بهترین فیلم های فرانسیس فورد کاپولا (15 فیلم برتر پدرخوانده دنیای سینما)
برترین فیلم های Francis Ford Coppola در طول تاریخ سینما
فرانسیس فورد کوپولا جزو بزرگترین فیلمسازان تاریخ سینما محسوب میشود که بسیاری از طرفداران سینما خاطرات خوشی از آثارش دارند و ما در این مقاله قصد داریم بهترین فیلم های فرانسیس فورد کاپولا را به شما معرفی کنیم. او با فیلمهای درخشان خود توانسته به جوایز مختلفی دست پیدا کند و به محبوبیت بالایی در بین طرفداران سینما برسد.
فرانسیس فورد کاپولا تهیهکننده مطرح و شناختهشده هالیوودی با کارگردانی بیش از 20 اثر سینمایی جزو بهترین کارگردانان جهان به شمار میآید. از بهترین فیلم های فرانسیس فورد کاپولا میتوان به پدرخوانده، مکالمه، بیگانگان، انجمن پنبه، مردمان باران، تترو، دلال بیمه و … اشاره داشت.
فرانسیس فورد کاپولا تاکنون توانسته است برنده 5 اسکار که شامل اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی شود. همچنین، این کارگردان پرآوازه نخل طلای کن و 4 جایزه گلدنگلوب را در کارنامه هنری خود دارد. در این مطلب میخواهیم به معرفی بهترین فیلم های فرانسیس فورد کوپولا بپردازیم. با ویدو همراه باشید.
فیلم جوانی بدون جوانی – Youth Without Youth
جوانی بدون جوانی از سری بهترین فیلم های فرانسیس فورد کاپولا، فیلمی فانتزی، درام و رازآلود است که کوپولا، کارگردانی و فیلمنامهنویسی آن را برعهده داشت. همچنین جان میلیوس، فورد کاپولا را در امر نویسندگی این اثر همراهی کرد.
10 سال پس از ساخت فیلم دلال بیمه، فرانسیس فورد کوپولا تصمیم گرفت که فیلم جوانی بدون جوانی را بسازد که اقتباسی از رمانی به همین نام اثر میرچا الیاده نویسنده رومانیایی است. این فیلم که محصول مشترک کشورهای آمریکا، رومانی، فرانسه، ایتالیا و آلمان است در سال 2007 منتشر شد.
بازیگرانی مانند تیم روث، الکساندر ماریا لارا، برونو گنز، آندره هنیکه، مارسل یورس در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. فیلم جوانی بدون جوانی ساخته کاپولا پس از اکران، نظرات متفاوتی از جانب منتقدان دریافت کرد؛ برخی از آنها بر این عقیده بودند که این فیلم بهخوبی لایههای پنهان رمان را به تصویر نکشیده است.
اسوالدو گلیخوف، آهنگساز آرژانتینی برنده جایزه گرمی، موسیقی این فیلم را ساخته و کیهان کلهر، نوازنده ایرانی کمانچه در ساخت قسمتی از آن همکاری داشته است.
داستان در جنگ جهانی دوم در اروپا رخ میدهد، زندگی یک پروفسور در اثر یک رویداد تغییر میکند و او با دنیای جدیدی در زندگی روبهرو میشود. این فیلم یک داستان عاشقانه را روایت میکند که در یک راز، پیچیده شده است.
فیلم پدرخوانده – The Godfather
پدرخوانده (The Godfather) جزو بهترین فیلم های سه گانه تاریخ سینما محسوب میشود که براساس رمانی به همین نام اثر ماریو پوزو ساخته شد. این مجموعه از سری فیلم معروف فرانسیس فورد کاپولا که ال پاچینو در آن بازی کرده است محسوب میشود. وظیفه کارگردانی و نویسندگی این فیلم برعهده فرانسیس فورد کوپولا قرار داشت. آلبر اس. رودی نیز تهیهکننده این پروژه بود.
فیلم پدرخوانده تحسین گسترده منتقدان را برانگیخت و نمرات فوقالعادهای را کسب کرد. بسیاری از منتقدان و علاقهمندان به سینما از این فیلم بهعنوان بهترین فیلم تاریخ سینما یاد کردهاند. فیلم پدرخوانده در زمینههای بازیگری، موسیقی، کارگردانی و شخصیتپردازیها تحسین منتقدان را به همراه داشت.
فیلم پدرخوانده طی مراسم اسکار در 11 بخش نامزد جایزه شده بود که در چهار رشته بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول مرد (برای بازی مارلون براندو)، بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین موسیقی فیلم توانست این جایزه را کسب کند.
این فیلم طی مراسم گلدن گلوب نیز در شش بخش نامزد شده بود که در پنج بخش بهترین فیلم درام، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد فیلم درام، بهترین فیلمنامه و بهترین موسیقی موفق به کسب این جایزه شد.
فیلم پدرخوانده در گیشه عملکرد درخشانی را از خود برجای گذاشت و سود بزرگی را برای سازندگانش به ارمغان آورد. این فیلم که با بودجه 7 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 287 میلیون دلار فروش کرد. ازجمله بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند میتوان به مارلون براندو، آل پاچینو، جیمز کان، رابرت دووال، ریچارد کاستلانو، استرلینگ هایدن، جان مارلی، ریچارد کونته، دایان کیتن، جان کازال، سوفیا کوپولا و تالیا شایر اشاره کرد.
فیلم با جشن عروسی کانی، دختر دون ویتو کورلئونه با کارلو ریزی در لانگ بیچ نیویورک در اواخر تابستان 1945 شروع میشود. وقت پدرخوانده جهت شنیدن خواهشهای دوستان و زیردستان چاپلوس پر شده است.
یکی از این خواهشها را پسر او، جانی فونتن خواننده مطرح میکند. او به نفوذ کورلئونه جهت بهدست آوردن یک نقش در فیلمی که توسط جک ولتز تهیه میشود، احتیاج دارد. دون کورلئونه به او اطمینان میدهد که همه چیز را درست کند. در ادامه فیلم روی تاریک خود را نشان داده و زندگی دنیای تبهکاری را بهتصویر میکشد.
فیلم پدرخوانده: قسمت دوم – The Godfather: Part II
پدرخوانده: قسمت دوم (The Godfather: Part II) یکی دیگر از بهترین فیلم های فرانسیس فورد کوپولا است. کوپولا بهعنوان کارگردان، نویسنده و تهیهکننده در این فیلم حضور داشت. گری فردیکسون و فرد راث در امر تهیهکنندگی و ماریو پوزو در امر نویسندگی کوپولا را همراهی کردند.
این فیلم نیز به مانند فیلم نخست با تحسین منتقدان مواجه شد و نمرات بسیار بالایی دریافت کرد. منتقدان فیلم دوم پدرخوانده را به دلیل بازی فوقالعاده بازیگران، فیلمنامه قدرتمند و داستان جذاب مورد تمجید قرار دادند.
فیلم پدرخوانده: قسمت دوم طی مراسم اسکار در نه رشته نامزد دریافت جایزه بود که سرانجام در شش رشته بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین کارگردانی هنری و بهترین موسیقی این جایزه را کسب کرد. این فیلم در مراسم گلدن گلوب نیز در شش رشته ازجمله بهترین فیلم درام و بهترین کارگردانی نامزد دریافت جایزه بود که نتوانست این جایزه را کسب کند.
با اینکه فیلم دوم در بخش فروش به اندازه فیلم نخست قدرتمند ظاهر نشد، اما توانست فروش بسیار خوبی در گیشه داشته باشد. این فیلم که با بودجه 13 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 88 میلیون دلار فروش کرد. آل پاچینو، رابرت دنیرو، رابرت دووال، دایان کیتن، جان کازال، تالیا شایر، لی استراسبرگ، مایکل وی. گازو، مرگانا کینگ، اریکا یون، اورسته بالدینی، تام روسکوئی و فرانچسکا د ساپیو ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم حضور داشتند.
در سال 1901 خانواده ویتو آندولینی 9 ساله پس از توهین پدرش به دون چیچو، رئیس محلی مافیا در کورلئونه، سیسیل کشته میشوند. ویتو به شهر نیویورک فرار میکند و به عنوان ویتو کورلئونه در جزیره الیس مشغول به کار میشود. در سال 1958 مایکل کورلئونه در جریان نخستین مهمانی عشای ربانی پسر خود در دریاچه تاهو، به عنوان دون جدید خانواده کورلئونه جلساتی را برگزار میکند.
فیلم اینک آخرالزمان – Apocalypse Now
اینک آخرالزمان (Apocalypse Now) فیلمی به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی فرانسیس فورد کوپولا است که برداشتی آزاد از رمان دل تاریکی اثر جوزف کنراد است. کوپولا در امر نویسندگی تنها نبود و جان میلیوس نیز او را همراهی کرد.
فیلم اینک آخرالزمان تحسین منتقدان را به همراه داشت و نمرات بسیار خوبی را دریافت کرد. این فیلم به دلیل بازی محشر گروه بازیگری، فیلمنامه قدرتمند و کارگردانی عالی با تمجید منتقدان مواجه شد.
این فیلم در مراسم اسکار در هشت بخش (ازجمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی) نامزد دریافت جایزه شده بود که درنهایت تنها در دو بخش بهترین صداگذاری و بهترین فیلمبرداری توانست این جایزه را کسب کند.
فیلم اینک آخرالزمان در مراسم گلدن گلوب نیز در چهار بخش نامزد دریافت جایزه شده بود که درنهایت در سه بخش بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین موسیقی توانست این جایزه را کسب کند.
فیلم اینک آخرالزمان موفق شد مخاطبان زیادی را به سمت سالنهای سینما جذب کند. این فیلم که با بودجه 31 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 150 میلیون دلار فروش کرد. ازجمله بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند میتوان به مارلون براندو، مارتین شین، فردریک فورست، رابرت دووال، لارنس فیشبرن، دنیس هاپر و هریسون فورد اشاره کرد.
در سال 1970، در میانه جنگ ویتنام، سرهنگ نیروهای ویژه والتر کورتز عقل خود را از دست داده و به همراه افراد خود که او را به صورت نیمه خدا پرستش میکنند در جنگلهای کامبوج پناه گرفته است.
سروان ویلارد طبق فرمانی کاملا سری از ستاد مشترک ارتش آمریکا مأموریت یافته تا فرماندهی سرهنگ کورتز متمرد را به شدیدترین وجه خاتمه دهد. او وارد جزیره میشود.
فیلم مکالمه – The Conversation
مکالمه (The Conversation) را نیز میتوان جزو بهترین فیلم های فرانسیس فورد کوپولا دانست که در سال 1974 اکران شد. کوپولا وظیفه کارگردانی، تهیهکنندگی و نویسندگی این فیلم را برعهده داشت.
فیلم مکالمه توانست نظرات مثبت منتقدان را به سمت خود جلب کند و مورد استقبال آنها قرار بگیرد. منتقدان از این فیلم در زمینههای بازیگری، صداگذاری و شخصیتپردازیهای تمجید کردند.
فیلم مکالمه طی مراسم اسکار در سه بخش بهترین فیلم، بهترین صدا و بهترین فیلمنامه غیراقتباسی نامزد دریافت جایزه شده بود که درنهایت در هیچ بخشی نتوانست این جایزه را کسب کند. این فیلم در مراسم گلدن گلوب نیز در چهار بخش بهترین فیلم درام، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد فیلم درام نامزد دریافت جایزه شده بود که موفق به کسب هیچکدام از آنها نشد.
فیلم مکالمه نسبت به بودجه تولیدش فروش نسبتا خوبی در گیشه داشت. این فیلم که با بودجه 1.6 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 4.4 میلیون دلار در باکسآفیس فروش کرد. ازجمله مهمترین بازیگرانی که در فیلم مکالمه به ایفای نقش پرداختند میتوان به جین هکمن، جان کازال، آلن گری فیلد، فردریک فارست و سیندی ویلیامز اشاره کرد.
هری کاول یک جاسوس خصوصی است و در کار خودش بسیار ماهر است. وی مردی تنهاست و از اینکه بارها به خاطر فروش اطلاعات افراد بیگناه باعث کشته شدن آنها شده دارای عذاب وجدان است.
در پرونده جدیدش او مکالمه زوج جوانی را که در میدانی شلوغ در سانفرانسیسکو در حال قدم زدن هستند ضبط میکند. وی در طول فیلم بارها و بارها این مکالمه را گوش میکند و متوجه خطری میشود که آن زوج جوان را تهدید میکند. وی تصمیم میگیرد که تحویل نوارها را به تعویق بیندازد یا اصلا از دادن آنها خودداری کند؛ ولی رئیس با حقهای قدیمی نوارها را از وی میدزدد. روز بعد کاول برای گرفتن دستمزدش به دفتر رئیس میرود که در آن ساختمان متوجه حضور آن زوج جوان میشود.
فیلم پدرخوانده: قسمت سوم – The Godfather: Part III
پدرخوانده: قسمت سوم (The Godfather: Part III) سومین فیلم مجموعه پدرخوانده است که درواقع ضعیفترین بخش این مجموعه به حساب میآید. فرانسیس فورد کوپولا وظیفه کارگردانی، تهیهکنندگی و نویسندگی این فیلم را برعهده داشت. کوپولا در امر نویسندگی تنها نبود و ماریو پوزو و وینسنت پاتریک نیز او را همراهی کردند.
فیلم پدرخوانده نتوانست به اندازه دو فیلم قبلی با واکنش مثبت منتقدان مواجه شود. حتی خود کوپولا نیز چندان از فیلم سوم راضی نبود. منتقدان بزرگترین نکات مثبت فیلم پدرخوانده: قسمت سوم را به بازی عالی گروه بازیگری و کارگردانی قدرتمند کوپولا نسبت دادند.
فیلم پدرخوانده: قسمت سوم طی مراسم اسکار در هفت رشته (ازجمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی) نامزد دریافت جایزه بود که در هیچ رشتهای نتوانست این جایزه را کسب کند. این فیلم در مراسم مراسم گلدن گلوب نیز در هفت رشته (ازجمله بهترین فیلم درام، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه) نامزد دریافت جایزه شده بود که در هیچ بخشی نتوانست این جایزه را بهدست بیاورد.
فیلم سوم پدرخوانده در جلب نظر مخاطبان موفق عمل کرد و طرفداران زیادی را به سمت سالنهای سینما جذب کرد. این فیلم که با بودجه 54 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 136 میلیون دلار در باکسآفیس فروخت.
آل پاچینو، دایان کیتن، اندی گارسیا، تالیا شایر، سوفیا کوپولا، جو مانتگنا، الی والاش، جرج همیلتون، ریچارد برایت، بریجیت فوندا، جسیکا دیچیکو، انتسو روبوتی، والریا سابل، ویتو آنتوئوفرمو، آلساندرو روسپولی، رمو رموتی، انریکو لوتسی و ماریو دوناتونه ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
در سال 1979 مایکل کورلئونه که در آستانه 60 سالگی قرار دارد. ا. با احساس گناه ناشی از شیوههای بیرحمانهاش جهت رسیدن به قدرت و به خصوص دادن دستور قتل فردو، برادرش، دست و پنجه نرم میکند. مایکل بخش بزرگی از ثروت عظیمش را وقف خیریه میکند. مایکل و کی از همدیگر طلاق گرفتهاند. فرزندانش آنتونی و مری با کی زندگی میکنند.
فیلم دلال بیمه – The Rainmaker
دلال بیمه (The Rainmaker) نیز شایستگی حضور در لیست بهترین فیلم های فرانسیس فورد کوپولا را داراست. کوپولا در این فیلم انجام وظیفه کارگردانی و نویسندگی را برعهده داشت. مایکل داگلاس، فرد فوشس و استیون ریوتر تهیهکنندگان این فیلم بودند.
فیلم دلال بیمه پس از اکران واکنشهای مثبت منتقدان را به همراه داشت و نمرات نسبتا خوبی را دریافت کرد. منتقدان این فیلم را به دلیل عملکرد درخشان گروه بازیگری، کارگردانی عالی و فیلمنامه قدرتمند مورد تحسین قرار دادند. جان ویت برای ایفای نقش در این فیلم نامزد دریافت جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده بود که موفق به کسب آن نشد.
فیلم دلال بیمه آنطور که باید در گیشه دیده نشد و تنها کمی بیشتر از بودجه تولیدش فروش کرد. این فیلم با بودجه تولید 40 میلیون دلاری خود چیزی در حدود 45 میلیون دلار فروخت.
ازجمله بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند میتوان به مت دیمون، دنی دویتو، میکی رورک، جان ویت، کلیر دینز، دنی گلاور، روی شایدر، ویرجینیا مادسن، مری کی پلیس، ترزا رایت، اندرو شو و سونی شرویر اشاره کرد.
رودی بیلور وکیلی جوان و آرمانگرا است که توسط مالک باشگاهی که در آن کار میکند و وکیلی زیرک به نام بروزر است به همکاری با دک شیفلت جهت سرکشی به بیمارستانها میپردازند. آنها در جریان کار پروندهای را بر علیه یک شرکت بیمه فاسد به نام گریت بنفیت میپذیرند که وکالت آن را شخصی به نام لیو دروموند برعهده دارد.
فیلم ماهی جنگی – Rumble Fish
ماهی جنگی (Rumble Fish) فیلمی درام به کارگردانی، تهیهکنندگی و نویسندگی فرانسیس فورد کوپولا است که براساس رمانی به همین نام اثر اس. ای. هینتون ساخته شد. در امر تهیهکنندگی فرد رووس و در امر نویسندگی اس. ای. هینتون به کوپولا کمک کردند.
فیلم ماهی جنگی نقدهای خوبی از سوی منتقدان دریافت کرد و توانست دیدگاههای مثبت آنها را برانگیزد. این فیلم به دلیل داستان عمیق و چند لایه و همچین بازی محشر گروه بازیگری مورد تحسین منتقدان قرار گرفت.
فیلم ماهی جنگی با وجود نقدهای مثبتی که دریافت کرد، نتوانست فروش بالایی در گیشه داشته باشد و شکست مواجه شد. این فیلم که با بودجه 10 میلیون دلاری ساخته شده بود، حدود 2 میلیون دلار فروخت.
مت دیلون، میکی رورک، دیان لین، دنیس هوپر، دیانا اسکاروید، نیکلاس کیج، کریس پن، ویلیام اسمیت، تام ویتس و سوفیا کاپولا ازجمله بازیگرانی هستند که در فیلم ماهی جنگی به ایفای نقش پرداختند.
داستان فیلم راجعبه رابطه میان یک جوان موتورسوار که سابقه احترامآمیزی از رهبری یک گروه اوباش موتورسواری را داشته با برادرش، راستی جیمز است که آرزوی شبیه شدن به برادرش را دارد.
فیلم بیگانگان – The Outsiders
بیگانگان (The Outsiders) نیز یکی از بهترین فیلم های فرانسیس فورد کوپولا محسوب میشود که در سال 1983 اکران شد. وظیفه کارگردانی این فیلم برعهده کوپولا قرار داشت. جان میلیوس و کوین رینولدز نیز نویسندگان این فیلم بودند.
فیلم بیگانگان نقدهای مختلفی را دریافت کرد و واکنشهای دوگانه منتقدان را به همراه داشت. منتقدان اعتقاد داشتند که تعدد شخصیتها باعث شده تا مخاطبان نتوانند به خوبی با آنها ارتباط برقرار کنند. از طرفی آنها به تحسین از عملکرد گروه بازیگری پرداختند.
ازجمله بازیگرانی که در این فیلم حضور داشتند میتوان به سی توماس هوول، مت دیلون، رالف ماکیو، پاتریک سوویزی، راب لو، دایان لین، امیلیو استیوز، تام کروز، لیف گرت، دارن دالتون، تام ویتس، گایلارد سارتاین و ویلیام اسمیت اشاره کرد. فیلم بیگانگان در گیشه فروش نسبتا خوبی داشت. این فیلم که با بودجه 10 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 33 میلیون دلار در باکسآفیس فروش کرد.
در اواسط دهه 1960 در تولسا، اوکلاهما، گراسیرها باند نوجوانان طبقه کارگر سخت و کم درآمد هستند. این گروه با گروه دیگری که ثروتمندتر از آنها هستند و در گوشه دیگری از شهر حضور دارند، رقابت میکنند.
فیلم تاکر: مردی در رویاهای خود – Tucker: The Man and His Dream
تاکر: مردی در رویاهای خود (Tucker: The Man and His Dream) یک فیلم کمدی و درام به کارگردانی فرانسیس فورد کوپولا است که در سال 1988 اکران شد. فرد فاچز و فرد روس تهیهکننده این پروژه بودند. آرنولد شولمن و دیوید سیدلر وظیفه نویسندگی این فیلم را برعهده داشتند.
فیلم تاکر: مردی در رویاهای خود توانست مورد تحسین منتقدان قرار بگیرد و نمرات خوبی را کسب کند. این فیلم در زمینههای داستان، کارگردانی و شخصیتپردازیها تحسین منتقدان را به همراه داشت.
فیلم تاکر: مردی در رویاهای خود با اینکه نقدهای خوبی را دریافت کرد، نتوانست توجه مخاطبان را به سمت خود جلب کند و در گیشه با شکست مواجه شد. این فیلم با بودجه تولید 24 میلیون دلاری خود چیزی در حدود 19 میلیون دلار فروش کرد. جف بریجز، جوآن آلن، مارتین لاندو، فردریک فورست، ماکو ایواماتسو و دین استاکول ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم حضور داشتند.
مهندس دیترویت، پرستون تاکر از کودکی به ساخت اتومبیل علاقه داشت. در طول جنگ جهانی دوم او یک ماشین زرهی برای ارتش طراحی کرد و در یک مغازه کوچک در کنار خانهاش در یپسیلانتی، میشیگان، برای ساخت برجکهای اسلحه برای هواپیما درآمد کسب کرد. تاکر توسط خانواده بزرگ و گستردهاش، از جمله همسرش ورا و پسر بزرگش پرستون جونیور، حمایت میشود.
فیلم مردمان باران – The Rain People
مردمان باران (The Rain People) نیز جزو بهترین فیلم های فرانسیس فورد کوپولا محسوب میشود که در سال 1969 اکران شد و چندان سروصدا نکرد. کوپولا وظیفه کارگردانی و نویسندگی این فیلم را برعهده داشت و بارت پاتن نیز تهیهکننده این فیلم بود.
فیلم مردمان باران نقدهای مختلفی از سوی منتقدان دریافت کرد. برخی از منتقدان از بازی گروه بازیگری تمجید کردند و برخی نیز اعتقاد داشتند که فیلمنامه این اثر دارای ایرادات مختلفی است که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد.
ازجمله مهمترین بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند میتوان به جیمز کان، رابرت دووال، شرلی نایت، الن منسون و تام الدرگ اشاره کرد.
ناتالی راونا یک واگن ایستگاه خانوادگی را هدایت میکند. او یک جوان خوش بنیه به نام کیلر را که یک ستاره فوتبال دانشگاه بود، اما از ناحیه سر دچار آسیب دیدگی شدیدی شده بود و یک هزار دلار به او داده شد تا برود، سوار میکند.
فیلم تترو – Tetro
تترو (Tetro) فیلمی به کارگردانی، تهیهکنندگی و نویسندگی فرانسیس فورد کوپولا است که در سال 2009 اکران شد.
این فیلم با نمرات متوسط منتقدان مواجه شد و واکنشهای مختلف آنها را برانگیخت. برخی از منتقدان از درونمایه و پیام داستان این فیلم تمجید کردند و برخی نیز به فیلمنامه آن ایرادات مختلفی وارد کردند.
فیلم تترو تنها حدود 2.6 میلیون دلار در گیشه فروش کرد. ازجمله بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند میتوان به وینسنت گالو، آلدن ارنرایک، ماریبل وردو، کلاوس ماریا برانداور، کارمن مائورا و فرانچسکا د ساپیو اشاره کرد.
این فیلم روی اختلاف نسلها و رازهای خانوادگی یک خانواده ایتالیایی تمرکز دارد. داستان روی رقابت بین پدر و پسر و رابطه بین دو برادر در این خانواده خلاصه میشود. این خانواده سالها پیش از ایتالیا به آرژانتین آمدهاند ولی به دلیل موفقیتهای بزرگ پدر ارکستر خانواده به نیویورک رفتهاند. بنی پسر کوچکتر این خانواده ایتالیایی-آمریکایی است که به دنبال برادر خود که بیش از یک دهه است او را ندیده است راهی آرژانتین میشود.
فیلم انجمن پنبه – The Cotton Club
انجمن پنبه (The Cotton Club) نیز میتواند در لیست بهترین فیلم های فرانسیس فورد کوپولا حضور داشته باشد. وظیفه کارگردانی و نویسندگی این فیلم برعهده کوپولا قرار داشت. ویلیام کندی نیز در امر نویسندگی کوپولا را همراهی کرد. وظیفه تهیهکنندگی فیلم انجمن پنبه برعهده رابرت اوانز قرار داشت.
این فیلم آنچنان که انتظار میرفت با واکنشهای مثبت منتقدان روبهرو نشد و نمرات پایینی دریافت کرد. منتقدان فیلم انجمن پنبه را در زمینههای داستان و فیلمنامه مورد انتقاد قرار دادند.
فیلم انجمن پنبه شکست بزرگی را در گیشه تجربه کرد و نتوانست برای سازندگانش سوددهی داشته باشد. این فیلم که با بودجه 58 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 25 میلیون دلار در باکسآفیس فروخت.
ریچارد گییر، گرگوری هاینز، داین لین، لونت مککی، باب هاسکینز، جیمز رمار، نیکلاس کیج، آلن گارفیلد، فرد وین، گوئن وردن، لیزا جین پرسکی، مائوریس هاینس، جولیان بک، جو دالساندرو، لارنس فیشبرن، تام ویتس و جان پی. رایان ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
نوازندهای به نام دیکسی دویرر برای پیش بردن کار خود شروع به کار با اوباش می کند؛ اما او عاشق معشوقه پادشاه تبهکار هلندی شولتز میشود.
فیلم یکی از قلب – One from the Heart
یکی از قلب (One from the Heart) فیلمی به کارگردانی و نویسندگی فرانسیس فورد کوپولا است که در سال 1982 اکران شد. آرمیان برنشتاین نیز در امر نویسندگی کوپولا را همراهی کرد. وظیفه تهیهکنندگی فیلم یکی از قلب برعهده گری فردریکسون و فرد روس قرار داشت.
فیلم یکی از قلب نتوانست نظرات مثبت منتقدان را به سمت خود جلب کند و با نقدهای تند آنها مواجه شد. منتقدان این فیلم را به دلیل شخصیتپردازیهای ضعیف و ریتم داستانی نهچندان جذاب مورد انتقاد قرار دادند.
این فیلم در گیشه نیز شکست خورد و نتوانست انتظارات سازندگانش را برآوردهکند. فیلم یکی از قلب که با بودجه 26 میلیون دلاری تولید شده بود، تنها حدود 600 هزار دلار فروش کرد. ازجمله بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند میتوان به فردریک فورست، تری گار، رائول هولیا، ناستاسیا کینسکی، لینی کازان، هری دین استنتون و آلن گارفیلد اشاره کرد.
داستان از عصر چهارم ژوئیه در لاس وگاس آغاز می شود. هنک، مکانیک و فراننی، مامور آژانس مسافرتی، هنگام جشن پنجمین سالگرد زندگی خود، از هم جدا میشوند.
فیلم داستانهای نیویورکی – New York Stories
داستانهای نیویورکی (New York Stories) فیلمی کمدی و رمانتیک به کارگردانی وودی آلن، فرانسیس فورد کوپولا و مارتین اسکورسیزی است که در سال 1989 اکران شد. داستان این فیلم نیز توسط وودی آلن، فرانسیس فورد کوپولا، سوفیا کوپولا و ریچارد پرایس به رشته تحریر درآمد. وظیفه تهیهکنندگی فیلم داستانهای نیویورکی برعهده رابرت گرینهوت قرار داشت.
منتقدان فیلم داستانهای نیویورکی را دارای ریتم داستانی نامنظم و شلوغ دانسته و این اثر را مورد انتقاد قرار دادند. این فیلم در جلب نظر مخاطبان نیز موفق نبود و در گیشه عملکرد خوبی نداشت. فیلم داستانهای نیویورکی که با بودجه 15 میلیون دلاری تولید شده بود، حدود 10.7 میلیون دلار در گیشه فروش کرد.
لری دیوید، می کوئستل، میا فارو، هیتر مککامب، تالیا شایر، جانکارلو جانینی، دان نوولو، جولی کاونر، نیک نولتی، روزانا آرکت، استیو بوشمی، پاتریک اونیل، کارمینه کوپولا، وودی آلن، پل هرمن، آدرین برودی و بریجیت باکو ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم حضور داشتند.
هنرمندی میانسال به دستیار زیبا و جوان خود علاقهمند میشود. دختری 12 ساله در هتلی گرانقیمت زندگی میکند و وکیلی عصبی همراه با مادر خود سه داستان این فیلم را تشکیل میدهند.
معرفی بهترین فیلم های فرانسیس فورد کاپولا
فرانسیس فورد کاپولا کارگردان درخشان سینمای هالیوود با ساختن آثاری بینظیر برای همیشه در یاد سینمادوستان خواهد ماند. او با ساخت آثار مختلف، توانایی و مهارت بالای خود را در کارگردانی، تهیهکنندگی و نویسندگی به نمایش میگذارد. در این مطلب بهترین فیلم های فرانسیس فورد کاپولا را برا یشما همراهان ویدو لیست کردهایم که در حال بهروزرسانی است.
کدام یک از آثار بینظیر این کارگردان و تهیهکننده سرشناس هالیوودی را بیشتر میپسندید؟ کدام عنوان از فیلم های فرانسیس فورد کاپولا را در این فهرست خالی میبینید؟ شما میتوانید نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید تا در آپدیتهای بعدی لحاظ شوند.
سوالات متداول:
1- آیا فرانسیس فورد کاپولا موفق به کسب جایزه اسکار شده است؟
بله او تا کنون موفق به کسب 5 جایزه اسکار شده است.
2- اولین فیلمی که فرانسیس فورد کاپولا کارگردانی کرد چه نام دارد؟
فورد کاپولا در سال 1963 اولین فیلم خود به نام Dementia 13 را ساخت.
3- فرانسیس فورد کاپولا از فیلم پدر خوانده چقدر درآمد کسب کرد؟
او 110000 دلار از این فیلم به دست آورد.