ارز دیجیتال

کلاهبرداری با تتر تقلبی چیست؟

از آنجایی که هر جا حرف از پول و سودآوری باشد پای یک کلاهبردار هم در میان است، دست اسکمرها و کلاهبرداران از بازار ارزهای رمزنگاری شده نیز کوتاه نمانده است و گاهی شاهد حضور پروژه‌های اسکم و کلاهبرداری در این عرصه هستیم؛ پروژه‌هایی که گاهی ممکن است کاربران و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای را نیز به دام بیاندازد! یکی از پروژه‌های اسکم و روش‌های کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال، استفاده از تتر تقلبی است. تتر (Tether) با نماد اختصاری USDT بیشترین حجم جابه‌جایی را در میان ارزهای رمزنگاری‌شده دارد و رایج‌ترین ارز دیجیتال پایدار یا استیبل کوین حاضر در بازار کریپتوکارنسی است؛ این ارز پایدار در تمام پلتفرم‌های ارز دیجیتال مورد استقاده قرار می‌گیرد. در ادامهٔ این مطلب قصد داریم با معرفی تتر تقلبی و روش‌های تشخیص آن از تتر اصل، از کلاهبرداری اسکمرها و بر باد رفتن دارایی‌ها شما جلوگیری کنیم.

پیش‌نیاز آشنایی بی‌نقص با تتر تقلبی …

برای آشنایی کامل با تتر تقلبی، باید ابتدا با تتر اصل آشنا شوید. همان طور که تجارت امروز نوشته است، شناخته‌شده‌ترین استیبل کوین دنیا تتر است. تتر یک معادل ارز دیجیتال برای دلار به حساب می‌آید که ارزش آن همواره برابر با یک دلار است. به هر میزان که ارزش ارز دلار بیشتر شود، تتر نیز افزایش قیمت پیدا می‌کند. این روزها به سبب نوساناتی که در ارزش پول ملی در مقابل ارزهای خارجی ایجاد می‌شود، استفاده از تتر به عنوان یک ارز با ثبات مورد استقبال قرار گرفته است؛ به همین دلیل است که کلاهبرداران در تلاش برای سودجویی از افراد ناآگاه هستند.

Academy 700 85

همچنان که در بخش ابتدایی این مطلب نیز به آن اشاره کردیم، تتر برخلاف سایر رمزارزها مانند بیت کوین دارد، آن هم این‌که یک استیبل کوین است. بنابراین مانند سایر ارزهای دیجیتال پایدار پشتوانه‌ای مانند کالا یا دارایی دارد و قیمتش براساس ارزش پشتوانه‌اش تعیین می‌شود، یعنی هر تغییر روی ارزش این پشتوانه، روی ارزش و قیمت تتر نیز اعمال می‌شود. پشتوانهٔ تتر دلار است و ارزش آن همیشه با 1 دلار برابر است. این ارز رمزنگاری‌شدهٔ پایدار از قابلیت انتقال روی شبکه‌های بلاک‌چین متعدد برخوردار است.

محبوب‌ترین انواع تتر شامل تتر ERC20 و تتر TRC20 است. تتر ERC20 با استاندارد ERC20 روی اکوسیستم اتریوم، و تتر TRC20 با استاندارد TRC20 روی اکوسیستم ترون پیاده‌سازی شده‌اند.

چگونه تتر تقلبی را از تتر اصل تشخیص دهیم؟

حال که با مشخصات تتر اصل آشنا شدید، وقت آن فرا رسیده که روش‌های تشخیص تتر تقلبی را بشناسید تا درنهایت بتوانید از کلاهبرداری تتر تقلبی و از بین رفتن سرمایه‌تان جلوگیری کنید.

  1. لوگوی تتر را بررسی کنید

اولین و آسان‌ترین راه برای تشخیص و رو کردن دست اسکمرها در کلاهبرداری تتر تقلبی این است که اصالت لوگوی تتر را بررسی کنید. درواقع هر ارز دیجیتال یک لوگوی اختصاصی دارد و تشخیص آن بسیار کار راحتی است. در تصویر زیر می‌توانید لوگویی که منحصراً برای تتر طراحی شده‌است را مشاهده کنید. بنابراین چنانچه در تراکنش ارسالی برای شما، لوگوی تتر با تصویر بالا مغایرت داشت، آن تراکنش قطعاً تقلبی است.

  1. آدرس کانترکت را چک کنید

این روش تشخیصی کمی از روش اول سخت‌تر است. به این دلیل که تتر روی بلاک‌چین‌های مختلف قابل انتقال است و همچنین با توجه به انواع تتر در اکوسیستم‌های مختلف، تشخیص تراکنش حقیقی از تقلبی کمی سخت است:

  • انتقال بر بستر اتریوم و با تتر ERC20 رایج‌ترین شیوهٔ انتقال استیبل کوین تتر است. آدرس‌های این انتقال با 0x آغاز می‌شوند و باقی اعداد به آدرس کیف پول مربوط هستند.
  • انتقال بر بستر ترون نیز روش محبوب دیگری برای انتقال تتر است. آدرس‌های انتقال تتر بر پایهٔ ترون با حرف بزرگ T آغاز شده و ادامهٔ آدرس انحصاراً به کیف پول مربوط است.
  1. وضعیت تتر در بازار را بررسی کنید

از آنجایی که در میان انواع استیبل کوین‌ها، تتر رایج‌‌تر ارز پایدار با بیشترین حجم معاملاتی است، شما می‌توانید از طریق بررسی ارزش تتر دریافت‌شده نیز کلاهبرداری تتر قلبی را تشخیص دهید. به این منظور باید قدامات زیر را انجام دهید:

1. آدرس تراکنش را در یکی از مرورگرهای بلاک‌چین جستجو کنید.

2. بعد از کسب نتایج، روی نماد تتر کلیک کنید.

3. اگر هیچ جزئیاتی از ارزش بازار تتر به شما نمایش داده نشد، به این معنی است که تتر ارسالی تلقبی است.

  1. آدرس قرارداد را بررسی کنید

آخرین راه برای شناسایی کلاهبرداری تتر تقلبی، بررسی آدرس قرارداد است. به دلیل حضور کد هش ایجادشده در تراکنش و آدرس قرارداد، هرگونه تراکنشی که درون شبکهٔ بلاک‌چین انجام شود، قابل رهگیری است؛ با این حال کلاهبرداران می‌توانند با تغییر آدرس قرارداد، تتر تقلبی به شما بفروشند و سرتان کلاه بگذارند.

تصویر زیر یک نمونه تراکنش فیک و کلاهبرداری تتر تقلبی است:

چگونه تتر تقلبی را از تتر اصل تشخیص دهیم؟

اگر کمی دقت کنید متوجه می‌شوید لوگوی تتر درج شده در تراکنش با نمونهٔ اصلی آن همخوانی ندارد و آدرس قرارداد نیز مشکوک است. در این موقعیت باید روی قسمت آدرس قرار داد کلیک کنید؛ با این کار وارد صفحه‌ٔ زیر می‌شوید:

چگونه تتر تقلبی را از تتر اصل تشخیص دهیم؟

این تراکنش تمام فاکتورهای یک تراکنش فیک و تقلبی را دارد:

  • نماد و لوگوی تتر مشابه لوگوی اصلی نیست.
  • آدرس درج‌شده در تراکنش با آدرس تتر واقعی کاملاً متفاوت است.
  • در بخشی که در آن تعداد هولدرها و تراکنش‌ها ثبت شده، اعداد بسیار پایین است! در حالی که در یک تراکنش واقعی تتر در بستر بلاک‌چین، تعداد هولدرها و تراکنش‌ها بسیار بیشتر از این مقدار است.

برای فهم بهتر این مسئله، نگاهی به تراکنش زیر بیندازید که یک نمونه از تراکنش واقعی تتر است و آن را با تصویر قبلی مقایسه کنید:

چگونه تتر تقلبی را از تتر اصل تشخیص دهیم؟

جمع‌بندی؛ اگر می‌خواهید در دام کلاهبرداری تتر تقلبی نیفتید …

بازار خرید و فروش تتر همیش داغ است. حتی با وجود این‌که احتمال کلاهبرداری همیشه در آن وجود دارد و اسکمرهای زیادی به دنبال فرصت برای سوءاستفاده و فریب سرمایه‌گذاران هستند. اگر می‌خواهید در دام این کلاهبرداران نیفتید، اول از همه باید هوشیار باشید و گول عبارات و ادعاهایی از قبیل تتر ارزان یا دولتی، فروش تتر زیر قیمت بازار و حقه‌هایی از این دست را نخورید.

در مرحلهٔ دوم به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای خرید و فروش تتر و سایر ارزهای رمزنگاری‌شده، به هر صرافی ارز دیجیتالی اعتماد نکنید. بلکه سعی کنید با تحقیقات مناسب و ارزیابی گزینه‌های مختلف، یک صرافی معتبر و قابل اعتماد را انتخاب کنید.

در پایان مجدد به شما متذکر می‌شویم که قبل از انجام هرگونه تراکنش تتر اعم از خرید یا فروش، راه و روش‌های تشخیص کلاهبرداری را به‌خوبی یاد بگیرید و سپس وارد بازار معامله شوید تا افراد سودجو هرگز به فرصتی برای عرض اندام و به تاراج بردن دارایی‌های شما دست پیدا نکنند.

به این مقاله امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا