین‌های مداربسته در دسته‌بندی دیگری قرار می‌دهد، شکل بدنه آن‌ها ست. در واقع می‌توان گفت در بیشتر موارد شکل ظاهری، کاربرد آن را مشخص می‌کند. در ادامه مدل‌های مختلف را بررسی خواهیم کرد:

دوربین های مداربسته Dome؛ مناسب برای محیط های داخلی

نامگذاری این مدل از دوربین براساس شکل ظاهری گنبدی شکل آن انجام شده است. ساختار این مدل به گونه ای طراحی شده که برای نصب در مکان‌های مسقف مانند منازل، اداره‌ها، فروشگاه‌ها و … گزینه مناسبی است.

دوربین مداربسته Bullet؛ مناسب برای محیط های بیرونی

شکل استوانه‌ای یا مکعبی این مدل از دوربین مداربسته انتخابی مناسب برای محیط‌های بیرونی خواهدبود. به همین دلیل بدنه آن بایستی دربرابر گرد و غبار و باران مقاومت بیشتری داشته باشد. با این حال به دلیل نصب برروی پایه، در معرض دید خواهدبود که این ویژگی دوربین را از دزدیده شدن مصون نخواهدکرد.

دوربین مداربسته Box؛ مناسب برای مکان های صنعتی

دوربین‌های باکس معمولا مکعبی شکل بوده که لنزهایی جدا از هم دارند.

دوربین مداربسته گردان PTZ؛ مناسب برای مکان های وسیع

این مدل از دوربین‌های مداربسته برای مکان‌هایی وسیع و بزرگ توصیه می‌شوند. درواقع خاصیت گردان بودن شان، کنترل گردش دوربین از راه دور، زوم و فوکوس قابل برنامه‌ریزی و… از دیگر ویژگی‌های مهم این دوربین‌ها هستند.

دوربین مداربسته fisheye؛ بهترین دوربین برای مکان های مرتفع

دوربین‌های مداربسته چشم ماهی از دوربین‌های 360 درجه‌ای بوده که به دلیل زاویه دید گسترده امکان نظارت و مشاهده بیشتری را فراهم می‌کند.

دوربین مداربسته مینیاتوری؛ انتخابی مناسب برای نظارت مخفیانه

مهم‌ترین ویژگی این مدل از دوربین‌ مداربسته کوچک، این است که به راحتی می‌توان آن‌ها را مخفی کرد. این مدل را با Pinhole نیز می‌شناسند.

کیفیت تصویر دوربین مداربسته، کاربرد آن را مشخص می کند

دیگر ویژگی که کاربرد دوربین‌های مدار بسته را تعیین می‌کند، کیفیت و وضوح تصویر آن‌ها است. معیار سنجش کیفیت آن را بر اساس مگاپیکسل اندازه‌گیری می‌کنند. پس هرچه این عدد بالاتر باشد، کیفیت تصویر بالاتر خواهدبود. دوربین‌های موجود در بازار با کیفیت‌های زیر ارائه می‌شوند:

  • 1 مگاپیکسل= (1280*720) HD
  • 2 مگاپیکسل (1920*1080) Full HD
  • 3 مگاپیکسل = 2048*1536
  • 4 مگاپیکسل = 2560*1440
  • 5 مگاپیکسل = 2536*1920
  • 8 مگاپیکسل = 3840*2160 (4K)

انواع لنز و کاربرد آن در دوربین مداربسته

انواع لنز و کاربرد آن در دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته در دسته بندی دیگری از نظر لنز هم قرار می گیرند. در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت تا با مقایسه ای که بین آن ها انجام می دهید، بتوانید دوربین مورد نظرتان را انتخاب کنید:

  • لنزهای تثبیت شده (Fixed Lens): این نوع لنزها ثابت هستند و قابلیت تنظیم زوم و فوکوس را ندارند. غالباً در دوربین‌های مداربسته داخلی یا در مکان‌هایی که برد دید محدود است، استفاده می‌شوند.
  • لنزهای متغیر (Varifocal Lens): این نوع لنزها دارای قابلیت تنظیم فوکوس و زوم هستند. با تغییر فوکوس و زوم می‌توان زاویه دید و بزرگنمایی تصویر را تغییر داد. این لنزها برای استفاده در مکان‌هایی که نیاز به تنظیمات متغیر دارند مثل فروشگاه‌ها، ادارات و محیط‌های باز مناسب هستند.
  • لنزهای دوربین حرفه‌ای (Professional Lens): این نوع لنزها برای نیازهای ویژه و حرفه‌ای طراحی شده‌اند. آن‌ها دارای قابلیت‌هایی مانند تنظیم فوکوس دستی، نورپردازی حرفه‌ای و کیفیت بالا هستند. معمولاً در مواردی مانند محیط‌های باز بزرگ، اماکن عمومی، ساختمان‌های بزرگ و غیره استفاده می‌شوند.

کلام پایانی

با کاربردهای دوربین مدار بسته در این مقاله آشنا شدید. با نصب این دوربین‌ها و با کمک تنها یک اپراتور می‌توانید علاوه بر نظارت، امنیت را نیز تامین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا