فیلم و سریالبهترین‌های فیلم و سریال

پرفروش ترین فرنچایز فیلم های تاریخ سینما (12 مورد)

وقتی یک استودیو بزرگ فرنچایزی تولید می‌کند امیدوار است که در نهایت توسط منتقدین مورد تحسین قرار گرفته و به‌لحاظ تجاری به موفیت گسترده‌ای دست پیدا کند. کمپانی‌های فیلم‌سازی همیشه علاقه دارند تا عناوین بزرگشان منجر به فیلم‌های متفاوت، با شهرت بالا و سود زیاد شود. البته تمامی فرنچایزها نمی‌توانند طبق برنامه موفق عمل کنند. هالیوود پر از مجموعه فیلم‌هایی است که تبدیل به شکستی بزرگ در تاریخ سینما شده‌اند.

مجموعه فیلم‌های زیادی در تاریخ سینما تولید شده است که توانسته‌اند به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کنند. این موفقیت گاهی اوقات به حدی بوده که از این فرنچایزها برنامه‌های تلویزیونی گوناگون و مکان‌های تفریحی متفاوتی ساخته شد.ما طی این مطلب قصد داریم شما را با پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما در باکس‌آفیس (در قالب فرنچایز) آشنا کنیم.

ارباب حلقه ها

lord of rings

رمان فانتزی حماسی جی. آر. آر. تالکین یعنی ارباب حلقه‌ها بعد از انتشار نخستین نسخه‌اش در سال 1954 به‌شکلی جهانی مورد تحسین قرار گرفت. اما باوجود این تحسین‌ها برای سالیان زیادی فضا چه به‌لحاظ امکانات و چه به‌لحاظ مالی فراهم نبود تا فیلم‌هایی با اقتباس از این دنیای بزرگ و خاص خلق شوند. اما سرانجام در سال 2001 کارگردان پیتر جکسون ماجراجویی خود را با سه فیلم The Fellowship of the Ring، The Two Towers و The Return of the King به این دنیای غنی آغاز کرد. این کارگردان سه فیلم این مجموعه را طی یک‌سال در نیوزلند فیلم‌برداری کرد. جکسون به‌دلیل طبیعت فوق‌العاده این کشور تصمیم گرفت تا سه‌گانه ارباب حلقه‌ها را در آنجا فیلم‌برداری کند.

این‌سه‌گانه که طی سه سال در سینماها اکران شد توانست عملکرد خارق‌العاده‌ای را از خود در باکس‌آفیس برجای بگذارد و همچنین نظر مثبت بسیاری از طرفداران و منتقدین را به سمت خود جلب کند. بی‌شک این سه گانه جز موفق ترین و بهترین فیلم های خارجی است.  تنها فیلم The Return of the King که در سال 2003 اکران شد توانست برنده 11 جایزه بزرگ اسکار شود. سالیان بعد جکسون بار دیگر به نیوزلند بازگشت تا فرنچایز هابیت را بر اساس رمان‌های پیش‌درآمد تالکین تولید کند. سه‌ فیلم فرنچایز هابیت عبارت‌اند از: An Unexpected Journey، The Desolation of Smaug و The Battle of the Five Armies. این اثر کخ جزو بهترین سه گانه های تاریخ سینما است باوجود موفقیت زیادش در باکس‌آفیس نتوانست به‌اندازه سه‌گانه ارباب حلقه‌ها تحسین گسترده منتقدین را به‌همراه داشته باشد. فرنچایزهای هابیت و ارباب حلقه‌ها‌ درمجموع موفق شدند بیش از 5.8 میلیارد دلار فروش جهانی در باکس‌آفیس داشته باشند.

دزدان دریایی کارائیب 

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

هنگامی که فرنچایز دزدان دریایی کارائیب در سال 2003 نخستین فیلم خود یعنی Curse of the Black Pearl را در سینما اکران کرد بعید به‌نظر می‌رسید به موفقیت زیادی دست پیدا کند. چه کسی تصور می‌کرد این فیلم بتواند تبدیل به چنین پدیده‌ای در تاریخ سینما شود؟ در هر صورت حضور جانی دپ به‌‌عنوان کاپیتان جک اسپارو در این فیلم (جانی دپ با این نقش برای نخستین‌بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده بود) باعث شد تا دزدان دریایی کارائیب با فضای کمدی سالم خود به یک فرنچایز بزرگ با جهانی‌ منحصربه‌فرد تبدیل شود.

فیلم نخست هم توسط منتقدین و هم توسط طرفداران سینما مورد توجه قرار گرفت. اما متاسفانه هرچه که این فرنچایز به راه خود بیشتر ادامه می‌داد فیلم‌هایش با نقدهای بدتری مواجه می‌شد. بعد از فیلم نخست چهار دنباله از آن تولید گشت که ترتیب آن‌ها بدین صورت است: در سال 2006 فیلم Dead Man’s Chest، در سال 2007 فیلم At World’s End، در سال 2011 فیلم On Stranger Tides و در سال 2017 فیلم Dead Men Tell No Tales.

هر چه که دنباله بیشتری از این فرنچایز تولید می‌شد منتقدان واکنش‌های بدتری نسبت به آن نشان می‌دادند تا جایی که آخرین فیلم دزدان دریایی کارئیب یعنی فیلم Dead Men Tell No Tales پایین‌ترین نمره را از بین تمامی فیلم‌های این فرنچایز دریافت کرد. باوجود آنکه این فیلم‌ها رفته به رفته در فروش روند نزولی را تجربه می‌کردند اما باز هم فروش زیادی در باکس‌آفیس داشتند. فروش مجموع فرنچایز دزدان دریایی کارائیب تاکنون چیزی نزدیک به 4.5 میلیارد دلار بوده است. این میزان از فروش نوید آن را دارد که طرفداران هنوز نسبت به تماشای کاپیتان جک اسپاروی بزرگ تشنه هستند.

بتمن 

Batman

طی دهه‌های گوناگون فیلم‌های مختلفی از جنگجوی سیاه‌پوش گاتهام تولید شده است. همراهی همیشگی طرفداران از این ابرقهرمان نشان از آن دارد که برای آن‌ها مهم نیست چه کسی نقش بتمن را بازی و یا چه کسی فیلم‌های آن را کارگردانی می‌کند، بلکه طرفداران بتمن در هر شرایطی از این قهرمان حمایت خواهند کرد. بعد از فیلم بامزه 1966 بتمن با فیلم سال 1989 به‌کارگردانی تیم بارتون صاحب بلاک باستر اختصاصی خود شد.

فیلم 1989 که مایکل کیتون در آن ایفاگر نقش اصلی بود با توجه به محبوبیت فراوان و نقدهای مثبت گسترده توانست صاحب یک دنباله برای خود شود. این دنباله Batman Returns نام داشت. بعد از کیتون، وال کیلمر ماسک و لباس بتمن را برتن کرد تا در فیلم Batman Forever به کارگردانی جوئل شوماخر حضور داشته باشد. اما متاسفانه فیلم بعدی این کارگردان یعنی Batman & Robin که جورج کلونی نیز در آن حضور داشت نتوانست طبق انتظارات عمل کند و نقدهای منفی زیادی از طرف منتقدین دریافت کرد. بااین‌حال در سال 2005 کریستوفر نولان با انتخاب کریستین بیل در نقش بروس وین برای فیلم Batman Begins جان تازه‌ای به این کاراکتر بخشید.

سه سال بعد و با فیلم The Dark Knight نولان بار دیگر سالن‌های سینما را به تسخیر خود درآورد. بدون شک بزرگ‌ترین دلیل موفقیت این فیلم  حضور درخشان هیث لجر در نقش جوکر طی این اثر بود. (او بعد از مرگش برای این نقش برنده جایزه اسکار شد) نولان سه‌گانه خود را با فیلم The Dark Knight Rises در سال 2012 تکمیل کرد. دو فیلم Dark Knight مجموعا موفق شدند بیش از یک میلیارد دلار در باکس‌آفیس فروش کنند. با این سه‌گانه و فیلم‌های بعدی بتمن مانند LEGO Batman این فرنچایز توانست بیش از 4.9 میلیارد دلار در باکس‌آفیس فروش داشته باشد.

فیلم‌های دنیای سینمایی دی سی 

super man

مارول و دی سی طی سالیان اخیر برای موفقیت در باکس‌آفیس رقابت شدیدی با یکدیگر داشتند. هنگامی که جهان سینمایی مارول به موفقیت گسترده‌ای دست پیدا کرد، دی سی در تلاش بود تا جهان سینمایی منحصر‌به‌فرد خود را خلق و آن را به همه معرفی کند. این فرنچایز کار خود را در سال 2013 و با فیلم Man of Steel آغاز کرد. در این فیلم که حول محور کاراکتر سوپرمن بود هنری کاویل نقش کاراکتر سوپرمن را ایفا کرد. سه سال بعد دی سی با فیلم Batman v Superman: Dawn of Justice به بازی بتمن بازگشت. در این فیلم هنری کاویل در مقابل بتمن با بازی بن افلک قرار می‌گیرد. (انتخاب این گروه بازیگری برای نقش‌های گفته شده انتقادات زیادی را به‌همراه داشت)

دی سی جهان سینمایی خود را بیشتر بر پایه فیلم‌های مستقل خلق کرد. از جمله این فیلم‌های مستقل عبارت‌اند از: Wonder Woman، Suicide Squad، Aquaman و Shazam!. در سال 2017 نیز دی سی برای فیلم Justice League کاراکترهایی چون بتمن، زن شگفت‌انگیز، آکوامن و سوپرمن را دور یکدیگر جمع کرد.

در حالی که دنیای سینمایی مارول طی سالیان اخیر هم در بخش فروش و هم جلب نظر منتقدین موفق عمل کرد، اما دی سی همواره در تعادل بین این دو موضوع ناکام بود. ولی بااین‌حال دنیای سینمایی دی سی دارای طرفداران دوآتیشه‌ای است که همواره حتی باوجود کیفیت پایین برخی فیلم‌های آن از این دنیا حمایت می‌کنند. این فرنچایز درمجموع موفق شد چیزی بیش از 5 میلیارد دلار در باکس‌آفیس فروش داشته باشد.

جیمز باند

007

فیلم‌هایی با داستان‌های جاسوسی همیشه طرفداران خاص خود را دارند و افراد زیادی را روانه سینماها می‌کنند. یکی از بهترین عناوین جاسوسی تاریخ سینما بدون شک مجموعه فیلم‌های جیمز باند است. بر اساس رمان‌های نویسنده بریتانیایی ایان فلمینگ مجموعه جیمز باند یکی از محبوب‌ترین فرنچایزهای تاریخ سینما محسوب می‌شود. یکی از جنبه‌های منحصربه‌فرد فرنچایز جیمز باند آن است که این مجموعه طی سالیان زیاد فعالیتش در سینماها از بازیگران گوناگونی برای نقش جیمز باند استفاده کرده است. از جمله بازیگران متعددی که در این مجموعه فیلم‌ها به‌عنوان نقش اصلی حضور داشتند می‌توان به سین کانری، تیموتی دالتون و دنیل کریگ اشاره کرد.

طی این مجموعه فیلم‌ها ما همواره شاهد صحنه‌های تعقیب و گریز محشر و همچین اکشن فوق‌العاده زیبا بودیم. به‌لطف چرخش بازیگران نقش اصلی مجموعه فیلم‌های جیمز باند این مجموعه همیشه فروش زیادی را در باکس‌آفیس تجربه کرده است و هیچ‌گاه برای طرفداران کسل‌کننده و خسته‌کننده نشده است. فرنچایز جیمز باند درمجموع موفق شد چیزی بیشتر از 5 میلیارد دلار فروش جهانی داشته باشد.

سریع و خشن

fast and furious

تعقیب و گریزهای سریع، اکشن هیجان‌انگیز و بازیگران اصلی محشر باعث شد تا فرنچایز سریع و خشن بتواند از همان ابتدا در سال 2001 به‌عنوان غول باکس‌آفیس کار خود را آغاز کرد. طی هشت فیلم مخاطبان عاشق تماشا کردن کاراکترهای این فرنچایز شدند. این کاراکترها با موقعیت‌های وخیمی که در آن گیر می‌کردند و دور زدن قانون توانستند هیجان را در قلب طرفدارانشان به اوج برسانند. از جمله مهم‌ترین بازیگرانی که در این فیلم حضور داشتند عبارت‌اند از: وین دیزل، میشل رودریگز، جوردانا بریوستر، تایریس گیبسون، دواین جانسون، لوداکریس، گال گادوت، سونگ کنگ و پاول واکر مرحوم.

برای تولید این فرنچایز سازندگان به شهرهای گوناگونی مانند لس‌آنجلس، میامی و توکیو سفر کردند. متاسفانه طی سال 2013 به‌دلیل یک تراژدی بزرگ فیلم‌برداری فیلم Furious 7 دچار وقفه شد. والکر طی یک تصادف رانندگی کشته شد و این موضوع نیز باعث شد تا روند تولید این فیلم با اختلال مواجه شود. سازندگان تصمیم گرفتند جهت اهدای این فیلم به والکر به بازنویسی و تنظیم دوباره فیلم‌نامه این عنوان بپردازند. همین اتفاق نیز باعث شد تا اکران این فیلم تا سال 2015 با تاخیر روبه‌رو شود.

فیلم‌های بیشتری نیز از این فرنچایز در راه است که یکی از آن‌ها فیلم فرعی Hobbs & Shaw است. (جانسون و جیسون استاتهام به‌عنوان نقش‌های اصلی در این فیلم به‌ایفای نقش پرداختند) تاکنون این فرنچایز موفق شد بیش از 5.8 میلیارد دلار در باکس‌آفیس فروش کند و این موفقیت هنوز ادامه دارد.

مردان ایکس

x-men

مردان ایکس یکی از محصولات مارول است که در فضایی جدا از دنیای سینمایی مارول قرار دارد. مجموعه فیلم‌‌های مردان ایکس طی 12 فیلم سروصدای زیادی در بین طرفداران سینما ایجاد کرد. این مجموعه همچنین قبل از خرید فاکس توسط دیزنی متحمل فراز و نشیب‌های بسیاری شد. نخستین فیلم یعنی X-Men در سال 2000 به‌کارگردانی برایان سینگر تولید شد. در این فیلم بازیگران خوب زیادی (به‌خصوص هیو جکمن که سالیان زیادی ایفاگر نقش ولورین در این فرنچایز بود) حضور داشتند. داستان مردان ایکس راجع‌به گروهی از موتانت‌ها است که از حضور در جامعه انسانی پرهیز می‌کنند و باید راه خود را در دنیای خطرناک و وحشتناکشان بسازند.

طی سالیان متمادی دنباله‌های مختلفی از فیلم اصلی تولید شد که واکنش‌های مختلفی را دربرداشت. برخی از این فیلم‌ها عبارت‌اند از: X-Men: First Class، X-Men: Days of Future Past، X-Men: The Last Stand، X-Men Origins: Wolverine و X-Men: Apocalypse. فیلم‌های فرعی گوناگونی نیز از این مجموعه مانند ددپول (که یک بازگشت بزرگ برای رایان رینولدز در حوزه بازیگری محسوب می‌شد) و اثر تحسین‌شده لوگان (که آخرین حضور هیو جکمن در نقش ولورین بود) تولید شد که توانستند موفق عمل کنند. البته فیلم Dark Phoenix که سوفی ترنر به‌عنوان بازیگر نقش اصلی در آن حضور داشت نتوانست انتظارات طرفداران را برآورده کند. این فرنچایز درمجموع موفق شد بیش از 6 میلیارد دلار فروش جهانی در باکس‌آفیس داشته باشد.

مرد عنکبوتی

spiderman

فیلم‌های زیادی از مرد عنکبوتی دوست همیشگی شهر نیویورک طی سالیان مختلف تولید شده است. طی مدت زمان کوتاهی سه عنوان لایو-اکشن بر محور این کاراکتر تولید شد که توانست توجه طرفداران زیادی را به سمت خود معطوف کند. در سال 2002 کارگردان سم ریمی همه‌چیز را برای کاراکتر مرد عنکبوتی با فیلمش آغاز کرد. از این فیلم که توبی مک‌گوایر در آن نقش کاراکتر پیتر پارکر را ایفا کرد دو دنباله دیگر نیز ساخته شد. اما در سال 2010 سونی طی تصمیمی غیرمنتظره اعلام کرد این فرنچایز بازسازی شده قرار است کار خود را با ستاره‌ای جدید ادامه دهد.

با کارگردانی مارک وب مرد عنکبوتی بار دیگر با دو فیلم Amazing Spider-Man و با بازی اندرو گارفیلد به سینماها بازگشت. اما بعد از دو فیلم این فرنچایز بار دیگر بازیگر نقش اصلی خود یعنی گارفیلد را کنار گذاشت. سپس تصمیم بر آن شد یک بازیگر جوان بریتانیایی به نام تام هالند نقش مرد عنکبوتی را ایفا کند. این حضور دقیقا مصادف شد با قرارداد موقت دیزنی و سونی جهت پیوستن کاراکتر مرد عنکبوتی به دنیای سینمایی مارول. مرد عنکبوتی کار خود را با فیلم Captain America: Civil War در دنیای سینمایی مارول آغاز کرد. سپس با دو فیلم مستقل Homecoming و Far From Home و فیلم‌های انتقام‌جویان: جنگ ابدیت و پایان بازی به کار خود در این دنیای سینمایی ادامه داد. اما بعد از این فیلم‌ها به‌دنبال عدم توافق مالی بین دیزنی و فاکس کمپانی مارول این کاراکتر را از دست داد. در هر صورت پس از لایواکشن‌های مختلف و همچنین انیمیشن برنده اسکار Spider-Man: Into the Spider-Verse این فرنچایز موفق شد بیش از 6.3 میلیارد دلار در باکس‌آفیس فروش داشته باشد.

جنگ ستارگان

star wars

در سال 1977 کارگردان جورج لوکاس طرفداران سینما را با یک کهکشان بسیار دوردست آشنا کرد. نخستین فیلم جنگ ستارگان توجه تعداد زیادی از مخاطبین را به سمت خود جلب کرد. سه‌گانه اصلی این فرنچایز یعنی A New Hope، The Empire Strikes Back و The Return of the Jedi هنوز به‌عنوان یکی از بهترین مجموعه فیلم‌های تاریخ سینما شناخته می‌شود. بعد از موفقیت بین‌المللی این سه‌گانه که ستارگانی چون هریسون فورد، مارک همیل و کری فیشر در آن حضور داشتند، مشخص شد که جهان جنگ ستارگان به راه خود ادامه خواهد داد.

اگرچه نزدیک به دو دهه زمان برد تا یک مجموعه پیش‌درآمد از جنگ ستارگان ساخته شود، اما این سه‌گانه موفق نشد مطابق انتظارات عمل کند. فیلم‌های سه‌گانه پیش‌درآمد یعنی The Phantom Menace، Attack of the Clones و Revenge of the Sith به‌مانند سه‌گانه اصلی در باکس‌آفیس قدرتمند ظاهر شدند. اما این مجموعه هیچ‌گاه نتوانست نظرات مثبت منتقدین و طرفداران را به‌سمت خود جلب کند.

دیزنی و لوکاس‌فیلم طی اقدامی منطقی تصمیم گرفتند تا قبل از آغاز تولید فیلمی دیگر برای مدت زمانی صبر پیشه کنند. آن‌ها سعی کردند طی این مدت با تولید بازی‌های ویدیویی، رمان‌ها، کتاب‌های کمیک و سریال تلویزیونی The Clone Wars طرفداران جنگ ستارگان را خوشحال نگه‌دارند. این فرنچایز سپس با فیلم‌های The Force Awakens و The Last Jedi به کار خود ادامه داد. این دو فیلم علاوه‌بر موفقیت در باکس‌آفیس، توانستند نظر مثبت منتقدین و طرفداران را نیز به سمت خود معطوف کنند. (فیلم The Rise of Skywalker قرار است طی دسامبر 2019 در سینماها اکران شود) این فرنچایز با احتساب فیلم‌های فرعی Rogue One و Solo موفق شد بیش از 9 میلیارد دلار فروش جهانی در باکس‌آفیس داشته باشد. جنگ ستارگان از فروش کالاهای تجاری خود نیز توانست حدود 30 میلیارد دلار درآمد کسب کند.

لایو-اکشن‌های نوستالژیک دیزنی

Beauty and the Beast

ظاهر ساخت فیلم‌های انیمیشنی محبوب The Lion King، Beauty and the Beast، The Little Mermaid و Cinderella برای دیزنی کافی نبود. در سال 2015 این استودیو عصر جدیدی را آغاز کرد و تصمیم گرفت یاد آثار کلاسیکش را در قالب فیلم زنده نگه‌دارد. همه‌چیز با فیلم Maleficent آغاز شد. این فیلم بار دیگر داستان زیبای خفته را برای طرفدارانش به‌تصویر کشید. این کمپانی سپس کار خود را در سال 2016 با فیلم The Jungle Book به‌کارگردانی جان فاورو ادامه داد.

بعد از آن کمپانی دیزنی به‌شکلی گسترده شروع به تولید فیلم‌های بازسازی‌شده از عناوین محبوب گذشته خود کرد. اگرچه این فیلم‌ها با نقدهای متفاوتی روبه‌رو شدند، اما به‌لحاظ تجاری بسیار موفق عمل کردند. لایو-اکشن بازسازی‌شده Beauty and the Beast موفق شد بیش از یک میلیارد دلار در باکس‌آفیس فروش داشته باشد و به دومین فیلم پرفروش سال 2017 تبدیل شود. از جمله فیلم‌های دیگر کمپانی دیزنی عبارت‌اند از: Cinderella به کارگردانی نیث برانا، Aladdin به کارگردانی گای ریچی و Dumbo به کارگردانی تیم بارتون. فیلم دیو و دلبر پرفروش‌ترین لایو-اکشن دیزنی محسوب می‌شد تا اینکه فیلم The Lion King به کارگردانی جان فاورو در سال 2019 جای آن را گرفت. این فیلم برخلاف نقدهای منفی که دریافت کرد توانست عملکرد خارق‌‌العاده‌ای در باکس‌آفیس داشته باشد و چیزی در حدود 1.6 میلیارد دلار در باکس‌آفیس بفروشد. درمجموع کمپانی دیزنی تاکنون با لایو-اکشن‌های بازسازی‌شده خود توانست بیش از 9 میلیارد دلار درآمد داشته باشد.

هری پاتر

Harry Potter

هنگامی که جی. کی. رولینگ نخستین کتاب مجموعه هری پاتر یعنی Harry Potter and the Philosopher’s Stone (که نام آن برای مخاطبان آمریکایی به Sorcerer’s Stone تغییر کرد) را منتشر کرد، خیلی زود این عنوان به یکی از بزرگ‌ترین کتاب‌های تاریخ تبدیل شد. طبیعتا فیلم‌های بازسازی شده از این کتاب نیز در زمره بهترین مجموعه فیلم‌های تاریخ سینما قرار گرفتند.

برای یک دهه فرنچایز هری پاتر با هشت فیلم خود (قسمت آخر یعنی Harry Potter and the Deathly Hallows به دو بخش تقسیم شد) مخاطبان را در باکس‌آفیس اسیر کرد. اما حتی هنگامی که این مجموعه فیلم‌ها پایان یافت گویا هنوز داستان‌های زیادی از هری پاتر و دوستانس و ماجراجویی‌های آن‌ها در هاگواترز وجود دارد که گفته نشده است. رولینگ بعد از پایان رمان هری پاتر که در سال 2007 منتشر شد یک وبسایت به‌نام Pottermore راه‌اندازی کرد تا اطلاعات لازم از این دنیا و دیگر داستان‌های هری پاتر را در آنجا به طرفداران معرفی کند. خیلی زود مکان‌های گوناگونی برای این دنیا خلق شد که یکی از آن‌ها پارکی در استودیو Universal است.

سپس در سال 2016 رولینگ تصمیم گرفت با ساخت فیلم‌ Fantastic Beasts and Where to Find Them این فرنچایز را گسترده‌تر کند. قرار است از این عنوان که ادی ردماین در آن ایفاگر نقش اصلی یعنی نیوت اسکمندر است پنج فیلم خلق شود. دو مورد از این فیلم‌ها تاکنون اکران شده است. (فیلم The Crimes of Grindelwald طی سال 2018 در سینماها اکران شد) درمجموع فرنچایز هری پاتر موفق شده تاکنون بیش از 9 میلیارد دلار فروش جهانی در باکس‌آفیس داشته باشد.

دنیای سینمایی مارول

avengers

دنیای سینمایی مارول بدون شک یک ابرفرنچایز است. از وقتی که این دنیای سینمایی در سال 2008 با فیلم Iron Man کار خود را آغاز کرد تسلط کاملی بر روی باکس‌آفیس و چرخه‌های خبری داشت. بدون شک آغاز فعالیت رسمی دنیای سینمایی مارول مصادف است با آغاز عصر طلایی فیلم‌های ابرقهرمانی. دنیای سینمایی مارول در فازهایی جداگانه بزرگ‌ترین، دوست‌داشتنی‌ترین و پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما را براساس کتاب‌های کمیک تولید کرد.

مارول قبل از تشکیل رسمی جهان سینمایی خود در فیلم‌هایش اشتباهاتی داشت. اما این کمپانی سعی کرد بعد از ایجاد دنیای سینمای خاص خود، با کاراکترهای محبوب و بازیگران مستعدی چون رابرت داونی جونیور و کریس ایوانر این اشتباهات را تکرار نکند. دنیای سینمایی مارول با تولید فیلم‌ها، سریال‌ها و کراس-اوور‌های مختلف موفق شد قلب بسیاری از طرفداران دنیای ابرقهرمانان را برباید. این فرنچایز درمجموع از آغاز فعالیت رسمی‌اش توانست بیش‌ از 22 میلیارد دلار فروش جهانی در باکس‌آفیس داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

زهرا ظریفی

من بیش از یک ساله که در زمینه سئو، محتوا و سئومحتوا فعالیت می‌کنم و مشتاق هستم تا جدیدترین مباحث تو این حوزه رو یادبگیرم و تجربیات بیشتری کسب کنم. داستان و علاقه من با یه پروژه برندسازی شخصی شروع شد و حالا من دنباله‌رو این تجربه هستم.

‫11 دیدگاه ها

  1. پس فرنجایز پارک ژوراسیک چی میشه فقط قسمت اول که اکران شد درسال 1993 بیش از یک میلیارد دلار درآمد به دست آورد قسمت پایانی دنیایی ژوراسیک قلمرو هم پیش از یک میلیارد دلار فروخت به جز قسمت های دیگه فکر کنم کلا 4 میلیارد دلار فروخته باشه پس در لیست قرار بدید

  2. اگر میانگین فروش فیلم ها محاسبه میشد بهتر بود و استقبال از هر فیلم مشخص میشد.
    ماتریکس با 3 قسمت اون فروش رو داشت در حالی که بیشتر این فیلم ها بالای 4 قسمت داشتن جیمز باند که خودش یک سریاله

    1. سلام. از این بخشی که مقاله شروع شده نه متاسفانه. اگه دقت کنید کارائیب بخش اول مقاله است که درآمدی بالغ بر 4.5 میلیون دلار داشته و همینطور به انتهای مقاله که میرسیم فرانچایزهایی رو می‌بینیم که از کارائیب و مورد قبلیشون توی لیست بیشتر فروختن

      ماتریکس با فروش 1.6 میلیارد دلاری یکی از پرفروش‌ترین‌ها هست، اما از این قسمتی که لیستمون رو شروع کردیم قرار نمی‌گیره. 

      خیلی ممنونم از توجهتون دوست عزیزم

  3. بذار آواتار 2و3 بیاد بهت میگم موفق ترین فرانچایز چیه.آواتار 2 به طور حتم شاخ اونجرز اند گیم رو میشکنه الان هم قسمت دوم هم سوم ساخته شده دارن چهار الی پنج ساله رو جلوه های ویژه کار میکنن تا در سال 2021 قسمت دوم رو اکران کنن بعدش قسمت های 4و5و6
    بی شک همونطور که قسمت اول تا قبل از اونجرزاندگیم شد پرفروش ترین فیلم جهان اینام میان تا رکورد جدیدی ثبت کنن

  4. باسلام و عرض ادب، باید گفت که مقاله خوبی بود و به شخصه خوشحالم که به بتمن نولان و ارباب حلقه ها اشاره کردید.

    1. سلام مبین جان. حالتون چطوره؟ خیلی لطف داری دوسته من.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا