بهترین فیلم ها و سریال های امیر جعفری (10 مورد از مشهورترین آثار)
امیر جعفری، یکی از بازیگران توانمند و شناختهشده سینما و تلویزیون ایران، در سال ۱۳۵۳ متولد شد. بازیگری را زیر نظر مرحوم حمید سمندریان آموخت و در دوران جوانی بههمراه دوستان خود، گروه تئاتری تشکیل داد و در زیرزمین خانه پدری پانتهآ بهرام، به تمرین و آموختن فنون بازیگری پرداخت. در سن 27 سالگی، نخستین تجربه بازیگری خود را در سینما با نقشی فرعی در فیلم “نان، عشق و موتور 1000” به کارگردانی ابوالحسن داوودی کسب کرد.
در همان سال، با ایفای نقش فرید سپهری در مجموعه تلویزیونی “بدون شرح” به شهرت رسید و این نقش سکوی پرتاب او برای حضور در آثاری مانند “من یک مستاجرم” و “کمربندها را ببندیم” شد. جعفری که بازیگری ریسکپذیر و جسور است، در هردو زمینه طنز و جدی خوش درخشیده و تواناییهای خود را به اثبات رسانده است. او در کارنامه هنری خود، افتخاراتی مانند دریافت جوایز تئاتر فجر را نیز به ثبت رسانده است.
به علاقهمندان و طرفداران این بازیگر محبوب و شناختهشده، مقاله بیوگرافی امیر جعفری را پیشنهاد میکنیم. با مطالعه این مطلب، اطلاعات جامعی از زندگی شخصی و حرفهای این هنرمند به دست میآورید.
فیلم گشت ارشاد 3
“گشت ارشاد ۳” به کارگردانی سعید سهیلی، سومین قسمت از مجموعه فیلمهای “گشت ارشاد” است که این فیلم با حضور بازیگران نام آشنایی همچون پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، بهنام بانی و امیر جعفری به یکی از پرفروشترین فیلمهای آن سال تبدیل شد.
این قسمت که از پرطرفدارترین فیلم های سینمایی ایرانی بود، حسن و عطا پس از مدتی دیپورت از آمریکا به ایران باز میگردند. آنها در جستوجوی ون عباس، با فردی به نام “پیکان” (با بازی بهنام بانی) آشنا میشوند که ون عباس را اجاره کرده است. حسن و عطا که متوجه علاقه پیکان به خوانندگی و ثروت او میشوند، تصمیم میگیرند به او کمک کنند. آنها صدای فالش پیکان را ادیت میکنند و او را به یک خواننده محبوب تبدیل میکنند.
مسئولین از پیکان میخواهند تا کنسرتی را در یکی از شهرهای اطراف مشهد و در حضور سفیران دیگر کشورها برگزار کند؛ اما پیکان که اعتمادبهنفس کافی برای اجرا ندارد، از حسن و عطا درخواست کمک میکند. حسن و عطا برای برهم زدن کنسرت پیکان، از برادران بسیجی کمک میگیرند؛ اما ماجرا مطابق میل آنها پیش نمیرود و اتفاقات غیرمنتظرهای رخ میدهد.
فیلم نفوذی
“نفوذی” فیلمی سینمایی به کارگردانی مشترک احمد کاوری و مهدی فیوضی است که در سال ۱۳۸۷ ساخته شد و روی پرده سینما رفت. این فیلم که محصول مشترک سیما فیلم، بنیاد سینمایی فارابی و محراب فیلم است، روایتی از ایثار و مقاومت در دوران جنگ تحمیلی را بهتصویر میکشد. این فیلم در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور موفقی داشت و موفق به کسب دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.
حضور جعفری در “نفوذی” بهعنوان یکی از فیلمهای موفق او، بهدلیل ارائه دو جنس بازی متفاوت و حفظ این تعادل ظریف است. نقش “فریدون کیانفر” در این فیلم، شخصیتی غریب و پیچیده دارد. او در دوران اسارت بهدلیل اهدافش مورد سوءظن نیروهای خودی قرار گرفته و در کشور نیز بهواسطه بدنامیاش، برای خانوادهاش مشکلاتی ایجاد شده است.
علاوهبراین، بریده شدن تارهای صوتیاش، او را از بیان حقایق مهم ناتوان کرده و از همه طرف تحت فشار قرار دارد. دراینمیان، آنچه باعث همدلی مخاطب با فریدون و همراهی با او میشود، حسی است که در نگاه و حرکات امیر جعفری به عنوان بازیگر، منتقل میشود.
فیلم بی پولی
“بیپولی” فیلمی به کارگردانی حمید نعمتالله در سال 1386 ساخته و در شهریور 1388 روی پرده سینما رفت. این فیلم که در ژانر اجتماعی قرار میگیرد، به روایت داستان زندگی زوج جوانی به نام “بهرام” و “لیلا” میپردازد که با مشکلات مالی دستوپنجه نرم میکنند و برای گذران زندگی با چالشهای متعددی روبهرو میشوند.
جعفری در این فیلم کمدی ایرانی، در نقش “منصور” یکی از دوستان “ایرج” با بازی بهرام رادان، حضور دارد. او در این فیلم معتاد است؛ اما نه معتاد رنگ پریده و نحیف بلکه شخصیتی واقعی و ملموس را به نمایش میگذارد که در دنیای واقعی به وفور میتوان نمونههای مشابه آن را یافت.
“بیپولی” تصویری واقعی و ملموس از زندگی در قشر کمبرخوردار جامعه ارائه میدهد و بهخوبی حسوحال سختیها و مشکلات زندگی در چنین شرایطی را بهتصویر میکشد.
فیلم آزاد به قید شرط
“آزاد به قید شرط” پنجمین ساخته سینمایی حسین شهابی، کارگردان و نویسنده شناختهشده ایرانی است که در سال 1395 تولید شد. این فیلم که بهعنوان اولین تجربه سینمایی شهابی در ژانر اجتماعی محسوب میشود، به نقد و بررسی قانون آزادی مشروط در ایران میپردازد و داستانی از بازگشت به جامعه و چالشهای پیش روی یک زندانی آزاد شده را روایت میکند.
“آزاد به قید شرط” روایتگر زندگی “کمال” با بازی امیر جعفری است که پس از تحمل 10 سال از دوران محکومیت 20 ساله خود، بهطور مشروط از زندان آزاد میشود. کمال که طعم تلخ حبس را چشیده و مشتاقانه منتظر بازگشت به آغوش خانواده و زندگی عادی است، در مسیر بازگشت به جامعه با چالشهای متعددی روبهرو میشود.
او باید ضمن پرهیز از هرگونه تخلف و جرم، جایگاه جدیدی را برای خود در جامعهای که پس از سالها دگرگون شده است، پیدا کند.
فیلم قاعده تصادف
“قاعده تصادف” عنوان فیلمی اجتماعی به کارگردانی و نویسندگی “بهنام بهزادی” است که در سال ۱۳۹۱ روی پرده سینماها رفت. این فیلم با روایتی جذاب و داستانی پرمخاطب به یکی از پرفروشترین فیلمهای آن سال تبدیل شد.
در این فیلم، شاهد تقابل سنت و مدرنیته در قالب داستانی اجتماعی هستیم. “شهرزاد” (با بازی ندا جبرائیلی) دختری جوان و با استعداد است که عضو گروه تئاتری است که قصد دارد برای اجرا به خارج از کشور سفر کند؛ اما “پدر شهرزاد” (با بازی امیر جعفری) که مردی سنتی و متعصب است، به شدت مخالف سفر دخترش است و با این موضوع موافقت نمیکند.
مخالفت پدر شهرزاد، برنامههای کل گروه را به هم میریزد و اعضای گروه در تلاش هستند تا راه حلی برای این مشکل پیدا کنند. آنها سعی میکنند با پدر شهرزاد صحبت کرده و او را متقاعد کنند که اجازه سفر به دخترش را بدهد؛ اما پدر شهرزاد به هیچوجه کوتاه نمیآید.
سریال یاغی
“یاغی” سریال پربیننده نمایش خانگی در ژانر درام، در سال 1401 برای پلتفرم فیلیمو ساخته شد. این مجموعه به کارگردانی محمد کارت و با فیلمنامهای از پدرام پورامیری با نگاهی به رمان “سالتو” به نگارش درآمده است.
“یاغی” داستان زندگی جاوید، جوانی از محلههای پایین شهر تهران را روایت میکند که بهدلیل نداشتن شناسنامه و هویت با مشکلات عدیدهای در زندگی خود روبهرو است. جاوید که از سختیها و ناملایمات زندگی خسته شده و در جستوجوی راهی برای رهایی از این شرایط و ساختن زندگیای آبرومندانه است.
امیر جعفری در این سریال در نقش “اسی قلک” به ایفای نقش میپردازد. شخصیت اسی قلک در این سریال، پیچیدگیها و تناقضهای جالبی دارد که او را به یکی از جذابترین و بهیادماندنیترین شخصیتهای سریال تبدیل کرده است. اسی قلک رقیبی سرسخت برای جاوید، شخصیت اصلی سریال، به حساب میآید.
او که در گذشته با پدر جاوید، محمود، دوست و شریک بوده، حالا به رقیب و دشمن جاوید تبدیل شده است. اسی قلک شخصیتی منفعتطلب دارد که برای رسیدن به اهداف خود حاضر به انجام هر کاری است.
سریال مرداب
“مرداب” مجموعهای در ژانر درام و معمایی است که از پلتفرم فیلیمو پخش شد. این مجموعه به کارگردانی برزو نیکنژاد و تهیهکنندگی محمد شایسته در سال 1402 ساخته شده است. داستان “مرداب” از قتل پسر فیاض در ابتدای داستان آغاز میشود. شواهد صحنه جرم به گونهای طراحی شده که خودکشی را نشان میدهد؛ اما این موضوع ظن و گمانها را به سوی یک معمای پیچیده و تاریک سوق میدهد.
اسفندیار شکیب، با بازی امیر جعفری در جستوجوی ایرج با بازی شهرام حقیقتدوست و سرگرد با بازی حامد کمیلی است. ایرج در ابتدا بهعنوان راننده و دستیار فیاض مشغول به کار بوده است. او که نقشههای شومی در سر دارد، قصد دارد از طریق خواهرش آفاق، از فیاض کلاهبرداری کند. با این حال، این نقشه به نتیجه نمیرسد و ایرج به یکی از مظنونان اصلی پرونده تبدیل میشود.
سرگرد، که نقشی کلیدی در داستان دارد، مامور دیگری است که در کنار اسفندیار شکیب به دنبال سرنخهایی برای حل معمای قتل میگردد. او که سابقهای درخشان در حل پروندههای جنایی دارد، به زودی متوجه تناقضات و ابهامات موجود در این پرونده میشود.
سریال جنگل آسفالت
“جنگل آسفالت” به کارگردانی پژمان تیمورتاش و تهیهکنندگی اسماعیل عفیفه در سال 1402 ساخته شده است. این سریال که اولین تجربه سریالسازی تیمورتاش به حساب میآید، از نوروز 1403 در پلتفرم نماوا به نمایش درآمد و تاکنون 12 قسمت از آن منتشر شده است.
“جنگل آسفالت” در فضایی پر از رمز و راز و داستانی جذاب، روایتگر زندگی چند شخصیت از طبقات مختلف اجتماعی است که در مسیری پرفرازونشیب، سرنوشتهایشان به یکدیگر گره میخورد. داستان این سریال درباره شخصیتهایی مانند “ایرج” (با بازی امیر جعفری)، “پاشا” (با بازی نوید محمدزاده) و “سیمین” (با بازی ریما رامینفر) است.
ایرج مردی مرموز با گذشتهای تاریک است که درحال تلاش برای رهایی پسرش از مشکلاتی که برای خانواده بهوجود آورده، است. پاشا جوانی خلافکار است که در جستوجوی راهی برای رهایی از زندگی فلاکتبار خود است و سیمین زنی میانسال است که درگیر مشکلات زندگی زناشویی خود است.
سریال میوه ممنوعه
“میوه ممنوعه” عنوان یک سریال محبوب ایرانی به کارگردانی توانمند حسن فتحی است که در سال 1386 برای پخش در ماه رمضان تهیه و تولید شد. این سریال با روایتی جذاب و داستانی پرفرازونشیب، بهسرعت نظر مخاطبان را به خود جلب کرد و به یکی از پرمخاطبترین سریالهای آن سال تبدیل شد.
امیر جعفری در سریال “میوه ممنوعه” به کارگردانی حسن فتحی، نقش “جلال شکوهی” را ایفا میکند. جلال یکی از شخصیتهای اصلی این سریال است و نقشی کلیدی در داستان دارد و پسر حاج یونس فتوحی است. حاج یونس که غرق در غرور اعمال نیک خود است، خود را عارف میداند و ایمانی راسخ دارد که تا ابد بر گناه آلوده نخواهد شد؛ اما در زندگی پرفرازونشیب انسان، روزی فرا میرسد که صبر و ایمان هر فردی مورد آزمایش قرار میگیرد.
“هستی” دختر جوان یکی از کارخانهداران ورشکسته شهر به دنبال انتقام از عامل ورشکستگی پدرش، راهی منزل حاج یونس میشود. او با شکایتی در دست، حاج یونس را مسبب بدبختی خانواده خود میداند و خواهان پاسخگویی است. حاج یونس که در ظاهر مردی متدین و پرهیزکار است در مواجهه با هستی، اسیر وسوسه نفس میشود و نگاهی گناه آلود به او میاندازد.
سریال زیر هشت
“زیر هشت” عنوان سریالی تلویزیونی به کارگردانی سیروس مقدم است که در سال ۱۳۸۹ روی آنتن رفت و به یکی از پرمخاطبترین سریالهای آن سال تبدیل شد. داستان این سریال درباره زندگی “عطا” (با بازی امیر جعفری) مردی ۴۰ ساله و حاشیهنشین در شهر تهران است. عطا که راننده و پادوی “حاجی کارخانه” است، عاشق “منیژه” (با بازی پانتهآ بهرام) دختر حاجی میشود.
عشق ممنوعه عطا و منیژه، آنها را به سمت توطئهای خطرناک سوق میدهد. منیژه که از پدرش کینه دارد، عطا را متقاعد میکند تا از جواهر فروشی حاجی سرقت کند. عطا که شیفته منیژه است، بدون هیچ تردیدی این کار را انجام میدهد؛ اما در حین سرقت دستگیر میشود و به زندان میافتد.
منیژه که فقط به دنبال انتقام از پدرش بود، پس از سکته حاجی در پی سرقت، پشیمان میشود و با مردی بهنام “عادل” (با بازی آرش مجیدی) ازدواج میکند و از محله آنها میرود.
برترین سریال ها و فیلم های امیر جعفری کدامند ؟
امیر جعفری بدونشک یکی از بااستعدادترین و محبوبترین بازیگران سینمای ایران است. او با نقشهای ماندگار خود، جایگاه ویژهای درمیان مخاطبان پیدا کرده است و بدون تردید، در آینده نیز شاهد درخشش او در عرصه هنر خواهیم بود. در پایان، از شما مخاطبین محترم تقاضا داریم که پس از مطالعه این مقاله، نظرات خود را درباره این بازیگر مستعد و باتجربه با ما به اشتراک بگذارید.