بهترین فیلم و سریال های رضا داوودنژاد (10 مورد + خلاصه داستان)
رضا داوودنژاد فعالیت هنری خود را در سن 6سالگی با بازی در فیلم “بیپناه” به کارگردانی پدرش آغاز کرد. او پس از آن تا 18سالگی بهخاطر تحصیل، از بازیگری فاصله گرفت.
در سال 1377، داوودنژاد در فیلم “مصائب شیرین” به کارگردانی پدرش بازی کرد و برای این نقش نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره بینالمللی فیلم فجر شد؛ اما موفقبه دریافت جایزه نشد.
بیوگرافی رضا داوودنژاد
رضا داوودنژاد بازیگر سینما و تلویزیون، در سال 1359 در تهران و در خانوادهای هنرمند متولد شد. پدرش، علیرضا داوودنژاد، از تهیهکنندگان و کارگردان های ایرانی است و خواهر بزرگتر او، زهرا داوود نژاد نیز بازیگر است.
داوودنژاد در سال 1389 با غزل بدیعی، خواهر مرحوم عسل بدیعی، ازدواج کرد. او در سالهای اخیر بهدلیل بیماری کبدی در بیمارستان بستری شد و تحت عمل پیوند کبد قرار گرفت؛ اما در نهایت در 13 فروردین 1403 بهدلیل بهمریختگی آنزیمهای کبدی و عفونت خون دارفانی را وداع گفت. برای مطالعه دقیقتر زندگینامه این بازیگر، مقاله بیوگرافی رضا داوودنژاد را مطالعه کنید.
بهترین سریال های رضا داوودنژاد
رضا داوود نژاد بهترین بازیگر مرد ایرانی، در سال 1381 با بازی در سریال “پشت کنکوریها” به کارگردانی پریسا بختآور به شهرت رسید. علاوهبراین، وی در سریال پربیننده نمایش خانگی شبهای مافیا (رئالیتیشو) نیز بازی کرده است. در ادامه به معرفی بهترین فیلم و سریال های رضا داوودنژاد میپردازیم.
سریال شهباز
- سال ساخت: 1401
- ژانر: معمایی و پلیسی
- کارگردان: حمیدرضا لوافی
- بازیگران: آرش مجیدی، مهدخت مولایی، رضا داوود نژاد، علیرضا آرا
سریال ایرانی شهباز، یکی از جدیدترین مجموعههای تلویزیونی با بازی رضا داوود نژاد است که به موضوع مبارزه با مواد مخدر میپردازد. رضا داوودنژاد در این سریال در نقش مجید، یکی از همکاران سرهنگ شهبازی ایفای نقش میکند. مجید شخصیتی جسور و باهوش است که در عملیاتهای مختلف، شهبازی را همراهی میکند.
این سریال به کارگردانی حمیدرضا لوافی و نویسندگی مینا خدیوی در سال 1401 ساخته شده و از شبکه یک و شبکه پنج سیما پخش شد. تهیهکنندگی این اثر برعهده امیرحسین آشتیانیپور و مهدی علینقیپور بوده است.
داستان سریال شهباز حول محور سرهنگ حمیدرضا شهبازی، افسر پلیس مبارزه با مواد مخدر میچرخد که در تلاش برای دستگیری یک هکر بزرگ است.
سریال از سرنوشت 4
- سال ساخت: 1398 – 1401
- ژانر: خانوادگی
- کارگردان: محمدرضا خردمندان و علیرضا بذرافشان
- بازیگران: دارا حیایی، رضا داوود نژاد، کیسان دیباج، مجید واشقانی
مجموعه تلویزیونی “از سرنوشت” به کارگردانی مشترک محمدرضا خردمندان و علیرضا بذرافشان و نویسندگی محمد محمودی سلطانی، روحالله صدیقی و سارا خسروآبادی، در چهار فصل از سال 1398 تا 1401 از شبکه دو سیما پخش شد. رضا داوودنژاد در سریال از سرنوشت 4 در نقش فرزام به ایفای نقش پرداخته است.
این مجموعه در ژانر درام ساخته شده و به داستان زندگی دو دوست به نامهای “هاشم” و “سهراب” میپردازد. هاشم و سهراب که در پرورشگاه بزرگ شدهاند و پس از گذراندن دوران کودکی و نوجوانی، تصمیم میگیرند مسیر زندگی خود را تغییر دهند.
آنها در فصل اول سریال برای رسیدن به آرزوی خود که خلبانی است، تلاش میکنند؛ اما با چالشها و موانعی روبهرو میشوند. در فصلهای بعدی، داستان زندگی هاشم و سهراب در دوران جوانی و بزرگسالی روایت میشود.
سریال پشت کنکوری ها
- سال ساخت: 1381
- ژانر: خانوادگی
- کارگردان: پریسا بختآور
- بازیگران: علی صادقی، رضا داوود نژاد، سیروس گرجستانی
سریال “پشت کنکوریها” به کارگردانی پریسا بختآور و نویسندگی اصغر فرهادی و محمدرضا فاضلی، در سال 1381 از شبکه تهران پخش شد. این سریال در ژانر طنز ساخته شده و به موضوعاتی مانند کنکور، ازدواج، روابط خانوادگی و مسائل اجتماعی میپردازد.
داستان سریال “پشت کنکوریها” حولمحور سیاوش، جوانی 18 ساله با بازی رضا داوود نژاد میچرخد که به دختری بهنام مریم علاقهمند است. او تصمیم میگیرد باوجود مخالفت خانوادهاش، با مریم ازدواج کند؛ اما خانواده مریم برای این وصلت، شرط قبولی سیاوش در کنکور دانشگاه را میگذارند.
سیاوش برای رسیدن به مریم، با چند نفر از دوستانش بهنامهای محسن، رامین، مجید و حامد که هرکدام انگیزههای متفاوتی برای درس خواندن دارند، گروهی تشکیل میدهد و شروع به مطالعه برای کنکور میکند. در ادامه، سریال به زندگی این چند جوان و چالشهایی که در مسیر کنکور با آن روبهرو میشوند، میپردازد.
سریال فراموشی
- سال ساخت: 1391
- ژانر: درام، کمدی
- کارگردان: سعید سلطانی
- بازیگران: محمد کاسبی، رضا داوود نژاد، برزو ارجمند
مجموعه تلویزیونی “فراموشی” به کارگردانی و نویسندگی رضا داوود نژاد در سال 1390 ساخته شده است. این مجموعه در ژانر درام-اجتماعی ساخته شده و به موضوعاتی مانند خانواده، روابط انسانی، تنهایی، امید و تلاش میپردازد.
این مجموعه به نوعی نقدی بر مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه ایران است و نشان میدهد که چگونه یک انسان میتواند با وجود غم و اندوه، امید خود را به زندگی از دست ندهد. از جمله بازیگران این مجموعه میتوان به رضا داوودنژاد، برزو ارجمند و محمد کاسبی اشاره کرد.
داستان “فراموشی” حول محور “حاج نقی” میچرخد که مردی بازاری و ثروتمند است و در شهرستان روزگار به تنهایی زندگی میکند. حاج نقی در گذشته همسر و فرزند خود را از دست داده و زندگی غمانگیزی دارد.
سریال زندگی به شرط خنده
- سال ساخت: 1385
- ژانر: درام، کمدی
- کارگردان: مهدی مظلومی
- بازیگران: حمید لولایی، یوسف تیموری، علی صادقی
مجموعه تلویزیونی “زندگی به شرط خنده” به کارگردانی مهدی مظلومی در سال 1384 ساخته شده است. داستان این مجموعه در یک خانه که صاحب آن در خارج از کشور زندگی میکند، روایت میشود. افراد مختلفی در این خانه زندگی میکنند که هرکدام از آنها با مشکلات و آرزوهای خود دستوپنجه نرم میکنند.
در غیاب صاحبخانه، “خشایار” (با بازی حمید لولایی) که پیرمردی سودجو و پولدوست است، خانه را به گروههای مختلف فیلمبرداری اجاره میدهد. “زندگی به شرط خنده” با پرداختن به موضوعات روز جامعه و همچنین بازیهای خوب بازیگران، مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
بهترین فیلم های رضا داوود نژاد
فیلم سینمایی ایرانی “مصائب شیرین” نقطه عطفی در کارنامه هنری رضا داوود نژاد بود و با این فیلم توانست نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم فجر شود. در ادامه به معرفی بهترین فیلمهای این بازیگر میپردازیم.
فیلم مصائب شیرین
- سال ساخت: 1377
- ژانر: خانوادگی
- کارگردان: علیرضا داوودنژاد
- بازیگران: ترلان پروانه، مونا داوود نژاد، رضا داوود نژاد، همایون کاظمی
فیلم “مصائب شیرین 2” به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی علیرضا داوود نژاد، در سال 1397 تولید و اکران شد. این فیلم در ژانر کمدی-اجتماعی ساخته شده و به ادامه داستان فیلم “مصائب شیرین” میپردازد که در سال 1377 اکران شده بود.
رضا داوودنژاد در فیلم “مصائب شیرین” در نقش “رضا” ایفای نقش میکند. داستان حولمحور رضا، نوجوانی 18 ساله میچرخد که نزد مادربزرگ مادری و پدرش زندگی میکند. رضا و دختر دایی خود، مونا، دل بههم میبندند؛ اما این موضوع خانوادهها را دچار نگرانی میکند و رضا و مونا از طرف خانوادههایشان توبیخ میشوند.
اختلافات بالا میگیرد و در این بین، دوست مشترک رضا و مونا تصمیم میگیرد که با دعوت دو خانواده به ویلای خود، مجال بیان ناگفتهها را به آنها بدهد. سرانجام، خانوادهها تصمیم میگیرند که دست از سختگیری بردارند و رضا و مونا به وصال هم برسند.
فیلم “مصائب شیرین 2” در دو کشور ایران و انگلستان روایت میشود و به موضوعاتی مانند مهاجرت، ازدواج، روابط خانوادگی و مسائل اجتماعی میپردازد. فیلم “مصائب شیرین 2” با استقبال نسبی مخاطبان روبهرو شد و در گیشه به فروش قابلقبولی دست یافت.
فیلم لامینور
- سال ساخت: 1401
- ژانر: خانوادگی
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: علی نصیریان، رضا داوود نژاد، پردیس احمدیه، سیامک انصاری
فیلم “لامینور” به کارگردانی و نویسندگی داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر، در سال 1400 ساخته شده است. این فیلم در ژانر عاشقانه-اجتماعی ساخته شده و به موضوعاتی مانند عشق، ازدواج، روابط خانوادگی و مسائل اجتماعی میپردازد.
داستان فیلم “لامینور” حول محور “ایمان” و “نادر” (با بازی علی نصیریان) میچرخد. ایمان جوانی است که قصد دارد با دختری بهنام “سارا” (با بازی پردیس احمدیه) ازدواج کند؛ اما پدرش نادر با این ازدواج مخالف است.
نادر معتقد است که ایمان هنوز برای ازدواج و تشکیل خانواده آماده نیست و باید بهدنبال آینده شغلی خود باشد. اختلافات بین ایمان و نادر بالا میگیرد و در این بین، ایمان تصمیم میگیرد که از خانه پدری خود خارج شود و زندگی مستقلی را آغاز کند.
علاوهبر موضوع عشق و ازدواج، فیلم “لامینور” به موضوعات دیگری مانند روابط خانوادگی، مسائل اجتماعی و نسلهای مختلف نیز میپردازد. این فیلم با پرداختن به موضوعات روز جامعه و همچنین بازیهای خوب بازیگران، موردتوجه مخاطبان قرار گرفت.
فیلم گیسوم
- سال ساخت: 1400
- ژانر: درام، اجتماعی
- کارگردان: نوید به تویی
- بازیگران: پگاه آهنگرانی، رضا داوود نژاد، مارال بنیآدم
رضا داوودنژاد، بازیگر باتجربه ایرانی، با بازی در فیلم “گیسوم” به کارگردانی نوید بهتویی، در سال 1400 توانست به نقطه عطفی در کارنامه هنری خود دست پیدا کند. فیلم “گیسوم” با تمرکز بر روابط خانوادگی و درونی شخصیتها، داستانی احساسی و عمیق را روایت میکند.
داستان فیلم حول محور “گیسو” میچرخد که پس از سالها به ایران بازمیگردد تا با خانواده خود دیدار کند. بازگشت گیسو، رازهای ناگفتهای را برملا میکند و روابط اعضای خانواده را به چالش میکشد.
فیلم “گیسوم” با پرداختن به موضوعات روز جامعه و همچنین بازیهای خوب بازیگران، موردتوجه مخاطبان قرار گرفت. این فیلم بهنوعی نقدی بر سنتها و سختگیریهای رایج در جامعه ایران است و نشان میدهد که عشق و علاقه میتواند بر همه موانع غلبه کند.
فیلم بی رویا
- سال ساخت: 1400
- ژانر: درام، اجتماعی
- کارگردان: نوید به تویی
- بازیگران: پگاه آهنگرانی، رضا داوود نژاد، مارال بنیآدم
فیلم “بیرویا” به کارگردانی آرین وزیر دفتری و نویسندگی مشترک او و هومن سیدی در سال 1400 ساخته شده است. این فیلم در ژانر درام-رازآلود ساخته شده و به موضوعاتی مانند راز، رمز، عشق، فقدان و امید میپردازد.
داستان فیلم “بیرویا” حول محور “رویا” (با بازی طناز طباطبایی) و “بابک” (با بازی صابر ابر) میچرخد که زوج جوانی هستند و قصد مهاجرت از ایران را دارند. دو هفته پیش از مهاجرت، رویا در خیابان با یک دختر بینام و نشان (با بازی شادی کرمرودی) مواجه میشود.
او تصمیم میگیرد دختر را به دست پلیس برساند؛ اما این تصمیم، آغازگر ماجراهای غمانگیز و درعینحال هیجانانگیز فیلم میشود. فیلم “بیرویا” با پرداختن به موضوعات روز جامعه و همچنین بازیهای خوب بازیگران، موردتوجه مخاطبان قرار گرفت.
فیلم یک بام و دو هوا
- سال ساخت: 1390
- ژانر: کمدی، اجتماعی
- کارگردان: یوسف تیموری
- بازیگران: رضا شفیعیجم، یوسف تیموری، رضا داوود نژاد
فیلم “یک بام و دو هوا” به کارگردانی یوسف تیموری در سال 1388 ساخته شده است. این فیلم در ژانر کمدی-خانوادگی ساخته شده و به موضوعاتی مانند خانواده، روابط انسانی، طنز و سرگرمی میپردازد.
داستان فیلم “یک بام و دو هوا” حولمحور دو شخصیت به نامهای “ناصر” (با بازی محمد کاسبی) و “فرهاد” (با بازی یوسف تیموری) میچرخد. ناصر مردی میانسال و بازنشسته ارتش است و فرهاد جوانی است که بهعنوان فروشنده دورهگرد فعالیت میکند.
این دو نفر بهطور تصادفی یک خانه را از یک مشاور املاک میخرند و این اتفاق، آغازگر ماجراهای طنز و جالبی در فیلم میشود. ناصر و فرهاد که از دو طبقه اجتماعی مختلف هستند، در ابتدا باهم اختلاف دارند؛ اما در ادامه با یکدیگر دوست میشوند و بههم کمک میکنند.
لیستی از برترین آثار رضا داوود نژاد
در این مطلب به معرفی تعدادی از بهترین فیلمها و سریالهایی که با بازی رضا داوود نژاد، بازیگر محبوب ایرانی، ساخته شدهاند، پرداختیم. این آثار که در ژانرهای کمدی و اجتماعی روایت میشوند، بهواسطه طنز و شوخطبعی ظریف خود، قادرند به طرح موضوعات مهم اجتماعی بپردازند و از این طریق، با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شوند. در آخر، از همراهی شما تا پایان مقاله سپاسگزاریم.