حسین لامعی کیست ؟ ؛ بیوگرافی تا حواشی متعدد مستندساز جوان ایرانی
زهرا ظریفی21 خرداد 1403آخرین به روز رسانی: 21 خرداد 1403
0 خواندن این مطلب 3 دقیقه زمان میبرد
در این مقاله از ویدو علاوه بر بررسی بیوگرافی حسین لامعی و پاسخ به این سوال که حسین لامعی کیست ؟ قرار است به حواشی، نظرات و واکنشهای تند و متعدد این مستندساز بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ویدو باشید.
حسین لامعی متولد 14 آبان دهه 60 در بهشهر، اشرفالبلاد است. نویسنده، تهیهکننده، سردبیر و مجری برنامههای فرهنگی سینمایی است. او در فیلمهای متعددی از جمله سینمایی “دلباخته” نقشآفرینی کرده است. علاوه بر بازیگری، حسین لامعی همچنین به عنوان کارگردان و مستندساز فعالیت میکند. او کارگردانی فیلم مستند “قدیس” را بر عهده داشته است.
حسین لامعی و نظرش درباره جنبش me too
اعتراض زنانی که در صنعت سینما در ایران فعالیت میکنند به نوعی ادامهای است برای جنبش و هشتگ “Me Too” (من هم) که در سراسر جهان به ویژه در شبکههای اجتماعی،به عنوان اعتراضی به شیوع آزارهای جنسی به خصوص در محیط کار، راهاندازی شده است. در ایران نیز، افشاگریهای زیادی درباره آزارها و تجاوزات به افراد مختلف به ویژه هنرمندان، انجام شده است.
اکنون، این موج اعتراضات به صنعت سینمای ایران نیز رسیده است و برخی از کاربران شبکههای اجتماعی که در این صنعت فعالیت میکنند با استفاده از نام واقعی یا نامهای مستعار، اقدام به افشاگری کردهاند.
حواشی حسین لامعی درباره جشن پر سروصدای رضا گلزار و بهرام رادان
لامعی میگوید: ما جنگی با این دو نداریم… ما فقط آمدهایم تا به آقایان بگوییم که در این روزها به جای همراهی و همدردی با مردم، شما “کلیپهای جذاب” میسازید؛ اما باید بدانید که این مردم، زمان تماشای کلیپهای شما، آب از دهانشان نمیچکد!
او در ادامه میگوید:
این، حکمِ تاریخ است که بَرندگانِ پشتکرده به بازندگان ؛ منفورِ ابدیِ بازندگاناند…
اعتراض لامعی به سانسور و پخش مستند قدیس در شبکه 3
به عنوان حسین لامعی، تهیهکننده و کارگردان مستند “قِدّیس”، این متن را با خشم و نارضایتی مینویسم. امشب، مستند “قِدّیس” در شرایطی در شبکه ۳ سیما پخش شد که هیچگونه شباهتی به مستندی که من ساختهام، نداشت. مدت زمان مستند “قِدّیس” که تهیه کرده بودم، ۷۳ دقیقه بود، اما مستندی که پخش شد فقط ۴۶ دقیقه بود! تقریباً ۲۷ دقیقه از آن سانسور و قطع شده است. آن را از بین بردهاند و نابود کردهاند. آیا من یک مستند با محتوای نامناسب ساخته بودم که به این نقطه تکهپاره شدن رسیده است؟!
در ادامه افزود:
۲۷ دقیقه از آن را پلان به پلان حذف کردهاند و فقط قسمتهایی که به دلخواهشان بود و تکههایی که گیجکننده، بیربط و بیمفهوم بودند در کار باقی ماندهاند. حتی گرافیکهای کار را تغییر دادهاند! حتی تصاویر مستند را حذف کردهاند! حتی عکسها را تغییر دادهاند!
پاسخ تند لامعی در واکنش به خداحافظی شهاب حسینی
لامعی به عنوان سردبير و مجري برنامه کات در کانال تلگرامي این مجموعه نوشت:
منتقد تند بعضي از رفتارها و حرفهاي شهاب حسيني بوده و هستم… انتقادهايم از او را (سر شهرزاد، سر محمد امامي، سر توهينش به کيميايي و…) در همان زمانها صريحاً و با لحن کوبنده نوشتم و رسانهاي کردهام… اما در متني که امروز شهاب منتشر کرد (خداحافظياش از اينستاگرام)، عاشق يک بخشش شدم. آنجا که نوشت: «من آنچه انتظار داشتيد نبودم، چون وامدارتان نبودم!
این جمله بسیار شجاعانه، بیسابقه و درجه اولی است. من این بخش از حرفهای شهاب را تحسین میکنم، زیرا معتقدم که ما امروز بیش از هرچیز دیگری، وظیفه داریم تا “تابوی مردم” را بشکنیم.
شکستن تابوي تقدّسِ مَردم، سختترين کار ممکن است، زيرا هم ممکن است تو را ويران و لگدمال کند، هم چون ريشهاي عميق در اين سرزمين دارد… ريشهاي از اوايل اين قرن، تا به اکنون…
رجوع کنيد به سخنرانيِ ماندگارِ سالهاي دورِ يوسف اباذري در دانشگاه تهران، با اين تيتر: «مَردم، مقدّس نيستند!»
واکنش خبرساز لامعی درباره گفتگوی گوگوش برای مستند کیمیایی
بعد از مصاحبه جدید و مورد بحث گوگوش با هما سرشار و نیز اظهاراتی مربوط به مهرداد آسمانی و پولاد کیمیایی، حسین لامعی نیز واکنشی نشان داده است. او در استوری صفحه اینستاگرام خود یک متن منتشر کرده است.
متن انتشاری حسین لامعی در صفحه اینستاگرام او به این شرح است:
با مسعود خان کیمیایی حرف زدم… مفصل… پاهایشان را عمل کرده اند و نمی توانند راحت راه بروند… خسته تر از همیشه… مصاحبه دیشب گوگوش را هم دیده بود و همین غمگین ترش می کرد… حرف هایی زد که قابل گفتن نیست… فقط تهش گفت عزیرم من وقاحت بلد نیستم؛ بلد نیستم آدم ها را به لجن بکشم؛ بلد نیستم جواب این همه بی معرفتی را بدهم… وگرنه این حال و روزم نبود…
من بیش از یک ساله که در زمینه سئو، محتوا و سئومحتوا فعالیت میکنم و مشتاق هستم تا جدیدترین مباحث تو این حوزه رو یادبگیرم و تجربیات بیشتری کسب کنم.
داستان و علاقه من با یه پروژه برندسازی شخصی شروع شد و حالا من دنبالهرو این تجربه هستم.