فناوریموبایل

دلایل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی【13 راه حل تضمینی برای اندورید و آیفون】

پر شدن بی دلیل حافظه گوشی، چک کردن و حذف فایل‌های اضافی به صورت روزانه می‌تواند کاری خسته‌کننده باشد. در این مطلب از مجله ویدو ما می‌خواهیم دلایل پرشدن حافظه گوشی را بررسی کرده و راه‌کارهایی ارائه دهیم. دلایلی زیادی برای پرشدن حافظه گوشی‌های هوشمند امروزی وجود دارد اما گاهی اوقات بدون هیچ دلیل خاصی و بدون اینکه ما از این موضوع آگهی داشته باشیم، حافظه پر می‌شود.

دلایل پر شدن حافظه موبایل و روش های خالی کردن آن

با وجود برنامه‌های فراوان و در عین حال سنگین برای گوشی‌های هوشمند، پرشدن گاه‌به‌گاه حافظه گوشی‌ها چندان هم غیرمحتمل نیست. همچنین دوربین گوشی‌های هوشمند امروزی بسیار با کیفیت طراحی شده‌اند که این موجب می‌شود عکس‌ها یا فیلم‌هایی که با آن گرفته می‌شوند حجیم باشند. گاهی اوقات مشکل حجیم بودن فایل‌ها یا زیاد بودن آن‌ها نیست و مشکل به چیزهایی مانند موارد زیر بازمی‌گردد که در این مطلب آن‌ها را موردبررسی قرار خواهیم داد.

  • حافظه کش
  • داده‌های برنامه
  • درایوهای متعدد
  • برنامه‌های قدیمی
  • و …

در ادامه دلایل پرشدن بی دلیل حافظه گوشی و راه کارهای آن ارائه خواهد شد.

داده‌های برنامه

یکی از بزرگ‌ترین عوامل پرشدن بی دلیل حافظه گوشی، داده‌های برنامه است. هر برنامه در دستگاه شما داده‌ها را ذخیره می‌کند تا به طور کامل کار کند و حجم این داده‌ها می‌توانند به سرعت افزایش یابد که نتیجه آن پرشدن حافظه گوشی خواهد شد.

برای کاهش فضای ذخیره‌سازی برنامه بدون حذف برنامه، به تنظیمات و بخش‌های ذخیره‌سازی/داده هر برنامه بروید. ازآنجا می‌توانید داده‌های اضافی برنامه را پاک کنید. همچنین گاها لازم است از خود تنظیمات گوشی این کار را انجام دهید که برای دو سیستم عامل محبوب اندروید و ای او اس به صورت زیر است:

دلایل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی؛ رفع مشکل در آیفون

رفع مشکل در آیفون

برای بهینه‌سازی و حذف داده‌ها در آیفون خود، به بخش Settings بروید، روی «General» ضربه بزنید و «iPhone Storage» را انتخاب کنید. از آنجا، می‌توانید « Auto Delete Old Conversations» یا « iCloud Photos» را انتخاب کنید.

دلایل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی؛ رفع مشکل در اندروید

رفع مشکل در اندروید

در دستگاه Android، پاک کردن حافظه پنهان برنامه می‌تواند فضا را آزاد کند. این کار را می‌توان به صورت دستی در تنظیمات یا با استفاده از یک برنامه جانبی نیز انجام داد. برای پاک کردن کش به صورت دستی، به بخش تنظیمات گوشی بروید، ازآنجا قسمت «برنامه‌ها» را انتخاب کنید، برنامه‌ای را که می‌خواهید کش آن را پاک کنید انتخاب کرده و روی «پاک کردن کش برنامه» ضربه بزنید تا کش پاک شده و حافظه آزاد شود.

داده‌های قدیمی

داده‌های قدیمی روی تلفن شما می‌توانند فضای قابل توجهی را اشغال کنند و این دومین علل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی است. اگر مطمئن هستید که به این داده‌های قدیمی نیاز ندارید، می‌توانید آن را از تلفن خود حذف کنید.

برای آزاد کردن فضای آیفون، دستگاه به‌طور خودکار فایل‌های ذخیره‌شده و موقت را زمانی که به فضای ذخیره‌سازی بیشتری نیاز دارد، حذف می‌کند؛ اما در یک تلفن هوشمند اندرویدی، باید به قسمت تنظیمات بروید، مشخصات فضای ذخیره‌سازی خود را پیدا کنید و هرگونه داده ذخیره شده یا قدیمی را که دیگر به آن نیاز ندارید، حذف کنید. قبل از حذف هر چیزی، مطمئن شوید که داده‌ها را بررسی کرده‌اید تا از حذف داده‌های مهم جلوگیری کنید.

داده‌های حافظه پنهان یا حافظه کش

داده‌های کش داده‌های موقتی هستند که در دستگاه شما ذخیره می‌شوند تا به برنامه‌ها کمک کنند سریع‌تر بارگیری شوند. با گذشت زمان، داده‌های حافظه پنهان می‌توانند انباشته شوند و فضای زیادی را در دستگاه شما اشغال کنند، اما حافظه پنهان گوشی کجاست؟ در ادامه و در قسمت راه کارها به این مسئله پرداخته شده است.

دانلودها

دانلودهایی مانند PDF، فایل‌های موسیقی و ویدیوها می‌توانند فضای زیادی را در دستگاه شما اشغال کنند. برای حذف دانلودها، به برنامه مدیریت فایل خود بروید و دانلودهایی را که دیگر نیاز ندارید حذف کنید.

به‌روزرسانی‌ها

به‌روزرسانی‌های برنامه می‌تواند فضای زیادی را در دستگاه شما اشغال کند، به‌خصوص اگر به‌روزرسانی خودکار را روشن کرده باشید. برای خاموش کردن به‌روزرسانی‌های خودکار، به تنظیمات > برنامه‌ها و اعلان‌ها > فروشگاه Google Play > جزئیات برنامه بروید و روی غیرفعال کردن به‌روزرسانی خودکار ضربه بزنید.

دلایل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی ؛ برنامه‌های بزرگ ؛ از عوامل پرشدن بی دلیل حافظه گوشی

برنامه‌های بزرگ ؛ از عوامل پرشدن بی دلیل حافظه گوشی

فایل‌های بزرگ و قدیمی مانند عکس‌ها، فیلم‌ها، موسیقی و اسناد می‌توانند فضای زیادی را در دستگاه شما اشغال کنند. برای حذف فایل‌های قدیمی، به برنامه مدیریت فایل خود بروید و فایل‌هایی را که دیگر نیازی ندارید، حذف کنید.

برای آزاد کردن فضا، برنامه‌هایی را که در اختیار دارید بر اساس میزان فضای ذخیره‌سازی که در تنظیمات تلفنتان اشغال می‌کنند بررسی کنید. بازی‌ها، برنامه‌هایی مانند Audible، Outlook، Google Maps یا حتی برنامه‌های آیفون مانند Numbers یا Pages بسته به داده‌های ذخیره‌شده در آن‌ها، می‌توانند فضای زیادی را اشغال کنند.

درایوهای متعدد

مهم است که توجه داشته باشید که مشکلات ذخیره‌سازی در تلفن اندرویدی ممکن است کاملاً تقصیر شما نباشد. بسیاری از تلفن‌ها درایوهای مختلفی دارند، مشابه اینکه کامپیوتر شما می‌تواند یک SSD و یک درایو معمولی یا درایو مجازی داشته باشد.

برخی از دستگاه‌ها دارای چندین درایو مانند حافظه داخلی و حافظه کارت SD هستند که می‌تواند باعث سردرگمی در هنگام ذخیره فایل‌ها شود. مطمئن شوید که فایل‌ها را در درایو صحیح ذخیره می‌کنید تا از پر کردن یک درایو و خالی ماندن درایو دیگری جلوگیری کنید.

گزینه سطل زباله

گوشی‌های هوشمند امروزی از یک قابلیت به نام سطل زباله بهره می‌برند. درست مانند کامپیوترها. ما با حذف کردن داده‌های خود از حافظه گوشی در اصل آن‌ها را به این سطل زباله انتقال داده‌ایم و می‌توانیم فایل‌ها را از آن بازیابی کنیم.

همچنین شایان‌ذکر است که فایل‌هایی که به این سطل زباله منتقل می‌شوند همچنان فضا را اشغال خواهند کرد. برای اینکه آن‌ها را به طور کلی حذف کنیم باید هرچند وقت یک‌بار سطل زباله را پاک کرده تا فضای بیشتری آزاد شود.

دلایل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی؛ نحوه رفع مشکلات پرشدن حافظه گوشی بدون دلیل در اندروید

نحوه رفع مشکلات پرشدن حافظه گوشی بدون دلیل در اندروید

ممکن است که برای کاربران سؤال باشد که چگونه حافظه گوشیمو خالی کنم؟ راه‌های زیادی برای این کار وجود دارد که در زیر به آن‌ها پرداخته شده است. اگر فضای ذخیره‌سازی گوشی شما بدون دلیل در اندروید پر شده باشد، این مراحل را پیشنهاد می‌کنیم:

  • برای ایجاد فضای ذخیره‌سازی بیشتر، برخی از فایل‌های محلی را حذف کنید. یا از فایل‌های خود در کامپیوتر شخصی نسخه پشتیبان تهیه کنید یا از یکی از بسیاری از خدمات ابری برای آنلاین نگه‌داشتن فایل‌های خود استفاده کنید.
  • فایل‌های بزرگ را حذف کرده و در صورت امکان از کارت SD برای فایل‌های چندرسانه‌ای استفاده کنید.
  • داده‌های محلی را از برنامه‌ها پاک کنید.
  • اگر سیستم شروع به اشغال فضای زیادی کرد، دستگاه خود را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید.

در زیر هریک از راه کارها برای رفع مشکل پرشدن بی دلیل حافظه گوشی با جزئیات بیشتری موردبررسی قرار خواهد گرفت.

1.استفاده از فضای ذخیره‌سازی ابری یا کامپیوتر شخصی

ذخیره‌سازی‌های آنلاین بهترین گزینه برای شما هستند که به راحتی داده‌های خود را کنار بگذارید و هر زمان که لازم بود به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این، آن‌ها ایمن‌ترین گزینه نیز محسوب می‌شوند. حتی اگر گوشی خود را گم‌کرده باشید یا گوشی شما شکسته باشد یا حافظه مموری کارت شما خراب باشد بازهم می‌توانید داده‌های خود را بازیابی کنید.

برای اندروید می‌توانید از Google Photos استفاده کنید که فضای ذخیره‌سازی نامحدود عکس را ارائه می‌دهد. برای فایل‌های دیگر، می‌توانید بین Dropbox، One Drive، Google Drive، MEGA و بسیاری دیگر انتخاب کنید. همچنین برای ای او اس هم می‌توانید از iCloud Photos بهره ببرید.

یک گزینه دیگر برای خالی کردن حافظه گوشی، انتقال داده‌ها به کامپیوتر شخصی است. شاید مانند فضای ابری همیشه‌ نتوانید به آن‌ها دسترسی داشت، اما به یاد داشته باشید که کامپیوترها معمولاً حافظه بیشتری دارند و فضای بیشتری برای عکس‌ها، ویدیوها و سایر فایل‌های چندرسانه‌ای جدید در اختیار شما قرار می‌دهند.

2. بررسی فایل‌های سنگین

گوشی‌های اندرویدی دارای یک ابزار ذخیره‌سازی داخلی هستند که به شما بینشی در مورد اینکه دقیقاً چه چیزی تمام فضای ذخیره‌سازی شما را اشغال می‌کند، می‌دهد و این امکان برای گوشی‌های ای او اس نیز فراهم است.

بقایای برنامه‌های حذف شده و فایل‌های غیر ضروری یا تکراری یکی از چند دلایل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی هستند. بسیاری از OEM ها و نسخه‌های سیستم عامل اندروید انواع پاک‌کننده‌ها را برای مقابله با این موضوع ارائه می‌دهند که معمولاً با برنامه File Manager خود گوشی ادغام می‌شوند. از سوی دیگر، می‌توانید از برنامه‌های شخص ثالث مانند Files by Google (فروشگاه Play)، SD Maid و برنامه‌های مشابه نیز برای این هدف استفاده کنید. همچنین حذف برنامه‌های بدون استفاده و ناخواسته نیز می‌تواند به شما کمک کند که فضای ذخیره‌سازی بیشتری را آزد کرده و از آن استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه:

3. استفاده از کارت SD

بسیار واضح است می‌توانید از کارت SD به عنوان حافظه خارجی برای فایل‌های چندرسانه‌ای استفاده کنید. البته، اگر دستگاه شما از کارت SD پشتیبانی می‌کند. همیشه می‌توانید از کارت SD خود برای انتقال موسیقی، فیلم و عکس استفاده کرده تا مقداری از فضای حافظه داخلی را خالی کنید.

کارت‌های حافظه دو اشکال عمده دارند، اول اینکه سرعت آن‌ها کمی پایین‌تر از حافظه خود گوشی است و دوم اینکه امکان فرمت یا خراب شدن آن‌ها بیشتر است که برای بازیابی فایل‌ها می‌توانید از انواع برنامه ریکاوری فلش فرمت شده استفاده کنید.

4. پاک کردن کش برنامه

همان‌طور که گفته شد حافظه کش یا حافظه نهان یکت از دلایل اصلی پرشدن بی دلیل حافظه گوشی محسوب می‌شود. اگر بعد از مدتی یک برنامه 100 مگابایتی را دیدید که 1 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی می‌گیرد، تعجب نکنید. مسئله این است که برنامه، حافظه پنهان و داده‌های آن، همه در این مقدار خلاصه می‌شوند.

اگر برای مثال از واتس اپ استفاده می‌کنید و برای دوستان خود عکس می‌فرستید، تمام عکس‌ها در پوشه داده برنامه ذخیره می‌شوند. این در صورتی است که انتخاب کنید فایل‌های رسانه‌ای را با تغییر تنظیمات درون‌برنامه WhatsApp ذخیره کنید. ناگفته نماند که بیشتر برنامه‌ها همه‌چیز را به صورت محلی ذخیره می‌کنند و این فایل‌های برنامه فضای ذخیره‌سازی زیادی را اشغال می‌کنند؛ بنابراین هر چند وقت یک‌بار پاک کردن کش و داده‌ها می‌تواند فضای ذخیره‌سازی داخلی زیادی را برای شما آزاد کند.

برای انجام این کار، دستورالعمل‌ها را دنبال کنید:

  • تنظیمات را باز کنید.
  • برنامه‌ها و اعلان‌ها را انتخاب کنید.
  • همه برنامه‌ها را بزرگ کنید.
  • در فهرست برنامه‌ها، برنامه‌های بزرگ را انتخاب کرده و آن‌ها را یکی یکی باز کنید.
  • روی Storage ضربه بزنید.
  • حال گزینه پاک کردن storage را انتخاب کنید تا داده‌های کش برنامه پاک شوند.

5. بازنشانی به تنظیمات کارخانه

در نهایت، اگر فضای ذخیره‌سازی گوشی شما بدون دلیل در اندروید هنوز پر است و با هیچ‌کدام از روش‌های بالا حل نشد، پیشنهاد می‌کنیم دستگاه خود را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. قبل از انجام بازنشانی به داده‌های کارخانه، از همه‌چیز نسخه پشتیبان تهیه کنید زیرا این روش همه فایل‌ها را از حافظه داخلی گوشی شما پاک می‌کند.

پیشنهاد مطالعه:

سخن پایانی

در این مطلب از مجله ویدو عوامل رایج پرشدن بی دلیل حافظه گوشی موردبررسی قرار گرفتند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به عواملی مانند حافظه نهان، داده‌های بزرگ، فایل‌های قدیمی و … اشاره کرد. مدیریت صحیح فایل‌ها و استفاده درست از گوشی می‌تواند به کاربران کمک کند که همیشه حافظه گوشی خود را مدیریت کنند. همچنین استفاده از فضاهای ذخیره‌سازی ابری و راه‌کارهایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد نیز در این رابطه بسیار مهم هستند.

سؤالات متداول

1) چرا حافظه گوشی خالی نمیشود؟

دلایل زیادی برای خالی نشدن حافظه گوشی وجود دارد که از محتمل‌ترین آن‌ها ویروس پر شدن حافظه گوشی است که باید گوشی را به تنظیمات کارخانه بازگرداند یا آن را ویروس کشی کرد.

2) حافظه گوشی سامسونگ کجاست؟

با انتخاب گزینه مدیریت فایل (فایل منیجر یا File manager) می‌توان به حافظه گوشی‌های سامسونگ دسترسی داشت. همچنین در سری‌های جدید این گوشی، برنامه فایل منیجر تحت عنوان فایل‌های من یا My Files نیز همراه با یک آیکون پوشه مانند در منوی اصلی ظاهر می‌شود.

3) نحوه تغییر محل ذخیره در گوشی سامسونگ؟

بسته به مدل گوشی سامسونگ ممکن است فرایند تغییر کمی فرق کند؛ اما در کل از قسمت فایل منیجر و ازآنجا از قسمت گزینه‌های بیشتر (معمولاً علامت سه‌نقطه) این کار قابل انجام است و می‌توان آن را انجام داد. همچنین در قسمت other در حافظه گوشی اندروید نیز می‌توان این گزینه را پیدا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا