لیست بهترین بازیگران دهه هشتادی ایرانی (13 بازیگر + آثار)
بازیگران دهه هشتادی ایرانی، آینده صنعت سینمای کشورمان هستند. خیلی از بازیگران جوان و نوجوان ما در سنین کم وارد حرفه بازیگری شدهاند؛ ازاینرو شاهد رشد و بزرگ شدن برخی از بازیگرهایی که در این لیست قرار دارند بودهایم. شاید به بازیگران دهه هشتادی ایرانی توجه کمتری نسبت به بازیگران نسلهای دیگر میشود؛ ولی توجه داشته باشید تلاش این دسته از بازیگران چیزی از بقیه کم ندارد. بازیگران دهه 80 باید از سن پایین شروع به تمرینات سخت بازیگری کرده و استرس رفتن جلوی دوربین را بچشند.
این قشر از بازیگران، در آینده بازیگران اصلی صنعت سینمای ایران خواهند بود. بسیاری از آنها پتانسیل بالای خود را حتی در سن کم نشان دادهاند. سالبهسال، تقاضا برای بازیگری بیشتر شده و بازیگران نوظهور رقیبان بیشتری دارند. برخی باید خیلی تلاش و کوشش داشته باشند تا به جایگاه خوبی برسند و برخی توسط افراد معروف کشف استعداد میشوند. در اینجا بازیگران دهه هشتادی ایرانی را به ترتیب سن آنها از زیاد به کم قرار داده و راجع به وضعیت کاری آنها صحبت خواهیم کرد.
مهدی قربانی
اولین و معروفترین بازیگر در بین بازیگران دهه هشتادی ایرانی، مهدی قربانی است. او در تاریخ 3 آبان 1381 در تهران متولد شده است. مهدی قربانی در همین سنوسال مهارت بالای بازیگری خود را با ایفای نقش در فیلمهایی که شخصیتهای سختی دارند، اثبات کرده است. بهطور قطع در آینده شاهد محبوبیت بیشتری برای این بازیگر خواهیم بود.
مهدی قربانی از 9 سالگی تحت آموزش بود و در همین حین در نمایشهایی همچون «کافه مک ادم» و «کرنومتر» اجرا کرد. در نهایت در 14 سالگی پا به صنعت سینمایی گذاشت. اولین فیلمی که بازی کرد، فیلم بسیار محبوب و قوی ابد و یک روز از سعید روستایی بود. با وجود اینکه این نقش بسیار چالشبرانگیز و دشوار بود، مهدی قربانی توانست بهخوبی از پس آن برآمده و استعداد خود را به نمایش گذاشت. نقش چالشی دیگری که مهدی قربانی بازیگری آن را برعهده داشت، شخصیت او در فیلم تنگه ابو قریب از بهرام توکلی در سال 1396 بود. حدود یک سال بعد در فیلم غلامرضا تختی به ایفای نقش پرداخت و فیلم مذکور در جشنواره فجر کاندید دریافت 10 جایزه شد.
آثار مهدی قربانی
مهدی قربانی با بازی در فیلم ابد و یک روز، با بازیگرانی همچون نوید محمدزاده، پیمان معادی و پریناز ایزدیار همبازی شد. یک سال بعد، در فیلم «بیست و یک روز بعد» به ایفای نقش پرداخت که این نقش نیز بسیار دشوار بود؛ با این وجود مهدی قربانی بازی فوقالعادهای از خود به تصویر کشید و توانست جوایزی مانند بهترین بازیگر نوجوان در جشنواره فیلم فجر و جشنواره اصفهان دریافت کند. از دیگر نقشهای مهدی قربانی میتوان به فیلم «روز صفر» اشاره کرد که درباره دستگیری عبدالمالک ریگی است.
- فیلم روز صفر
- فیلم غلامرضا تختی
- فیلم تنگه ابوقریب
- فیلم بیست و یک روز بعد
- فیلم ابد و یک روز تئاتر وحشی
- تئاتر مردگان بی کفنودفن
- تئاتر افرا یا روز میگذرد
- تئاتر دی روز تئاتر کافه مک ادم
- تئاتر کرنومتر
- سریال خاتون
پارسا قراخانلو
این بازیگر در سال 28 خرداد سال 1382 در شهر تهران به دنیا آمده است و یکی از بازیگران دهه هشتادی ایرانی شناخته شده است. متاسفانه اطلاعات زیادی از این بازیگر در دسترس نیست؛ اما به گفته خودش به حدود 20 کار پرداخته است که یکی از محبوبترین آنها فیلم «من شوهرش هستم» است. پارسا در این فیلم به چهرههایی همچون نیکی کریمی و مصطفی زمانی همراه بوده است.
آثار پارسا قراخانلو
از محبوبترین نقشهایش در سریال «هفتسنگ» در سال 1393 بوده که نقش پسر شر خانواده را بازی میکند. خود پارسا معتقد است بهترین فیلمی که بازی کرده، فیلم مزرعه کودکی بوده است که با حضور در آن توانسته جایزه بهترین بازیگر در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان کسب کند.
- سریال هفت سنگ
- فیلم سرزمین کهن
- فیلم من همسرش هستم
- فیلم مزرعه کودکی
مانی رحمانی
نام اصلی این بازیگر محمود رحمانی بوده و زاده تهران در 12 اردیبهشت 1383 است. مانی نیز جزو بازیگران دهه هشتادی ایرانی بوده که پتانسیل زیادی دارند. گوشهای از مهارت بازیگری او را در سریال زنبابا مشاهده کردهایم. اولین حضور او در عرصه بازیگری با سریال روزگار قریب در سال 1386 بود که در آنجا فقط 3 سال داشت.
حضور بعدیاش که یکی از محبوبترین کارهای او است، سریال زنبابا در سال 1389 بود. او علاوه بر فیلم ایرانی و سریال های ایرانی، در یک سریال لبنانی به نام باب المراد، در نقش نوجوانی امام جواد (ع) ایفای نقش کرده است. او در زمینههای دیگر همچون ورزش، مجریگری و تئاتر نیز فعالیتهایی داشته. از فعالیتهای مانی در حوزه مجریگری میتوان به اجرای او در برنامه ورجه وورجه اشاره کرد.
آثار مانی رحمانی
طبق گفته خود مانی، او قصد دارد تا در آینده در رشته کارگردانی تحصیل کند. مانی رحمانی با بازی در سریال بچه مهندس 2، باری دیگر توانست توجهها را به سمت خود جلب کرده و تصویر خوبی از خود به نمایش بگذارد.
- سریال بابا
- سریال بچه مهندس 2
- سریال نفس گرم
- سریال باب المراد
- فیلم خانهای در خیابان چهل و یکم
- سریال آوای باران
- سریال ستایش
- سریال زیر لب بشمار
- فیلم پاییزی که گذشت
سارا و نیکا فرقانی اصل
خواهران دوقلو سارا و نیکا دارای آشناترین چهرهها در بین بازیگران دهه هشتادی ایرانی هستند. احتمالا همه شما این دو خواهر را از سریال پایتخت که اوج محبوبیت آنها بود، بهخاطر داشته باشید. سارا و نیکا متولد 8 مرداد 1383 در تهران هستند که در حال حاضر در سوئد سکونت دارند.
این دو خواهر در سال 1392 به سوئد مهاجرت کرده و برای حضور در سریال پایتخت بین سوئد و ایران رفتوآمد میکردند. در حال حاضر سارا و نیکا قصدی برای ادامه بازیگری ندارند و تمرکز آنها روی درسشان است.
آثار سارا و نیکا فرقانی اصل
اولین حضور آنها در عرصه سینمایی با سریال «دوباره زندگی» از نادر مقدس در سال 1384 بود که در آنجا تنها یک سال داشتند. سالها بعد آنها در تست آقای برزو نیکنژاد، نویسنده سریال پایتخت، قبول شده و در سال 1390 در اولین سری پایتخت حضور پیدا کردند.
- سریال پایتخت 3،2،1 و 4
سارا حاتمی
این بازیگر زاده تهران در سال 1384 است. سارا حاتمی با حضور در سریال «زخم کاری» بهعنوان اولین تجربه کاری خود، استعداد درخشانی از خود به نمایش گذاشت. داستان پیوستن سارا به زخم کاری از این قرار است که بهخاطر عملکرد خوبش در کلاسهای بازیگری اشکان خطیبی، توسط خود او به کیومرث مرادی معرفی شد. سارا پس از تست دادن برای سریال زخم کاری، توانست برای ایفای نقش در آن قبول شود.
آثار سارا حاتمی
این بازیگر در حال حاضر فقط سریال زخم کاری را در کارنامه کاری خود دارد؛ ولی بااستعدادی که از خود نشان داده، بهاحتمال زیاد شاهد کارهای بسیار موفقی از او خواهیم بود.
- سریال زخم کاری
روحالله زمانی
این بازیگر در 24 مرداد 1384 در شهر نمین استان اردبیل به دنیا آمد و یکی از بازیگران دهه هشتادی ایرانی با پتانسیل بالا است. مسیر زندگی روحالله در 14 سالگی و به لطف مجید مجیدی بهکلی عوض شد. او بین حدودا 500 نفر از دانشآموزان مدرسه، در تست بازیگری مجید مجیدی برای فیلم خورشید قبول شد و در فیلم اول خود با ستارگانی همچون علی نصیریان، جواد عزتی و طناز طباطبایی به بازیگری پرداخت.
فیلم خورشید در سال 1398 به جشنواره فجر حضور پیدا کرد و نظرات خیلی از افراد را جلب نمود. علاوه بر جوایز نامبرده شده، روحالله توانست در جشنوارههای حافظ، فیلم فجر و Asian Film Awards، نامزد جایزه بهترین بازیگر و بهترین بازیگر نوظهور شود. تصور کنید روحالله فقط با فیلم اولش به چنین موفقیتهایی دست یافته و همین دلیلی است که باید در لیست بهترین بازیگران دهه هشتادی ایرانی بیاید.
آثار روحالله زمانی
جالب است بدانید این بازیگر هیچ شناختی از دنیای بازیگری و بازیگرها نداشته و با این وجود موفق به کسب جایزه بهترین بازیگر جوان و جایزه مارسلو ماستریانی در جشنواره فیلم ونیز شد.
- فیلم خورشید
- فیلم موقعیت مهدی
محمدرضا شیرخانلو
این بازیگر در 27 فروردین 1385 در تهران به دنیا آمده و یکی دیگر از بازیگران دهه هشتادی ایرانی است. محمدرضا با تشویق مادرش به دنیای بازیگری روی آورده و از سنین کم در این عرصه فعالیت داشته است. این بازیگر در عرصههای مختلفی همچون موسیقی و ورزش بهطور جدی کار کرده است. محمدرضا شیرخانلو در حوزه موسیقی آموزش دیده است؛ ولی پس از ورود به دنیای بازیگری متوجه شد به این عرصه تمایل بیشتری دارد. لازم به ذکر است که محمدرضا مدال طلا و نقره در رشته ژیمناستیک داشته و در رشته اسکیت، تنیس و شنا نیز کار کرده است.
اولین حضور جدی او در حوزه بازیگری در سال 1390 و ششسالگی او بود که سیروس مقدم او را برای بازی در سریال «چک برگشتی» انتخاب کرد. سال بعد، در کنار رضا عطاران به ایفای نقش در فیلم دهلیز پرداخت. نقش محمدرضا در فیلم دهلیز از دشوارترین نقشهایی بود که یک بازیگر کم سن میتوانست از پس آن بربیاید و بابت این فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد. یکی از نقشهایی که ممکن است چهره محمدرضا شیرخانلو را در ذهن شما جا انداخته باشد، بازی او در سریال دودکش و پادری است.
آثار محمدرضا شیرخانلو
جالب است بدانید این بازیگر نوجوان، سریالی بازی کرده که نقش اصلی آن خودش است. سریال مذکور، سریال «حکایتهای کمال» از قدرت الله صلح میرزایی بوده که محمدرضا به ایفای نقش کمال پرداخت. نقشهای پیچیده و کارنامه کاری بلندبالا، از دلایلی است که محمدرضا را از بهترین بازیگران دهه هشتادی ایرانی میدانیم.
- سریال چک برگشتی
- سریال دیوار
- سریال دودکش
- فیلم دهلیز
- سریال پردهنشین
- سریال روزهای بد به در
- سریال رنگ شک
- فیلم نهنگ عنبر
- فیلم شکلاتی
- سریال پادری
- سریال پریا
- انیمیشن در مسیر باران
- تلهفیلم زن خوب مرد خوب
- سریال حکایتهای کمال
- فیلم قاب خاطره
- فیلم دلبری
- فیلم نفس
- فیلم سفر زمان
- فیلم نهنگ عنبر 2
- فیلم مطرب
امیررضا فرامرزی
امیررضا فرامرزی یکی دیگر از بهترین بازیگران دهه هشتادی ایرانی بوده و متولد شهرکرد در 31 فروردین 1386 است. او اولین کار خود را در سن دهسالگی با بازی در فیلم «اسکیباز» از فریدون نجفی انجام داد و با همین فیلم موفق به کسب 3 پروانه زرین بهترین بازیگر نقش کودک شد. انتخاب امیررضا فرامرزی برای بازی در فیلم اسکیباز، توسط فریدون نجفی از بین 70 کودک دیگر انجام شد.
در سال 1397 نیز با ایفای نقش بهعنوان کودکی غلامرضا تختی در فیلم تختی، همبازی ماهور الوند و بانیپال شومون شد. اولین حضور او در تلویزیون ایران با سریال سرنوشت و با بازی پوریا پورسرخ و لیلا بلوکات بود.
آثار امیررضا فرامرزی
امیررضا علاوه بر حرفه بازیگری، در زمینه مدلینگ نیز فعال است. چهرههای زیادی از جمله مرضیه برومند، از استعداد امیررضا فرامرزی سخن گفته و او را از بهترین بازیگران دهه هشتادی ایرانی میدانند.
- فیلم اسکیباز
- فیلم کوتاه چهارشنبهسوری
- فیلم غلامرضا تختی
- سریال سرنوشت
- فیلم ماهی و برکه
- فیلم بچه گرگهای دره سیب
- فیلم بازیگوشها
عرفان برزین
این بازیگر نیز یکی از آشناترین چهرهها در بین بازیگران دهه هشتادی ایرانی را دارد. او در تهران روز 4 آذر سال 1386 به دنیا آمده است. میتوان گفت شروع حرفه کاری او از چهارسالگی بوده و فیلم و سریالهای زیادی به نسبت سن خود در پرونده کاری دارد.
در سال 1390 نقشی کوتاه در سریال «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» در چهارسالگی داشت. تجربه بعدی او حضور در تلهفیلمی به همراه داریوش ارجمند و نیلوفر شهیدی بود که بهنوعی باعث کشف استعداد این بازیگر دهه 80 ای شد.
آثار عرفان برزین
اولین حضور جدی او که توجهان زیادی کسب کرد، در سریال شمعدونی از سروش صحت بود. عرفان در این سریال نقش پسری شر و بهاصطلاح زلزله را دارد؛ اما جالب است بدانید طبق گفته اطرافیان، او برعکس نقشش را داشته و بسیار آرام و مودب است. دیگر نقش محبوب او، نقش برادر حبیب در سریال لیسانسهها بود که از عرفان چهرهای بهیادماندنی ساخت.
- سریال شاید برای شما هم اتفاق بیفتد
- تلهفیلم
- سریال شمعدونی
- سریال لیسانسهها
- فیلم با تو میمانم
- فیلم دو عروس
- فیلم ستگمات
- فیلم قهرمانان کوچک
- فیلم ماجان
- فیلم زمانی برای عاشقی
- سریال خانه اجارهای
- سریال خوب بد زشت
مانیا علیجانی
مانیا علیجانی زاده تهران در 25 تیر 1387 بوده و از او بهعنوان یکی از بهترین بازیگران دهه هشتادی ایرانی یاد میشود. این بازیگر در سریال «هیولا» بسیار موردتوجه قرار گرفت.
اولین حضور او در عرصه بازیگری با فیلم «خانهای در خیابان چهل و یکم» در سال 1394 بود. او در آن زمان با وجود سن کمش، استعداد بالایی در زمینه بازیگری نشان داد و باعث شد نظر کارگردانان به او جلب شود. مانیا علیجانی در سال 1395 در فیلم «تابستان داغ» به ایفای نقش پرداخت. در همان سال، در فیلمهای دیگری به نام «آذر»، «لابی» و «خرگیوش» حضور پیدا کرد و با چهرههایی همچون جواد عزتی، نیکی کریمی و بابک حمیدیان همبازی شد.
آثار مانیا علیجانی
مانیا علیجانی در زمینه تئاتر نیز فعالیت داشته و اولین کار او «شیرهای خانبابا سلطنه» از افشین هاشمی در سال 1396 بود. در ادامه سال 1396، دوباره روی صحنه رفت و در نمایش «ترانههای قدیمی، پیکان جوانان» از محمد رحمانیان به فعالیت پرداخت. محبوبترین کار این بازیگر، سریال هیولا به کارگردانی مهران مدیری بوده که در نقش هاله، دختر هوشنگ شرافت بازی کرد.
- فیلم خانهای در خیابان چهل و یکم
- فیلم خرگیوش
- فیلم تابستان داغ
- فیلم لابی
- فیلم آذر
- فیلم گلدن تایم
- سریال هیولا
ترنم کرمانیان
کوچکترین عضو بازیگران دهه هشتادی ایرانی، ترنم کرمانیان بوده که در 1 آبان 1388 در تهران به دنیا آمد. شروع حرفه بازیگری ترنم، با حضور در فیلم «حقهباز دمدراز» از علیرضا محمودزاده بود. حدود یک سال پس از این فیلم، ترنم کریمیان در سریال بالشها به ایفای نقش پرداخت. سریال بالشها کاری از احمد درویشعلی پور بوده و در ژانر کودکانه و اجتماعی است. از دیگر بازیگران سریال بالشها میتوان به داریوش فرضیایی، ارژنگ امیرفضلی و امیر نوری اشاره کرد. کار بعدی ترنم کریمیان، «هشتگ خاله سوسکه» از محمد مسلمی در سال 1397 بود.
آثار ترنم کریمیان
این بازیگر کمسنوسال بااستعداد، در تئاترهای مختلفی از جمله «ماه در آب» فعالیت داشته است.
- فیلم حقهباز دمدراز
- فیلم ناگهان درخت
- سریال دلدادگان
- سریال نفس شیرین
- سریال بالشها
- سریال هشتگ خاله سوسکه
- سریال کرگدن
یونا تدین
یونا تدین در روز 23 اسفند سال 1388 در تهران به دنیا آمد و هم اکنون کمسنوسالترین عضو بازیگران دهه هشتادی ایرانی است. بهاحتمال زیاد چهره یونا برایتان آشنا خواهد بود چرا که نقشی پررنگ در سریال بچه مهندس ایفا نمود. این بازیگر نهتنها در بازیگری، بلکه در زمینههای دیگر همچون رباتیک و پیانو استعداد بسیار زیادی دارد. یونا در زمینههای زیادی فعالیت داشته و در سن 5 سالگی، در بیلبوردهای تبلیغاتی حضور یافت.
اگر تجربه تبلیغات او را در نظر نگیریم، ورود او به عرصه بازیگری در سال 1393 با فیلم «بیست و سه روز» از مهدی گلستانه بود. حدود یک سال بعد، با حضور در فیلم «نقطه کور» از کارگردان مذکور، همبازی ستارگانی از جمله هانیه توسلی، محمدرضا فروتن و شقایق فراهانی شد.
ورود یونا تدین به تلویزیون در سال 1396 با حضور در سریال «گسل» انجام شد. یک سال بعد محبوبیت این بازیگر نوجوان با حضور در سریال «بچه مهندس»، به اوج خود رسید. لازم به ذکر است یونا، از بین 700 نفر برای تست سریال بچه مهندس قبول شد.
جالب است بدانید محبوبیت یونا تدین به بازی در سریال بچه مهندس ختم نشد. او توانست سال بعد، بهخاطر بازی در فیلم «قصر شیرین»، نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل جشنواره فجر شود. در همان سال نیز در جشنواره تلویزیونی جام جم، تندیس ویژه بازیگر خردسال بهخاطر بازی در سریال بچه مهندس را دریافت نمود.
آثار یونا تدین
- فیلم نقطه کور
- فیلم قصر شیرین
- سریال گسل
- سریال بچه مهندس
- سریال قورباغه
همراز اکبری
همراز اکبری در تاریخ 29 آذر 1389 در تهران به دنیا آمده است. این بازیگر خردسال از سریال عاشقانه شناخته شد. او با شیرین زبانی و بازی خوب خود نسبت به سنش توانست در دل تماشاگران جا باز کند. این بازیگر نسبت به سن کم خود استعداد خوبی از خود به تصویر کشیده است و انتظار میرود در آینده او را جزو بازیگران موفق ایرانی ببینیم.
او توانسته است با بازیگران بزرگ زیادی از جمله هومن سیدی، ساره بیات و شبنم مقدمی همکاری داشته باشد. این هنرمند در سال 1395، زمانی که تنها 6 سال داشت، با فیلم شکلاتی پا به عرصه بازیگری گذاشت. در همان سال در سریال عاشقانه به ایفای نقش پرداخت و توانست توجهات زیادی به سمت خود جلب کند.
آثار همراز اکبری
جالب است بدانید فعالیت این بازیگر کمسنوسال محدود به سینما نیست و او تئاتر هم کار میکند. همراز اکبری با وجود سن کم خود در بیش از 5 فیلم و سریال که در ادامه معرفی میکنیم به ایفای نقش پرداخته است.
- رآی
- شکلاتی
- عاشقانه
- در میان امواج
- محکومین
- حکایتهای کمال
- گیسو
مروری بر بهترین بازیگران دهه 80
بسیاری از بازیگران شناخته شده حرفه خود را از سنین کودکی شروع کرده و از ابتدا پله به پله مشهور شدهاند. در بین بازیگران دهه هشتادی ایرانی معرفی شده نیز شاهد چنین موضوعی هستیم. برخی از بازیگران دهه 80 معرفی شده، همین حالا نیز معروف هستند؛ بهعنوان مثال مهدی قربانی و یا مانیا علیجانی، هر دو با سنین کم چهرههایی بسیار آشنا هستند.
احتمالا قرار است بسیاری از بازیگران دهه هشتادی ایرانی در این لیست را در آینده با موفقیتهای بیشتر ببینیم؛ شاید هم بهمرور زمان، بازیگران مذکور تصمیم به تغییر راه خود داده و از بازیگری کنار بکشند. در هر صورت همین حالا نیز بازیگران دهه هشتادی ایرانی با وجود سن زیر 20 سال، کارنامه کاری درخشانی ارائه دادهاند. از نظر شما کدام بازیگر آورده شده در لیست، میتواند آیندهای درخشان در صنعت سینما داشته باشند؟ لطفا نظرات خود را با ما اشتراک بگذارید.