فیلم و سریالبهترین‌های فیلم و سریال

بهترین فیلم های سایبرپانکی (10 فیلم ژانر سایبرپانک)

در طول تاریخ سینمای هالیوود، فیلم‌های علمی‌تخیلی همواره مخاطبان را با دنیایی خارق‌العاده از ناشناخته‌ها و آینده‌های دور آشنا کرده‌اند. یکی از زیرژانرهای برجسته و تأثیرگذار در این حوزه، سایبرپانک است. این ژانر با روایت داستان‌هایی در فضایی تاریک، آشفته و اغلب ناامیدکننده، به بررسی پیامدهای منفی پیشرفت‌های فناوری در جوامع بشری می‌پردازد. باتوجه‌به محبوبیت و استقبال گسترده‌ای که این سبک پیدا کرده است، در این نوشتار، به معرفی بهترین فیلم های سایبرپانکی خواهیم پرداخت. پس همراه ما باشید تا با این دنیای متفاوت بیشتر آشنا شوید.

در برترین آثار سایبرپانکی، شاهد فروپاشی نظم اجتماعی و اقتصادی و درعین‌حال ظهور فناوری‌های پیشرفته‌ای هستیم که زندگی انسان‌ها را به‌طور کامل دگرگون کرده‌اند. در این جهان‌های آشفته، افراد برای بقا تلاش می‌کنند و شرکت‌های بزرگ و قدرتمند با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و سایبرنتیک، نفوذ و قدرت خود را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهند.

Academy 700 85

نکته‌ای که نباید از آن غافل شد، تأثیر انیمه‌ها در دنیای سایبرپانک است. بهترین انیمه های سایبرپانک نیز با ترکیب عناصر آینده‌نگرانه و داستان‌های پیچیده، توانسته‌اند مخاطبان خود را به دنیایی دیگر ببرند، جایی‌که تکنولوژی و انسانیت به شکل منحصربه‌فردی در هم تنیده‌اند. اگر به این سبک علاقه دارید، تماشای بهترین آثار سایبرپانک تجربه‌ای هیجان‌انگیز برای شما خواهد بود.

فیلم فرشته جنگ Alita: Battle Angel –بهترین فیلم های سایبرپانکی؛ یادآوری مطلق - Total Recall

  • سال انتشار: 2019
  • کارگردان: رابرت رودریگز
  • بازیگران: رزا سلزار، کریستف والتس و جنیفر کانلی
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 7.3

فیلم «آلیتا: فرشته‌ جنگ» که اقتباسی از مانگایی به همین نام است، به زیبایی نشان می‌دهد که چگونه تکنولوژی و فناوری در تمامی ابعاد زندگی انسان‌ها نفوذ کرده است و حتی هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان موجودی زنده در کنار انسان‌ها زندگی کند. داستان این فیلم علمی تخیلی درباره‌ یک سایبورگ فوق پیشرفته به نام آلیتا است که در یک شهر مخروبه توسط یک دانشمند دلسوز پیدا شده و به زندگی بازگردانده می‌شود؛ اما آلیتا هیچ خاطره‌ای از گذشته خود ندارد و به مرور با حقایق تلخی از زندگی روبه‌رو می‌شود که او را به یک ربات جنگی تبدیل خواهد کرد.

باوجوداینکه فیلمنامه‌ «آلیتا: فرشته‌ی جنگ» ایراداتی دارد؛ اما این فیلم یکی از دوست‌داشتنی‌ترین شخصیت‌های زن ژانر سایبرپانک را به‌تصویر می‌کشد. جلوه‌های بصری خیره‌کننده‌ این فیلم در کنار داستان هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده‌اش، آن را به اثری جذاب در این ژانر تبدیل کرده است. همانند فیلم «درد»، «آلیتا: فرشته‌ جنگ» نیز مورد بی‌مهری مخاطبان قرار گرفت و آن‌طور که شایسته‌اش بود دیده نشد، به‌همین‌دلیل ساخت دنباله‌ آن هنوز در هاله‌ای از ابهام است.

فیلم پلیس آهنی – Robocop

Robocop
  • سال انتشار: 2019
  • کارگردان: پل ورهوفن
  • بازیگران: رزا سلزار، کریستف والتس و جنیفر کانلی
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 7.3

«روبوکاپ» را قطعا در لیست بهترین فیلم های سایبرپانک خواهید دید. این اثر با معرفی یکی از بهترین شخصیت‌های سایبورگی تاریخ سینما، داستان یک افسر پلیس به نام الکس مورفی را روایت می‌کند. مورفی پس از آنکه در حین انجام وظیفه به‌طور وحشیانه‌ای به قتل می‌رسد، به لطف فناوری و با بدنِ تقویت‌شده‌ سایبرنتیکی دوباره به زندگی بازگردانده می‌شود تا به‌عنوان «روبوکاپ» به نیروی پلیس بازگردد.

برخلاف بسیاری از فیلم‌های دیگر با مضمون ربات، روبوکاپ در شهری واقعی یعنی دیترویتِ آینده‌ای که جرم و جنایت در آن بیداد می‌کند، فعالیت می‌کند. وجه تمایز اصلی روبوکاپ با دیگر شخصیت‌های رباتی، برخورداری او از یک وجدان اخلاقی است. در اغلب فیلم‌ها، ربات‌ها ‌به‌عنوان ماشین‌های کشتار بی‌احساس به‌تصویر کشیده می‌شوند؛ اما روبوکاپ با حفظ کدی اخلاقی، همچنان در پی عدالت است.

روبوکاپ، از بهترین فیلم های 2019، با پرداختن به مضامین عمیقی همچون هویت، عدالت، قدرت شرکت‌های بزرگ و تبعات هوش مصنوعی به اثری فراتر از یک فیلم علمی تخیلی صرف تبدیل می‌شود. این فیلم در کنار روایت داستانی جذاب و سرشار از هیجان، نقدی تند و گزنده بر جامعه‌ مدرن و پیامدهای منفی پیشرفت‌های افسارگسیخته‌ تکنولوژی ارائه می‌دهد.

فیلم بهشتElysium

بهترین فیلم های سایبرپانکی؛

  • سال انتشار: 2013
  • کارگردان: نیل بلومکمپ
  • بازیگران: مت دیمون، جودی فاستر و شارلتو کوپلی
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 6.6

نابرابری اقتصادی که در فیلم های سایبرپانک شاهد هستیم، اغلب با سیستم طبقاتی نیز درهم آمیخته می‌شود. کسانی‌که منابع کافی در اختیار دارند با تحقیر به کسانی‌که ندارند نگاه می‌کنند و این موضوع اغلب منجر به آشفتگی و ناآرامی اجتماعی می‌شود. نمونه‌ بارز این وضعیت را می‌توان در دنیای فیلم «الیسیوم» که در قرن بیست‌ودوم روایت می‌شود، مشاهده کرد.

بخش اعظم زمین به یک ویرانه‌ غیرقابل سکونت تبدیل شده است و در مقابل، نخبگان در ایستگاهی فضایی زندگی می‌کنند که از امکانات پزشکی و فناوری پیشرفته برخوردار است. داستان از جایی هیجان‌انگیز می‌شود که شخصیت اصلی فیلم بر اثر ماده‌ای شیمیایی سمی آلوده می‌شود و برای درمان چاره‌ای جز نفوذ به ایستگاه فضایی نمی‌بیند.

در خلال این فرار نفس‌گیر و بازی موش و گربه میان او و یک شکارچی فضایی، فیلم به خوبی به موضوعات مختلف جامعه‌شناختی از جمله مراقبت‌های بهداشتی، مهاجرت و سیاست نیز می‌پردازد.

فیلم دِرِد – Dredd

Dredd

  • سال انتشار: 2012
  • کارگردان: پیت تراویس
  • بازیگران: کارل اربن، اولیویا ترلبی، وود هریس، لینا هیدی
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 7.1

بسیار پیش از آن‌که کارل اربن در نقش بیلی بوچر، یکی از بهترین شخصیت‌های سریال «پسران» بدرخشد، او در فیلم «Dredd» که موفق شد لقب بهترین فیلم های سایبرپانک را به‌دست آورد، در نقش قاضی دِرِد بازی کرد. قاضی درد در کلان‌شهر آشوب‌زده‌ی «مگا-سیتی وان» زندگی می‌کند، جایی‌که 800 میلیون نفر ساکن دارد و روزانه 20 هزار جرم گزارش می‌شود. به‌همین‌دلیل، به قضات – ازجمله قاضی درد – اختیار کامل برای دستگیری، محاکمه و حتی اعدام مجرمین داده شده است.

فیلم «درد» به خاطر الهام گرفتن از فیلم «یورش»، اثری به مراتب بهتر از نسخه‌ اولیه‌ این شخصیت در دهه 90 با بازی سیلوستر استالونه محسوب می‌شود. در هردو فیلم «یورش» و «درد»، شخصیت اصلی که یک قهرمان اکشن است برای دستگیری و مجازات شخصیت منفی اصلی که خلافکار مواد مخدر است، باید کل یک برج بلندمرتبه پر از مجرم را پاکسازی کند. بی‌شک این مأموریت دشواری‌های زیادی برای قاضی درد به‌همراه دارد.

فیلم ترون – Tron

Tron

  • سال انتشار: 1982 – 2010
  • کارگردان: استیون لیزبرگر
  • بازیگران: جف بریجز، بروس بوکسلیتنر، دیوید وارنر
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 6.7

بحث برسراینکه کدام فیلم بهتر است، «ترون» (1982) یا «ترون: میراث» (2010)، همچنان ادامه دارد. اگرچه جلوه‌های ویژه‌ نسخه جدید خیره‌کننده‌تر است؛ اما از نظر داستان و سرگرم‌کنندگی کلی، فیلم اصلی برنده‌ این رقابت است. در هردوی این فیلم‌ها، شخصیت اصلی به دنیای مجازی منتقل می‌شود و باید با استفاده از مهارت‌های بازی‌های آرکید از آنجا فرار کند.

فیلم ترون، داستان دنیایی خیالی به‌نام «ترون» را روایت می‌کند که به شکل یک پادآرمان‌شهر به‌تصویر کشیده شده است. خالق این دنیا، در آن گرفتار شده و پسرش که به انسان بالغی تبدیل شده است به‌طور اتفاقی وارد این دنیا می‌شود تا پدرش را نجات دهد؛ اما دراین‌میان، شاهد تکامل هوش مصنوعی این بازی و تسلط خودسرانه‌ آن بر تمامی بخش‌ها و اجزای این دنیا هستیم. «ترون: میراث» با موسیقی متن به‌یادماندنی و گوش‌نوازی که توسط دفت پانک ساخته شده است، تصویری از هوش مصنوعی یاغی را به نمایش می‌گذارد که آینده‌ی انسان‌ها را تهدید می‌کند.

اگرچه حضور در دنیای بازی‌های مورد علاقه، جذاب و هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد؛ اما داستان ترون، بهترین فیلم درباره هوش مصنوعی، هشدار می‌دهد که این رویا می‌تواند به کابوسی سایبرپانکی تبدیل شود و هوش مصنوعی بی‌رحم، انسان‌ها را به دام خود اندازد.

فیلم گزارش اقلیت – Minority Report

minority report

  • سال انتشار: ۲۰۰۲
  • کارگردان: استیون اسپیلبرگ
  • بازیگران: تام کروز، کالین فارل، سامانتا مورتون، استیو هریس
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 7.6

فیلم “گزارش اقلیت” از فیلم های استیون اسپیلبرگ، داستانی در ژانر علمی تخیلی و جنایی را روایت می‌کند که به بررسی پیامدهای پیشگیری از جرم قبل از وقوع آن می‌پردازد. در این فیلم، شاهد سال 2054 هستیم، جایی‌که واحد پلیسی به‌نام “پیش‌گیری از جنایت” با استفاده از توانایی‌های پیش‌آگاهی سه فرد که به “پیش‌آگاه” معروف هستند، جرایم را قبل از وقوع آن‌ها پیش‌بینی و از وقوعشان جلوگیری می‌کند.

این سیستم پیشرفته، با به حداقل رساندن جرایم، ظاهراً دنیایی امن و بی‌خطر را به ارمغان آورده است. بااین‌حال، “جان اندرتون” (تام کروز)، یکی از مأموران این واحد توسط پیش‌آگاهان به‌عنوان قاتل آینده معرفی می‌شود. اندرتون که خود را بی‌گناه می‌داند از سیستم فرار می‌کند و در جست‌وجوی حقیقت، راز تاریکی را در مورد سیستم پیش‌گیری از جرم برملا می‌کند.

“گزارش اقلیت” با طرح این پرسش که آیا پیشگیری از جرم به هر قیمتی، حتی نقض آزادی و عدالت فردی، مجاز است یا خیر، مخاطب را به چالش می‌کشد. در این فیلم، شاهد تناقضات و معضلات اخلاقی استفاده از پیش‌آگاهی برای پیشگیری از جرم هستیم. از یک سو، این سیستم می‌تواند از وقوع بسیاری از جنایات هولناک جلوگیری کند و جان انسان‌ها را نجات دهد.

اما از سوی دیگر، این سوال مطرح می‌شود که آیا می‌توان به پیش‌آگاهی‌ها به‌طور کامل اعتماد کرد؟ چه کسی مسئول اشتباهات احتمالی سیستم خواهد بود؟ و آیا پیش‌گیری از جرم به معنای سلب آزادی انسان‌ها و تبدیل جامعه به یک “جامعه پاناپتیک” است که در آن هر حرکتی تحت نظر و کنترل است؟

ماتریکس – The Matrix ؛ بهترین فیلم های ژانر سایبرپانک

The

  • سال انتشار: 1999
  • کارگردان: واچوفسکی‌ها
  • بازیگران: کیانو ریوز، لارنس فیشبرن، کری-ان ماس، هوگو ویوینگ
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 8.7

ماتریکس، فیلم علمی تخیلی اکشن نئو-نوآرِ انقلابی به کارگردانی واچوفسکی‌ها، تصویری از یک پادآرمان‌شهر را به‌تصویر می‌کشد که در واقع دنیایی مجازی به‌نام ماتریکس است. این دنیای به ظاهر واقعی، توسط ماشین‌های هوشمندی ساخته شده است که از بدن انسان‌ها برای تولید انرژی استفاده می‌کنند.

«توماس اندرسون» (کیانو ریوز)، هکری با نام مستعار «نئو»، زندگی دوگانه‌ای را دنبال می‌کند. او در دنیای مجازی به دنبال پاسخ سوالات خود در مورد ماتریکس است تا اینکه با «ترینیتی» (کری-ان ماس) و سپس «مورفئوس» (لارنس فیشبرن) ملاقات می‌کند. مورفئوس به نئو می‌گوید که انتخابی بین دو قرص قرمز و آبی دارد: قرص قرمز او را به دنیای واقعی می‌برد و قرص آبی او را در دنیای مجازی ماتریکس نگه می‌دارد. نئو با انتخاب قرص قرمز، سفری پرمخاطره را آغاز می‌کند تا راز ماتریکس را کشف کند و بشریت را از ظلم ماشین‌ها نجات دهد.

ماتریکس که به‌عنوان یکی از بهترین فیلم های جهان شناخته می‌شود، به‌واسطه استفاده از تکنیک‌های نوآورانه‌ای مانند «زمان/تأخیر گلوله» (Bullet Time) و ایده‌های فلسفی عمیق، فصل تازه‌ای را در ژانر اکشن رقم زد. این فیلم موفق به کسب چهار جایزه اسکار شد و به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین فیلم‌های تاریخ سینما شناخته می‌شود. اگرچه تا به امروز سه دنباله برای ماتریکس ساخته شده است، هیچکدام نتوانسته‌اند موفیت و عمق قسمت اول را تکرار کنند. بااین‌حال، ماتریکس همچنان به‌عنوان یک شاهکار در ژانر علمی تخیلی و اکشن، در یادها باقی مانده است.

فیلم بلید رانر – Blade Runner

Blade Runner

  • سال انتشار: 1982
  • کارگردان: ریدلی اسکات
  • بازیگران: هریسون فورد، روتخر هاور و شان یانگ
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 8.1

در سال 1982، ریدلی اسکات با خلق فیلم «بلید رانر»، یکی از تماشایی‌ترین آثار ژانر سایبرپانک را به سینما معرفی کرد. فیلمی که ارزش‌های آن تا 35 سال بعد به‌طور کامل درک نشد و در نهایت، دنباله‌ای ارزشمند برای آن ساخته شد. بلید رانر 2049 که در سال 2019 روایت می‌شود، یکی از پایه‌های اصلی ژانر سایبرپانک را به تصویر می‌کشد: دنیایی که در آن انسان‌ها و رپلیکانت‌ها در کنار هم زندگی می‌کنند. بااین‌حال، این صلح شکننده دیری نمی‌پاید و جنگی هولناک بین این دو گروه در می‌گیرد که در نهایت، انسان‌ها را به پیروزی می‌رساند.

رپلیکانت‌های شکست‌خورده در سراسر جهان پراکنده می‌شوند و توسط مامورانی به‌نام «بلید رانر» شکار می‌شوند. کی یکی از این بلید رانرها در جریان ماموریتی با زنی مرموز به‌نام جو روبه‌رو می‌شود که راز تاریکی را در خود نهفته دارد. کی که درطول فیلم درگیر ماجراهای نفس‌گیر و دلهره‌آوری می‌شود، در نهایت راز هویت خود را کشف می‌کند و در یک دوراهی بزرگ  انتخاب بین انسانیت و هویت واقعی‌اش به‌عنوان یک رپلیکانت قرار می‌گیرد.

فیلم اکشن بلید رانر 2049 با فضاسازی‌های بی‌نظیر و بصری خیره کننده، دنیایی تاریک و غم‌انگیز را به‌تصویر می‌کشد که در آن مرز بین انسان و ماشین، خیر و شر، و واقعیت و خیال به‌طور مبهمی ترسیم شده است. این فیلم، علاوه‌بر روایت داستانی جذاب و پرکشش، به مسائل عمیق فلسفی مانند هویت، اخلاق، و جایگاه انسان در دنیای مدرن می‌پردازد و مخاطب را به چالش و تفکر وا می‌دارد.

متروپلیس – Metropolis ؛ فیلم برتر سایبرپانک

Metropolis

  • سال انتشار: 1927
  • کارگردان: فریتس لانگ
  • بازیگران: آلفرد آبل، بریگیته هلم، گوستاو فروهلیش، گریته برگر
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 8.3

«متروپلیس»، شاهکار اکسپرسیونیسم آلمان، به‌عنوان اولین و یکی از تاثیرگذارترین آثار علمی-تخیلی تاریخ سینما شناخته می‌شود. این فیلم ساخته‌ «فریتس لانگ»، الهام‌بخش بسیاری از فیلم‌سازان بوده است و ردپای آن را در شماری از بزرگترین فیلم‌های چند دهه‌ی اخیر می‌توان مشاهده کرد. متروپلیس بدون شک، نقطه‌ اوج «عصر طلایی سینمای آلمان» بود، هرچند در زمان اکران، نقدهای چندان مثبتی دریافت نکرد؛ اما به تدریج، پتانسیل‌های واقعی آن درک شد.

داستان فیلم در سال ۲۰۲۶ روایت می‌شود، جایی که بشریت به دو طبقه‌ی مجزا تقسیم شده است. ثروتمندان که خود را «اندیشه‌گران» می‌نامند در برج‌های مجلل و آسمان‌خراش‌ها زندگی می‌کنند و از تمام امکانات رفاهی بهره‌مند هستند. در مقابل، طبقه‌ کارگر که به آن‌ها «کارگران» گفته می‌شود، در اعماق زمین و در شرایطی اسفناک زندگی می‌کنند و وظیفه‌ طاقت‌فرسای تامین انرژی شهر را برعهده دارند.

کارگران در انتظار منجی‌ای هستند که آن‌ها را از این ظلم و ستم نجات دهد و به‌همین‌دلیل در تقابل دائمی با اندیشه‌گران قرار دارند. متروپلیس بدون هیچ جهت‌گیری خاصی، زندگی هردو طبقه را به تصویر می‌کشد و آرمان‌ها و دغدغه‌های آن‌ها را برای مخاطبان به نمایش می‌گذارد. متروپلیس، فارغ از هرگونه نظر و سلیقه‌ای، اثری ماندگار و شاهکاری جاودانه در تاریخ سینما به‌شمار می‌رود که بدون‌شک، جایگاه ویژه‌ای در ژانر سایبرپانک دارد و الهام‌بخش بسیاری از آثار بعدی در این ژانر بوده است.

فیلم سایبرپانکی یادآوری مطلق – Total Recall

Total Recall

  • سال انتشار: 1990
  • کارگردان: پل ورهوفن
  • بازیگران: آرنولد شوارتزنگر، ریچل تیکوتین، شارون استون
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی (IMDb) : 7.5

آرنولد شوارتزنگر اگرچه به‌عنوان یکی از ستارگان بزرگ سینمای اکشن شناخته می‌شود؛ اما در فیلم‌های علمی تخیلی درخشانی هم داشته است. یکی از این فیلم‌های درخشان، «یادآوری مطلق» است که زیرمجموعه سایبرپانک محسوب می‌شود. این فیلم ما را به سال ۲۰۸۴ می‌برد، دوره‌ای که بشر موفق به تسخیر مریخ شده است.

«یادآوری مطلق» فراتر از یک فیلم فضایی صرف، به کاوش در مفهوم جایگزینی حافظه می‌پردازد و به‌همین‌دلیل مورد تحسین منتقدان قرار گرفته است. در این فیلم، مرز میان واقعیت و دنیای مجازی به تدریج محو می‌شود.

داستان با یک کارگر ساختمانی آغاز می‌شود که برای سفری مجازی به مریخ به کمپانی ریکال مراجعه می‌کند؛ اما به یکباره خود را تحت تعقیب نیروهای امنیتی می‌بیند. باوجود پیچیدگی‌های روایت، «جنگ به یادآوری» سرشار از لحظات مهیج و دراماتیک است که تماشاگر را تا انتها پایبند صندلی نگه می‌دارد.

بهترین فیلم های سایبرپانکی کدامند ؟

دنیای سایبرپانک دنیایی پر از تضادها و تناقضات است، دنیایی که در آن شاهد تقابل انسان و ماشین، واقعیت و شبیه‌سازی، امید و تباهی هستیم. این ژانر که ریشه در داستان‌های علمی تخیلی دارد، به‌واسطه فیلم‌های متعدد و محبوبی که درطول سال‌ها ساخته شده به یکی از زیرژانرهای پرطرفدار سینما تبدیل شده است.

اینجا تلاش کردیم تا به معرفی تعدادی از بهترین فیلم های سایبرپانکی بپردازیم. فیلم‌هایی که با داستان‌های جذاب، شخصیت‌های به‌یادماندنی و جلوه‌های ویژه خیره‌کننده، مخاطبان را به سفری در دنیای تاریک و رازآلود آینده می‌برند. نظر شما درباره عنوان‌های معرفی‌شده چیست؟ جای کدام فیلم در این لیست خالی است؟ شما می‌توانید در این زمینه نظر خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاسگزاریم.

به این مقاله امتیاز دهید post

غزل شباهنگ

من تازه‌واردِ دنیای جذاب تولید محتوا هستم و حدود یک سال می‌شه که توی این حوزه فعالیت می‌کنم. هر روز چیزهای جدیدی یاد می‌گیرم و سعی می‌کنم خودم رو به‌روز نگه دارم. هنوز خیلی مونده تا به یه تولیدکننده محتوای حرفه‌ای تبدیل بشم؛ اما عاشق این کار هستم و با اشتیاق تلاش می‌کنم که بهتر بشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا