از زبان شما

شرایط ایست خدمت سربازی برای تحصیل

Rate this post

یکی از قوانین سربازی، ایست خدمت است. این قانون به سرباز کمک می کند تا در حین خدمت با یک ترخیص موقت به تحصیل خود ادامه دهد و یا اگر بیماری خاصی داشته باشد، این بیماری را درمان کرده و دوباره به محل خدمت خود بازگردد. با توجه به توضیحات داده شده، امیدواریم که با این قانون به خوبی آشنا شده باشید، در صورتی که در مورد این قانون و یا سایر قوانین نظام وظیفه به اطلاعات دقیق تر و راهنمایی بیشتری نیاز دارید، می توانید با کارشناسان ما در بخش مشاوره نظام وظیفه آویژه در ارتباط باشید.

یکی از تسهیلات سازمان وظیفه عمومی برای رشد علمی و همکاری با مشمولان جویای علم و دانش، قانون ایست خدمت سربازی است. طبق قوانین سازمان نظام وظیفه، در صورتی که افراد مشمول خدمت سربازی، در حین خدمت قصد ادامه تحصیل در مقاطع لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های سراسر کشور را داشته باشند، این امکان وجود دارد که از طرح ایست خدمتی استفاده نمایند.

در حالت کلی ایست خدمت به معنای توقف خدمت به صورت موقتی  برای ادامه تحصیل، رسیدگی به وضعیت جسمانی و اعصاب و روان مشمولان یا بررسی شرایط معافیت مشمول است که البته استفاده از این امتیاز شرایط خاصی را می طلبد.

البته این امکان برای سربازان عادی در دسترس بوده و در صورتی که متقاضی ایست خدمت سربازی، غیبت سربازی داشته باشد، نمی تواند برای آن اقدام کند؛ زیرا برگه معافیت تحصیلی برای مشمولان دارای غیبت صادر نمی شود.

ما در این مقاله سعی داریم تا امتیاز ایست خدمتی را به صورت کامل توضیح دهیم؛ بنابراین اگر شما نیز مشمول اعزام به خدمت سربازی هستید، حتما در ادامه این مقاله با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا در مواقع مورد نیاز با اطلاع قبلی از امتیاز ایست خدمتی استفاده نمایید.

منظور از ایست خدمت سربازی چیست؟

قبل از این که به شرایط و قوانین مربوطه بپردازیم، بهتر است ابتدا این را توضیح دهیم که ایست خدمت سربازی چیست و در چه مواردی مشمولان می توانند از آن استفاده کنند؟

در این رابطه باید بگوییم که تمام مردان کشور با رسیدن به سن مشمولیت، ملزم به معرفی خود به سازمان نظام وظیفه و انجام اقدامات لازم برای اعزام به خدمت سربازی هستند.

این افراد بعد از این که وارد دوره سربازی شدند، در صورت تمایل به ادامه تحصیل، می توانند از ایست خدمت سربازی استفاده کرده و تحصیل خود را ادامه دهند. در واقع این موضوع برخلاف دید عمومی است که خدمت سربازی را به معنای ممنوعیت از تحصیل می داند.

البته دقت داشته باشید که طبق شرایط و قوانین ایست خدمت سربازی، استفاده از این فرصت برای تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر امکان پذیر خواهد بود. یعنی افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کاردانی یا پایین تر را دارند، نمی توانند از ایست سربازی استفاده کنند؛ این افراد باید خدمت شان را به پایان رسانده سپس ادامه تحصیل دهند.

نکته مهمی که در مورد ایست خدمت سربازی باید به آن توجه داشته باشید، این است که این فرصت تنها برای کسانی که قصد ادامه تحصیل دارند، نیست. بلکه افرادی که در حین خدمت به بیماری های خاصی دچار می شوند هم می توانند از ایست سربازی استفاده کرده و مداوای خود را انجام دهند.

گاهی اوقات ممکن است به دلیل صعب العلاج بودن بیماری، دیگر نیازی به بازگشت مشمول وجود نداشته و برای آن معافیت دائم صادر شود. اما در صورت درمان بیماری، پس از این بازه مشمول باید مجددا به دوره خدمت خود باز گردد.

به هر حال، از آن جایی که ممکن است نیاز به استفاده از این فرصت برای مشمولین چه جهت ادامه تحصیل و چه در اثر بیماری پیش آید، لازم است از شرایط ایست خدمت سربازی آگاهی داشته باشند.

مراحل ایست خدمت سربازی

در بخش قبل تعدادی از مهم ترین شرایط ایست خدمت سربازی را برای شما توضیح دادیم. بنابراین اگر با توجه به این موارد شرایط استفاده از ایست سربازی را داشته باشید، می توانید جهت ادامه تحصیل اقدام کنید.

اما لازم است بدانید که انجام این کار هم خود دارای مراحل مشخصی است که آگاهی از این مراحل تا حد زیادی به شما کمک خواهد کرد. در واقع شما برای این که بخواهید خدمت سربازی خود را متوقف کرده و نسبت به نام نویسی در دانشگاه مد نظر اقدام کنید، طی کردن این مراحل الزامی است.

البته دقت داشته باشید در صورت تمایل به تحصیل در دانشگاه های سراسری، اولین گام شرکت در آزمون کنکور است. اما اگر قصد تحصیل در سایر دانشگاه ها یا رشته های دارای پذیرش بدون کنکور دانشگاه های سراسری را دارید، شرکت در کنکور هم الزامی نبوده و می توانید در زمان ثبت نام اقدام نمایید.

ایست خدمت سربازی چیست؟

مراحل ایست خدمت سربازی به شرح زیر است:

۱- ابتدا فرد باید به دانشگاه محل قبولی خود مراجعه کرده و با تحویل دادن مدارک به صورت حضوری، ثبت نام خود را قطعی کند.

۲- بعد از این که ثبت نام مشمول در دانشگاه قطعی شد، با در دست داشتن برگه قبولی، برگه ثبت نام و کارت ملی هوشمند به سازمان وظیفه عمومی استان مراجعه می کند.

۳- در ادامه بخش وظیفه عمومی باید شرایط این مشمول را برای دریافت معافیت تحصیلی در حین خدمت بررسی کند. یعنی باید استعلامات لازم را از نظر شرایط و قوانین ایست خدمت سربازی برای او دریافت کرده و مطمئن شود که مشمول مشکلی برای ادامه تحصیل طبق این موارد ندارد.

۴- در صورتی که مشکل خاصی از نظر شرایط وجود نداشته باشد، بخش وظیفه عمومی داوطلب را به یگان خدمتی جهت ترخیص از خدمت معرفی می کند.

۵- فرد مشمول باید به یگان خدمتی خود مراجعه کرده و تسویه حسابش را به طور کامل انجام دهد. در ادامه یگان خدمتی نامه ترخیص از پادگان را برای مشمول صادر کرده و باید مجدد به سازمان وظیفه عمومی مراجعه کند.

۶- بعد از این که تسویه حساب مشمول از طریق یگان خدمتی به طور کامل انجام گرفت و برگه ترخیص صادر شد، باید به بخش وظیفه عمومی مراجعه نموده تا معافیت تحصیلی حین خدمت سربازی را برای او تایید و صادر نمایند. در این مرحله مسئول سامانه، وضعیت مشمول را از اعزام به معافیت تحصیلی تغییر می دهد.

۷- در نهایت بعد از  72 ساعت الی 1 هفته وضعیت مشمول در سامانه تغییر کرده و برگه معافیت تحصیلی با موفقیت صادر می شود. مشمول می تواند برگه معافیت تحصیلی را به دانشگاه تحویل داده و ثبت نام خود را نهایی کند.

با طی کردن مراحل فوق، فرد ایست سربازی را دریافت کرده و می تواند ثبت نام خود را در دانشگاه مربوطه انجام دهد. در واقع تا پایان تحصیل معافیت موقت داشته و می تواند ادامه خدمت سربازی را پس از دوره تحصیل انجام دهد.

شرایط و قوانین دریافت ایست خدمت در سال 

امتیاز ایست خدمت نیز به هر مشمول نظام وظیفه داده نمی شود و سرباز برای استفاده از این مفهوم، باید شرایط لازم را داشته باشد. این شرایط عبارتند از:

سرباز نباید غیبت داشته باشد

یکی از عوامل تاثیرگذار در استفاده سرباز از تسهیلات سازمان نظام وظیفه، عدم غیبت او است. سرباز باید به موقع خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کند و هیچ تاخیر و غیبتی نداشته باشد تا بتواند از معافیت تحصیلی دانشجویی (ایست خدمت) یا سایر معافیت ها استفاده کند.

داوطلب نباید سابقه فرار حین خدمت داشته باشد

یکی از شرایط ایست خدمت سربازی، این است که سرباز نباید اقدام به فرار حین خدمت سربازی کرده باشد. در واقع اگر مشمول غیبت نداشته باشد؛ اما سابقه فرار در حین خدمت سربازی داشته باشد، مجاز به استفاده از ایست خدمت سربازی نیست.

تحصیل همزمان با خدمت سربازی ممنوع است

یکی دیگر از شرایط استفاده از ایست خدمت این است که سرباز امکان تحصیل در حین خدمت را ندارد. بنابراین اگر مشمول تصمیم دارد که ادامه تحصیل دهد، باید خدمت سربازی خود را تا پایان دوره تحصیل متوقف کند.

ایست خدمت برای مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری امکان پذیر است

امکان ثبت معافیت تحصیلی در حین خدمت سربازی برای مقطع کاردانی وجود ندارد و مشمول باید در یکی از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهد تا ایست خدمت برای او صادر شود. این سرباز بعد از پایان تحصیل باید به خدمت بازگردد.

البته برای راحتی این مشمولان، یک فرصت یک ساله بعد از فارغ التحصیلی یا انصراف از دانشگاه به آنها داده می شود تا وضعیت نظام وظیفه خود را روشن کنند. همچنین مشمولان می توانند برای هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از ایست خدمت استفاده کنند؛ یعنی امکان دریافت این معافیت تحصیلی، برای 3 دفعه وجود دارد.

شرایط دریافت ایست خدمت (معافیت پزشکی حین خدمت) 

شرایط و قوانین دریافت ایست خدمت در سال 1401

همان طور که قبلا نیز به آن اشاره شد، برخی از مشمولان که در حین خدمت با بیماری خاصی روبرو می شوند، می توانند از ایست خدمت و معافیت موقت پزشکی استفاده کنند تا بعد از بهبودی کامل دوباره به خدمت بازگردند.

شرایط دریافت معافیت پزشکی موقت در حین خدمت به صورت زیر است:

در صورتی که فرد به بیماری های قابل علاج که دوره درمان آن بیشتر از 1 ماه است، مبتلا شود یا تحت عمل جراحی قرار بگیرد، می تواند از ایست خدمت استفاده کند. زمان این ترخیص موقت بین 6 تا 1 سال خواهد بود.

بیماری هایی که مشمول ایست خدمت موقت هستند، عبارتند از: بیماری های پوستی، بیماری های غدد مترشحه داخلی، بیماری های داخلی اعصاب و مغز، بیماری های روانپزشکی، بیماری های ریه، بیماری های اسکلتی، بیماری های دستگاه تناسلی ادراری.

در صورت افت احشا به همراه اختلال های عصبی، ایست خدمت دائم یا معافیت پزشکی دائم برای سرباز صادر می شود.

کافی نبودن رشد و نمو عضلانی در مشمول و ضعف جسمانی و ناتوانی در انجام تکالیف نظامی، منجر به صدور ایست خدمت یا معافیت پزشکی دائمی خواهد شد.

نکته: تشخیص هر کدام از این موارد برعهده شورای پزشکی نظام وظیفه خواهد بود.

سخنی از مشاوران آویژه

یکی از قوانین سربازی، ایست خدمت است. این قانون به سرباز کمک می کند تا در حین خدمت با یک ترخیص موقت به تحصیل خود ادامه دهد و یا اگر بیماری خاصی داشته باشد، این بیماری را درمان کرده و دوباره به محل خدمت خود بازگردد.

با توجه به توضیحات داده شده، امیدواریم که با این قانون به خوبی آشنا شده باشید، در صورتی که در مورد این قانون و یا سایر قوانین نظام وظیفه به اطلاعات دقیق تر و راهنمایی بیشتری نیاز دارید، می توانید با کارشناسان ما در بخش مشاوره نظام وظیفه آویژه در ارتباط باشید.

سوالات متداول:

1) بعد از پایان ایست خدمت، مشمول چگونه می تواند به محل خدمت بازگردد؟

بعد از اینکه مشمول تحصیل خود را به پایان رساند و یا بیماری او بهبود پیدا کرد، باید به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کند تا وضعیت ادامه خدمت سربازی خود را مشخص نماید.

2) بعد از پایان تحصیل مشمول چه مدت زمانی فرصت دارد تا به محل خدمت بازگردد؟

مشمولی که از ایست خدمت استفاده می کند، در صورت پایان تحصیل یا انصراف از تحصیل تا یک سال فرصت دارد تا دوباره به محل خدمت بازگردد. در این مدت مشمول اگر در مقطع بالاتری در دانشگاه پذیرفته شود، می تواند دوباره از ایست خدمت استفاده کند.

3) مشمولی که در مقطع کاردانی پذیرفته شده باشد، چگونه می تواند از معافیت تحصیلی استفاده کند؟

مشمولی که بعد از 18 سالگی و در یک سال فرصت داده شده، بتواند در دانشگاه در مقطع کاردانی پذیرفته شود، می تواند به راحتی وارد دانشگاه شده و تحصیل کند؛ اما اگر در حین خدمت در مقطع کاردانی پذیرفته شود، امکان تحصیل همزمان با خدمت سربازی وجود ندارد و ایست خدمت نیز برای مشمول صادر نمی شود.

زهرا ظریفی

من بیش از یک ساله که در زمینه سئو، محتوا و سئومحتوا فعالیت می‌کنم و مشتاق هستم تا جدیدترین مباحث تو این حوزه رو یادبگیرم و تجربیات بیشتری کسب کنم. داستان و علاقه من با یه پروژه برندسازی شخصی شروع شد و حالا من دنباله‌رو این تجربه هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا