بهترین انیمیشن های ترسناک (10 کارتون ترسناک)
انیمیشنها دنیایی پر از رنگ و شور و هیجان هستند که میتوانند داستانهای مختلفی را روایت کنند؛ اما در میان این دنیای شاد و پرهیجان، ژانر ترسناک نیز جایگاه ویژهای دارد. بهترین انیمیشن های ترسناک، با استفاده از عناصر دلهرهآور و وحشتناک، میتوانند تجربهای منحصربهفرد و هیجانانگیزی را برای مخاطبان خود رقم بزنند.
در این مقاله، قصد داریم به دنیای انیمیشنهای ترسناک برویم و بهترین نمونههای این ژانر را به شما معرفی کنیم. این آثار با داستانهای جذاب، شخصیتهای بهیادماندنی و فضاسازیهای وهمآلود، شما را به سفری پر از ترس و هیجان خواهند برد. پس اگر طرفدار انیمیشن ترسناک هستید و به دنبال تجربهای متفاوت و هیجانانگیز میگردید، با ما همراه باشید.
عروس مرده – Corpse Bride ؛ از ترسناک ترین انیمیشن های جهان
- سال ساخت: 2005
- کارگردان: مایک جانسون، تیم برتون
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 7.4
- امتیاز در راتن تومیتوز: 84/100
انیمیشن استاپموشن Corpse Bride یکی از شاخصترین آثار تیم برتون محسوب میشود که سبک خاص او در ایجاد فضایی تاریک و درعینحال رمانتیک و احساسی را به خوبی نشان میدهد.
داستان عروس مرده درباره ویکتور، جوانی خجالتی است که قرار است با ویکتوریا، دختری زیبا از خانوادهای اشرافی ازدواج کند. در جریان تمرین مراسم عروسی، ویکتور بهطور تصادفی حلقه ازدواج را به انگشت یک عروس مرده بهنام امیلی میگذارد و او را از دنیای مردگان بازمیگرداند. امیلی، که سالها پیش به قتل رسیده و در دنیای مردگان منتظر عشق حقیقیاش بوده، اکنون فکر میکند که ویکتور همسر واقعی او است. ویکتور بین دو دنیای مردگان و زندگان گرفتار میشود و باید راهی پیدا کند تا عشق واقعیاش را پیدا کند.
فضای تاریک و گوتیک فیلم، همراه با موسیقی دلنشین دنی الفمن، تجربهای بینظیر برای تماشاگران خلق میکند. طراحی بصری و شخصیتهای منحصربهفرد، مانند عروس مرده و ویکتور، این اثر را به یکی از ماندگارترین انیمیشنهای تیم برتون تبدیل کرده است.
انیمیشن ترسناک فرنکنوینی – Frankenweenie
- سال ساخت: 2012
- کارگردان: تیم برتون
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 6.9
- امتیاز در راتن تومیتوز: 88/100
انیمیشن ترسناک و فانتزی فرنکنوینی با استفاده از تکنیک استاپموشن و به سبک سیاه و سفید ساخته شده و داستانی متفاوت از دیگر آثار انیمیشنسازی را روایت میکند. این اثر درواقع نسخهای بلند از فیلم کوتاهی باهمیننام است که تیم برتون در سال ۱۹۸۴ ساخته بود و حالا با جزییات بیشتر و پرداختی عمیقتر به سینما راه یافته است.
داستان انیمیشن درباره ویکتور است که پس از مرگ سگ محبوبش اسپارکی، تصمیم میگیرد با استفاده از علم و تکنیکهای عجیب، او را به زندگی بازگرداند. بازگشت اسپارکی نتایج غیرمنتظره و ترسناکی به همراه دارد و به تدریج کنترل اوضاع از دست ویکتور خارج میشود. انیمیشن فرنکنوینی به نوعی الهامگرفته از داستان فرانکنشتاین اثر مری شلی است، اما برتون با اضافه کردن المانهای فانتزی و احساسی، یک داستان جذاب و متفاوت خلق کرده است.
این اثر از نظر بصری بسیار چشمگیر است و سبک خاص تیم برتون در طراحی شخصیتها و فضاسازیهای تاریک، حس خاصی به فیلم داده است. این انیمیشن برای کودکان و بزرگسالان به یک اندازه جذاب است و با وجود فضای ترسناک، پیامهایی درباره عشق، از دست دادن و ارزش زندگی را به همراه دارد.
خدای دیوانه – Mad God ؛ از کارتون های ترسناک
- سال ساخت: 2021
- کارگردان: فیل تیپت
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 6.8
- امتیاز در راتن تومیتوز: 91/100
فیل تیپت در دنیای جلوههای ویژه و استاپ موشن با خلق صحنههای حیرتانگیز در فیلمهایی مانند پارک ژوراسیک، سربازان ستارهگان و امپراتوری ضربه میزند به شهرتی جهانی دست یافته است. مهارت تیپت در انیمیشن، بارها آثار کارگردانان دیگر را ارتقا بخشیده است؛ اما شاهکار او در این عرصه، بدونشک پروژه شخصی او بهنام «خدای دیوانه» است که پس از سی سال تلاش بیوقفه به ثمر نشست.
داستان درباره شخصیتی بهنام قاتل است که سفری هولناک را به سرزمینی تاریک و پر از هیولاهای وحشتناک آغاز میکند. هرچه او به این دنیای مرموز نزدیکتر شد؛ توانست بیشتر با ماهیت هولناک آن آشنا شود و پرده بردارد از رازهای تاریکی که در این سرزمین نهفته است.
خدای دیوانه که جزو ترسناکترین کارتون جهان است با بهرهگیری از المانهای بصری بدیع و فضاسازی وهمآلود، تجربهای تکاندهنده و نفسگیر را برای مخاطب رقم میزند و بهعنوان یکی از قویترین آثار ژانر وحشت در سالهای اخیر، نام خود را در تاریخ سینما ثبت خواهد کرد.
انیمیشن یک روز زیبا – It’s Such a Beautiful Day
- سال ساخت: 2012
- کارگردان: دون هرتزفلد
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 8.6
- امتیاز در راتن تومیتوز: 100/100
در فهرست انیمیشنهای ترسناک تخیلی، به سراغ سهگانهای جذاب و پرمخاطب به نامهای Everything Will Be OK، I Am So Proud of You و It’s Such a Beautiful Day میرویم. هرکدام از این بخشها انیمیشنهای کوتاه ترسناکی هستند که پیشتر در سینماها به نمایش درآمده بودند.
بخش اول این سهگانه با عنوان Everything Will Be OK در سال 2006 منتشر شد و با درخشش در جشنواره فیلم ساندنس، جایزه بزرگ این رویداد معتبر را از آن خود کرد. در سال 2008، بخش دوم این مجموعه با نام I Am So Proud of You روی پرده سینماها رفت و مورد استقبال تماشاگران و منتقدان قرار گرفت. سرانجام در سال 2011، بخش سوم و پایانی سهگانه با عنوان It’s Such a Beautiful Day منتشر شد و به جمع انیمیشنهای کوتاه ترسناک و پرمخاطب پیوست.
در این فیلم سینمایی، با شخصیتی بهنام بیل همراه میشویم که از حافظه ضعیفی رنج میبرد و توهمات ذهنی خود را بهعنوان واقعیتی انکارناپذیر میبیند. سهگانه Everything Will Be OK ،I Am So Proud of You و It’s Such a Beautiful Day با فضاسازی وهمآلود و روایت داستانی منحصربهفرد، تجربهای تکاندهنده و ترسناک را برای مخاطب رقم میزند و بدونشک در زمره آثار ماندگار ژانر وحشت در تاریخ سینما جای خواهد گرفت.
انیمیشن کابوس قبل از کریسمس – The Nightmare Before Christmas
- سال ساخت: 1993
- کارگردان: هنری سیلیک
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 7.9
- امتیاز در راتن تومیتوز: 95/100
«کابوس قبل از کریسمس» بهعنوان یکی از انیمیشن های معروف تجربهای واقعی از یک کابوس هولناک را به تصویر میکشد. اگرچه صحنههای ترسناک این انیمیشن به تنهایی آنقدر وحشتناک نیستند؛ اما غمواندوهی عمیق و حسی آشنا از ترس را درطول تماشا به مخاطب القا میکنند. موسیقی متن این اثر که توسط دنی الفمن خلق شد، بسیار ستودنی و تأثیرگذار است و به فضای وهمآلود و تاریک داستان کمک میکند.
جک اسکلتون پادشاه کدو تنبلها و دنیای مردگان درحالیکه نسبتبه زندگی خود بیتفاوت است و روزهای خستهکنندهای را سپری میکند. پس از مدتی او بهطور غیرمنتظره از «شهر کریسمس» بازدید کرد و الهام گرفت تا دیدگاه محدود خود را تغییر دهد.
«کابوس قبل از کریسمس» باوجود اکران در سال ۱۹۹۳، همچنان یک شاهکار تکنیکی به شمار میرود که مضامین عمیق و موسیقیهای دلنشینی را ارائه میدهد؛ قطعاتی که تماشاگران حتی پس از گذشت سه دهه همچنان آنها را زمزمه میکنند.
انیمیشن ایستگاه سئول – Seoul Station
- سال ساخت: 2016
- کارگردان: یون سانگ-هو
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 6.1
- امتیاز در راتن تومیتوز: 100/100
«ایستگاه سئول» انیمیشنی کرهای در ژانر وحشت است که بهعنوان پیشدرآمدی برای فیلم اکشن «قطار به بوسان»یکی از برترین فیلمهای ترسناک سال ۲۰۱۰ شناخته میشود. این انیمیشن که مورد استقبال منتقدان و تماشاگران قرار گرفت، روایتگر سفری پرماجرا و پرمخاطره در دل یک آخرالزمان است.
«ایستگاه سئول» داستان سفر پرمخاطره یک پدر درمانده برای یافتن و نجات دخترش در بحبوحه هجوم بیپایان زامبیهاست. این انیمیشن با روایتگریِ آغازِ فاجعه «قطار به بوسان، از ماهیت انیمیشن خود به خوبی بهره میبرد و تصویری وحشتناک و گیجکننده از آخرالزمان را به مخاطب ارائه میدهد.
«ایستگاه سئول» سرشار از صحنههای دلخراش و ترسناک است؛ اما وجه تمایز و نقطهقوت آن، پرداختن به جنبه انسانی بحران است. در دنیایی که درحال فروپاشی است، تمایل ساده های-سان برای احساس ارزشمندی، بُعد احساسی قدرتمندی به داستان میبخشد و مخاطب را با شخصیتهای فیلم همدرد میکند.
انیمیشن ستون شب – The Spine of Night
- سال ساخت: 2021
- کارگردان: فیلیپ گلات و مورگان گالن کینگ
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 6.4
- امتیاز در راتن تومیتوز: 81/100
«ستون شب» انیمیشن اکشن محصول ۲۰۲۱ است که علیرغم تحسین گسترده منتقدان از دید عموم چندان مورد توجه قرار نگرفت. بااینحال، این انیمیشن با روایت داستانی منحصربهفرد خود موفق شد به جمع برترین آثار ترسناک سال راه پیدا کند.
داستان این انیمیشن با بالا رفتن جادوگری بهنام تزود از کوه برفی آغاز میشود. او در قله کوه با جمجمهای غولپیکر روبهرو میشود که گلی زیبا بهنام بلوم را در خود جای داده است. نگهبان گل که از طلسم آن محافظت میکند در تلاش است که تزود را از نزدیک شدن به آن منع کند؛ اما تزود با اصرار فراوان، نگهبان را وادار به بازگو کردن سرگذشت خود میکند.
این انیمیشن ترسناک با فضاسازی خاص خود، حس نوستالژی را در مخاطب برمیانگیزد و همزمان با تکنیکهای نوآورانه انیمیشنسازی، تجربهای پیشرو را ارائه میدهد. علاوهبر داستان جذاب و فضاسازی منحصر به فرد، «ستون شب» چارچوبی را برای خلق یک دنیای سینمایی پربار در ژانر وحشت انیمیشن ترسیم میکند و نویدبخش شکلگیری مجموعهای موفق و ماندگار در این عرصه است.
انیمیشن کورالاین – Coraline
- سال ساخت: 2009
- کارگردان: هنری سیلیک
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 7.7
- امتیاز در راتن تومیتوز: 91/100
«کورالین» بدونشک یکی از ترسناکترین و درعینحال جذابترین انیمیشنهای تاریخ سینماست. این اثر که اقتباسی از رمانی بههمیننام اثر نیل گیمن است با روایت داستانی تکاندهنده و فضاسازی وهمآلود، مخاطب را به سفر در دنیایی موازی و کابوسوار میبرد.
داستان درباره دختری 11 ساله بهنام کورالین جونز است که بههمراه خانواده خود به شهری دیگر و خانهای قدیمی نقل مکان میکند. پدر و مادر کورالین بهشدت درگیر کارهای خود هستند و به فرزندشان توجهی نمیکنند. او که از تنهایی و بیتوجهی رنج میبرد، دوستی ندارد و تنها سرگرمیاش پسرکی احمق بهنام اضافی و گربهاش است که برایش از مادربزرگ خود داستانهایی تعریف میکند.
روزی کورالین در خانه دری مخفی پیدا میکند که سرنوشتش را بهطور کامل تغییر میدهد. او از این در عبور میکند و وارد دنیایی موازی میشود که در نگاه اول زیبا و ایدهآل بهنظر میرسد؛ اما این دنیای به ظاهر شاد و رنگارنگ، تاریکی و رازی هولناک را در خود نهفته دارد. «کورالین» با فضاسازی وهمآلود و شخصیتهای عجیبوغریب، تجربهای منحصربهفرد و بهیادماندنی را برای مخاطب رقم میزند.
انیمیشن پارانورمن – ParaNorman
- سال ساخت: 2012
- کارگردان: سم فل و کریس باتلر
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 7
- امتیاز در راتن تومیتوز: 89/100
دو انیمیشن «کورالین» و «پارانورمن» از محصولات لایکا، زوجی جذاب و مکمل هم بهشمار میروند که با روایت داستانهایی مستقل اما با مضامین مشابه، بهطرز هوشمندانهای مخاطبان را میترسانند و سرگرم میکنند.
«پارانورمن» بهصورت مستقیم با تهدیدهای ماوراءطبیعه و موجودات شبهنگام روبهرو میشود. داستان درباره پسر جوانی بهنام نورمن بابکاک است که متوجه میشود توانایی برقراری ارتباط با ارواح و مردگان را دارد. این ویژگی منحصربهفرد، ناگهان نورمن را به تنها امید شهر کوچک و خوابآلود آنها برای شکستن طلسمی 300 ساله تبدیل میکند.
«پارانورمن» انیمیشنی ماجراجویی است که به همان اندازه که به خلق صحنههای دلهرهآور و وهمانگیز اهمیت میدهد روی پرداخت شخصیتها و روند رشد آنها نیز تمرکز میکند. این اثر با روایت داستانی دلنشین، فضاسازی منحصربهفرد و شخصیتهای دوستداشتنی، تجربهای بهیادماندنی را برای مخاطبان در هر سنی به ارمغان میآورد و در زمره آثار برجسته ژانر وحشت انیمیشن جای خواهد گرفت.
انیمیشن خانه گرگ – The Wolf House
- سال ساخت: 2018
- کارگردان: کریستوبال لئون
- امتیاز در ای ام دی بی (IMDb): 7.5
- امتیاز در راتن تومیتوز: 96/100
«خانه گرگ» انیمیشنی شیلیایی در ژانر وحشت و فانتزی است که در جشنواره برلین به نمایش درآمد و مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. این اثر، داستان زنی جوان بهنام ماریا را روایت میکند که در مزرعهای زندگی میکند و عاشق حیوانات است.
ماریا که بهخاطر رها کردن سه خوک از مزرعه به 100 روز سکوت محکوم شده است، تصمیم میگیرد برای فرار از تنبیه به اعماق جنگل پناه ببرد؛ اما جنگل، مکانی امن و آرام نیست. ماریا در تاریکی شب با موجودات عجیب و غریبی روبهرو میشود که او را به وحشت میاندازند.
دراینمیان، خانهای چوبی توجه ماریا را به خود جلب میکند. او به امید یافتن پناهگاهی امن، بهسمت خانه میرود؛ اما غافل از اینکه این خانه، دروازهای به دنیایی تاریک و پر از راز است. «خانه گرگ» با فضاسازی وهمآلود و شخصیتهای عجیبوغریب، تجربهای منحصربهفرد و ترسناک را برای مخاطب رقم میزند.
بهترین انیمیشن های ترسناک که باید دید
در این مقاله، تلاش کردیم تعدادی از برترین انیمیشن های ژانر ترسناک ازجمله انیمیشن های پیکسار را به شما معرفی کنیم و به زوایای مختلف این آثار جذاب و درعینحال دلهرهآور بپردازیم. همانطور که میدانید، ترسناک بودن یک اثر تا حد زیادی به روحیات و سلیقه افراد بستگی دارد و بههمیندلیل، نمیتوان بهطور مطلق از لقب «ترسناکترین» برای انیمیشنی خاص استفاده کرد. بااینحال، انیمیشنهایی که در این مقاله به آنها اشاره شد، در زمره ترسناکترین آثار قرار میگیرند و با روایت داستانهای وهمآلود، فضاسازیهای نفسگیر و شخصیتهای عجیبوغریب، لرزه بر اندام مخاطبان میاندازند.
حال نوبت شماست که نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. به نظر شما، جای چه انیمیشنهایی در این لیست خالی است؟ از همراهی شما تا پایان این مقاله سپاسگزاریم.