از زبان شما

ارزش پول کشورهای مختلف در مقایسه با ایران

یکی از اصلی ترین و مهم ترین موارد در اقتصاد هر کشور، واحد پول آن کشور است. ارزش واحد پول کشورها با توجه به افزایش یا کاهش نرخ ارز، تغییر خواهد کرد. در واقع هرچقدر که واحد پول یک کشور ارزش بیشتری داشته باشد، واردات کالاهای مختلف از کشورهای خارجی به آن کشور ارزانتر شده و سطح رفاهی زندگی مردم آن کشور بهتر خواهد شد.

متاسفانه در چند سال گذشته به دلیل تحریم ها و بسیاری مشکلات دیگر، ارزش واحد پول کشور ما به شدت کاهش پیدا کرده است. برای درک بهتر ارزش پول کشورمان، ما در این مطلب تصمیم داریم ضمن آشنایی با واحد پول کشورها، ایران را با برخی از این کشورها مقایسه کنیم. همراه ما باشید.

با ارزش ترین واحدهای پول دنیا

برخی از افراد تصور می کنند با ارزش ترین واحد پولی دنیا، دلار آمریکا است. اما این تصور کاملاً غلط بوده و جالب است بدانید این واحد پول حتی در 5 واحد پول برتر دنیا هم قرار ندارد. در واقع دلار آمریکایی در رده بندی با ارزش ترین پول های دنیا، رتبه 9 را به خود اختصاص داده است.

در حال حاضر با ارزش ترین واحد پولی در جهان، مربوط به دینار کویت است. کشور کویت یک کشور کوچک است؛ اما با وجود ذخایر نفتی فراوان و صادرات آن به کشورهای دیگر توانسته شرایط اقتصادی ایده آلی را برای مردم خود فراهم کند. احتمالا از این موضوع متاثر شوید که هر یک دینار کویت، معادل با 989500 ریال ایران است.

بعد از کویت، دینار بحرین گران ترین پول دنیاست. این دو واحد پولی از آن جایی که بسیار گرانقیمت هستند، به ندرت در معاملات ارزی مورد استفاده قرار می گیرند و پرکاربردترین واحد پولی برای انجام معاملات جهانی، همان دلار آمریکا است.

بی ارزش ترین پول های دنیا

بعد از آشنایی با واحد پول کشورها از نظر با ارزش بودن، نوبت به معرفی بی ارزش ترین پول های دنیا می رسد. همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، متاسفانه ریال ایران به عنوان بی ارزش ترین واحد پول در دنیا شناخته می شود. بعد از ایران، بی ارزش ترین واحدهای پولی مربوط به کشورهای زیر است:

  • بولیوار ونزوئلا: پیش از اینکه وضعیت ارز و واحد پول ایران تا این اندازه سقوط کند، واحد پول ونزوئلا در جایگاه کم ارزش ترین واحد پول دنیا قرار داشت. تورم در کشور ونزوئلا وضعیت اسفناکی دارد و به همین دلیل هم سال های زیادی است که ارزش پول این کشور در پایین ترین رده ها قرار می گیرد.
  • دونگ ویتنام: سومین پول کم ارزش جهان، دونگ ویتنام است که روز به روز هم وضعیت بدتری پیدا می کند. با وجود اینکه مسئولین کشور ویتنام در تلاشند وضعیت اقتصادی این کشور را بهتر کنند، اما همچنان تلاش های آن ها بی نتیجه باقی مانده است.
  • روپیه اندونزی: اندونزی یکی از ارزانترین کشورهای دنیا از نظر شرایط زندگی به شمار می رود. با وجود این کشور یکی از کشورهای توسعه یافته اسیایی است، اما همچنان پول کم ارزشی دارد.
  • لنون سیرالئون: سیرالئون کشوری در آفریقای جنوبی است که در گذشته در معرض مشکلاتی مانند جنگ، شیوع ویروس ابولا و بسیاری مشکلات دیگر قرار گرفت. این کشور هیچوقت فرصتی برای بازسازی خود و افزایش ارزش واحد پولش پیدا نکرد.
  • سام ازبکستان: سام ازبکستان در سال 1994 میلادی برای اولین بار عرضه شد، اما از همان زمان تا کنون نتوانست رشد چندانی داشته باشد و ارزش آن تغییری نکرد.
  • فرانک گینه: با وجود اینکه کشور گینه دارای منابع مهمی مثل آلومینیوم و طلا است، اما وضعیت اقتصادی بدی دارد و تورم در آن بیداد می کند. به همین دلیل واحد پول این کشور یعنی فرانک هم از پول های بی ارزش در جهان است.
  • کیپ لانوس: کیپ هم یکی از واحدهای پولی بی ارزش در جهان است که از همان عرضه اولیه تا کنون نتوانسته رشد چندانی پیدا کند.
  • گوارانی پاراگوئه: پاراگوئه یکی از فقیرترین کشورهای آمریکای جنوبی به شمار می رود و وضعیت اقتصادی آن در شرایط نامساعدی قرار دارد. به همین دلیل واحد پول این کشور هم جزو ده پول کم ارزش دنیاست.
  • ریل کامبوج: دهمین ارز کم ارزش جهان، ریل کامبوج است. کامبوج در آسیای شرق واقع شده و از آن جایی که واحد پول کم ارزشی دارد، معمولا افراد جامعه از ارزهای خارجی برای معاملات خود استفاده می کنند.

بی ارزش ترین پول های دنیا

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم ضمن آشنایی با واحد پول کشورها، واحد پول کشورمان را با برخی از کشورهای دیگر مقایسه کنیم. با توجه به کم ارزش شدن پول کشورمان، ممکن است سفر به کشورهای خارجی برای خیلی از افراد سخت شده باشد. اما به عنوان نکته پایانی باید این نوید را به شما بدهیم که هنوز هم برخی از آژانس های گردشگری، امکان رزرو بلیط هواپیما یا قطار و همچنین تورهای گردشگری ارزان قیمت را فراهم می کنند.

به عنوان مثال، فلای تودی یکی از این آژانس ها است که با ارزان ترین قیمت ممکن، بهترین تورهای گردشگری خارجی و داخلی را در اختیار شما قرار خواهد داد.

به این مقاله امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا